Πρωτότυπο βιβλίο ευχών για βάπτιση

Callie

Πριν λίγα χρόνια το βιβλίο ευχών ήταν άγνωστη λέξη για όλες τις βαπτίσεις. Τι παράξενο όμως… έγινε κι αυτό της μόδας και πήρε τη θέση του στη λίστα με τα απαραίτητα της βάπτισης. Κι όχι μην νομίζετε ότι ο τόνος μου είναι αρνητικός… αντίθετα, για εμένα που τρελαίνομαι με παντός είδους παιδικό happening, το βιβλίο ευχών ανήκε και στη δική μου λίστα… αλλά όχι στην τσέπη μου!  

Όπως σας είπα και στην ανάρτηση με το προσκλητήριο, το budget που είχαμε ήταν περιορισμένο (ας όψεται η κρίση) και έτσι σχεδόν τα πάντα πέρασαν από το χεράκι μας (έως ένα βαθμό). Έτσι έγινε και με το βιβλίο ευχών… που αρχικά δεν ήταν και τόσο βιβλίο. 
Η αρχική μας σκέψη ήταν να τυπώσουμε καρτελάκια ώστε να γράφει ο καθένας την ευχή του και να την ρίχνει μέσα σε μία γυάλα… στο τέλος θα κολλούσαμε τα καρτελάκια μέσα στο άλμπουμ με τις φωτογραφίες της βάπτισης.  Κάτι που παρόλο που το είχα δει σε φωτογραφίες από άλλες βαπτίσεις (κυρίως στο εξωτερικό), μου έκανε κάτι αλλά όχι το κλικ… και ξέρετε αν δεν σου κάνει το κλικ… σου τριβελίζει η σκέψη το μυαλό νυχθημερόν! 

Πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα βιβλίο ευχών

Δύο μέρες, λοιπόν, πριν την βάπτιση είχα μια φαεινή ιδέα που και οικονομική ήταν αλλά συγχρόνως και πολύ εντυπωσιακή. Πήρα ένα άλμπουμ φωτογραφιών που μου είχε κάνει δώρο στη γέννηση της Μελίτας η πεθερά της Κατερίνας, το οποίο ήταν και αρκετά πρωτότυπο και χαριτωμένο, διάλεξα φωτογραφίες της Μελίτας από τότε που γεννήθηκε έως και το σήμερα (πρόσεξα να περιλαμβάνονται φωτογραφίες με τους παππούδες, θείους, ξαδέρφια, νονούς και τους φίλους της Μελίτας), εκτυπώσαμε τα καρτελάκια που μου έφτιαξε η γλυκιά μου Λία (βλ. προσκλητήριο βάπτισης) και φυσικά εκεί άρχισε το η πραγματική δουλειά!!! 

Με το Κατερινάκι μείναμε έως τις 3 το πρωί (δύο μέρες πριν τη βάπτιση) για να κάνουμε το μισό και την επόμενη μέρα τμηματικά έως το μεσημέρι για να κάνουμε το υπόλοιπο. Φυσικά την τιμητική της είχε και η τεχνική της Λίτσας με τα χρωματιστά σελοτέιπ (washitape) … και έτοιμα και τα στυλό! (η χαζή αρχικά είχα αγοράσει  στυλό με γκλίτερ μελάνι, το οποίο όμως δεν έγραφε καλά πάνω στο γυαλιστερό χαρτί και έτσι καταλήξαμε σε bic αλλά με χαριτωμένα χρώματα)! Φυσικά την υλοποίηση την ανέλαβε η μπαμπάς Κώστας.

Στο εσωτερικό προσπαθήσαμε να έχουμε διαφορετική διάταξη σε κάθε σελίδα για να μην γίνεται βαρετό και γι αυτό και μας πήρε και αρκετή ώρα. Να πω επίσης ότι για το κόλλημα προτιμήσαμε ταινία διπλής όψης (έτοιμη κομμένη σε τετραγωνάκια – θα τη βρείτε σε πολυκαταστήματα ή σε καταστήματα με φωτογραφικά είδη) ώστε να μην γίνει χαμός με την υγρή κόλλα. Φυσικά στο τέλος μαζί με την ανιψιά μου το διανθίσαμε και με πολλά και όμορφα αυτοκόλλητα
 
Εδώ βλέπετε την πρώτη φωτογραφία που βγάλαμε την Μελίτα όταν ήρθε στο σπίτι μας… ακόμα με το βραχιολάκι από το μαιευτήριο. 
Η προσθήκη των φωτογραφιών έγινε με σχεδόν χρονολογική σειρά ώστε να έχει μία λογική για αυτούς που θα βλέπανε το άλμπουμ!
Τις καλύτερες φυσικά ευχές ή μάλλον «αυτόγραφα» τις άφησαν τα ξαδέρφια και οι φίλες της Μελίτας (αξία… ανεκτίμητη). Θα μπορούσα να σας μεταφέρω πολλές άλλες ευχές και ιδιαίτερα πρωτότυπες αλλά προτιμώ μερικά πράγματα να μείνουν και για εμάς! (μη μου θυμώνετε!)
 
Ο ξάδερφός της τής ζωγράφισε ένα φαντασματάκι… Όσο για την Μαρία προτίμησε κάτι σε ποτ-πουρί.χιχι!
Η Φιλίππα είναι η βαπτισιμιά μου και η Εύη είναι μικρή οικογένειακή μας φίλη! Σας αγαπώ κοριτσάκια μου!
Στην τελευταία σελίδα η Κατερίνα σκέφτηκε (πολύ σωστά) να αφήσουμε ένα κενό για να βάλουμε μια οικογενειακή φωτογραφία της βάπτισης!!!  
 
Και φυσικά στο τέλος είχα και πολλά μεμονωμένα χαρτάκια για όποιον δεν προλάβαινε να βρει χώρο. (τελικά έμειναν πολλά κενά από φίλους που επειδή έγινε ο μέγας χαμός στο τραπέζι ευχών μου είπαν ότι θα γράψουν όταν θα έρθουν στο σπίτι μας).  
 
Αν θα το κάνετε κι εσείς, θα σας πρότεινα να αφήσετε κάποιες κενές σελίδες για να κολλήσετε αργότερα και τις καρτούλες με τις ευχές που περιέχονταν μέσα στα δώρα. Είναι ένας καλός τρόπος να μείνουν κι εκείνες οι ευχές και να μην σκορπιστούν μέσα στο σπίτι. 
Ακόμη σε 2 σελίδες του βιβλίου των ευχών κολλήσαμε 2 προσκλητήρια (1 από κάθε πλευρά) για αναμνηστικό
 
Και για το τέλος σας άφησα με το καλύτερο. Στην αρχική σελίδα, την ίδια ημέρα της βάπτισης… ανάμεσα σε μαλλιά, μπάνια, φαγητά κ.λ.π. απαραίτητα, γράψαμε και ένα ποιηματάκι! (ε, η Μελίτα εννοώ το έγραψε, χιχι).  
Το μόνο που θέλω από εσάς και το ζητάω κι εγώ από καρδιάς είναι να διαβάζετε τις αναρτήσεις μας (ειδικά αυτές που αναφέρονται στα παιδιά μας και είναι τόσο προσωπικές) με ιδιαίτερη αγάπη και αγνή καρδιά. Θέλουμε μόνο την θετική σας αύρα και την συμπάθειά σας (δεν λέω αγάπη γιατί αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα). 
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις τρυφερές και γλυκές σας ευχές που μας δώσατε μέσα από το blog μας για τη μικρή Μελίτα και εύχομαι κι εγώ στις οικογένειές σας να είναι πάντα δεμένες και αγαπημένες!
 
Callie