Διακόσμηση γυάλινων βάζων με όζες… ένα tip… και η παραλαβή του δώρου μου!!!

Kathy
Καλό Μήνα σε όλους!
 Μιας και τα παιδάκια μας είναι ακόμα στο σπίτι και τα σχολεία αργούν ακόμα να ξεκινήσουν (ευτυχώς)… εμείς οι μαμάδες πρέπει να βρίσκουμε συνέχεια καινούργια πράγματα για να τα απασχολούμε ώστε να μην βαριούνται αλλά και εμείς να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. 

Πριν ξεκινήσω πρέπει να σας πω ότι την ιδέα για την σημερινή ανάρτηση την πήρα από ένα αγαπητό blog, το myStick land

Η διακόσμηση των γυάλινων βάζων με απασχόλησε και παλιότερα χρησιμοποιώντας χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες. Αυτή την φορά επιστράτευσα την κόρη μου η οποία λατρεύει την ζωγραφική αλλά και τις όζες! Καλύψαμε το τραπέζι με εφημερίδες, βρήκαμε από το μπάνιο όζες που δεν χρησιμοποιούμε και αφού  καθάρισα τα βάζα από τις ετικέτες τους στρώθηκε στην δουλειά.  

Την άφησα μόνη της να μεγαλουργήσει!
 
Το αποτέλεσμα για ένα παιδί λίγο πριν τα έξι προσωπικά με ικανοποίησε!
Το αποτέλεσμα την ενθουσίασε και χάρισε τα βάζα στις γιαγιάδες της για να βάζουν μαρμελάδες! Θα μπορούσαν ανάλογα με το μέγεθος να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως μολυβοθήκες!
Το μόνο αρνητικό είναι ότι μας ζάλισε η μυρωδιά από τις όζες. Να φανταστείτε τα βάζα τα έβγαλα στην αυλή να στεγνώσουν. Μετά δεν μυρίζουν καθόλου! 
 
Σας έχω όμως κι ένα μικρό μυστικό! 

Για να βγάλετε το χαρτί από τα βάζα, ξέρετε σχεδόν όλες, ότι τα πλένουμε με ζεστό νερό. (προσωπικά τα τρίβω και με το σφουγγάρι.) Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να βγάλετε τα αυτοκόλλητα από καινούργια κρυστάλλινα ποτήρια ή βάζα ή πιατέλες που δεν μπορείτε να τρίψετε καθόλου; 

Το μυστικό συστατικό είναι το Ζιπέλαιο!  Ναι, αυτό που γεμίζουμε τους αναπτήρες zippo! 
Βγάζετε το αυτοκόλλητο με το χέρι και μετά με ένα βαμβάκι και το υγρό αυτό τρίβεται απαλά μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα της κόλλας! Εγώ έχω ένα μπουκαλάκι από το 2004 και ακόμη δεν έχει τελειώσει!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Πριν τελειώσω θα ήθελα με πολύ χαρά να σας δείξω το δώρο που κέρδισα σε διαγωνισμό στο blog της Σοφίας, το sharesyourlikes.  Είναι της Martha Stewart και περιέχει πολλές ωραίες ιδέες για οργάνωση στο σπίτι! 

Η αγαπητή Σοφία, όμως, είχε την ευγενή καλοσύνη να στείλει και για τις δυο μας (τυχερή Κάλη… μαζί με τον  βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα,χιχι) δύο χειροποίητα δωράκια! Πιατάκια από χάντρες και μαγνητάκια από φελλό … 

όπως επίσης, να μας γράψει όμορφα λογάκια, που μας κάναν να χαμογελάσουμε, σε αυτή την υπέροχη καρτούλα!

Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ γλυκό Σοφάκι!

Σας εύχομαι να περάσετε έναν όμορφο, δροσερό, φωτεινό, χαμογελαστό και άκρως καλοκαιρινό Αύγουστο!!!

Kathy