Πάστα φλώρα, νηστίσιμη εκδοχή της!

Kathy
Τι σας έχω σήμερα; Μια υπέροχη, αφράτη, τριφτή, μυρωδάτη και πανεύκολη πάστα φλώρα! Και το σημαντικότερο; Νηστίσιμη! Την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου και τη λατρέψαμε! Ίσως η φωτογράφιση την αδικεί λιγάκι αλλά σαν γεύση είναι αχτύπητη! (Νομίζω της χρωστάv μια επαναφωτογράφιση!) Εμείς την προτιμούμε ακόμη και σε περιόδους που δεν νηστεύουμε!

Πάστα φλώρα (νηστίσιμη)
Νηστίσιμη, τριφτή, αφράτη, νόστιμη!
Write a review
Print
Υλικά
  1. 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  2. 3/4 του φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
  3. 3/4 ζάχαρη
  4. 1 πακ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  5. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  6. 1 βάζο μαρμελάδα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα υγρά και προσθέτουμε τα στερεά με τελευταίο το αλεύρι στην σιγανή ταχύτητα (εννοείται πως δεν χρησιμοποιούμε ακόμη την μαρμελάδα). Η ζύμη είναι τριφτή.
  2. Την απλώνουμε σε μία ταρτιέρα πατώντας με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας ένα χαμηλό τοίχωμα γύρω γύρω. Κρατάμε λίγη ζύμη για το τέλος για να φτιάξουμε τις λωρίδες στην επιφάνειά της.
  3. Απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και με την ζύμη που περίσσεψε φτιάχνουμε λωρίδες για να διακοσμήσουμε από πάνω. Λόγω του ότι η ζύμη είναι πολύ τριφτή φτιάχνουμε το σχέδιο χρησιμοποιώντας μικρές λωρίδες που θα τις ενώσουμε μεταξύ τους.
Σημειώσεις
  1. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Anthomeli https://www.anthomeli.com/

Η πάστα φλώρα είναι ιταλική συνταγή. Χαρακτηριστικό της τάρτας αυτής είναι η τριφτή ζύμη. Το ξέρατε όμως πως το κανονικό της όνομα είναι Πάστα Φρόλα (pasta frolla); (Frolla σημαίνει τριφτή)


 Ελπίζω να την δοκιμάσετε και να μου πείτε την γνώμη σας!