ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση

    Πριν λίγα χρόνια το βιβλίο ευχών ήταν άγνωστη λέξη για όλες τις βαπτίσεις. Τι παράξενο όμως… έγινε κι αυτό της μόδας και πήρε τη θέση του στη λίστα με τα απαραίτητα της βάπτισης. Κι όχι μην νομίζετε ότι ο τόνος μου είναι αρνητικός… αντίθετα, για εμένα που τρελαίνομαι με παντός είδους παιδικό happening, το βιβλίο ευχών ανήκε και στη δική μου λίστα… αλλά όχι στην τσέπη μου!  

    Όπως σας είπα και στην ανάρτηση με το προσκλητήριο, το budget που είχαμε ήταν περιορισμένο (ας όψεται η κρίση) και έτσι σχεδόν τα πάντα πέρασαν από το χεράκι μας (έως ένα βαθμό). Έτσι έγινε και με το βιβλίο ευχών… που αρχικά δεν ήταν και τόσο βιβλίο. 
    Η αρχική μας σκέψη ήταν να τυπώσουμε καρτελάκια ώστε να γράφει ο καθένας την ευχή του και να την ρίχνει μέσα σε μία γυάλα… στο τέλος θα κολλούσαμε τα καρτελάκια μέσα στο άλμπουμ με τις φωτογραφίες της βάπτισης.  Κάτι που παρόλο που το είχα δει σε φωτογραφίες από άλλες βαπτίσεις (κυρίως στο εξωτερικό), μου έκανε κάτι αλλά όχι το κλικ… και ξέρετε αν δεν σου κάνει το κλικ… σου τριβελίζει η σκέψη το μυαλό νυχθημερόν! 

    Πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα βιβλίο ευχών

    Δύο μέρες, λοιπόν, πριν την βάπτιση είχα μια φαεινή ιδέα που και οικονομική ήταν αλλά συγχρόνως και πολύ εντυπωσιακή. Πήρα ένα άλμπουμ φωτογραφιών που μου είχε κάνει δώρο στη γέννηση της Μελίτας η πεθερά της Κατερίνας, το οποίο ήταν και αρκετά πρωτότυπο και χαριτωμένο, διάλεξα φωτογραφίες της Μελίτας από τότε που γεννήθηκε έως και το σήμερα (πρόσεξα να περιλαμβάνονται φωτογραφίες με τους παππούδες, θείους, ξαδέρφια, νονούς και τους φίλους της Μελίτας), εκτυπώσαμε τα καρτελάκια που μου έφτιαξε η γλυκιά μου Λία (βλ. προσκλητήριο βάπτισης) και φυσικά εκεί άρχισε το η πραγματική δουλειά!!! Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 1

    Με το Κατερινάκι μείναμε έως τις 3 το πρωί (δύο μέρες πριν τη βάπτιση) για να κάνουμε το μισό και την επόμενη μέρα τμηματικά έως το μεσημέρι για να κάνουμε το υπόλοιπο. Φυσικά την τιμητική της είχε και η τεχνική της Λίτσας με τα χρωματιστά σελοτέιπ (washitape) … και έτοιμα και τα στυλό! (η χαζή αρχικά είχα αγοράσει  στυλό με γκλίτερ μελάνι, το οποίο όμως δεν έγραφε καλά πάνω στο γυαλιστερό χαρτί και έτσι καταλήξαμε σε bic αλλά με χαριτωμένα χρώματα)! Φυσικά την υλοποίηση την ανέλαβε η μπαμπάς Κώστας.

    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 3
    Στο εσωτερικό προσπαθήσαμε να έχουμε διαφορετική διάταξη σε κάθε σελίδα για να μην γίνεται βαρετό και γι αυτό και μας πήρε και αρκετή ώρα. Να πω επίσης ότι για το κόλλημα προτιμήσαμε ταινία διπλής όψης (έτοιμη κομμένη σε τετραγωνάκια – θα τη βρείτε σε πολυκαταστήματα ή σε καταστήματα με φωτογραφικά είδη) ώστε να μην γίνει χαμός με την υγρή κόλλα. Φυσικά στο τέλος μαζί με την ανιψιά μου το διανθίσαμε και με πολλά και όμορφα αυτοκόλλητα
     
    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 5
    Εδώ βλέπετε την πρώτη φωτογραφία που βγάλαμε την Μελίτα όταν ήρθε στο σπίτι μας… ακόμα με το βραχιολάκι από το μαιευτήριο. 
    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 7
    Η προσθήκη των φωτογραφιών έγινε με σχεδόν χρονολογική σειρά ώστε να έχει μία λογική για αυτούς που θα βλέπανε το άλμπουμ!
    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 9
    Τις καλύτερες φυσικά ευχές ή μάλλον “αυτόγραφα” τις άφησαν τα ξαδέρφια και οι φίλες της Μελίτας (αξία… ανεκτίμητη). Θα μπορούσα να σας μεταφέρω πολλές άλλες ευχές και ιδιαίτερα πρωτότυπες αλλά προτιμώ μερικά πράγματα να μείνουν και για εμάς! (μη μου θυμώνετε!)
     
    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 11
    Ο ξάδερφός της τής ζωγράφισε ένα φαντασματάκι… Όσο για την Μαρία προτίμησε κάτι σε ποτ-πουρί.χιχι!
    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 13
    Η Φιλίππα είναι η βαπτισιμιά μου και η Εύη είναι μικρή οικογένειακή μας φίλη! Σας αγαπώ κοριτσάκια μου!
    Στην τελευταία σελίδα η Κατερίνα σκέφτηκε (πολύ σωστά) να αφήσουμε ένα κενό για να βάλουμε μια οικογενειακή φωτογραφία της βάπτισης!!!  
     
    Και φυσικά στο τέλος είχα και πολλά μεμονωμένα χαρτάκια για όποιον δεν προλάβαινε να βρει χώρο. (τελικά έμειναν πολλά κενά από φίλους που επειδή έγινε ο μέγας χαμός στο τραπέζι ευχών μου είπαν ότι θα γράψουν όταν θα έρθουν στο σπίτι μας).  
     
    Αν θα το κάνετε κι εσείς, θα σας πρότεινα να αφήσετε κάποιες κενές σελίδες για να κολλήσετε αργότερα και τις καρτούλες με τις ευχές που περιέχονταν μέσα στα δώρα. Είναι ένας καλός τρόπος να μείνουν κι εκείνες οι ευχές και να μην σκορπιστούν μέσα στο σπίτι. Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 15
    Ακόμη σε 2 σελίδες του βιβλίου των ευχών κολλήσαμε 2 προσκλητήρια (1 από κάθε πλευρά) για αναμνηστικό
     
    Και για το τέλος σας άφησα με το καλύτερο. Στην αρχική σελίδα, την ίδια ημέρα της βάπτισης… ανάμεσα σε μαλλιά, μπάνια, φαγητά κ.λ.π. απαραίτητα, γράψαμε και ένα ποιηματάκι! (ε, η Μελίτα εννοώ το έγραψε, χιχι).  
    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 17Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση 19
    Το μόνο που θέλω από εσάς και το ζητάω κι εγώ από καρδιάς είναι να διαβάζετε τις αναρτήσεις μας (ειδικά αυτές που αναφέρονται στα παιδιά μας και είναι τόσο προσωπικές) με ιδιαίτερη αγάπη και αγνή καρδιά. Θέλουμε μόνο την θετική σας αύρα και την συμπάθειά σας (δεν λέω αγάπη γιατί αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα). 
     
    Σας ευχαριστώ όλους για τις τρυφερές και γλυκές σας ευχές που μας δώσατε μέσα από το blog μας για τη μικρή Μελίτα και εύχομαι κι εγώ στις οικογένειές σας να είναι πάντα δεμένες και αγαπημένες!
     
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    22 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά τι φοβερή ιδέα!! Και οι αλήθεια είναι ότι οι καλύτερες ιδέες έρχονται πάντα προς το τέλος και ειδικά όταν πας για ύπνο να ξεκουράσεις το μυαλό σου χαχαχα. Εγώ έτσι παθαίνω. Μπράβο Callie, πραγματικά καταπληκτική ιδέα να συνδυάσεις ευχές με φωτογραφίες!! Τα κερασάκια τέλεια. Φυσικά πολλά μπράβο και στο Κατερινάκι για το μεράκι!
      Η Μελίτα είναι κουκλίτσα, ειδικά στην τελευταία φωτό είναι σκέτο μέλι!
      Να τη χαίρεστε!!
      Α!! Πόσο χάρηκα που υπήρξε κι ένα κομματάκι της Fraulitsas εκεί… ευχαριστώ!
      Φιλιά

      • Τον τελευταίο καιρό παντού και πάντα υπάρχει μια φραουλίτσα στη ζωή μας… όλο κάτι κάνεις και μας ξεσηκώνεις! Χαίρομαι που σου άρεσε. Ξέρω ότι κι εσύ είσαι σε καλλιτεχνικό οίστρο οπότε keep creating!!! Για τα παιδιά μας, ρε….!χιχι Callie

    2. Μα τι κουκλί είναι αυτό!!!!!!!!!Αχ μωράκια…………Μπράβο για το βιβλίο,καταπληκτική ιδέα,ροζ ,ροζ…αχ βρε κορίτσια να σας ζήσει το κουκλί,να είναι πάντα τυχερό!!!φιλάκια!!!

    3. Καλά απλά τέλειο,εγω όπως σου έχω ξαναπεί στην προηγούμενη ανάρτηση μαζεύω ιδέες και να είσαι σίγουρη ότι βοηθάς πάρα πολύ,φιλιά πολλά και πάλι να το χαίρεστε το κουκλί σας!!!!

    4. Εύχομαι το κοριτσακι σας να γίνει ο,τι αγαπάει,να αγαπήσει ο,τι ζήσει και να ζήσει ο,τι επιθυμεί….
      Θα διαβάζουμε τις αναρτήσεις….κορίτσια μην τρομαζετε!!!
      Υπέροχο το βιβλίο με τις ευχές.Εμεις δεν είχαμε γιατί το θεώρησα περιττό αλλα τωρα που το είδα ζήλεψε λίγο….
      Το κοριτσακι σας,το μισό (χι χι χι χι αστείο) κουκλιτσα!!
      Πολλά φιλία!!!και η ζωή έχει πάντα ωραία δώρα για όλους!!!

    5. Δεν το ήξερα το βιβλίο των ευχών, αλλά φαίνεται πολύ όμορφη ιδέα, έτσι όπως το φτιάξατε!! Φωτογραφική αναδρομή και μια φατσούλα για δάγκωμα :))!!
      Πολλά φιλάκια και τις καλύτερες ευχές!

    6. Αχουυ τι όμορφο το Μελιτάκι,να το χαίρεστε!
      Πράγματι η ιδέα αυτού του βιβλίου είναι από τα "must" της βάφτισης.
      Καλή βδομάδα και καλώς σε βρήκα 🙂

    7. Ειλικρινά δε νομίζω να έχω δει πιο τέλειο βιβλίο ευχών…έγινε αριστούργημα!!
      Μπράβο σας!!
      Πώς δεν είχα δει την ανάρτηση νωρίτερα απορώ!!
      Τις καλύτερες ευχές μου πάλι για τη μικρή Μελίτα και για σας!!
      Φιλιά!

    8. Καλησπέρα Callie Μου και καλή εβδομάδα! Η ιδέα σου για το βιβλίο ευχών είναι καταπληκτική και πρωτότυπη…. Μπράβο κορίτσια!! Η Μελίτα είναι μια κουκλίτσα, να την χαίρεστε και να την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε! Πολλά δροσερά φιλάκια!

    9. Κάλυ,συγνώμη που άργησα να διαβάσω την ανάρτησή σου για το βιβλίο ευχών,και το είδα σήμερα.Μου θύμισες τις δουλειές που κάναμε την τελευταία βδομάδα για την βάπτιση,και μου 'ρχεται να γελάσω -τώρα βέβαια και όχι τότε-που τρέχαμε και δεν φτάναμε.Ομως τα προλάβαμε!!!!Οντως η ιδέα σου για το βιβλίο ευχών ήταν φαεινή και υπέροχα πραγματοποιημένη.Λειτούργησε το μυαλό σου και την τελευταία στιγμή έκανε το κλικ.Πρέπει να ομολογήσεις όμως πως και η ομαδικότητα έπαιξε ρόλο σε όλους τους τομείς.Μπράβο σε όλους στον Κώστα,στην Κάλυ,στην μαμά Μαρία -να ευλογήσω και εμένα-στον μπαμπά Χρήστο,στην Κατερίνα,στον Γιώργο,στην πεθερά σου και στα ανίψια σου που ήταν φρόνημα για να κάνουμε όλα αυτά.Ολοι βάλαμε το λιθαράκι μας για την πραγματοποίηση της βάπτισης Ξέχασα να συμπεριλάβω και την προσφορά της φίλης σου Γεωργίας.Μπράβο σε όλους!!!!!!!

    10. Demotivators.gr – αστείες φωτογραφίες, ατάκες, ανέκδοτα, σοφά λόγια, λόγια αγάπης Demotivators.gr – Εδώ μπορείτε να γελάσετε με την ψυχή σας με αστεία βίντεο, φωτογραφίες, ανέκδοτα, και gifs. Επίσης θα βρείτε εικόνες και λόγια αγάπης και ζωής.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης