ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καθάρισμα καπνισμένου μάρμαρου σε τζάκι

    Σήμερα το πρωί ήρθαν κάποιοι να μας καθαρίσουν την καμινάδα του τζακιού. Μας είπαν πως η καμινάδα πρέπει να καθαρίζεται  όταν το τζάκι έχει κάψει 4-5 τόνους ξύλα. 

    Η διαδικασία ήταν σχετικά γρήγορη. Κλείσανε την πρόσοψη του τζακιού με νάιλον και ανέβηκαν στην σκεπή να καθαρίσουν την καμινάδα. Μετά μαζέψανε ό,τι έπεσε στο τζάκι. Ξύσανε την ξεραμένη στάχτη από τα τοιχώματα και το κάτω μέρος του τζακιού, σκούπισαν καθάρισαν. Μόνο που δεν σφουγγάρισαν! Ε, ας κάνω κάτι κι εγώ!

    Ζήτησα την συμβουλή τους γιατί πέρσι το τζάκι μας κάπνισε και μαύρισε το μάρμαρο στην πρόσοψή του. Ήταν πολύ άσχημο! Καθάρισμα καπνισμένου μάρμαρου σε τζάκι 1
    Κι αυτοί μου είπανε τρίψιμο με ΣΤΑΧΤΗ! Χρειάστηκα λοιπόν ένα σφουγγάρι για τα πιάτα (την πράσινη πλευρά) στάχτη καθαρή (από αυτή που πέφτει στον κάδο μέσα στο τζάκι) κι ένα τάπερ με νερό. (καλό θα είναι να το πετάξετε μετά οπότε προτιμήστε π.χ. κάποιο ταπεράκι από τυρί) 

    Καθάρισμα καπνισμένου μάρμαρου σε τζάκι 3

    Και ξεκίνησα να τρίβω! Τρίψιμο με νωπό σφουγγάρι και στάχτη, ξέπλυμα με καθαρό σφουγγάρι και ξανά από την αρχή!

    Καθάρισμα καπνισμένου μάρμαρου σε τζάκι 5

    Το αποτέλεσμα είναι αυτό! Εντάξει μια σκιά την έχει αλλά δεν είναι όπως ήτανε! Η στάχτη έκανε το θαύμα της!Καθάρισμα καπνισμένου μάρμαρου σε τζάκι 7

    Επίσης με συμβούλεψαν, πως αν ο λεκές επιμένει μπορώ να χρησιμοποιήσω το σπρέι που καθαρίζουμε τον φούρνο!

    Για το εσωτερικό του τζακιού που έχει μαυρίλες κάψτε ξύλο ελιάς. Θα ασπρίσει!

    Κathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    18 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλησπερα!!
      Λοιπόν αυτές οι συμβουλές ήταν ότι έπρεπε!!
      Σήμερα σκεφτόμουν πως να καθαρίσω το τζάκι!Εχω χρησιμοποιήσει χλωρίνη και διάφορα καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμποριο,αλλά δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα..Θα δοκιμάσω τους δικούς σου τρόπους γιατί αν κρίνω απο τη φωτογραφια,καθάρισε πάρα πολύ καλά!
      φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    2. Πράγματι η στάχτη, κάνει πολύ καλή δουλειά, και γω όταν είδα τη μάνα μου να καθαρίζει το τζαμάκι από την πρόσοψη -είναι με πορτάκι το δικό της- είπα, τι κάνεις, το λασπώνεις!!
      Όταν είδα όμως πως το καθάρισε, έμεινα με το στόμα ανοιχτό !
      Και το δικό σου μια χαρά καθάρισε, άσπρισε πάλι 🙂
      Άντε με το καλό τώρα να το ανάψετε και να χουχουλιάσετε μπροστά του με τερλικάκια και ζεστά ροφήματα!! Αχ…
      Φιλιά Κάθυ ** καλή βδομάδα

      • Οχι δεν γδάρθηκε καθόλου! Το συγκεκριμένο μάρμαρο είναι σχετικά ματ οπότε δεν ξέρω αν θα έχανε την γυαλάδα του αν είχε. Αλλά αυτός μου το είπε ότι έτσι πρέπει να το κάνω!
        kathy by anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης