Εκδηλώσεις… χαράς!

Callie
Αν και ο Οκτώβρης έχει μπει για τα καλά, δεν μπορώ να μην σας μιλήσω για δύο εκδηλώσεις που πήγαμε τον Σεπτέμβριο και περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα! Το Φεστιβάλ Μικρόπολις ίσως να το έχετε ακούσει, έχετε πάει όμως; Εμείς λοιπόν, φέτος αποφασίσαμε να πάμε με το Μελιτάκι παρόλο που η ηλικία της δεν ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να συμμετάσχει ενεργά. Ωστόσο, επειδή πιστεύω πολύ στη σημασία των ερεθισμάτων που παίρνει ένα παιδί στην παιδική του ηλικία, αποφασίσαμε να πάμε… Κι επειδή ο καλός Θεούλης δεν μας έχει αφήσει ποτέ… κέρδισα τα εισιτήρια (Σας ευχαριστώ πολύ)! Ναι, ναι…. αν έχεις τύχει διάβαινε, λέει. Έτσι, κι εγώ είχα τύχη και έτσι οικογενειακώς «διαβήκαμε» μέχρι την Τεχνόπολη στο Γκάζι.  
Ο κόσμος την ώρα που πήγαμε (Κυριακή στις 12 το μεσημέρι) ήταν πολύς και η ουρά τεράστια. Στην αρχή, νομίζαμε ότι πρέπει να περιμένουμε κι εμείς κι έτσι δεν ρώτησα αν μπορούμε να περάσουμε. Ευτυχώς όμως μετά από κανένα πεντάλεπτο είδαμε το σταντ για αυτούς που είχαν προσκλήσεις και τελικά μπήκαμε αμέσως… ουφ την γλυτώσαμε την ορθοστασία!
 
Η ζέστη εκείνη την ημέρα ήταν απίστευτη… και ομολογώ ότι είχα ντυθεί λίγο ζεστά (παντελόνι, κλειστό παπούτσι κ.λ.π)! Από την άλλη όμως έδινε και την ευκαιρία σε όλους να περάσουν μια όμορφη ημέρα χωρίς του άγχους του κρύου ή της βροχής. 
Το κλίμα άκρως χαρούμενο και εορταστικό. Έβλεπες παντού μπαλόνια και χαρούμενες φατσούλες όλων των ηλικιών.  Η μουσική πλημμύριζε τον τόπο τόσο ώστε να μην σου παίρνει τα αυτιά και να μπορείς να κάνεις την βόλτα σου ευχάριστα. Οι χορηγοί βέβαια δεν έλειπαν… και γι αυτό δεν έλειπαν και τα δωράκια παντός είδους…όπως χυμοί, νερά, ξυλομπογιές, παιχνίδια κ.λ.π. 
Κάθε κτήριο μέσα στη Τεχνόπολη ήταν αφιερωμένο σε ένα σκοπό. Υπήρχε η Γειτονιά της Στοργής, του Νερού, της Τεχνολογίας κ.ο.κ. 
Τα ονόματα όλων των παιδιών… μα πόσα σταντ να χωρέσουν αυτά τα φατσόνια που ζωγράφιζαν, έτρεχαν, έπαιζαν και τραγουδούσαν σαν τρελά!
Επιμορφωτικά προγράμματα έτρεχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Ψυχαγωγία και επιμόρφωση σε πακέτο!
 
Ένα από τα ωραιότερα κτήρια ήταν αυτό με τους εκδοτικούς οίκους όπου υπήρχε κάτι για κάθε παιδί. Εμείς λόγω ηλικίας επιλέξαμε ένα βιβλίο με κινούμενες εικόνες από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Η Μελίτα το «διάβασε» κιόλας από το μετρό. Λατρεύει να κουνάει τις εικόνες!
Φυσικά, η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς υπήρχε χαριστικό-δανειστικό μπαζάρ!

Σημαντικό κομμάτι υπήρξε και η ύπαρξη μιας υπαίθριας σκηνής με μουσικές που ξεσήκωναν μικρούς και μεγάλους. Ειδικά το μεσημέρι της Κυριακής που πήγαμε εμείς, έπαιζε ένα υπέροχο συγκρότημα μουσικές από όλο τον κόσμο. Τόσο ανεβαστικοί και επικοινωνιακοί ήτανε που φυσικά δεν παραλείψαμε να χορέψουμε και λιγάκι. Μόνο μείον, η πολύ ζέστη που δεν άντεχες να καθίσεις κάτω από το ήλιο για πάνω από πέντε-δέκα λεπτά. 

Οι ζωγραφιές κυριαρχούσαν και όλοι οι μικροί Πικάσο έδειξαν τις ικανότητές τους με τον καλύτερο τρόπο. 
 

Η βόλτα μας τελείωσε μετά από κανένα δίωρο (αν θα είχαμε μεγαλύτερα παιδιά σίγουρα θα το ξενυχτούσαμε γιατί υπήρχαν πολλές δραστηριότητες) με πολλές όμορφες εικόνες, ήχους και φυσικά πολλά δωράκια. Τόσα πολλά που τα χαρίσαμε στα παιδιά των φίλων μας!  
 
Το μόνο μειονέκτημα στην όλη διοργάνωση, το ότι δεν υπήρχε ένα τρόπος να ελεγχθεί ο κόσμος που μπαίνει σε κάθε σπίτι και έτσι αλλού γινόταν το αδιαχώρητο και αλλού ήταν άδεια. Ίσως την επόμενη φορά να χρειαστεί να υπάρχουν κάποιοι στην πόρτα ώστε να μην γίνεται πανζουρλισμός με το μέσα και το έξω. Ωστόσο, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! (περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα τους στο facebook
 
Και φτάσαμε αισίως στη δεύτερη εκδήλωση που πήγαμε μία εβδομάδα μετά… την φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε η Σοφία Αθανασιάδου και η πολύ rock ομάδα της! Oλες οι σούπερ μαμάδες μαζευτήκαμε σε ένα παιδότοπο στην Αθήνα για να αγκαλιάσουμε η κάθε μία με τον τρόπο της όλες τις μανούλες που μας είχαν ανάγκη! 

Πολλές από τις μανούλες συμμετείχαν με τα προϊόντα τους, όπου θα πρόσφεραν ένα μέρος των εσόδων τους…

 
Και άλλες συμμετείχαν προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τον χώρο για τις δωρεές σχεδόν όταν πρωτοξεκίνησε η εκδήλωση… αργότερα έμαθα ότι ούτε δύο φορτηγά δεν έφταναν για να τα κουβαλήσουν. Υπέροχα! Φυσικά υπήρχαν και άτομα που ενημέρωναν τις μαμάδες για το θηλασμό και τους εμβολιασμούς.  

 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και μέσα σε όλα αυτά… τα παιδάκια να παίζουν σαν τρελά στον παιδότοπο, τους μπαμπάδες να τα προσέχουν (χιχι) και τις μαμάδες να ψωνίζουν. Σημαντικό γεγονός της ημέρας η γνωριμία μου με την Κουκουβαγοοικογένεια… ένα έχω να σας πω… η Αθηνούλα είναι μια κούκλα και πολύ ήσυχη!!! Τα υπόλοιπα τα κρατάω για εμάς… και τις φωτογραφίες μας, χιχι! 

Απολαυστικό να κάνεις πράγματα για να προσφέρεις… νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έχεις την αίσθηση ότι έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι για να κάνεις κάποιον άνθρωπο να χαμογελάσει. Μπράβο σε όλες!

Να περνάτε καλά, να προσφέρετε όπου μπορείτε και να δίνετε στα παιδιά σας εμπειρίες και καινούργιες εικόνες!!!