ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Day 4: Fun (Διασκέδαση)

    Επ΄ ευκαιρίας της σημερινής φωτογραφίας θα ήθελα να θίξω  ένα θέμα που με καίει…με εκνευρίζει! Είναι οι ακατάλληλες παιδικές χαρές, που δόξα το θεό έχουμε ένα σωρό στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα κοντά στο σπίτι μου υπάρχουν δύο. 
    Η μία από αυτές έχει ακόμη τα παλιά σιδερένια, σκουριασμένα και αιχμηρά σε κάποια σημεία παιχνίδια. Ο μύλος είναι ετοιμόρροπος και αντί να τον βγάλουν τον στήνουν ξανά και ξανά δήθεν ότι τον έφτιαξαν ! Τα χόρτα βουνό (θα μας φαν τα φίδια), λακκούβες παντού! Τα παιχνίδια και τα παγκάκια τσιμενταρισμένα στο κάτω μέρος τους αποτελούν κίνδυνο θάνατο για μικρά παιδάκια που εύκολα σκοντάφτουν, αφού το χώμα έχει μειωθεί και τα τσιμέντα είναι σε πρώτη θέα. Δεν  υπάρχουν πόρτες για να κλείνει το πάρκο αλλά και  έτσι ανοιχτά που είναι δεν μπορείς να μπεις εύκολα με καρότσι εκτός αν θες να πέσεις πάνω σε κανένα κορμό δέντρου. Μάλλον αγκαλιά πρέπει να το πάρει κανείς για να μπει! 

    Στην άλλη παιδική χαρά που είναι και πιο καινούργια θα έπρεπε να βάλουνε ειδικό δάπεδο για παιδικές χαρές και όχι άμμο αφού είναι μόνο ενός χρόνου. Κάντε βρε αδερφέ ένα σκάμμα στην χειρότερη! Τι να πω! Φτιάξανε μια λίμνη με γέφυρες από πάνω (τέλεια για πατίνι για τα μεγαλύτερα παιδιά, εννοείται υπάρχουν κάγκελα). Όμως την λιμνούλα την έχουν άδεια γιατί βουλώνει και πλημμυρίζει στον δρόμο ή κάτι τέτοιο (κακή κατασκευή). Βάλτε χώμα και φυτέψτε φυτά αν δεν έχετε διάθεση να την φτιάξετε! Θα μου πούνε βέβαια διάθεση έχουμε λεφτά δεν έχουμε. Ε, μην κάνετε σχέδια που χρειάζονται λεφτά. Φτιάξτε κάτι απλό, όμορφο και ασφαλές!

    Είμαστε κι εμείς όμως! Βλέπω ας πούμε τους εφήβους που πάνε εκεί και κάθονται στο κιόσκι. Πετάνε όπου βρούνε τα σκουπίδια και φεύγουν. Ζωγραφίζουν παντού! Δεν υπάρχει σεβασμός! 

    Πως να διατηρηθούν αυτές οι παιδικές χαρές αν δεν φροντίσουμε όλοι μας γι αυτό! Ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους και συνεχίζοντας με το να μάθουμε ΕΜΕΙΣ στα παιδιά μας πως πρέπει να συμπεριφέρονται. Συγχύζομαι όταν τα παιδάκια ανεβαίνουν ανάποδα στην τσουλήθρα ή ρίχνουν χώμα! Υπάρχουν γονείς που κάνουν πως δεν βλέπουν. Σιγά το πράγμα θα μου πούνε. Ναι αλλά όταν πήγαινα τα μικρά μου σε μικρότερη ηλικία δεν μπορούσαν να κάνουν τσουλήθρα όταν τα μεγαλύτερα παιδιά ανέβαιναν ανάποδα! Αυτά εν ολίγοις!

    Η συγκεκριμένη φώτο είναι τραβηγμένη στο 2ο πάρκο που σας περιγράφω (Μην με πείτε και υπερβολική).  

    Day 4: Fun (Διασκέδαση) 1
    Facebook album

    Αλλά για να χαλαρώσουμε λίγο θα ήθελα να σας πω για μια καλοκαιρινή βραδιά που την θυμήθηκα βγάζοντας αυτή την φωτογραφία. Ήμασταν στο camping του Σάνι στην Χαλκιδική με την μαμά μου, την αδερφή μου και τα δυο μου παιδιά για διακοπές 3G (θα σας πούμε άλλη φορά γι αυτό). Το βραδάκι πήγαμε τα παιδιά στην παιδική χαρά! Δεν είχε καθόλου κόσμο όμως. Τα παιδιά ήθελαν να τα κάνουμε “γύρω γύρω” στον μύλο (αυτόν που έχει και τιμόνι στην μέση και γύρω γύρω παγκάκι). Αφού κουραστήκαμε όρθιες ανεβήκαμε κι εμείς . Και γυρνούσαμε με τα παιδιά αγκαλιά (μην μας φύγουν κιόλας) όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε! Μας είχε πιάσει νευρικό γέλιο και ταυτόχρονα τσιρίζαμε και ζαλιζόμασταν! Μπορεί τώρα που σας το περιγράφω να φαίνεται μια χαζομάρα. Αλλά για μας είναι μια πολύ γλυκιά ανάμνηση…παλιμπεδισμού!

    Day 4: Fun (Διασκέδαση) 3

    Γλυκό καλοκαιράκι, σε περιμένουμε!

    Kathy


    Ελληνικά ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής, είναι:

    365 days of bliss 
    Έκανε κι η μύγα blog 
    Moments
    marianth 
    beloved ideas 
    aMaryllis 
    gunaikeies-upotheseis
    Νέες συμμετοχές είναι πάντα ευπρόσδεκτες! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολυ ωραία η φωτογραφία σου! Όσο για τις παιδικές χαρές ισιωμα οπως όλα!θυμασαι την ανάρτηση μου γιατρό παρκάρισμα;
      Τηνεστηλα στο δήμαρχο και μου απάντησε με ένα μακροσκελες ¨ κάνουμε ότι μπορούμε….¨
      Ε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !!!!

    2. Εχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά το θέμα με τις παιδικές χαρές..Έχουν όλες τα χάλια τους και κανείς δεν κάνει τίποτα γιαυτό,δυστηχώς!

    3. όλα ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους.. κι εγώ έβλεπα στο φροντιστήριο να χαλάνε τα θρανία και την τάξη τους γενικά, να τους βλέπουν και οι γονείς και να μην ασχολούνται δευτερόλεπτο.. μεγάλη κουβέντα άνοιξες..
      πολύ μου άρεσαν οι φωτό!! διακοπές 3 γενεών;; εμείς κάποια στιγμή καταφέραμε να κάνουμε και τεσσάρων!! συγκινητική ανάμνηση!!
      φιλιά

    4. έτσι είναι …δεν υπάρχουν αρκετές καλές παιδικές χαρές..αλλά κι αυτές που υπάρχουν πρέπει να τις φροντίζουμε…Καμιά φορά και εμείς οι γονείς είμαστε απαράδεκτοι… Και αλλάζοντας θέμα..τι όμορφη ανάμνηση στο Σάνυ…

    5. Καλά τι να σας πω για εκείνη την βραδιά. Η μικρή Μαρία να φωνάζει "Κι άλλο, κι άλλο", σε μένα που γυρνούσα σαν τρελή το τιμόνι και η κατερίνα κρατώντας αγκαλιά τον Θάνο να φωνάζει, "Κάλη σταμάτα, θα κάνω εμετό". H δε μαμά μου (που μπορεί να είχε να ανέβει και 40 χρόνια) να μην μπορεί να σταματήσει από το γέλιο. Περιττό να πω ότι η κατερίνα είχε αναγούλα για κανένα δίωρο μετά. Αξέχαστες στιγμές γέλιου!!! Να είμαστε καλά και να περνάμε πάντα όμορφα. Βρε Κατερινάκι τι μου θύμισες!!! Ακόμα γελάω!!!Callie by Anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης