ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα

    Όσοι και όσες μας διαβάζετε καιρό τώρα ξέρετε ότι με το αμπαλάζ έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία! Νομίζω ότι θα μπορούσαμε τελικά να το κάνουμε και επάγγελμα. Ένα τεράστιο μαγαζί με είδη για αμπαλάζ, χαρτιά περιτυλίγματος, κορδέλες αλλά όχι σαν αυτά που υπάρχουν σε κάθε γωνία… του κιλού, όπως τα λέω. Ιδιαίτερα, πολύχρωμα και φυσικά οικονομικά. Τέλος πάντως! Όνειρα που δεν ξέρω ακόμα κι η ίδια αν θα ήθελα να γίνουν πραγματικότητα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Παρακάτω θα βρείτε βήμα βήμα πως θα φτιάξετε ένα καραμελένιο περιτύλιγμα ως χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ για τα δώρα σας

    Καραμελένιο αμπαλάζ για… καραμελένιους φίλους!

    Σε γενικές γραμμές, στολίζουμε πάντα τα δώρα μας (ε, εντάξει σχεδόν πάντα), ειδικά όταν το περιεχόμενο δεν είναι και το πιο ακριβό βρε παιδί μου! Έτσι και πέρυσι. Πάνω που είχαμε μπει βαθιά στην κρίση, τα δώρα μας ήταν αρκετά συμβολικά. Είχα πάθει ένα κόλλημα με τα προϊόντα του Korres και έτσι σε κάθε έναν από τους φίλους μας έκανα δώρο ένα σετάκι από τα προϊόντα περιποίησης (σαμπουάν, αφρόλουτρο ή κρέμα σώματος ή καλλυντικά κ.ο.κ.).

    Στους κουμπάρους μου όμως, στην Φλ. και στον Στρ., που ξέρω ότι τρελαίνονται για τέτοια, προσέφερα τα δώρα μου τυλιγμένα σε ένα πολύ καραμελένιο αμπαλάζ. Έκανα είπα; Χμ,χμ! Ο Κώστας έκανε εννοούσα, χιχι!

    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα 7

    Τα υλικά απλά και είμαι σίγουρη ότι έστω κάτι παρόμοιο όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Ύφασμα από τσουβάλι, χαρτί γυαλιστερό περιτυλίγματος και κορδέλες!

    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα 8

    Τυλίγουμε κυκλικά και με τα δύο χαρτιά αρκεί το εσωτερικό να είναι πιο μακρύ ώστε να φαίνεται από την άκρη και στο τέλος τυλίγω με τις κορδέλες.  

    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα 9

    Δείτε κι άλλες ιδέες για αμπαλάζ που μπορείτε να τις προσαρμόσετε για τα γιορτινά σας πακέτα δώρων.

    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα 10
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα 11

    Όπως βλέπετε η διαδικασία είναι απλή. Αυτοσχεδιάστε με τα υλικά και τα χρώματα. Εγώ επέλεξα χριστουγεννιάτικα χρώματα σε αυτό το δωράκι. Προσφέρετε με αγάπη ανεξαρτήτως του δώρου και της τιμής τους. Άλλωστε σημασία έχει η κίνηση!

    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα
    Καραμελένιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα 12

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    23 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αχ κορίτσια μου πραγματικά, αν ανοίγατε ένα τέτοιο μαγαζάκι, θα μου λύνατε τα χέρια. Τι υπέροχη ιδέα, μόνο παρακαλώ να είναι Θεσσαλονίκη!!
      Λοιπόν έχετε πολύ δίκιο για το περιτύλιγμα! Και το πιο ακριβό δώρο, αν είναι μέσα σε μια πλαστική σακούλα μαναβικής, χάνει την αίγλη του!
      Δεν παίζει δώρο η αξία του δώρου, αρκεί να είναι δοσμένο με αγάπη, κι αυτό φαίνεται ήδη από το περιτύλιγμα!
      Οι "καραμέλες" με το τσουβαλάκι είναι όνειρο!
      Φιλιά Ανθομελάκια μου

    2. Βασικα να σου πω την αμαρτια μου εγω οταν βλεπω διαφορα αμπαλαζ σκεφτομαι το απο εξω κουκλα και το απο μεσα πανουκλα…δλδ φερε μου ρε παιδι μου μια τσαντα hermes και πραγματικα δε χρειαζεται καν να μου την τυλιξεις…απλα δωστη μου θα σε αγαπω επισης τρελλα 🙂 επισης ειμαι και λιγο του οτι το αμπαλαζ δε χρειαζεται γιατι το πετας μετα, και τοσοι τονοι χαρτιου – οποτε να χρησιμοποιουμε υλικα που μπορουν να ξαναχρησιμοποιηθουν…τελος στην Αγγλια να πουμε οτι δεν τυλιγουν δωρα στα καταστηματα (98%)…οποτε οσο να πεις ξεσυνηθιζεις 🙂 οπως ειπες το βασικο συστατικο ειναι να θες να κανεις το δωρακι και αυτο θα φανει απο τον τροπο σου και την επιλογη σου 🙂 ποσο νοιαστηκες ποσο σκεφτηκες ποσο το εκανες προσωπικο 🙂 φιλια

      • Οχι ότι διαφωνώ και απόλυτα μαζί σου… άπειρες φορές μου έχει τύχει το έξω κούκλα και το μέσα πανούκλα!!!χιχι! Ωστόσο αυτό είναι και θέμα γούστου! Οπως και να χει η σκέψη να ομορφύνεις κάτι με τα χεράκια σου δεν είναι πάντως και κακό! Οσο για την τσάντα…ε, εντάξει την δέχομαι κι εγώ σκέτη,χιχι! Σε φιλώ. Callie

    3. Πολυ ομορφη και ευκολη ιδεα Κατερινα. Και εμενα μου αρεσει να κανω αμπαλαζ παντα στα δωρα αλλα συνηθως το κανω με χαρτια περυτιλιγματος του εμποριου. Φετος ομως εχω καλες επιρροες και θα αλλαξω τροπο:)
      Οσο για το μαγαζακι, ποτε δεν ειναι αργα να κυνηγησεις τα ονειρα σου!!!!

      • Xmmmm, κορίτσια συγκεντρωθείτε. Η Κάλη έγραψε την ανάρτηση και ο Κώστας έκανε το αμπαλάζ,χιχιχι! Ξέρω, ξέρω μας μπερδεύετε! Ε, εντάξει η όμορφη είμαι εγώ, δηλ. η Κάλη,χαχα!!!

      • Αχ, άστα δεν τα προλαβαίνουμε!!! Νομίζω ότι οι μέρες και οι ώρες δεν μου φτάνουν!!!! Εγω αναγκάστηκα και έκοψα την χαλαρωτική μου βόλτα στα σπιτάκια σας γιατί όταν έμπαινα χρειαζόμουν μία με δύο ώρες για να δω με άνεση όσα ήθελα. Περιμένω τα χριστούγεννα που θα σταματήσω την δουλειά για να σας ξανααπολαύσω και να διαβάσω όσα ωραία γράφετε!!! ΥΠομονή, χριστούγεννα είναι θα περάσουν,χιχι. Φυσικά αστειεύομαι! Callie

    4. Καλημέρα …
      Να σας ενημερώσω λοιπόν πως εμείς που τα παραλάβαμε τα δωράκια ήταν σκέτη γλύκα! καραμελένια στην κυριολεξία! δεν υπάρχει ποιο ωραίο πράγμα από το να ξέρεις πως οι φίλοι σου – κουμπάροι σου σε προσέχουν…ο Κώστας και η Κάλη ποτέ δεν κάνουν ένα απλό δωράκι..βάζουν όλη τους τη φαντασία και όοοοοοοοοοοολη τους την αγάπη!τώρα θα βοηθάει και η Μελιτούλα στο έργο τους! χιχι!!!
      φιλάκια πολλά

      • Φλωρίτσα μου δεν λες όμως ότι υπάρχουν και οι άνθρωποι που τα εκτιμάνε όλα αυτά και έτσι δεν νιώθεις ότι παλεύεις για το τίποτα!!! Εσείς χαίρεστε τόσο σαν μικρά παιδιά που κάθε φορά θέλω να βλέπω την χαρά στο πρόσωπό σας! Ασε που είσαι ικανή να κρατήσεις το δώρο μαζί με το αμπαλαζ για να μην το ξεχάσεις ποτέ,χιχι! Σε φιλώ γλυκιά μου! Callie

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης