ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια)

    Σήμερα επιτέλους κατάφερα να τελειώσω την ανάρτηση για τις παιδικές μπομπονιέρες! Η Μελίτα μπουσουλοπερπατάει συνέχεια και με έχει όλο στο τρέξιμο. Ενα μεσημεράκι έχω κι εγώ ελεύθερο που κοιμάται και μέσα σε δυο ώρες πρέπει να χωρέσω τα πάντα… φαγητό, συμμάζεμα, ξεκούραση, ανθομελάκια… και όλα τα υπόλοιπα που τα ξέρετε όλες πολύ καλά. Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 1
    Οι παιδικές μπομπονιέρες ομολογώ ότι μας πήραν αρκετό καιρό.. και αυτό γιατί είχαν ανοιχτά πολλά μέτωπα! Τι εννοώ; Απλά ότι περιείχαν πολλά πράγματα που έπρεπε να ετοιμαστούν όλα ξεχωριστά. Πριν ξεκινήσω όμως να σας εξηγώ τη διαδικασία, πρέπει να είμαι ειλικρινής και να σας πω ότι η ιδέα για τις μπομπονιέρες δεν ήταν δικιά μου.  Μπορεί τα δικαιώματα για το βιβλίο ευχών να μου ανήκουν (χιχιχ), αλλά για την μπομπονιέρα (ε, και για το προσκλητήριο) δανείστηκα την ιδέα κάποιου άλλου. Την “έκλεψα” από την Μίνα και το minacreates, στο οποίο θα βρείτε υπέροχες ιδέες για μπομπονιέρες και στολισμούς… και αν έχετε άνεση… σας προτείνω να σας τα φτιάξουν αυτοί! Η μπομπονιέρα της ήταν λίγο πιο chic κι έτσι εγώ την μετέτρεψα στα δικά μου γούστα και στα δικά μου χρώματα.
    Έτοιμες, λοιπόν, για βαπτισο-κατασκευές; 
    Ξεκινάμε με τα Χάρτινα Χωνάκια (μην ξεχνάμε ότι το θέμα ήταν το παγωτό!) Ακούγεται τόσο εύκολο αλλά εμάς μας δυσκόλεψαν αρκετά. Δεν μπορούσαμε να βρούμε ένα σωστό δείγμα στο ίντερνετ και οι διαστάσεις δεν μας έβγαιναν σωστές. Μέχρι και στο γνωστό παιχνιδάδικο πήγαμε για να πάρουμε χάρτινα κωνικά καπελάκια και να βγάλουμε άκρη με τις διαστάσεις. Τελικά ο Κώστας μου τα κατάφερε με τον “απλό” τρόπο που πειραματισμού γιατί θέλαμε να μας βγουν αρκετά μεγάλα ώστε να αντέξουν το μεγάλο βάρος.  Εδώ πρέπει να πω ότι τα χωνάκια τα έφτιαξε σχεδόν αποκλειστικά ο Κώστας… εγώ βοήθησα στο κόλλημα που ομολογώ ότι ήταν αρκετά μπελαλίδικο!
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 3
    Αφού φτιάξετε το πατρόν σας, πάρτε ένα μεγάλο χαρτόνι και  με ένα μολύβι φτιάξτε το περίγραμμά του.
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 5
    Κόψτε το περίγραμμα γύρω γύρω.
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 7
    Εάν έχετε ψαλίδι με σχέδια μπορείτε να κόψετε τις δύο άκρες του χωνιού με αυτό.
    Updated 20/5/2013
    Επειδή μας ρωτάτε συνέχεια σας παραθέτουμε τις διαστάσεις για το χωνάκι.
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 9

    Στη συνέχεια αγοράστε χαρτί περιτυλίγματος (θα το βρείτε σε βιβλιοπωλεία) σε διάφορα χρώματα και αποφασίστε τους συνδυασμούς που θέλετε να κάνετε. Εγώ γενικά έκανα διάφορους συνδυασμούς για να μην δυσαρεστήσω κανένα παιδάκι.Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 11

    Το χάρτινο χωνάκι παγωτού μου θα περιείχε… marshmallow, μπισκοτάκι και φυσικά σαπουνόφουσκες (τις οποίες λατρεύω)!!!

    Σαπουνόφουσκες

    Λυπάμαι που θα το πω αλλά από τις σαπουνόφουσκες δεν έχω φωτογραφίες της ετοιμασίας. Αυτά που μπορώ να σας πω όμως είναι τα εξής. Αγόρασα τα μπουκαλάκια από το γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών αφού πρώτα είχα ψάξει μήπως και τα βρω σε χονδρική (δεν βρήκα όμως). Η καλή μου Σοφία από το Shareyourlikes μου έδωσε την λύση για το περιτύλιγμά τους. Τα βάζεις σε ζεστό νερό και σε 3-5 λεπτάκια το χαρτί φεύγει σχεδόν από μόνο του!!! Υπέροχο; Τώρα έμενε να τα τυλίξω με το δικό μου χαρτί. Εκεί τα πράγματα ανέλαβε ο Κώστας. Του έστειλα μερικές φωτογραφίες με παγωτά που είχα βρει στο ίντερνετ (δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω τις πηγές… γιατί ούτε εγώ τις θυμάμαι) και αυτός με το απλό πρόγραμμα Paint του υπολογιστή έγραψε το όνομα της Μελίτας!!! Εγώ φυσικά σας δίνω τις φωτογραφίες χωρίς το όνομα της κόρης μου. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Κόβουμε στο μέγεθος του μπουκαλιού και κολλάμε!Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 13

    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 15
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 17
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 19

    Ζαχαρωτά

    Οσον αφορά στα ζαχαρωτά, το περιτύλιγμα ήταν απαραίτητο καθώς ούτε να σκονιστούν ήθελα αλλά ούτε και να πέσουν. Ετσι ξεκίνησε το γέμισμα. Δύο στο κάθε παιδάκι… ε, να μην τα κάνουμε να αποκτήσουν και ζάχαρο, χιχι! Στο τύλιγμα πρέπει να πω ότι τα χεράκια της Μαμάς Μαρίας πήραν φωτιά… η βοήθειά της ανεκτίμητη!

    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 21
    Μπισκότα

    Τα μπισκότα…αχ, αυτά τα υπέροχα μπισκότα!!! Εδώ η ιδέα ομολογώ πως δεν ήταν πάλι δικιά μου. Το υπέροχο αυτό σχέδιο το βρήκα στο sugar stories… Η υλοποίηση όμως… που ήταν καταπληκτική, έγινε από την κολλητή μου φίλη τη Γεωργία που αυτές τις ημέρες κάνει ένα υπέροχο ξεκίνημα με τα Γλυκά… όνειρα! Η Γεωργία είναι φιλόλογος που έχει απίστευτη κλίση στη ζαχαροπλαστική. Πάντα εντυπωσιαζόμασταν και γευόμασταν όλο χαρά τα γλυκά της… μέχρι που ήρθε η ώρα να το κάνει και επάγγελμα. Τα υπέροχα μπισκότα και cupcakes της θα τα βρείτε προς το παρόν στη σελίδα της στο facebook. Αν και η τεχνολογία και η φωτογράφιση δεν είναι το δυνατό της σημείο… η γεύση από τα γλυκά της είναι ασυναγώνιστη!!! (σύντομα μάλιστα σας ετοιμάζουμε και μια γλυκιά… έκπληξη)

    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 23
    Τα μπισκότα ήρθαν σε μεταλλικά κουτιά για να μην μαλακώσουν και να παραμείνουν τραγανά.
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 25
    Συντονισμένη δουλειά. Είχαμε κόψει τις κορδέλες από πριν. Ένας έβαζε το μπισκότο, ο άλλος έβαζε το καρτελάκι και κολλούσε το σελοφάν (γιατί ήταν λίγο μεγάλο) και ο άλλος έφτιαχνε το φιόγκο.
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 27
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 29
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 31
    Προσθήκη λεζάντας
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 33

    Αφού λοιπόν είχαμε τελειώσει με τις μεμονωμένες δουλειές, το χωνάκι μας  πήρε σάρκα και οστά κάπως έτσι:Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 35

     Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 37

     Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 39
    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 41

    Το καλάθι που έβαλα τις μπομπονιέρες το αγόρασα από το κατάστημα Περί… τυλίγματος στην Ανω Γλυφάδα (όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά μου) όπου η ευγενικότατη και ομιλητικότητα Νικολέττα θα σας βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεστε! Η μαμά Μαρία με τα μαγικά της χεράκια το τύλιξε και το έραψε περιτέχνως και έτοιμο το καλάθι να υποδεχτεί τις μπομπονιέρες μας!!! Εδώ πρέπει να πω ότι σημαντική βοήθεια είχαμε κι από τον Μπαμπά Χρήστο. Εκείνος έβαζε το χαρτί περιτυλίγματος μέσα στο χωνάκι και μας το έδινε για να το γεμίσουμε. Ευτυχώς γιατί ήδη είχε πάει δύο η ώρα το πρωί!!!

     Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 43

    Παιδικές μπομπονιέρες για βάπτιση (χάρτινα χωνάκια με καλούδια) 45

    Πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες δεν έχω ακόμα… Αυτές είναι από την ημέρα που τις φτιάχναμε!!! Πήρατε όμως μια γεύση και μια ιδέα.

    Callie
    Y.Γ. 1 Φυσικά να πω ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχαν στη ζωή μας η Μαμά Μαρία, ο Μπαμπάς Χρήστος, η Κατερίνα κι ο Γιώργος! Επί μία εβδομάδα νυχθημερόν έκοβαν, τύλιγαν, στόλιζαν και βοηθούσαν σε ό,τι χρειαζόταν. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ!!!

    Υ.Γ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τη Γεωργία, η οποία μας έκανε δώρο τα μπισκότα, δηλ. όχι σε μένα, στο Μελιτάκι, και ενώ είχε πολύ δουλειά  (ετοίμαζε ακόμα μια βάπτιση) κατάφερε να τα βγάλει όλα εις πέρας. Ευχαριστώ Georgia!

    updated
    Δειτε εδώ τις μπομπονιέρες γλαστράκια που φτιάξαμε για του μεγάλους

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    25 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ε!!!! Δεν σας πιστεύω ρε παιδιά!!! Φανταστικό αποτέλεσμα.Μπράβο και πάλι μπράβο! Τα μπισκότα παγωτά με ξετρέλαναν. Συγχαρητήρια για το κέφι! Μπράβο είστε άξιοι, ξεπεράσατε το καλύτερο κατάστημα βαπτιστικών νομίζω!!!!!!!Ευχαριστούμε για τις υπέροχες ευχές για το μικρό μας!!! Φιλιά πολλά κοριτσάκια!

    2. Είναι όλα υπέροχα!!!!Χίλια μπράβο σας αξίζουν παιδιά!Τι όμορφο που μαζευτήκατε και βοηθούσε ο ένας τον άλλον!!Να σας ζήσει και να είναι καλότυχο το κοριτσάκι σας!!Σας φιλώ!

    3. Το αποτέλεσμα είναι απλά καταπληκτικό!Μου αρέσουν πολύ τα ζωνταννά χρώματα το καλοκαίρι και χαίρομαι που δεν είναι η βάφτισή σας όλη ντυμένη στο ροζ!Καλότυχο και καλή ανατροφή!Φιλάκια!

    4. Ειναι ολα καταπληκτικα!1Μπραβο κοριτσακι!!Αλλα και σε ολους που βοηθησαν!!Ειμαι σιγουρη οτι θα αρεσουν ολα!!Φιλακια στην μικρη Μελιτα!!

    5. Πάρα πολύ όμορφες μπομπονιέρες!
      Πολύ χαρούμενες και πολύ πλούσιες! Τις σαπουνόφουσκες τις λατρεύω κι εγώ και νομίζω ότι αρέσουν σε όλο τον κόσμο μιας που ξυπνούν το παιδί μέσα μας! Ωραίο και το κόλπο για να αφαιρέσουμε το χαρτάκι τους, θα το έχω στα υπόψη!
      Φιλιά πολλά!

    6. όλα υπέροχα!!! Τι ωραία χρώματα!!! Τι ωραία δουλειά!!! Να χαίρεστε την κορούλα σας και να σας χαίρετε κι αυτή!!! Λόγω διακοπών απέχω κάπως από το κομπιούτερ και άργησα να δω τις αναρτήσεις και τις ερωτήσεις σας!!! Για την τούρτα με τα maltiesers χρησιμοποίησα 3 ή 4 μεγάλα σακουλάκια, δεν θυμάμαι ακριβώς, εξάλλου εξαρτάται από το μέγεθος της τούρτας και από το πόσο εγκρατής είσαι κατά την κατασκευή!!! (εγώ όλο και κάποιο έτρωγα…) Την τούρτα δεινόσαυρο την έφτιαξα κόβοντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο παντεσπάνι και την είχα δει εδώ http://www.youtube.com/watch?v=OqzVWKJr_hI&feature=BFa&list=PLF62DF73F28AA9A61!!! Καλή επιτυχία ότι και να κάνεις!!!

    7. Καταπληκτικές μπονμπονιέρες!!!
      Χώρια που το χειροποίητο έχει περισσότερη χάρη από το αγοραστό.
      Εξαιρετική και η team work -σε όλα σας βάζουμε άριστα!!!!!
      Πάντα τέτοια.

    8. Εξεραιτικό αποτέλεσμα….μπραβο σας..ετσι που τις βλέπεις τις μπουμπουνιέρες σου έρχετε να τα φάς όλα…υπεροχα γίνανε μπραβο σας να ειναι γερό το παιδακι για το οποίο έγιναν…. καλό βραδυ φιλακια..

    9. υπέροχες οι μπομπονιέρες!!!!γεμάτες γλυκούς θησαυρούς!!! μπράβο στην ομάδα!! πολύ λαχταριστά τα μπισκοτάκια και τα χρώματα πολύ ζωντανά~~ τέλεια επιλογή!

    10. Καλησπερα! Υπεροχη δουλεια με τις μπομπονιερες! Ειμαι σιγουρη οτι τα παιδακια θα ξετρελαθηκαν! Μια απορια εχω μονο, το χαρτι που τυλιξες τα μπισκοτα ειναι για φαγητα; Αγορασα απο το γνωστο μεγαλοπαιχνιδαδικο διαφανη ζελατινη για συσκευασια, αλλα αναρωτηθηκα, μηπως δεν κανει να τυλιξω με αυτο τα μπισκοτα; Μηπως δεν ειναι καταλληλο για φαγωσιμα;;; Ααααααχ αν μπορει κανεις να μου λυσει την απορια!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης