ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Εκδηλώσεις… χαράς!

  Αν και ο Οκτώβρης έχει μπει για τα καλά, δεν μπορώ να μην σας μιλήσω για δύο εκδηλώσεις που πήγαμε τον Σεπτέμβριο και περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα! Το Φεστιβάλ Μικρόπολις ίσως να το έχετε ακούσει, έχετε πάει όμως; Εμείς λοιπόν, φέτος αποφασίσαμε να πάμε με το Μελιτάκι παρόλο που η ηλικία της δεν ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να συμμετάσχει ενεργά. Ωστόσο, επειδή πιστεύω πολύ στη σημασία των ερεθισμάτων που παίρνει ένα παιδί στην παιδική του ηλικία, αποφασίσαμε να πάμε… Κι επειδή ο καλός Θεούλης δεν μας έχει αφήσει ποτέ… κέρδισα τα εισιτήρια (Σας ευχαριστώ πολύ)! Ναι, ναι…. αν έχεις τύχει διάβαινε, λέει. Έτσι, κι εγώ είχα τύχη και έτσι οικογενειακώς “διαβήκαμε” μέχρι την Τεχνόπολη στο Γκάζι.
  Ο κόσμος την ώρα που πήγαμε (Κυριακή στις 12 το μεσημέρι) ήταν πολύς και η ουρά τεράστια. Στην αρχή, νομίζαμε ότι πρέπει να περιμένουμε κι εμείς κι έτσι δεν ρώτησα αν μπορούμε να περάσουμε. Ευτυχώς όμως μετά από κανένα πεντάλεπτο είδαμε το σταντ για αυτούς που είχαν προσκλήσεις και τελικά μπήκαμε αμέσως… ουφ την γλυτώσαμε την ορθοστασία!Εκδηλώσεις... χαράς! 1Εκδηλώσεις... χαράς! 3
  Η ζέστη εκείνη την ημέρα ήταν απίστευτη… και ομολογώ ότι είχα ντυθεί λίγο ζεστά (παντελόνι, κλειστό παπούτσι κ.λ.π)! Από την άλλη όμως έδινε και την ευκαιρία σε όλους να περάσουν μια όμορφη ημέρα χωρίς του άγχους του κρύου ή της βροχής. Εκδηλώσεις... χαράς! 5
  Το κλίμα άκρως χαρούμενο και εορταστικό. Έβλεπες παντού μπαλόνια και χαρούμενες φατσούλες όλων των ηλικιών.  Η μουσική πλημμύριζε τον τόπο τόσο ώστε να μην σου παίρνει τα αυτιά και να μπορείς να κάνεις την βόλτα σου ευχάριστα. Οι χορηγοί βέβαια δεν έλειπαν… και γι αυτό δεν έλειπαν και τα δωράκια παντός είδους…όπως χυμοί, νερά, ξυλομπογιές, παιχνίδια κ.λ.π. Εκδηλώσεις... χαράς! 7
  Κάθε κτήριο μέσα στη Τεχνόπολη ήταν αφιερωμένο σε ένα σκοπό. Υπήρχε η Γειτονιά της Στοργής, του Νερού, της Τεχνολογίας κ.ο.κ.
  Εκδηλώσεις... χαράς! 11
  Τα ονόματα όλων των παιδιών… μα πόσα σταντ να χωρέσουν αυτά τα φατσόνια που ζωγράφιζαν, έτρεχαν, έπαιζαν και τραγουδούσαν σαν τρελά!
  Εκδηλώσεις... χαράς! 13
  Επιμορφωτικά προγράμματα έτρεχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Ψυχαγωγία και επιμόρφωση σε πακέτο!
  Εκδηλώσεις... χαράς! 15
  Εκδηλώσεις... χαράς! 17
  Ένα από τα ωραιότερα κτήρια ήταν αυτό με τους εκδοτικούς οίκους όπου υπήρχε κάτι για κάθε παιδί. Εμείς λόγω ηλικίας επιλέξαμε ένα βιβλίο με κινούμενες εικόνες από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Η Μελίτα το “διάβασε” κιόλας από το μετρό. Λατρεύει να κουνάει τις εικόνες!
  Εκδηλώσεις... χαράς! 19
  Φυσικά, η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς υπήρχε χαριστικό-δανειστικό μπαζάρ!Εκδηλώσεις... χαράς! 21

  Σημαντικό κομμάτι υπήρξε και η ύπαρξη μιας υπαίθριας σκηνής με μουσικές που ξεσήκωναν μικρούς και μεγάλους. Ειδικά το μεσημέρι της Κυριακής που πήγαμε εμείς, έπαιζε ένα υπέροχο συγκρότημα μουσικές από όλο τον κόσμο. Τόσο ανεβαστικοί και επικοινωνιακοί ήτανε που φυσικά δεν παραλείψαμε να χορέψουμε και λιγάκι. Μόνο μείον, η πολύ ζέστη που δεν άντεχες να καθίσεις κάτω από το ήλιο για πάνω από πέντε-δέκα λεπτά.

  Εκδηλώσεις... χαράς! 23
  Οι ζωγραφιές κυριαρχούσαν και όλοι οι μικροί Πικάσο έδειξαν τις ικανότητές τους με τον καλύτερο τρόπο.
  Εκδηλώσεις... χαράς! 25

  Εκδηλώσεις... χαράς! 27

  Η βόλτα μας τελείωσε μετά από κανένα δίωρο (αν θα είχαμε μεγαλύτερα παιδιά σίγουρα θα το ξενυχτούσαμε γιατί υπήρχαν πολλές δραστηριότητες) με πολλές όμορφες εικόνες, ήχους και φυσικά πολλά δωράκια. Τόσα πολλά που τα χαρίσαμε στα παιδιά των φίλων μας!
  Το μόνο μειονέκτημα στην όλη διοργάνωση, το ότι δεν υπήρχε ένα τρόπος να ελεγχθεί ο κόσμος που μπαίνει σε κάθε σπίτι και έτσι αλλού γινόταν το αδιαχώρητο και αλλού ήταν άδεια. Ίσως την επόμενη φορά να χρειαστεί να υπάρχουν κάποιοι στην πόρτα ώστε να μην γίνεται πανζουρλισμός με το μέσα και το έξω. Ωστόσο, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! (περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα τους στο facebook)
  Και φτάσαμε αισίως στη δεύτερη εκδήλωση που πήγαμε μία εβδομάδα μετά… την φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε η Σοφία Αθανασιάδου και η πολύ rock ομάδα της! Oλες οι σούπερ μαμάδες μαζευτήκαμε σε ένα παιδότοπο στην Αθήνα για να αγκαλιάσουμε η κάθε μία με τον τρόπο της όλες τις μανούλες που μας είχαν ανάγκη!
  Εκδηλώσεις... χαράς! 29

  Πολλές από τις μανούλες συμμετείχαν με τα προϊόντα τους, όπου θα πρόσφεραν ένα μέρος των εσόδων τους…Εκδηλώσεις... χαράς! 31

  Εκδηλώσεις... χαράς! 33
  Εκδηλώσεις... χαράς! 35
   Εκδηλώσεις... χαράς! 37
  Και άλλες συμμετείχαν προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τον χώρο για τις δωρεές σχεδόν όταν πρωτοξεκίνησε η εκδήλωση… αργότερα έμαθα ότι ούτε δύο φορτηγά δεν έφταναν για να τα κουβαλήσουν. Υπέροχα! Φυσικά υπήρχαν και άτομα που ενημέρωναν τις μαμάδες για το θηλασμό και τους εμβολιασμούς.
  Εκδηλώσεις... χαράς! 39

  Και μέσα σε όλα αυτά… τα παιδάκια να παίζουν σαν τρελά στον παιδότοπο, τους μπαμπάδες να τα προσέχουν (χιχι) και τις μαμάδες να ψωνίζουν. Σημαντικό γεγονός της ημέρας η γνωριμία μου με την Κουκουβαγοοικογένεια… ένα έχω να σας πω… η Αθηνούλα είναι μια κούκλα και πολύ ήσυχη!!! Τα υπόλοιπα τα κρατάω για εμάς… και τις φωτογραφίες μας, χιχι! Εκδηλώσεις... χαράς! 41

  Απολαυστικό να κάνεις πράγματα για να προσφέρεις… νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έχεις την αίσθηση ότι έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι για να κάνεις κάποιον άνθρωπο να χαμογελάσει. Μπράβο σε όλες!

  Να περνάτε καλά, να προσφέρετε όπου μπορείτε και να δίνετε στα παιδιά σας εμπειρίες και καινούργιες εικόνες!!!

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ βρε Callie το ζήλεψα, πρέπει να ήταν καταπληκτικά! Ειδικά η δεύτερη εκδήλωση με τις μαμάδες! Μπράβο σας κορίτσια!
   Τι καλά που βρεθήκατε με τα παιδιά (κουκουβά)!
   Πάντα τέτοια, όμορφες και δημιουργικές βόλτες!
   Φιλιά

  2. Εντάξει..ζήλεψα λιγάκι..σε τι τέλεια μέρη πήγατε και τι όμορφες εκδηλώσεις…και του χρόνου και του χρόνου!! Έχω ακούσει πολλά για τη μικρόπολη…Μακάρι να έκαναν τέτοια πράγματα κι εδω πάνω…!! φιλιά

  3. Από τα λεγόμενά σου αλλά και από τις φωτογραφίες πρέπει να περάσατε υπέροχα! Πολύ αξιόλογες και οι δύο εκδηλώσεις! μακάρι να ήμασταν κι εμείς μαζί σας! Σνιφ!
   Καλημέρα αδελφούλα!
   Kathy by anthomeli

  4. Να'μαστε κι εμείς! Τι καλά που γνωριστήκαμε! Αλλά κυρίως που καταφέραμε τελικά να πάμε και να συνεισφέρουμε όπως μπορούσαμε!
   Του χρόνου θα πάμε μαζί στο Μικρόπολις και θα συμμετέχουμε κιόλας! Τα φαντάζεσαι τα κορίτσια;;;

  5. ΜΟυ έχουν λείψει αυτοί οι χώροι. Θα περνούσα υπέροχα και στις δυο εκδηλώσεις, είμαι σίγουρη.
   Τις παρουσίασες και τις δυο καταπληκτικά! Φεύγω με μια καλή διάθεση 🙂 Καλημέρα!!

  6. Τα περάσατε πολύ όμορφα!

   1 εικόνα= 1000 λέξεις
   22 εικόνες = ? (κάνε τον πολλαπλασιασμό)

   Και να μην είχες γράψει απολύτως τίποτα, μόνο και μόνο με τις φωτογραφίες, μας μετέφερες το κλίμα 🙂
   Και το χρόνου να είστε καλά και να ξαναπάτε!

  7. Ευτυχως σε αυτη την πολη συμβαινουν και ομορφα (πολυ ομορφα) πραγματα!!! :ο)
   Οσες φωτο και να δω παλι λιγες μου ειναι…. Ελπιζω αν μεγαλωσουν κι εμας τα πιτσιρικια και βρουμε το κουραγιο, να κανουμε καποια τετοια εξορμηση!
   Ευτυχως που πηγαινετε εσεις οι υπολοιποι και παιρνουμε κι εμεις λιγη μυρωδια! χιχι!

   Δεν θυμαμαι να σας εχω ξαναγραψει σχολιο. Ισως αρκετα παλια… δυστυχως το μπλογκ σας ειναι απο αυτα που δεν μου επιτρεπει να μπω ο η/υ του γραφειου και σπιτι αν μπω το κανω βιαστικα…ετσι χανω και πολλα και δεν προλαβαινω να σχολιασω….

   τα φιλια μου! καλο βραδυ να εχουμε! ;ο)

   • Vailie μου μην αγχώνεσαι. Εμείς πάντως σε ξέραμε… έχεις ξανασχολιάσει και παλιότερα. Ευχαριστούμε που περνάς έστω χωρίς σχόλιο. Σημασία έχει που μας διαβάζεις. Σε φιλούμε πολύ!

  8. Τι όμορφες εκδηλώσεις! Στην Ελλάδα γίνονται τόσα ενδιαφέροντα πράγματα! Και ο κόσμος τα χαίρεται! Τι όμορφο μπλογκ! Ήρθα για πρώτη φορά από Ν Αφρική και χάρηκα την θετική-μελένια ατμόσφαιρα! Μπράβο! Να περνάτε καλά και μας παρουσιάζετε τα θέματα που απολαμβάνετε!

  9. Kάλυ ,μπράβο σου που παρακολουθείς τέτοιες εκδηλώσεις και μπορείς και μας τις μεταφέρεις με λόγια και εικόνες.Μπορεί η κορούλα σου να είναι μικρή και να μην μπορεί να καταλάβει τι γίνεται,όμως είναι ένα μάθημα ζωής για την ίδια να βρίσκεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον με τόσα χρώματα και τόσα παιδιά.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης