Το δικός σας μωρό είναι άνθρωπος της νύχτας; Κερδίστε δύο βιβλία από τις Εκδόσεις Μοτίβο

Kathy & Callie
Είπαμε, Δεκέμβριος, ο μήνας των εκπλήξεων και των δώρων! Τρίτος διαγωνισμός, λοιπόν, για τα Χριστούγεννα… και με ένα βιβλίο που θα ξεσηκώσει θύελλα!Γιατί; Πείτε μου μια μαμαδοπαρέα που δεν έχει συζητήσει έστω και μία φορά το θέμα… του ύπνου!!! «Εσένα πότε κοιμάται; Μόνο του; Με πιπίλα; Το νανουρίζεις; Κοιμάται μαζί σας;» Και άλλες τέτοιες ερωτήσεις που άλλοτε μας καθησυχάζουν και άλλοτε μας αναστατώνουν!

Δεν σας κρύβω ότι εγώ ήμουν από τις τυχερές! Η Μελίτα κοιμήθηκε από πολύ νωρίς στο κρεβάτι της για ολόκληρη την νύχτα και έτσι όποτε χρειάστηκε να την νανουρίσω ήξερα ότι υπήρχε σοβαρός λόγος, ασθένεια, δόντια ή υπερβολική υπερένταση! Ωστόσο για πολλές μητέρες αυτό ακούγεται ουτοπικό, σε βαθμό που αρκετές φορές αναγκάζονται να πάρουν το παιδί στο κρεβάτι μαζί τους, νιώθοντας ακόμα και τύψεις!

Ήρθε όμως η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα!

Οι Εκδόσεις Μοτίβο (facebook: Topos Books) μας προσφέρουν 2 αντίτυπα του καινούργιου βιβλίου της Ελληνίδας συγγραφέως  Κατερίνας Χρυσανθοπούλου Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας (έκδοση Δεκέμβριος 2012) ώστε κι εμείς με την σειρά μας να τα προσφέρουμε σε 2 τυχερούς-ές αναγνώστες-στριες 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
 
Οι Εκδόσεις Τόπος (εκεί θα βρείτε και τις Εκδόσεις Μοτίβο) έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντός τους τη λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, τις non fiction εκδόσεις για σύγχρονα θέματα, καθώς και το επιστημονικό δοκίμιο με έμφαση στις Επιστήμες του Ανθρώπου. 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους:
Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, Αθήνα, 11473
Τηλ.: 210-8222835, 8222856, Fax: 210-8222684 www.toposbooks.gr


Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

Με τόσα βιβλία που κυκλοφορούν και μαθαίνουν στους γονείς πώς να «εκπαιδεύσουν» το μωρό τους να κοιμάται μόνο του όλη τη νύχτα, αφήνοντάς το να κλαίει, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένα βιβλίο που υπερασπίζεται τα μωρά που δεν κοιμούνται όλη τη νύχτα, σύμφωνα με την επιθυμία και το πρόγραμμα των γονιών και των παιδιάτρων τους. Όπως, επίσης, να υπερασπίζεται και εκείνους τους γονείς που διαφωνούν με τη σκληρότητα των μεθόδων αυτών, αλλά ωστόσο πρέπει, με κάποιο τρόπο, να κατανοήσουν και να «χειριστούν» αυτή τη δύσκολη κατάσταση, για να καταφέρουν τελικά κάποτε να κοιμηθούν και οι ίδιοι… Διαλύοντας το ταμπού του κοινού ύπνου, το βιβλίο αυτό εξηγεί αναλυτικά πού, πώς και κυρίως πόσο κοιμούνται τα μωρά και τα νήπια, με βάση τι θεωρείται φυσιολογικός ύπνος για το ξεκίνημα της ζωής τους, και προτείνει ήπιες μεθόδους για να διευκολυνθεί ο ύπνος τους, χωρίς όμως να θέσουμε σε κίνδυνο τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική τους υγεία.

Βιογραφικό σημείωμα
Η Κατερίνα Χρυσανθοπούλου (Αθήνα, 1966), συγγραφέας, μεταφράστρια και ακαδημαϊκή ερευνήτρια, έχει μεταπτυχιακό τίτλο Γνωσιακής Επιστήμης (Cognitive Science), με ειδίκευση στη Γνωσιακή Ψυχογλωσσολογία, και είναι υποψήφια διδάκτορας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πανεπιστημιακά πτυχία Πληροφορικής και Αγγλικής Φιλολογίας και δίπλωμα εξαετούς εκπαίδευσης στη σωματική ψυχοθεραπεία (μέθοδος Βιοσύνθεσης). Έχει μετεκπαιδευτεί στη θεραπευτική γραφή και συντονίζει εργαστήρια γραφής και προσωπικής ανάπτυξης (http://www.askiseisgrafis.blogspot.gr). Έχει διατελέσει εθελόντρια γραμματέας στις ομάδες μητέρων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (http://www.lllgreece.org) και είναι μέλος του Δικτύου δράσης για τη βρεφική και παιδική διατροφή (http://ibfan.gr). Έχει δημοσιεύσει, από το 2004 ως σήμερα, ποιήματα και διηγήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά (Μανδραγόρας, (δ)έκατα, Πλανόδιον, Νησίδες, Δέντρο κ.ά.) και έχει εκδώσει τα βιβλία: Έτσι όπως ρούχο σε ντύνομαι (Ιδιωτική έκδοση, 2005), Η γυναίκα που έγραφε για τον άνδρα (Κέδρος, 2006), Primavera, Κοιτάζω τα μάτια που κοιτάζουν εμένα (Τόπος, 2007), Το κινέζικο δωμάτιο (Τόπος, 2008) και Πρωτόγαλα (Futura, 2009).
                                                                       
Σημείωμα της Καλλιόπης Μάλφα, Τέως προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αθήνας
 
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη πραγματεία για το θέμα του ύπνου των μωρών και των μικρών παιδιών. Κατά κύριο λόγο, όμως, η συγγραφέας οδηγεί στην ενεργοποίηση του συναισθήματος και της σκέψης των νέων γονιών, με αστείρευτο, κατανοητό λόγο και χαρισματική γραφή. Τους βοηθά να αντιληφθούν ότι το μωρό δεν λέει ποτέ ψέματα για τις βιολογικές και ψυχολογικές του ανάγκες. 
Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας είναι ένας «οδηγός ύπνου» ενάντια στη θεωρία του Προκρούστη που πρεσβεύει σε ένα και μοναδικό μοντέλο ανθρώπου. Αναγνωρίζει και υποστηρίζει το δικαίωμα του βρέφους και του νηπίου στη μοναδικότητα, και προσφέρει όλες, μα όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι νέοι γονείς για την κοινή ζωή τους με το
ανθρωπάκι που έφεραν στον κόσμο. Τους καθοδηγεί, επί της ουσίας, να λειτουργήσουν με γνώμονα τον σεβασμό και την αγάπη, γιατί τα μωρά… είναι άνθρωποι…
 
Προλογικό σημείωμα της παιδίατρου
Μ.Α. Μαλλιαρού
 
Τα παιδιά είναι μωρά και απόλυτα εξαρτημένα από τη μητέρα τους για πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Το μωρό, ειδικά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής, που θεωρείται ότι είναι ψυχικά συγκύτιομε τη μητέρα του, θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στην αγκαλιά της και να την αποχωρίζεται μόνο όταν κοιμάται.  Δεν «κακομαθαίνει» έτσι, αντίθετα χτίζει μια υγιή προσωπικότητα. Η αγάπη κανέναν δεν έβλαψε. 
 
Είναι εντυπωσιακό πόσα έχουν γραφτεί για τον ύπνο των παιδιών και είναι ακόμα περισσότερο
εντυπωσιακός ο τρόπος που η Κατερίνα Χρυσανθοπούλου τα παραθέτει στο βιβλίο αυτό: με βιβλιογραφική αρτιότητα και συγχρόνως τρυφερή ματιά και αγάπη προς το παιδί. Αναλύει τις διάφορες θεωρίες, αλλά αισθάνεται και την ανάγκη να υποστηρίξει, να προστατεύσει το παιδί,
από τις κακές πρακτικές που πολλές φορές προκύπτουν από τις θεωρίες αυτές. Προτείνει στη μητέρα να κινηθεί με γνώμονα την κοινή λογική και την αγάπη. Να μην φοβηθεί να κάνει λάθος, αντί να εφαρμόσει έτοιμες συνταγές που αγνοούν την προσωπικότητα του παιδιού.
Χαίρομαι που κυκλοφορεί το βιβλίο. Αποτελεί ένα βοήθημα στον αγώνα για περισσότερο μητρικό θηλασμό στη χώρα μας, για την πολυπόθητη συνδιαμονή μητέρας-παιδιού στο μαιευτήριο, για την αναγνώριση της μητρικής αγκαλιάς και τρυφερότητας σαν τα κύρια εφόδια στην ανατροφή των παιδιών. Τα παιδιά χρειάζονται πρεσβευτές
στην κοινωνία των ενηλίκων: με αυτό το βιβλίο βρήκαν ακόμα έναν.
 
Μαρία-Αδαμαντία ΜαλλιαρούΠαιδίατρος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος Εθνικής Επιτροπής Μητρικού
Θηλασμού
Η κυρία Μαλλιαρού διατηρεί την ιστοσελίδα: http://www.mothereducation.gr/
 
Επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο θα βρείτε online στο www.toposbooks.gr ή στη σελίδα του στο facebook
 
Πώς σας φάνηκε;;; 
Είμαι σίγουρη ότι ενθουσιαστήκατε γιατί ξέρω ότι το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού μας κοινού είναι μητέρες ή γυναίκες με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα θέματα των παιδιών. 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι:
 
α) να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο facebook εδώ (εναλλακτικά το αναδυόμενο παραθυράκι δεξιά θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο γρήγορα)

β) να γίνετε μέλος των Εκδόσεων Τόπος (όπου ανήκουν οι εκδόσεις Μοτίβο) στο facebookεδώ
γ) να μας γράψετε ως σχόλιο αν γνωρίζετε τις εκδόσεις Τόπος ή Μοτίβο, να γράψετε το όνομα που χρησιμοποιείτε στο facebook και φυσικά το e-mail σας.
 
Όροι συμμετοχής 
1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι μόνο Ελλάδας και Κύπρου (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τους φίλους μας από το εξωτερικό). Δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι σύζυγοι και οι γονείς μας.
2. Σε κάθε αναγνώστη θα αντιστοιχεί μία συμμετοχή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολίων. 
Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 24.00 ώρα Ελλάδος.
 

Ο τυχερός νικητής ή νικήτρια θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας εντός 3 ημερών για τη παραλαβή του δώρου του, η οποία θα γίνει ταχυδρομικώς με έξοδα της εταιρείας.

 Σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τον νικητή του διαγωνισμού θα υπάρξει 2η κλήρωση για την ανάδειξη ενός νέου τυχερού.

Για οποιαδήποτε απορία θα μας βρείτε στο 
kathycallie@gmail.com.Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τις  Εκδόσεις ΜΟΤΙΒΟ για την προσφορά τους!

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις μαμαδοξενύχτησες!
 
Callie + Kathy