Διαγωνισμός (ή give away)! Γίνανε 200 τα μέλη μας!

Kathy & Callie
Γλυκά μου Ανθομελάκια, 
Απίστευτο κι όμως αληθινό… 
φτάσαμε στα 200 μέλη!!!  
Παρόλο που πριν από 7 μήνες που ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, όλο αυτό έμοιαζε με ουτοπία, σήμερα γευόμαστε τους καρπούς της προσπάθειά μας έχοντας όλους εσάς για διαδικτυακούς μας φίλους. 
Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη και σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την αγάπη που μας δείχνετε! 
Τα καλά σας λόγια είναι για εμάς πολύ σημαντικά, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε μαζί σας τις καθημερινές μας χαρές, ανησυχίες και εμπειρίες. 

Κι επειδή 200 μέλη χωρίς διαγωνισμό (ή give away όπως συνηθίζεται να λέμε τώρα τελευταία) δεν γίνεται… σας έχω βιβλίο άπαιχτο… ή μάλλον δύο βιβλία για δύο τυχερούς  φίλους!

 
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
 
Το υπέροχο αυτό βιβλίο,  το οποίο μάλιστα διαβάζω κι εγώ αυτές τις ημέρες, είναι από τις εκδόσεις Τόπος (facebook: Topos Books). Με πολύ χαρά, λοιπόν, μας προσφέρουν 2 αντίτυπα του καινούργιου τους βιβλίου «Οιδίπους είσαι και φαίνεσαι!
Συναντήσεις με έναν παιδοψυχίατρο» (έκδοση Απρίλιος 2012) ώστε κι εμείς με την σειρά μας να τα προσφέρουμε σε 2 τυχερές αναγνώστριες-ες. 

Οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντός τους τη λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, τις non fiction εκδόσεις για σύγχρονα θέματα, καθώς και το επιστημονικό δοκίμιο με έμφαση στις Επιστήμες του Ανθρώπου.  

 

 
 
Για περισσότερεςπληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους:
Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, Αθήνα, 11473
Τηλ.:210-8222835, 8222856, Fax: 210-8222684 
 
Αναφορικά με το βιβλίο  (από το δελτίο τύπου των εκδόσεων Topos Books)
 
Πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια στα παιδιά σχετικά με την καταγωγή τους; Τι είναι η αντιζηλία μεταξύ αδελφών; Πώς οικοδομείται η σεξουαλική ταυτότητα; Γιατί επινοούμε το «οικογενειακό μυθιστόρημα»; Τι εξυπηρετούν τα ψυχικά συμπτώματα και είναι καλό να τα θεραπεύουμε με κάθε τίμημα;
Σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά και σε πλήθος άλλες, ο Μαρσέλ Ριφό προσφέρει συγκεκριμένες απαντήσεις, καρπό μιας εμπειρίας τριάντα πέντε χρόνων στην άσκηση της παιδοψυχιατρικής. Μακριά από αφηρημένες θεωρίες, και μέσα από την εξέταση συγκεκριμένων ασθενών, ο Ριφό εξηγεί τον τρόπο που τα παιδιά και οι έφηβοι εκφράζουν, με το σώμα και τη συμπεριφορά
τους, τις συναισθηματικές αναταραχές τους και τα άγχη που δεν μπορούν να εκφράσουν με λέξεις.
Στο Οιδίπους είσαι και φαίνεσαι! οι ιστορίες των μικρών «ασθενών» αναλύονται από τον μετρ Ριφό σαν συναρπαστικές αστυνομικέςιστορίες – όπου ο αναγνώστης, με τη βοήθεια του γιατρού-ντετέκτιβ, αναζητά τον «ένοχο» στις δύσκολες περιοχές του ασυνείδητου.
Στο Οιδίπους είσαι και φαίνεσαι! ο αναγνώστης, ανεξάρτητα από την ηλικία του, έχει την ευκαιρία να αναγνωρίσει συμπτώματα και ψυχικές καταστάσεις που μπορεί να υπήρξαν και δικές του, και έτσι να κατανοήσει καλύτερα όχι μόνο το παιδί του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτό το βιβλίο είναι μια μαρτυρία που πρέπει να διαβαστεί επειγόντως από όλους τους γονείς. Οι τελευταίοι θα ανακαλύψουν εδώ πολλά κλειδιά για να καταλάβουν πραγματικά τα παιδιά τους και μερικές απλές συμβουλές για να αισθάνονται, και κυρίως
να είναι, καλύτεροι γονείς.
 
Κριτική 
 
Ο Μαρσέλ Ριφό αρέσει. Και το βιβλίο του κάνει πάταγο. Μπορούμε να μαντέψουμε το γιατί. Αυτό το βιβλίο δεν προξενεί πόνο. Είναι τόσο σπάνιο πράγμα να διαβάζεις ιστορίες παιδιών που
υποφέρουν, χωρίς να σε κάνουν να κλαις, είναι τόσο ωραίο να μιλάς για ψυχικές διαταραχές χωρίς να ψάχνεις για ενόχους. Με τον Μαρσέλ Ριφό τα παιδιά θεραπεύονται ή, το λιγότερο, τα βγάζουν πέρα. Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Ριφό αφηγείται μια σειρά από οικογενειακά δράματα που έχουν βιώσει κάποια παιδιά. Το κάνει με απλότητα και ευγένεια. Δεν κρίνει, ούτε πληγώνει. Προσαρμόζεται. Είναι αποφασιστικός χωρίς να τραυματίζει. Δίνει ένα χέρι βοήθειας. 
Ερίκ Φαβρό, εφημ. Libération
 
Αναφορικά με τον συγγραφέα και τον μεταφραστή 
 
Ο καθηγητής Μαρσέλ Ριφό, παιδοψυχίατρος στο νοσοκομείο Σεντ Μαργκερίτ στη Μασσαλία, είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους ειδικούς στην παιδική ηλικία και την εφηβεία. Έχει συγγράψει οκτώ βιβλία, που θεωρούνται κλασικά στο είδος τους.
 
Ο Δημήτρης Οικονομίδης είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο Παρίσι. Από το 2004 εργάζεται στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει το κείμενο του Γάλλου ψυχαναλυτή Σερζ Λεκλαίρ «Ο ιδεοψυχαναγκαστικός και η επιθυμία του» ( Τετράδια Ψυχιατρικής Νο89 – 2005 ) και το θεατρικό έργο τού Copi Το Ψυγείο (Άπαρσις 2011). Είναι επίσης ηθοποιός (συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ Η νύχτα που ο Καβάφης συνάντησε τον Πεσσόα και σε θεατρικές παραστάσεις), ενώ έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Η πυξίδα που έδειχνε το Νότο (Γαβριηλίδης 2002 ) και Της μακρινής της θάλασσας είναι ζεστή ηαγκάλη (Γαβριηλίδης 2012 ).
 
 
Επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο, θα βρείτε online στο www.toposbooks.gr
 
Πώς σας φάνηκε; Είμαι σίγουρη ότι ενθουσιαστήκατε γιατί ξέρω ότι το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού μας κοινού είναι μητέρες ή γυναίκες με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα θέματα των παιδιών. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι:

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
 

α) να γίνετε μέλος (αναγνώστης) στο blog μας (Προσοχή! όχι μέλος στο facebook αλλά στο εδώ στο blog- δείτε παρακάτω πως!)β) να γίνετε μέλος των εκδόσεων Topos Books στο facebook, εδώ

γ) να μας γράψετε ως σχόλιο πώς σας φάνηκε το δώρο μας κάτω από αυτή την ανάρτηση. Θα σας παρακαλούσαμε να γράφετε με ποιο όνομα έχετε γίνει μέλος !!!! (σε περίπτωση που χρησιμοποιείται κάποιο άλλο id για να γίνει η τελική διασταύρωση!)

Όροι συμμετοχής 
1. Αν δεν είστε ήδη, πρέπει να γίνετε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στο «Ανθομέλι»
2. Αφού γίνετε μέλος, γράψτε μας πώς σας φάνηκε το δώρο μας ως σχόλιο κάτω από την ανάρτηση.
3. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι μόνο Ελλάδας και Κύπρου (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τους φίλους μας από το εξωτερικό). Δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι σύζυγοι και οι γονείς μας.

4. Σε κάθε αναγνώστη θα αντιστοιχεί μία συμμετοχή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολίων.  

Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν την διαδικασία: 

Για να γίνετε Αναγνώστης 
– Κυλήστε  τη σελίδα και στη δεξιά στήλη θα δείτε την ετικέτα «Αναγνώστες».
– Πατήστε στο «Γίνετε μέλος αυτού του ιστοτόπου» 
– Επιλέξτε Yahoo ή Google (ανάλογα με το e-mail που έχετε) και συνδεθείτε γράφοντας το e-mail σας και τον κωδικό σας (φυσικά δεν θα γνωστοποιηθούν σε κανέναν από εμάς
 
– Πατήστε Παρακουλούθηση αυτού του ιστολογίου
– Πατήστε Τέλος 

Για να γράψετε σχόλιο

Κάτω από την ανάρτηση και μετά από τα σχόλια υπάρχει ένα κενό ορθογώνιο όπου γράφει πληκτρολογήστε το σχόλιό σας. Γράψτε εκεί το σχόλιό σας.
-Εκεί που γράφει Υποβολή Σχολίου ως πατήστε το βελάκι 
Επιλέξτε  Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε στο κενό το όνομά σας μετά πατήστε Συνέχεια και αμέσως μετά Δημοσίευση
Όσοι έχουν gmail μπορούν να επιλέξουν λογαριασμό Google. Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας πατάτε Συνέχεια και Δημοσίευση.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Ο διαγωνισμός θα λήξει την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 στις 24.00 ώρα Ελλάδος.
Ο νικητής θα ανακηρυχθεί μέσω του random.org
και θα ανακοινωθεί σε ανάρτηση το Σάββατο 16 Ιουνίου  2012.
Ο τυχερός νικητής ή νικήτρια θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας εντός 3 ημερών για τη παραλαβή του δώρου του, η οποία θα γίνει ταχυδρομικώς με δικά μας έξοδα.

 Σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τον νικητή του διαγωνισμού θα υπάρξει 2η κλήρωση για την ανάδειξη ενός νέου τυχερού. 

 

Για οποιαδήποτε απορία θα μας βρείτε στο 

kathycallie@gmail.com.Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τις Εκδόσεις TOΠΟΣ για την προσφορά τους!

Καλή επιτυχία 
και 

Ευχαριστούμε για την αγάπη σας !!

Callie + Kathy