ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για Κολατσιό ή αλλιώς “Μαμά πεινάω”. Περιέχει εκτυπώσιμα!

    Στη σημερινή ανάρτηση του Ανθομέλι θα σας δώσουμε ιδέες για το κολατσιό των παιδιών στο σπίτι ή στο σχολείο, από την πιο απλή ως την πιο πολύπλοκη εκδοχή! Κάποιες από τις παρακάτω συνταγές υπάρχουν ήδη στο blog μας, κάποιες άλλες σας τις δίνουμε ως ιδέες, ενώ κάποιες άλλες τις βρήκαμε σε φιλικά blogs, τις δοκιμάσαμε και σας τις προτείνουμε. Το τι θα πάρει μαζί του το παιδί στο σχολείο ή το τι θα φάει για πρωινό ή απογευματινό είναι βραχνάς για όλες τις μαμάδες. Από τη μία τα παιδιά βαριούνται εύκολα κι από την άλλοι οι γονείς επιθυμούν, ιδανικά, να τους προσφέρουν ένα διατροφικά κατάλληλο κολατσιό που να τους αρέσει και να το φάνε με ευχαρίστηση. Σε αυτή την ανάρτηση θα βρείτε αρκετά υγιεινά σνακ αλλά και πολλές συνταγές που θυμίζουν μαμά ή γιαγιά κι έτσι δεν τις λες και τις πιο υγιεινές επιλογές αλλά σίγουρα είναι καλύτερες και σπιτικές από το να πάρετε κάτι έτοιμο απ’ έξω!


    Αφορμή για αυτή την ανάρτηση Ιδεές για Κολατσιό στάθηκε μια φίλη και αναγνώστρια του Ανθομέλι, η Λ. η μαμά του μικρού Γιαννάκη, η οποία μας παρακάλεσε να ετοιμάσουμε κάτι σχετικό με το κολατσιό των παιδιών. Σας χαλάμε εμείς χατίρι;

    Και αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση, επιστρέψτε εδώ για να διαβάσετε τις 7 συμβουλές για το κολατσιό για το σχολείο από την Κόκκινη Καμέλια.


    idees_gia_kolatsio

    ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ 

    #Σφολιάτα_Ζύμες

    Οι ιδέες με σφολιάτα πολλές και όντως εύκολες μιας και η σφολιάτα είναι από τα πιο εύκολα φύλλα ζύμης που κυκλοφορούν. Εμείς προτείνουμε:  

    Λατρεύουμε επίσης τα κρουασάν, τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την σημερινή μας λίστα! Τα έτοιμα βγαίνουν  σίγουρα λίγο πιο ακριβά καθώς και αυτά που παίρνετε ωμά για να τα ψήσετε. Δείτε την συνταγή για σπιτικά κρουασάν εδώ και εδώ! Δείχνουν εύκολα!

    Δοκιμάστε να βάλετε μέσα καπνιστή γαλοπούλα και τυρί που λιώνει, ψήστε τα στο γκριλ και έτοιμο το λαχταριστό αλυμυρό κρουασάν σας.

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

    #Απλό_αλλά_νόστιμο 

    Το πιο απλό κολατσιό που θα μπορούσα να φανταστώ είναι φέτες ψωμιού με… κάτι αλειμμένο επάνω. Άπειροι συνδυασμοί! Γλυκείς ή αλμυροί!

    • Ψωμί με βούτυρο, 
    • Ψωμί με βούτυρο και μέλι
    • Ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα (δείτε εδώ τα μαρμελαδάκια)
    • Ψωμί με μερέντα (ή άλλειμα σοκολάτας)
    • Ψωμί με τυρί κρέμα
    • Ψωμί με τυρί κρέμα ή κασέρι και γαλοπούλα ή κάποιο άλλο αλλαντικό 
    • Ψωμί με παριζάκι (και φέτα)
    • Ψωμί με αγελαδινό βούτυρο και μορταδέλα (τέλειος συνδυασμός!) και για τους πιο τολμηρούς συνδυάζεται  τέλεια και με πίκλες
    • Ψωμί με βούτυρο και λίγη ζαχαρίτσα από επάνω
    • Ψωμί με φυστικοβούτυρο
    • Ψωμί με ταχίνι/κακάο

    Tip: Εάν είστε και του σπιτικού ψωμιού, αυτός ο αρτοπαρασκευαστής και οι 4 συνταγές που σας δίνω θα σας σώσει!

    Ανάμνηση: Και ξέρετε τι θυμήθηκα τώρα; Όταν ήμουν μικρή και πήγαινα στην γιαγιά μου στο χωριό το καλύτερό μου ήτανε ψωμί με λαδάκι, αλειμμένο με πελτέ ντομάτας (από σωληνάριο) και ριγανίτσα!

    Ιδέες για Κολατσιό ή αλλιώς

    #Το Σαντουιτσοειδές

    Και αν στη μία φέτα ψωμιού προσθέσετε άλλη μία από πάνω , τι έχετε; Ένα τέλειο σάντουιτς που μπορεί να το φάει ευκολότερα στο σχολείο. Οι ιδέες για το τι μπορείτε να βάλετε μέσα πολλές κι έτσι θα σας αφήσουμε ελεύθερες να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με τα γούστα του παιδιού σας. Εγώ αγαπώ το σάντουιτς με πάστα ελιάς, τριμμένη φέτα και ντομάτα.

    Tip: Αγοράστε σαντουϊτσάκια από τον φούρνο, βάλτε τα έτσι φρέσκα σε σακουλάκια στην κατάψυξη και αποψύξτε από βραδύς! Την άλλη μέρα το πρωί θα είναι σαν να τα αγοράσατε μόλις από τον φούρνο! Γεμίστε με ό,τι αρέσει στο παιδί! Μπορείτε να προσθέσετε και μαρούλι ή ντομάτα ή φέτα. 

    Ανάμνηση: Τα παιδιά επίσης, δεν λένε όχι σε ένα hot dog με φρέσκο ψωμάκι! Ετσι κι εγώ από μικρή τα λάτρευα και τα ζητούσα κάθε φορά για την εκδρομή που πηγαίναμε με το σχολείο.

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό
    Ιδέες για κολατσιό

    #Το_Πλάθω_Κουλουράκια

    Aν πιάνουν τα χέρια σας, τότε η δημιουργία κουλουριών και μπισκότων είναι πολύ εύκολη. Εγώ δεν είμαι και μαστόρισσα αλλά κάποιες εύκολες συνταγές μπορώ να τις κάνω. Τα παιδιά μπορούν να τα φάνε με γάλα ή χυμό και να τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο και στις δραστηριότητες.

    Δοκιμάστε:

    Tip 1: Την ίδια διαδικασία με την κατάψυξη την κάνω και με το σουσαμένιο κουλούρι! Η κόρη μου τρελαίνεται αλλά ο χρόνος το πρωί δεν μας φτάνει πάντα για να πάμε και στον φούρνο! Έτσι το βάζω στην κατάψυξη μόλις το αγοράσω και το ξεπαγώνω από το βράδυ και το πρωί στην τσάντα! 

    Tip 2: Τα μπισκότα είναι εύκολα, γρήγορα και μπορούν να γίνουν σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε μεταλλικά κουτιά για αρκετές μέρες. 

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό
    Ιδέες για κολατσιό

    Κι άλλες ιδέες για κολατσιό

    #Το_Κεκάτο

    Εδώ δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Ποιο παιδί λέει όχι σε μια φρέσκια φέτα κέικ; Στα παρακάτω λίνκ θα βρείτε δικές μας συνταγές αλλά και φίλων που διαφοροποιούνται ώς προς το βασικό υλικό. Κάντε την γύρα σας και επιλέξτε τα αγαπημένα σας.

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

    #(Τυρο)πιτούλα_for_ever

    Ποια μαμά δεν έχει φτιάξει μια φορά τυρόπιτα απλή ή έστω δεν έχει αγοράσει μια τυρόπιτα από τον φούρνο, βρε αδερφέ; Μην αγχώνεστε, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

    #Τσουρεκάκι_αφράτο

    Ακόμα κι αν δεν είστε χρυσοχέρες ή δεν έχετε μια γιαγιά που τα καταφέρνει, το τσουρέκι είναι ιδανική λύση. Ναι μεν είναι χρονοβόρα συνταγή, αλλά μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη μετά το ψήσιμο και να τα αποψύξετε κι αυτά από βραδύς! Εμείς έχουμε ευτυχώς χρυσοχέρες πεθερούλες και μας φτιάχνουν τσουρέκια όλο τον χρόνο! Φτιάχνουν μερικές πλεξούδες και κάποια ατομικά τσουρεκάκια-σαλιγκαράκια ή πλεξουδάκια, τα οποία με το που κρυώσουν τα βάζουμε στην κατάψυξη τυλιγμένα σε ζελατίνα και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή! Εάν πάλι τίποτα από αυτά δεν παίζει, απλά αγοράστε ένα από τον φούρνο της γειτονιάς σας! 

    Tip: Μια άλλη πρόταση με το μπαγιάτικο τσουρέκι (αν περισσέψει τελικά) αλλά και το μπαγιάτικο ψωμί είναι και τα παξιμάδια από τις φέτες τους. Είναι πανεύκολο να τα φτιάξετε! Μπορείτε να τις συνοδέψετε αυτές του τσουρεκιού με πραλίνα ή μαρμελάδα ενώ αυτές του ψωμιού με γιαούρτι, φέτα ή κασέρι. 

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

    Για τρόφιμα από την οθόνη του υπολογιστή κατευθείαν στο σπίτι σας εμπιστευτείτε το e-fresh.gr


    #Να_φτιάξω_Τοστάκι;

    Πάμε και πάλι σε κάτι απλό και σίγουρο! Τοστ! Ε, δεν νομίζω να μην το ξέρετε! (όχι όμως για το σχολείο γιατί γίνεται σαν σόλα μετά από 2 ώρες που θα το φάει, εκτός κι αν τους το δώσετε άψητο σαν σαντουιτσάκι)

    Δοκιμάστε:

    • Τοστ με τυρί και ντομάτα
    • Τοστ με κασέρι και γαλοπούλα
    • Τοστ με αβοκάντο (δες εδώ 13 τρόπους να το φας)
    • Τοστ με τυρί κίτρινο (κασέρι) και πιπεριά
    • Τοστ με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

    Γαλλικό τοστ! Σε αυτό δεν θα μπορούσατε ούτε εσείς να αντισταθείτε! Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει! Βουτάτε το άψητο σαντουιτσάκι σε γάλα και κρέμα γάλακτος (αν θέλετε και ένα αυγό ανακατεμένο) και τηγανίζετε σε λαδάκι. Μιάμι! Οκ, δεν είναι το πιο υγιεινό αλλά σίγουρα μια στο τόσο μπορεί να σταθεί για πρωινό Σαββατοκύριακου.

    Τοστ με μερέντα; Το ξέρατε ότι μπορείτε να το φάτε και ζεστό; Ψήστε τις φετούλες του τοστ στην φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα, αλείψτε με μερέντα και ενώστε να γίνουν σάντουιτςΜπορείτε να κόψετε την φέτα στα 4 και  να γίνουν παιχνιδιάρικα τετραγωνάκια! Ίσως να ήταν πολύ ωραία και η παραλλαγή να αλείψουμε με μερέντα πριν το ψήσουμε για να λιώσει μετά η μερέντα!

    Εύκολη και γρήγορη πρόταση είναι επίσης οι αυγόφετες (αυγά, γάλα και μπαγιάτικο ψωμί χρειάζεστε). Εμείς τις προτείνουμε γλυκές με ζάχαρη και κανέλα, αλλά γίνονται και αλμυρές! (Δείτε τα σχόλια των αναγνωστών μας στην παραπάνω ανάρτηση για τις αυγόφετες). 

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό
    Ιδέεες για κολατσιό

    Επιπλέον ιδέες για κολατσιό

    #Aς_φτιάξουμε_χυλό

    Όταν φτιάχνω κρέπες, συνήθως φτιάχνω 2 δόσεις και τις βάζω την μία πάνω στην άλλη διαχωρίζοντάς τες με λαδόκολλα στην κατάψυξη κι όταν τις χρειαστώ τις ξεπαγώνω και μετά τις ζεσταίνω. Εναλλακτικά μπορείτε να τις γεμίσετε με τυριά και αλλαντικά και να τις βάλετε σε μικρά πυρεξάκια στην κατάψυξη και όταν τις λιμπιστείτε τις ξεπαγώνετε και με λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο εβαπορέ που θα τις σκεπάζει θα τις ψήσετε στο φούρνο.

    Επιπλέον φτιάξτε χυλό για:

    Ο χυλός όμως δεν παραπέμπει μόνο σε γλυκά σνακ αλλά και σε αλμυρά.Τα αλμυρά λουκουμαδάκια της γιαγιάς μας δοκιμάσατε να τα φτιάξετε; Είναι τόσο εύκολα και γρήγορα, τόσο αφράτα και νόστιμα που πραγματικά θα σας ξετρελάνουν! Καλύτερα όμως να τα φάτε ζεστά. Επίσης δεν θα τα πρότεινα για να τα πάρουν στο σχολείο γιατί θα τα φάνε μετά από 2 ώρες και σίγουρ θα έχουν χάσει την σφριγγιλότητά τους!

    Λουκουμάδες όμως έχουμε και γλυκούς να σας προτείνουμε! Κι αυτοί τρώγονται καλύτερα ζεστοί αλλά  περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε! Η κόρη μου τα τρώει και την άλλη μέρα το πρωί άνετα! Μπορείτε να τους συνδυάσετε με μέλι, με ζάχαρη ή με μερέντα.

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

    #Τα_δροσερά_σνακ

    Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα δροσερά σνακ είναι ιδανικά. Συνήθως είναι σνακ που έχουν βάση το γάλα ή το γιαούρτι κι εμείς σας προτείνουμε μερικούς απολαυστικούς συνδυασμούς

    • Γιαούρτι με μέλι
    • Γιαούρτι με δημητριακά
    • Γιαούρτι με κομματάκια φρούτων
    • Yoghurt parfait
    • Banana splits με γιαούρτι (και άλλες δύο συνταγές)
    • Γάλα με δημητριακά

    Ανάμνηση: Η μαμά μου συνηθίζει να τρώει και μας το κόλλησε και σε μας, γιαούρτι με φρυγανιές ελαφρώς ραντισμένες με νερό (ή φέτες ψωμιού φρυγανισμένες στον φούρνο).

    Tip: Διαβάστε επίσης τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας δεν πίνει γάλα

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό
    Ιδέες για κολτσιό

    #Oι_κρεμούλες

    Πωπω! Κόντεψα να το ξεχάσω! Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου ή κρέμα Κάστερ Πάουντερ. Στο εμπόριο θα βρείτε αυτές που φτιάχνονται με ζεστό γάλα, ιδανική για τον χειμώνα, αλλά και με κρύο (στιγμής). (Η γεύση τους διαφέρει!) Υπάρχουν σε γεύσεις βανίλιας, φρούτων αλλά και σοκολάτας. Θα βρείτε το κουτάκι που έχει μόνο γεύση βανίλιας και βγαίνουν πολλές δόσεις, και το κουτάκι με πολλές γεύσεις διαφορετικές (γεύση και δόση). Το μόνο που πρέπει να έχετε στο ψυγείο είναι γάλα! Τα παιδιά μας λατρεύουν την κρέμα με γεύση βανίλια πασπαλισμένη  με μπόλικη κανέλα.

    Και μιας και μιλάμε για κρεμούλα τι θα λέγατε και για κρεμούλα φτιαγμένη από βρώμη με δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα και μέλι; Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη συνταγή για παιδιά αλλά είναι πολύ υγιεινή και χορταστική! Οι μαμάδες σίγουρα θα ενθουσιαστούν περισσότερο.

    Κι αν είστε του παραδοσιακού, τότε το ρυζόγαλο της Μαμάς Μαρίας θα σας ξετρελάνει

    Ιδέες για Κολατσιό ή αλλιώς

    #Δημητριακά_για_υγιή_ζωή

    Οι μπάρες δημητριακών και γενικά τα δημητριακά έχουν ένθερμους υποστηριχτές αλλά και παιδιά που δεν θέλουν να τα δουν καθόλου. Αν θέλετε δοκιμάστε τις γλυκές σπιτικές μπάρες δημητριακών μας ιδανικές για μεγαλύτερα παιδιά.

    Παρόλο που δεν ανήκουν 100% σε αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για τις ρυζογκοφρέτες που έχουν λάβει κι αυτές τη θέση τους στα υγιεινά σνακ. Δοκιμάστε τες με μέλι και κανέλα ή με μπανάνα και φυστικοβούτυρο.

    Δοκιμάστε επίσης:

    Ιδέες για Κολατσιό ή αλλιώς

    #Εδώ_τα_φρέσκα_αυγά

    Για τα αυγά έχουμε γράψει μια ξεχωριστή ανάρτηση εδώ που σας δίνουμε πολλές ιδέες για το πως μπορείτε να τα φάτε ως μεσημεριανό ή πρωινό. Ωστόσο υπάρχουν άπειρες ακόμα ιδέες, όπως οι φωλίτσες αυγού με τορτίγιας (ομελετάκια)

    Άλλες επιλογές:

    • αυγό βραστό με φέτα και ψωμάκι
    • τοστ με αυγοσαλάτα
    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό
    Ιδέες για κολατσιό

    #Ένα_μήλο_την_ημέρα

    Ε, νομίζω ότι τα φρούτα δεν θέλουν και πολύ ανάλυση! Μεμονωμένα ή σε μορφή φρουτοσαλάτας αποτελούν ένα πολύ υγιεινό σνακ. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη ζωή μας και τα smoothies που είναι τόσο άπειροι οι συνδυασμοί που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε κάποιον που να αρέσει στο παιδί σας. Ακόμα πιο απλά μπορείτε να τα βάλετε στο μίξερ και να πιείτε ένα ποτήρι γεμάτο βιταμίνες

    Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε με φρούτα και πολλά σνακ:

    Η κομπόστα επίσης μπορεί να τους αρέσει! Εγώ την λάτρευα μικρή! Δείτε εδώ  και εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε και να τη διατηρήσετε σε βάζα.

    Tip: Συνδυάστε όλα τα παραπάνω με φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιών που ειδικά τώρα το χειμώνα ο οργανισμός μας χρειάζεται τις βιταμίνες τους. 

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

    Υγιεινό Σνακ; (#not)

    Εντάξει, αν εξαιρέσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά όλα τα υπόλοιπα σνακ έχουν τα λιπάκια και τις θερμίδες τους οπότε ανάλογα με το βάρος του παιδιού (για να αποφύγουμε το overweight ειδικά αν το παιδί δεν γυμνάζεται) θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Όμως βρε παιδιά, μια στο τόσο ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πίτσα; Οπότε με μέτρο πιστεύω ότι όλα επιτρέπονται.

    Ζύμη πίτσας. Μπορείτε να δοκιμάσετε την εκδοχή που δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσει το ζυμάρι (δείτε εδώ)  ή πολύ απλά να έχετε μια έτοιμη ζύμη για πίτσα που θα έχετε προμηθευτεί από το σούπερ μάρκετ. Δοκιμάστε επίσης και αυτή την αφράτη ζύμη για πίτσα εδώ.

    Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο, πρωινό και απογευματινό

     Δωρεάν Εκτυπώσιμα που συνδυάζονται με τις Ιδέες για Κολατσιό

    Μετά από αρκετό καιρό που αυτή μας η ανάρτηση παραμένει μια από τις αγαπημένες σας, φτιάξαμε και προσθέσαμε την παρακάτω λίστα για εκτύπωση με (σχεδόν) όλες τις παραπάνω συνταγές. Στην τελευταία στήλη μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας αγαπημένες. Συνδυάστε την παραπάνω λίστα με το εβδομαδιαίο πλάνο για το σχολικό κολατσιό αλλά και μεσημεριανό γεύμα αλλά και με την λίστα για τα ψώνια της εβδομάδα και το εβδομαδιαίο οικογενειακό μενού. Επίσης για να μην σας αναιρέσουν ξαφνικά όλα όσα τρώνε, τι θα λέγατε για μια γευστική συμφωνία;

    Για επιπλέον βοήθεια γράψτε μια λίστα με τις συνταγές που θα θέλατε να δοκιμάσετε ή μια λίστα με τις συνταγές που φτιάχνετε συνήθως. Για να μην ψάχνετε, λοιπόν, συνέχεια στα βιβλία μαγειρικής και στα τετράδια με τις συνταγές σας, σας ετοιμάσαμε ένα εκτυπώσιμο για να γράφετε τις συνταγές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά ώστε να τις κολλήσετε στο εσωτερικό του ντουλαπιού σας. (Βρείτε τα εδώ και εδώ)

    Διαβάστε περισσότερα:

    Διαβάστε ακόμα περισσότερα:


    Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας λύσαμε λίγο τα χέρια με τις ιδέες για κολατσιό για το σχολείο!

    (Τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 2022)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    59 ΣΧΟΛΙΑ

    1. καλε βαλτε πρωτα μια ανακοινωση στην αρχη της αναρτησης σας!
      οποιος πειναει απαγορευεται να την διαβασει χαχαχα
      μεπιασε μια λιγουραμε τις φωτος σας:)
      τρομερες ιδεες!μπραβο!

      • Καλημέρα Ανώνυμη φίλε ή φίλη. Επειδή θεωρούμε ότι ακόμα και τα παιδιά έχουν ψυχή και ουρανίσκο που αναζητά νόστιμα αν και πολλές φορές ανθυγιεινά φαγητά, προτείνουμε τα πάντα. Και φυσικά παν μέτρον άριστο! Μια στο τόσο είναι σίγουρο ότι ακόμα και τον γιατρό μας δεν θα τον πείραζε να δώσουμε κι ένα κομμάτι πίτσα στο παιδί μας… εκτός φυσικά αν έχει πρόβλημα παχυσαρκίας οπότε τότε θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί!

      • Συμφωνώ απόλυτα!
        Έχω κάτι γνωστούς που δίνουν μόνο νερόβραστα στο παιδί τους και το αποτέλεσμα είναι να έχουν κάνει ένα ''λυσσασμένο παιδί '' που μόλις δει
        τηγανιτή πατάτα χτυπιέται κάτω.
        Παν μέτρον άριστο αλλά όπως είπατε κορίτσια και τα παιδιά έχουν ψυχή και ουρανίσκο!!

      • Την πίτσα την θεωρώ υγιεινό σνακ όταν την φτιάχνω εγώ. Όσο για τα λουκανικοπιτάκια, η ζύμη μπορεί να είναι φτιαγμένη από τα χέρια μας. Τα λουκανικοπιτάκια δεν είναι καθόλου χειρότερα από τα κρέατα του σούπερ-μάρκετ. Ας μην γελιώμαστε, δεν υπάρχει εγγυημένα υγιεινό κρέας στο εμπόριο, εκτός αν έχουμε πρόσβαση απ' ευθείας σε κτηνοτρόφους που ξέρουμε πώς μεγαλώνουν τα ζώα τους (πράγμα σπάνιο και δυσεύρετο). Αυτή την τρομερά υγιεινιστική κίνηση που θεωρεί τα γλυκά ως βαρειά για τον οργανισμό, το παραμικρό ως βλαβερό και διυλίζει τον κόνωπα, δεν την παραδέχομαι. Έχω γνώση, και το γράφω και στο μπλογκ μου, για την νοθεία των τροφών, τα ακτινοβολημένα και τα μεταλλαγμένα και τα κόβω στο ελάχιστο. Αλλά, αν δεν κάνουμε ένα σκόντο στην υγιεινή ζωή μας θα μείνουμε με το καθόλου. Δεν υπάρχουν υγιεινά τρόφιμα παρά αυτά που καλλιεργούμε εμείς. Οτιδήποτε άλλο από τα ράφια του σουπερ-μάρκετ είναι αμφίβολα. Ακόμα και τα ενδεδειγμένα ως βιολογικά. Τα παίρνω, τα προτιμώ αλλά δεν είμαι σίγουρη ούτε και γι' αυτά.

    2. Η ανάρτηση φοβερή!
      Σκοπεύω να την κάνω copy-paste και να την αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου για να μην στερέψω από ιδέες!
      Σας ευχαριστούμε κορίτσια!Θέλουμε κι άλλες τέτοιες ωραίες ιδέες!

    3. Καλημέρα κορίτσια!!
      Μου ανοίξατε και μένα την όρεξη για τα καλά…θα την βγάλω με ένα τοστάκι προς το παρόν 🙂
      Τα δικά μου τα παιδιά μεγαλώντας, "χάλασαν". Σπάνια τρώνε πρωινό και αυτό μόνο Σαββατοκύριακα! Ευτυχώς που δεν σταμάτησαν ποτέ το γάλα!
      Πολύ νόστιμη ανάρτηση!! Καλή εβδομάδα!!

    4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ ) ,,,ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ???ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΑ..ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΚΕΣ..ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΧΑΛΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ..ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ….

      ΜΕ ΑΓΑΠΗ Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΣΑΣ Λ.Μ

    5. …κορίτσια πολύ καλή ανάρτηση..είναι πολύ ωραίο να τα βρίσκεις όλα μαζί…!!
      ..και θα συμφωνίσω στο ότι τα παιδιά πρέπει να τα μάθουμε να τρώνε υγειηνά αλλά και αν φάνε και καμιά λιχουδιά δεν θα πάθουν τίποτα!
      εδώ μπορείτε να δείτε και δυο δικές μου αναρτήσεις…

    6. Απίθανη ανάρτηση .Περιλαμβάνει λιχουδιές και σνακ για όλα τα γούστα. Να συμπληρώσω το αγαπημένο της μεγάλης μου κόρης. Σαντουιτσάκι με πάστα ελιάς, τριμένη φέτα και ντομάτα. Και να μην το ξεχάσω….μια από εσάς κέρδισε δωράκι……να έρθει να το παραλάβει παρακαλώ.

    7. Πολύ νόστιμη ανάρτηση!!! Θα ήθελα κορίτσια, με όλο το θάρρος, να απαντήσω στον ανώνυμο/η φίλο/φίλη πως η σπιτική πίτσα ή το σπιτικό λουκανοπιτάκι δεν συγκρίνεται με αυτά του εμπορίου γιατί πολύ απλά η μητέρα γνωρίζει τι υλικά έχει χρησιμοποιήσει για την παρασκευή τους. ΑΥτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να καταλήξουμε στο άλλο άκρο, να βομβαρδίζουμε τα παιδιά με τέτοιου είδους τροφές, όμως είναι προτιμότερο να φάει το παιδί ένα κομμάτι σπιτικής πίτσας παρά να το αγοράσει απ' έξω. Συγγνώμη και πάλι που καταχράστηκα το χώρο σας αλλά μερικοί άνθρωποι προσπαθούν πίσω από την ανωνυμία τους να ρίξουν το πικρόχολο σχόλιό τους… Καλή συνέχεια!

      • Ίσως είναι καλύτερα που έγινε αυτό το σχόλιο! Εμείς δεν περιμένουμε όλοι να συμφωνούνε με εμάς! Πάντως με το ίδιο σκεπτικό και η μερέντα και τα αλλαντικά για παράδειγμα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σπίτι μας! Θα συμφωνήσω με Χρυσούλα επίσης! Το να απαγορεύουμε μία τροφή δεν είναι και το καλύτερο! Μπορεί να φέρει να αντίθετα αποτελέσματα!
        Kathy by anthomeli

    8. Αχ..τι να πω;Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα σας..Πραγματικά περιέχει πολλές λύσεις που μας βοηθούν στη συνηθισμένη ερώτηση:''Μαμά,πεινάωωωω'
      Ευχαριστώ πολύ που προτείνατε τις δικές μου ταπεινές αυγοφέτες..
      Θα μου επιτρέψετε να κάνω ενα re-blog,σε αυτή την τόσο χρήσιμη πρωτοβουλία σας,κορίτσια;
      Σας ευχαριστώ,εκ των προτέρων!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    9. Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σας. Περιέχει λιχουδιές για όλα τα γούστα.
      Να γράψω μια πρόταση για απογευματινό κολατσιό:κρουασάν σπιτικό ή έτοιμο, ανοίγουμε στη μέση με μαχαίρι, βαζουμε από μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα και τυρί που λιώνει , ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και κλείνουμε το κρουασάν να πάρει την αρχική μορφή του και το τρώμε. Γεωργία Μ.

    10. Καλημέρα !!!!!!!!!!! ΠΕΙΝΑΩ !!!!!!!!!!!! Όπως πάντα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ !!!!!!!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΛΑΣ !!!!!!!!!!! ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΩ !!!!!!!!!!
      ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    11. Kαλέ τι ωραίες ιδέες και τι ποικιλία γεύσεων!!!!Θέλω να ξαναγίνω μαθήτρια,εγώ σχολείο έπαιρνα μόνο γιαούρτι ή φρούταααααα!Γεια στα χέρια σας!

    12. Καλά τι μου κάνατε τώρα..και σήμερα κάνω αποτοξίνωση όλη μέρα μόνο φρούτα!
      Μου αρέσουν όλα αυτά που μπορεί να κρατήσουν και δεύτερη μέρα ή μπαίνουν κατάψυξη για ευκολία. Κι η δικιά μου έχει βαρεθεί τη φρουτόκρεμα και το αυγό και δεν ξέρω τι να της δώσω! Μου δώσατε αρκετές ιδέες!
      Προτείνω επίσης για πιο μεγάλα παιδάκια κάτι που τρελαίνει εμένα..ψωμί με φυστικοβούτυρο!

    13. Καλά ε!!! Λατρεύω σφολιατίνια και λουκανοπιτάκια! Και βέβαια δεν συζητάμε για κρέπες, βάφλες, λουκουμάδες, τηγανίτες, αυγόφετες. Αχ αχ αχ κακούργες αχ!
      Τέλειες οι αλλαγές που κάνατε στις σελίδες. Ναι… πλησιάζουν Χριστούγεννα και αρχίζει να φαίνεται!
      Φιλιά Ανθομελάκια

    14. Εμένα ξέρεις τι μου άρεσε περισσότερο; Τα πρώτα σφολιατίνα με ζάχαρη και κανέλα!
      Δεν το έχω κάνει ποτέ και αν και είναι κάτι απλό, είναι όμως πεντανόστιμο!
      Όσο για την πίτσα, γιατί να μην είναι κάτι υγιεινό, τι έχει επάνω, τυρί, ντομάτα, ζαμπόν και λαχανικά! Μια χαρά μου φαίνεται 🙂

      Φιλιά κορίτσια, ευχαριστούμε για τις ιδέες (ακόμα κι εμείς που δεν έχουμε παιδιά, αλλά είμαστε παιδιά!)

    15. Έχω μία ιδέα κορίτσια γι αυτή τη λίστα!
      Εγώ την έφτιαξα τη συνταγή και τη λάτρεψα κι εγώ και ο μικρός μου..
      Για δείτε εδώ:

    16. Ωραιες ιδεες! Και το ψωμι με ταχινι+κακαο ειναι τελειο, θρεπτικο και υγιεινο υποκαταστατο της μερεντας Κυκλοφορει ετοιμο σε συσκευασια

    17. αχ τι ωραιες ιδεες μπραβο σας ,καθε μερα σκεφτομαι και προβληματιζομαι τι θα τους κανω γιατι βαριουνται τα ιδια και τα ιδια.

    18. Μπράβο κορίτσια!
      Αυτή τη σελίδα την έχω εκτυπώσει και την έχω στο βιβλίο με τις συνταγές μου!
      Όταν ο μικρός μου πεινάει,πάντα κολλάει το μυαλό μου κι έτσι ανοίγω τη σελίδα και παίρνω τις ιδέες!
      Οι επιλογές είναι πολλές και έτσι τα παιδιά δε βαριούνται το δεκατιανό/απογευματινό!

    19. Φ Ρ Ο Υ Τ Α !
      Είναι το νοστιμότερο και υγιεινότερο κολατσιό!
      Εναλλακτικά φρέσκους χυμούς φρούτων. Ο καλύτερος: καρότο, μήλο, πορτοκάλι.

    20. Ποιο να διαλέξω δεν ξέρω! Ξεκίνησα για γλυκό γιατί πάει με τον καφέ που πίνω τώρα, αλλά και με τα μεζεδάκια που είδα αποτρελάθηκα η γυναίκα! Θα τα φτιάξω σιγά σιγά και με σειρά προτεραιότητας. Γιάμι!

    21. Ευχαριστούμε πολυ για τις υπεροχες ιδεες!! εμενα ο μικρος λατρευει τα τοστ οποτε του βαζω μεσα ντοματουλα μαρουλι λιγο τονο μερικες φορες…προσεχω πολυ το ψωμι να ειναι η πολυσπορο η ολικης συνηθως το τοστιμο. θα κανω και καμια αλλαγη μηπως του αρεσει!

    22. Καλά απίθανη ανάρτηση! Θα ξεψαχνίσω τις συνταγές κι ας μην πηγαίνουμε ακόμη σχολείο!!! Το κολατσιό τρώγεται και στο σπίτι!! Εγώ φτιάχνω ένα πολύ θρεπτικό κέικ με βρώμη και μήλο και η μικρή μου το κατεβάζει!! Θα σας ανεβάσω το λινκ σύντομα!!

    23. Ότι πρέπει είναι αυτή η ανάρτηση κορίτσια! Και τι δεν έχει μέσα… Μεθαύριο ο μεγάλος μου ξεκινάει το νηπιαγωγείο, θα μας χρειαστεί σίγουρα! Ευχαριστούμε πολύ! φιλιά και καλή σχολική χρονιά

    24. Πωπωπω τι πολλές ιδέες? Ανανεωθήκατε κιόλας βλέπω!!! Πολλές από αυτές τις δοκίμασα πέρυσι στο νηπιαγωγείο αλλά και φέτος θα μου φανούν χρήσιμες (αν όχι όλες, τουλάχιστον οι περισσότερες) και στην Α’ δημοτικού! Εννοείται ότι συνεχίζουμε την υγιεινή διατροφή και λέμε όχι στα τυποποιημένα σνακ του κυλικείου! φιλάκια και καλό μήνα!!!

      • Ναι, η αλήθεια είναι πως η ανάρτηση το χρειαζόταν το ρεκτιφιέ της! Χαχα! Εμείς στο δικό μας σχολείο δεν έχουμε κυλικείο, οπότε το θέμα είναι από το σπίτι ή από τον φούρνο; Εμείς τις περισσότερες μέρες παίρνουμε κάτι από το σπίτι.

    25. Ο γιος μου θα σας λατρευε…γι αυτο δε θα του δειξω το ποστ,καθως οι αποψεις της μαμας του για κολατσιο κ απογευματινο βρισκονται καπου 180 μοιρες μακρια.Βρηκα ομως ενδιαφερουσες συνταγες για σποραδικα treats..Ρε κοριτσια ομως,στο συνδεσμο με το ριζογαλο,εμαθα τα παντα για τη Βουδαπεστη,αλλα ριζογαλο δεν εμαθα να φτιαχνω,για δειτε το,χαχαχα.

    26. Θυμόμουν από παλιά αυτή την ανάρτηση και μπήκα να την ψάξω για να πάρω καμιά ιδέα! Φοβερή λίστα!!! Και είδα και τη συνταγή μου για πίτσα, σας ευχαριστώ!!! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε και φέτος, με γεμάτα στομαχάκια!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης