ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α’ μέρος)

  Πωπω, πώς περνάει ο καιρός!!! Το μικρό μου αγοράκι είχε γενέθλια στις 3 Σεπτεμβρίου! Έγινε 4 χρονών! Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω πως εκείνο το μικρό μωράκι που γέννησα το 2008 μεγάλωσε τόσο πολύ! Και αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι ότι όταν έμαθα πως ήμουν έγκυος είχα στεναχωρεθεί πάρα πολύ (έριξα πολύ κλάμα) γιατί δεν την είχα επιδιώξει εκείνη την εγκυμοσύνη και δεν ήμουν προετοιμασμένη για μια νέα, 18 μήνες περίπου μετά την πρώτη. Νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα να φροντίσω την κόρη μου όπως θα έπρεπε και ότι θα την παραμελούσα. Τελικά όμως όλα αυτά διαψεύσθηκαν!  Κι ο μικρός γεννήθηκε και η αγάπη και η αγκαλιά μου μεγάλωσαν και χώρεσαν δύο μικρά πλασματάκια που λατρεύω όσο τίποτε άλλο στον κόσμο! Φτάνει όμως τόσο συγκίνηση! Εγώ για το πάρτυ του θέλω να σας πω! Ένα πάρτυ δεινοσαύρων!! 
   Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 1
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 3
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 5
   
   
  Και γιατί αποφασίσαμε αυτό το θέμα; Επειδή ο Θανούλης μετά την αγορά ενός βιβλίου για δεινόσαυρους με αυτοκόλλητα (δική του επιλογή παρακαλώ), έπαθε τρέλα με αυτούς! Το καλοκαίρι ως επιβράβευση για την σημαντική του επιτυχία (σας είχα μιλήσει εδώ) έλαβε δώρο από την μαμά και τον μπαμπά πολλούς πολλούς δεινόσαυρους! Έτσι λοιπόν το πάρτυ του δεν θα μπορούσε να έχει κάποιο άλλο θέμα! 
   
  Δεν σας κρύβω όμως πως δυσκολεύτηκα. Είναι τελικά δύσκολο ένα θεματικό πάρτυ! Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν μπορείς να βρεις όσα θέλεις! Έψαχνα κυρίως στο pinterest και έβρισκα τρομερές ιδέες αλλά που να βρω εδώ τα υλικά που χρειαζόμουν! Δεν βρήκα ούτε πιατάκια με θέμα τους δεινόσαρους. Βρήκα δηλαδή, αλλά ήταν πανάκριβα! Κι άλλο να κάνεις πάρτυ με 4-5 παιδιά όπως κάνουν στο εξωτερικό κι άλλο με 15! Ειλικρινά σας μιλάω… τόσα πάρτυ έκανα έως τώρα για τα παιδιά… αλλά τέτοια προετοιμασία δεν είχα ξανακάνει!
   
  Καταρχάς έφτιαξα μια λίστα με όλες τις ιδέες που είχα ή βρήκα στο διαδίκτυο σχετικά με την διακόσμηση, τον μπουφέ, τα παιχνίδια κλπ. Μετά άρχισα την υλοποίηση! Η εβδομάδα της χειροτεχνίας και της μαγειρικής ήταν αυτή! Τελικά όμως το πάρτυ ήταν τέλειο! Όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι, χορτάτοι, με δώρα φαγώσιμα ή μη!
   
  Η διακόσμηση  

  Στην είσοδο του σπιτιού ένα δεινόσαυρος καλωσόριζε τους καλεσμένους σ΄ένα Πάρτυ δεινοσαύρων! 

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 7
   
   Οι πατημασιές που οδηγούσαν στην πόρτα ….
   
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 9
  Στην πίσω αυλή του σπιτιού, όπου και θα γινότανε το  πάρτυ, ένας τυρανόσαυρος-μπαλόνι δέσποζε ψηλά στον ουρανό! 
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 11
   Φυσικά δεν έλειπαν τα κλασικά μπάνερ για πάρτυ.
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 13

  Ναι αλλά δεν γινόταν πάρτυ με δεινόσαυρους χωρίς σημαιάκια δεινοσαύρων. Τα σημαιάκια τα βρήκα εδώ αλλά την υλοποίηση την έκανα μόνη μου. (θα σας δείξω αργότερα πως)Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 15Μια σειρά πάνω από τον μπουφέ….

   
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 17
  και μια σειρά λίγο μικρότερη στην πέργολα.
  Το σπιτάκι μας ξετρέλανε τους μικρούς μας καλεσμένους οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχε τύχει να ξαναεπισκεφτούν το σπίτι μας μιας και ήταν συμμαθητές από τον παιδικό σταθμό. Τραπεζάκια και καρεκλάκια για να κάτσουν τα παιδιά και παγκάκια και καρέκλες γύρω γύρω για τους μεγάλους. 
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 19
   
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 21

  Είχαμε τυπώσει ζωγραφιές με δεινόσαυρους από εδώ για να ζωγραφίζουν τα παιδιά στην αρχή του πάρτυ. 

  Ακόμα είχα φτιάξει με ντεκουπάζ μολυβοθήκες με δεινοσαύρους, για τις ξυλομπογιές που θα χρησιμοποιούσαν.

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 23

  Ο μπουφές 

  Ο μπουφές είναι ένα ακόμη σημαντικό σκέλος του πάρτυ που θέλει υπολογισμό και προετοιμασία. Πόσα άτομα θα είναι (μικροί και μεγάλοι), τι θα αρέσει στα παιδιά, ισορροπία μεταξύ αλμυρών και γλυκών, τι ποτά θα υπάρχουν κλπ. 
   

  Εδώ ευτυχώς είχα την σημαντική βοήθεια της μαμάς και της πεθεράς μου αλλά και της αδερφής μου! Τι έκπληξη κι αυτή! Το καλύτερο δώρο για τον Θανούλη να έχει στο πάρτυ του την ξαδελφούλα του και την θεία του! 

  Επέλεξα το κίτρινο, το πορτοκαλί και το πράσινο για κεντρικά χρώματα του πάρτυ. Βρήκα πολύ οικονομικά χάρτινα χρωματιστά πιάτα στο Carfour στα χρώματα που ήθελα.  

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 25

   

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 27

   

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 29

   

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 31

  Κεντρικά στον μπουφέ υπήρχαν τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους! Αγόρασα πουράκια και τα έντυσα με ντεκουπάζ, με χαρτί που βρήκαμε από το ίντερνετ και το τυπώσαμε. Έτσι, όταν με το καλό θα τελείωνε το πάρτυ θα έπαιρνε το κάθε παιδάκι ένα κουτί με πουράκια για να τα φάει και μετά θα το χρησιμοποιούσε σαν μολυβοθήκη

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 33

  Ο μπουφές περιλάμβανε: κοτόπιτα, τυρόπιτα, κεφτεδάκια, τηγανίτες, 

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 35χρωματιστά τρουφάκια,
   Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 37

  κεκάκια με ζαχαρόπαστα, γλάσο ή σκέτα με δεινόσαυρους επάνω (δώρο για τα παιδιά), πίτσαπατατάκια,

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 39

   
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 41

   

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 43

  Χρωματιστά ποπ κορν
  για να τρώνε… οι δεινόσαυροι. Χιχι!
   
  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 45

  Μπισκότα δεινοσαύρων σε δύο σχήματα (κουπάτ από εδώ) με ζαχαρόπαστα ή γλάσσο μέσα σε σακουλάκι. Έτσι τα παιδιά τα πήραν σαν δωράκι στο σπίτι τους στο τέλος. Γιατί τι πρωτοφάει ένα παιδάκι κατά την διάρκεια ενός πάρτυ; 

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 47

  Αναψυκτικά, χυμοί, παγωμένο τσάι, σπιτική λεμονάδα. Φυσικά είχα προνοήσει για παγάκια σε παγοθήκη, κομμένα λεμόνια και για παγωμένο νερό (ευτυχώς έχουμε ψύκτη).

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 49

  Γύρω απ όλες τις πιατέλες υπήρχαν δεινόσαυροι που ¨τρώγανε¨ για να συμπληρωθεί το ντεκόρ.

  Τούρτα

  Άλλο ένα δύσκολο σκέλος του θεματικού αυτού πάρτυ ήταν η τούρτα! Πολλά τα χρήματα της τούρτα βρε παιδί μου!
  Οι τρισδιάστατες τούρτες απλησίαστες, οι απλές πάλι του ζαχαροπλαστείου, είναι κι αυτές αρκετά ακριβές. 
  Στην αρχή λοιπόν είπαμε με την πεθερά μου να φτιάξουμε μόνες μας. ‘Όμως ο χρόνος μας πίεζε και τελικά αποφάσισα να παραγγείλω μια σκέτη τούρτα στο ζαχαροπλαστείο και να την διακοσμήσω μόνη μου. Πήρα με μόνο 4 ευρώ από τα Jumbo πλαστικά δεινοσαυράκια και έφτιαξα την σύνθεση που ήθελα!Λίγα πιτσιλωτά κουφέτα (σαν αυγά δεινοσαύρω), μερικά δέντρα και πέτρες και φυσικά το κεράκι!
  Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία πριν σβήσουμε τα κεράκια κι έτσι δεν την βλέπετε σε πάρα πολύ κατάσταση μετά τα βουτήγματα από τα μικρά δαχτυλάκια στην σαντιγί! 

  Το πάρτυ γενεθλίων με δεινόσαυρους (α' μέρος) 51

  Το πάρτυ είχε και πολλά άλλα happening. Αλλά γι αυτά θα σας μιλήσω στο β΄μέρος της ανάρτησης για το πάρτυ δεινοσαύρων του μικρού μου. 

  Προς το παρόν μπορείτε να δείτε παλαιότερες αναρτήσεις για πάρτυ στο ανθομέλι εδώ, εδώ , εδώ, εδώ κι εδώ. Και φυσικά εδώ !!

  Α! Και να μην το ξεχάσω! Ακόμα ένα ελληνικό πάρτυ με δεινόσαυρους από τους ΚαΠα εδώ!

   

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά τι έφτιαξες!!! Καταρχήν ο χώρος είναι ότι πρέπει για παιδικό πάρτυ και μετά ο μπουφές! Το'χετε με την sister και κάνετε θαύματα! Και στολισμένα κεκάκια, τρουφάκια..μέχρι και χρωματιστό ποπ κορν! Πολύ ωραία ιδέα και το δωράκι των πιτσιρικιών. Σίγουρα θα ενθουσιαστήκαν με τα πουράκια! (εγώ θα στρίγκλιζα μάλλον..) Και αργότερα μολυβοθήκη! Τελικά είδες, βρήκες τόσες ιδέες και έφτιαξες τα καλύτερα! Μην μου πεις ότι ο μικρός δεν καταευχαριστήθηκε;!
   Να'ναι πάντα γερός και τυχερός ο Θανούλης!
   Φιλιά*

  2. Χρόνια πολλά στο Θανούλη!!!Τέλειο το πάρτυ σας!!!!Πρέπει να περάσατε φανταστικά!!!! Αυτή την αυλή τη ζηλεύω!!!Είναι οτι πρέπει να πάρτυ χεχε!!! Περιμένουμε και το β΄μέρος !!! καλό μήνα!!

  3. Kathy να τον χαίρεσαι τον γιόκα σου!!!! Χρόνια του πολλά πολλά πολλά και ευτυχισμένα!!!

   ¨Οσο για το πάρτι με άφησες άφωνη. Εκπληκτική ιδέα και η υλοποίηση της ακόμα καλύτερη…..

  4. Εκατόχρονος ο μικρούλης σου! Να είναι γερός και τυχερός!
   Πόσο μου έχουν λείψει αυτά τα παιδικά πάρτυ!
   Πολύ όμορφη η διακόσμηση και ο μπουφες εντυπωσιακός με τόσο χρώμα!
   Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

  5. Να τον χαίρεστε τον μικρούλη σας! Πάντα έτσι όμορφα να περνάει, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον αγαπάνε!
   Μπράβο σου ταλαντούχα και χρυσοχέρα μαμά! Ότι έφτιαξες για το πάρτι είναι πραγματικά απίθανο!
   Μπορεί να κουράστηκες πολύ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό!
   Φιλιά!

  6. Μπράβο!!! χρόνια πολλά να τον χαίρεστε να είστε όλοι καλά και να διασκεδάζετε με όμορφες ιδέες!!! και να βλέπουμε κι εμείς όμορφες εικόνες και θετική ενέργεια!!! Να είστε καλά, φιλάκια!!!

  7. Καλησπέρα Κατερίνα μου. Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι το παλικάρι σου, να είναι γερό και να τον καμαρώσεις όπως εκείνος επιθυμεί. Σύμπτωση, και τον δικό μου το γιο τον λένε Θάνο και η κόρη μου έχει γενέθλεια στις 03/09, η Ελεάννα από το μπαλέτο. Όσο για την οργάνωση τι να πω όπως πάντα τέλεια. Και τέλεια η ιδέα για την τούρτα. Φιλιά και καλό μήνα!!!!!

  8. Τι όμορφα που τα οργάνωσες όλα! Να το χαίρεσαι το Θανούλη! Η ιδέα με τα πουράκια – μολυβοθήκες είναι πραγματικά πολύ έξυπνη! Θα έχουν να το θυμούνται το πάρτυ των δεινοσαύρων, σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον! Και του χρόνου!
   {Fan, όπως λέμε sofan!}

  9. Συγχαρητήρια!!!!!! Απίστευτα όμορφα όλα!! Εξαιρετική δουλειά, χίλια μπράβο, Κathy!!!
   Πολύ τυχερός ο μικρός που έχει τέτοια χρυσοχέρα μαμά!!! Να τον χαίρεστε! Πάντα ευτυχισμένος!
   Φιλάκια!

  10. Μπράβο!!!
   Ο μικρός σου θα πρέπει να το απόλαυσε όπως και οι καλεσμένοι του…
   Όλα τόσο όμορφα και τόσο προσεγμένα…
   Να τον χαίρεστε!!!
   Να είναι πάντα γερός και τυχερός!!!
   Καλό μήνα!

  11. Κοριτσάκι μου έδωσες τα ρέστα σου!!! Υπέροχα όλα και χειροποίητα όλα…Συγχαρητήρια! Το μικρό σου πλάσμα την άξιζε όλη αυτή την προσπάθεια!!!1 Το καλύτερο όμως είναι που μετά ρωτάς εμένα πως τα καταφέρνω!!!! Εσύ τώρα τι να πεις μετά από αυτή την υπερπαραγωγή!!! Ακόμη και πατημασιές έκανες θα με τρελάνεις!!!! Συγχαρητήρια μαμά….

  12. Κόρη μου,εγώ δεν θα σχολιάσω για την νοικοκυροσύνη σου και για τις ιδέες σου,γιατί τα έχω δεδομένα,μόνο θα πω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΑ για τον γιόκα σου και εγγονούλη μου!!!!!

  13. Εντάξει…δεν υπάρχουν λόγια…!Σίγουρα κουράστηκες πολύ αλλά άξιζε πραγματικά!Υπέροχα όλα,γεια στα χέρια σας!
   Να σας ζήσει το παλικαράκι σας,γερός και ευτυχισμένος!

  14. Τι όμορφο μωρόοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!Καλα το πάρτυ σκίζει!!!Υπέροχη διακόσμηση!!Υπέροχα τα πάντα !!!Μπράβοοοοοο !!!Χίλια μπράβο!!!!Όλα πανέμορφα!!!

  15. Κατερινάκι εγώ είχα την τύχη να ζήσω από κοντά όλο το πάρτυ και ένα έχω να σου πω… η Μελίτα πέρασε υπέροχα… γιατί στην τελική αυτό έχει σημασία!!! Εσύ κι ο Γιώργος πετύχατε αυτό που ει΄ναι το σημαντικότερο για ένα πάρτυ… να περάσουν τέλεια όλα τα παιδιά! Ε, εντάξει, σε εμάς απλά πέρασαν ωραία και οι μεγάλοι!,χιχι! Φιλάκια. Callie

  16. τι τέλειο πάρτι είναι αυτό!!!! Να τον χαίρεστε τον μικρό σας, πολύχρονος!!!! φοβερό θέμα για αγόρι και αφού τους λατρεύει, διπλή χαρά θα ήταν!!! τα δωράκια σας υπέροχα, η διακόσμηση, η τούρτα, τα φαγητά!!! μπράβο και του χρόνου να είστε καλά!!! καλό μήνα!!! φιλάκια!!!

  17. Kathy μου, να χαίρεσαι τον μικρούλη σου! Να τα 100στήσει!
   Υπέροχος κήπος, υπέροχη διακόσμηση, υπέροχα γλυκάκια, υπέροχα δωράκια…όλα υπέροχα! Πολύ πρωτότυπο θέμα (δεν έτυχε να ξανακούσω για πάρτυ με θέμα δεινόσαυρους) και υλοποιημένο με μεγάλη επιτυχία. Μπράβο!!!

  18. Τελειο παρτυ.Συγχαρητηρια.Πιο πολλυ μου αρεσαν οι μολυβοθηκες και τα cupcakes με τους δεινοσαυρους και τα μπισκοτα.Περιμενουμε την επομενη αναρτηση.Οσο για την πιο δημοφιλη αναρτηση αυτη της ριχνει.Εχει καλυτερες foto!!!

  19. Τελεια ολα…και εμενα η κορη μου 4 Σεπτεμβρη εκλεισε τα 3…να χαιρομαστε τα μικρα μας Παρθενακια.Να τον καμαρωσεις οπως επιθυμεις….φοβερο το blog…το παρακαολουθω μετα μανιας..

   • Σε ευχαριστούμε πολύ Αγγελική! Είμαι μεγάλη μας χαρά να λαμβάνουμε τόσο όμορφα σχόλια όπως το δικό σου! Ελπίζουμε να μην σας απογοητεύουν οι αναρτήσεις μας.. και στο μέλλον. Φιλιά. Κάλη

  20. Κατερινάκι μου να χαιρεσαι τα παιδάκια σου , να ναι πάντα γερά δυνατά και ευτυχισμένα! Έχεις τόση πολύ όρεξη για να τα κάνεις χαρούμενα που πραγματικά θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανα για σένα! Το έργο σου σπουδαίο, οι ιδέες σου πρωτότυπες, το πάρτυ υπέροχο, και η διακόσμηση μοναδική!! Όσο για το θέμα ……είμαι σίγουρη πως του Θανούλη θα του μείνει αξέχαστο και πως θα το συζητάει για πολλά χρόνια ακόμη!!!

   υγ: To pop corn το χρωματιστό είναι τέλειοοοοοοοοοοο!!!!!
   φιλάκια πολλά

  21. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας προς τον μικρούλη μας! Χάρηκα πολύ που σας άρεσαν οι ιδέες και ελπίζω να βοηθήσω κάποιες μανούλες για επόμενα πάρτυ!
   Kathy by anthomeli

  22. Πω πω τι υπέροχο πάρτυ!!! Μπράβο σου για τις ιδέες, το στήσιμο, την τόσο λεπτομερή δουλειά! τυχερός ο γιόκας σου! είμαι σίγουρη ότι περάσατε ΜΑΓΙΚΑ!!!!
   Από τώρα σκέφτεσαι για του χρόνου το concept?

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης