Βιβλία για παιδιά που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη

Kathy
Αγαπημένα  των παιδιών μου έχουν γίνει τα βιβλία της σειράς των εκδόσεων Σαββάλας που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη γραμμένα από την κα Γιολάντα Τσορώνη‐Γεωργιάδη.  
Το ίδιο όμως συμβαίνει  και με μένα που ως μαμά μου αρέσει στην συγκεκριμένη σειρά όχι μόνο το περιεχόμενο και η εικονογράφηση αλλά ακόμα και η γραμματοσειρά! Για παιδιά ως 7-8 ετών.

 

Οι ιστορίες είναι ευχάριστες, διδακτικές και προάγουν την συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι ιστορίες με νόημα! (μου έχει τύχει άπειρες φορές να διαβάζω ιστορίες στα παιδιά μου και στο τέλος να αναρωτιέμαι ποιο είναι το νόημα και η ουσία αυτών που διάβασα! )

Οι ιστορίες δεν είναι ούτε πολύ μεγάλες αλλά ούτε και πολύ μικρές οπότε ενδείκνυνται για να τις διαβάσει κανείς ακόμα και πριν τον βραδινό ύπνο. 

Η γραμματοσειρές είναι μεγάλες και δεν είναι καθόλου πυκνογραμμένα. Τεράστιες χαρούμενες εικόνες, λίγα και ουσιαστικά λόγια. Πιστεύω ότι ακόμα κι ένα παιδάκι που μόλις έμαθε να διαβάζει θα μπορούσε άνετα να τα διαβάσει και μόνο του.  

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν ερωτήσεις σχετικές με τους ήρωες και την ιστορία όπως επίσης και δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς με τα παιδιά ή τους μαθητές του. 

Αλλά και η τιμή τους είναι πολύ καλή σε σχέση με αυτό που προσφέρουν! (χοντρό εξώφυλλο, μεγάλο μέγεθος, πάρα πολλές εικόνες, χορταστική ιστορία…)

Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού, Ο μεγάλος νικητής, Ο φαντασμένος Λούης, βρίσκονται στην δική μας βιβλιοθήκη και ελπίζουμε ότι σύντομα θα την εμπλουτίσουμε και με νέα βιβλία της σειράς αυτής!

Kathy
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με διαφήμιση απλά ήθελα να σας μιλήσω για την αγαπημένη μας σειρά βιβλίων.