Ονειρεμένο ξύλινο σπιτάκι στον κήπο για τα παιδιά!

Όνειρο το είχε ο άντρας μου να φτιάξει ένα ξύλινο σπιτάκι για να παίζουν τα παιδιά στην αυλή. Τα έτοιμα ήταν πανάκριβα, τα πλαστικά ήταν επίσης ακριβά για το μέγεθος και το υλικό τους. 
 
Παρόλο που είχαμε κάποια ξύλα από ένα ξύλινο  πάτωμα που είχαμε μέσα στην τροχοσκηνή στο camping, αυτά δεν φτάνανε ούτε για ζήτω! Μας είπανε ότι το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι φτηνό, και αντέχει στις άσχημες καιρικές συνθήκες.
 

Αν κι εγώ είχα ακόμη τις αντιρρήσεις μου, αποφάσισε να ξεκινήσει να το φτιάχνει τελικά μιας και η επιθυμία του να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο ήταν μεγάλη!Εξάλλου μετά το τέλος της ανανέωσης του κηπάκου μας… λες και κάτι τις του έλειπε…. 

ksilino_spitaki 1

 
Αρχίσαμε να ψάχνουμε σχέδια, σχήματα, χρώματα στο ίντερνετ. Φτιάξαμε ένα σχέδιο άλλα όχι πολύ λεπτομερές! Ξεκινάμε και βλέπουμε είπαμε!
 
Πρώτα φτιάξαμε το πάτωμα με ξύλα που ήδη είχαμε.
Μετά έπρεπε να φτιάξουμε τους τέσσερις τοίχους. Στον έναν έγιναν δύο παραθυράκια σε σχήμα καρδιάς (στο ύψος του κάθε παιδιού)
 
Ο πίσω τοίχος παρέμεινε ολόκληρος. 
  
Στα δεξιά έγινε ένα παράθυρο με δύο πατζουράκια, ενώ στην πρόσοψη έγινε η πόρτα και ένα μικρότερο παράθυρο με πατζουράκι. 
 
Τα παράθυρα ήταν πολύ δύσκολο να τελειοποιηθούν γιατί η σέγα δεν τα έκοβε με ακρίβεια με αποτέλεσμα να μην είναι τετραγωνισμένο το παράθυρο και να μην ταιριάζει το πατζούρι. Έτσι με πηχάκια φτιάχτηκε για κάθε παράθυρο ένα νέο πλαίσιο.

Το άλλο που μας παίδεψε αρκετά ήταν το πάτωμα. Ήταν φτιαγμένο με σανίδια στρογγυλεμένα στις άκρες και δημιουργούσε κενά. Μας είπαν να χρησιμοποιήσουμε σιδηρόστοκο για να κλείσουμε τα κενά και μετά να το τρίψουμε. Αλλά επειδή δεν μπορούσε να κολλήσει με το ξύλο άρχισαν να βγαίνουν κομμάτια. Θα σας πω παρακάτω τι κάναμε τελικά… Επόμενο στάδιο αφού ενώσαμε τις τέσσερις πλευρές τους σπιτιού εσωτερικά με κολώνες (οριζόντια και κάθετα),  ήταν η σκεπή

Στην αρχή φτιάξαμε τον σκελετό της σκεπής ….
 
….και μετά την πετσώσαμε.

Μέχρι εδώ ας πούμε καλά. Οι εργασίες όμως γίνονταν στην αυλή της πεθεράς μου και το σπιτάκι έπρεπε να μεταφερθεί στην δική μας αυλή. Έτσι λοιπόν φίλοι και συγγενείς μ ένα αγροτικό μετέφεραν το σπιτάκι σε δύο κομμάτια στην αυλή μας (ευτυχώς εκείνες τις μέρες  πήγα στην Αθήνα να δω την έγκυο αδερφή μου, κοινώς την γλύτωσα!)
 
Η σκεπή του σπιτιού ολοκληρώθηκε με πισσόχαρτο για μόνωση και ασφαλτικό κεραμίδι σε πράσινο χρώμα.
 
 
 
Σειρά μετά είχε το βάψιμο. Περάσαμε ένα χέρι βελατούρα (αστάρι ξύλου για προστασία από την υγρασία και την βροχή) και μετά χρώματα που επιλέξαμε σε λαδομπογιά μέτρια γυαλιστερή.
 
Οι εργασίες ξεκινούσανε το πρωί με την δροσούλα. Ξυπνούσαμε πριν ξυπνήσουν τα παιδιά και πιάσουν και οι ζέστες για  να βγάλουμε όση περισσότερη δουλειά μπορούσαμε. Όταν ξυπνούσαν καταλαβαίνετε ότι ήθελαν να βοηθήσουν κι αυτά!

Οι εργασίες τελείωναν αργά το βράδυ. Το όλο στήσιμο, με τα ψώνια, τα βαψίματα ,κλπ κράτησε 15-20 μέρες γιατί φυσικά ο Γιώργος πήγαινε και στην δουλειά! Ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε διακοπές και πηγαίναμε για μπάνιο και καμιά βολτίτσα! Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη!
 

Προσαρμόσαμε χρωματιστά χερουλάκια στα πατζούρια και την πόρτα (στην πόρτα βάλαμε μέσα έξω).
 

Τις καρδούλες που κόψαμε από τον πλαϊνό τοίχο για να δημιουργηθούν τα δύο ανοίγματα τα κολλήσαμε στην πρόσοψη του σπιτιού για διακοσμητικά. 
 

Εδώ μπορείτε να το δείτε σχεδόν τελειωμένο γιατί υπάρχει και συνέχεια!

Προστέθηκαν δύο εξωτερικές στρογγυλές κολώνες όχι τόσο για στήριξη της σκεπής αλλά για ομορφιά και γιατί υπήρχε πιθανότητα να χτυπήσουμε τα κεφάλια μας στις γωνίες της σκεπής! Επίσης βάλαμε γωνίες στα ενώματα των πλευρών για να κρυφτούν κάποιες ατέλειες και λόγους καλαισθησίας.
 
Εσωτερικά βάλαμε δύο φωτάκια led γιατί το καλοκαίρι καθόμασταν μέχρι αργά στην αυλή.
 
 Ο θείος Κώστας είχε φτιάξει ταμπελίτσες με τα ονόματα των παιδιών σε ξύλο για να τα βάλουν στα δωμάτια τους. Όμως τελικά βρήκαν καλύτερο σημείο! 
 
Δυστυχώς η κουζίνα της Μαρίας ήταν πολύ φαρδιά και την πόρτα την φτιάξαμε στενή (δεν το υπολογίσαμε αυτό), κι αφού δεν χωρούσε , ο μπαμπάς έφτιαξε δύο στενούς πάγκους με στρογγυλεμένες άκρες για να βάζουν τα κουζινικά τους.
 
 
Τσάι, καφέ κανείς; Κερνάμε και χυμό! Το φαγητό βράζει στην κατσαρόλα.
Όσο για το πάτωμα που σας έλεγα πριν, δοκιμάσαμε πολλά. Αγοράσαμε πλαστικό αυτοκόλλητο πλακάκι αλλά δεν κοβότανε, αγοράσαμε ξύλινα πλακάκια που εφαρμόζουν το ένα μέσα στο άλλο αλλά δεν χωρούσε! Τα παίρναμε, τα δοκιμάζαμε και δεν ταίριαζαν. Τα επιστρέφαμε την άλλη μέρα. Στο τέλος καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε το ξύλο που βάζουν στις πλάτες από τις ντουλάπες. Το κόψαμε εύκολα και το καρφώσαμε. Καλύφθηκε έτσι η ασχήμια του σιδηρόστοκου. Εγώ μπορούσα εύκολα να το σκουπίσω και  να το σφουγγαρίσω και τα μυρμήγκια δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν από κάτω!
 
Με τα κοχύλια που μαζέψαμε  από την θάλασσα φτιάξαμε ένα μελωδό.
 

Η γιαγιά τους έκανε δώρο ένα ιδιαίτερο κρεμαστό διακοσμητικό κι έναν πιστό σκυλάκο!

Το σπιτάκι ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε!  
Ο κήπος μας  έμοιαζε στα μάτια μας ο ομορφότερος του κόσμου!
 
Τα παιδιά ήταν και είναι ξετρελαμένα! Το ίδιο και οι φίλοι τους! Το ίδιο κι εμείς!

 Kathy

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

Ⓘ Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

48 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ε καλά…δεν σας πιστεύω!! Είστε το πρότυπο μου! Θα με τρελάνετε…είναι ότι ομορφότερο έχω δει! Συγχαρητήρια στο μπαμπά και μπράβο στην κοπανατζού για το μάστορα που έχει για σύντροφο!!! Μα τι απίστευτο σπιτάκι είναι αυτό! Θέλω κι εγώ ένα με καρδούλες και μελωδό κοχυλένιο και καρεκλάκι ροζ να ονειρεύομαι…Μπράβο παιδιά μου! Σας θαυμάζω!!!Μια μικρή παιδική βίλα στην αυλή του σπιτιού σας…

 2. Μα είπα και εγώ να επανέλθω και έπεσα στην πιο φοβερή ανάρτηση σου!!!

  Το λάτρεψα το σπιτάκι σας!!!!!!!!!!! Μα εσείς κάνατε επαγγελματική δουλειά μπραβο μπραβο μπραβο σας……………

  Έχω μια απορία τις καρδούλες πως τις κόψατε?????

  Και το στολίσατε και υπέροχα!!!

  • τις καρδούλες τις κόψαμε με την σέγα αφού πρώτα κάναμε το ξεκίνημα με το τρυπανάκι. Και φυσικά επειδή δεν πρέπει τίποτε να πάει χαμένο, τα κομμάτια που αφαιρέσαμε τα βάλαμε για διακοσμητικά!

 3. Καταπληκτικό!!! Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που κάνατε, συγχαρητήρια και στους δύο!!! Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση!!! Πόσο πιο όμορφο είναι κάτι όταν το φτιάχνεις μόνος σου!!! Πόσο μεγαλύτερη αξία έχει για όλους σας!!!

 4. Δεν σας πιστεύω!!!!!
  Μπράβο παιδια!!!!Οτι να πώ είναι λίγο!
  Υπέροχο καταπληκτικό! Και το αποτέλεσμα άψογο!
  Φαντάζομαι την χαρά όλων σας. Να είστε καλα να χαίρεστε και να παίζετε και μέσα και έξω από αυτό.
  Και πολύ καλα κάνετε και είστε περήφανοι!
  και είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά σας είναι πιο περήφανα από εσάς….για εσάς!

  • Αμάν βρε Εβίτα, με έκανες να κλάψω με την τελευταία σου φράση! Μεγάλη κουβέντα αυτή! Να είναι τα παιδιά περήφανα για τους γονείς τους!

 5. Τι να πω!!! Είναι ΚΤΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Μα δεν σας πιστεύω! Σωστά μαστόρια! Μπράβο βρε παιδιά, είναι πραγματικά κουκλίστικο, απλά υπέροχο! Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα έτοιμα, αντιθέτως μάλιστα!
  Και οι ταμπελίτσες του θείου με τα ονόματά τους, εξίσου όμορφες και καλοφτιαγμένες! Μπράβο μπράβο!!
  Καλά τα παιδιά είναι ξετρελαμένα και με το δίκιο τους!
  Γλυκά μου Ανθομελάκια να μην ξεχάσω να σας ευχαριστήσω πολύ πολύ για τις ευχές σας και όλα τα όμορφα που γράψατε!!
  Σας φιλώ κι εύχομαι να περάσετε πανέμορφες στιγμές με τα παιδιά στο σπιτάκι τους. Αχ εκεί θα είναι ακόμη κι ο καφές πιο νόστιμος…ε;

  • Εκεί ο καφές είναι πολύ νόστιμος φτιαγμένος από παιδικά χεράκια! Που να δοκιμάσεις το κοτοπουλό "μπασέ" που φτιάχνει το Μαράκι! (φανταστική συνταγή της κόρης μου)Χαχα!

 6. Εεε, όχι… Δεν σας πιστεύω…. Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όση ώρα διάβαζα την ανάρτηση… Μα τι δουλειά είναι αυτή που κάνατε?!!? Με τόσες λεπτομέρειες…. ΆΨΟΓΟ!!!!
  Πολλά συγχαρητήρια στον άνδρα σου! Δεν το κάνει οποιοσδήποτε αυτό που έκανε…

 7. Μπράβο, είναι υπέροχο!!! Προς το παρόν εμείς λόγω έλλειψης χώρου φτιάξαμε ένα ινδιάνικο τίπι χάρη στον παππού το μάστορα γιατί εμείς και τα εργαλεία έχουμε μαλώσει.
  Δεν του βάζετε και ροδίτσες μην περάσει και καμιά πολεοδομία; 🙂
  Φιλιά, Αντιγόνη

 8. Είναι πραγματικά πανέμορφο…τέλειο …μοναδικό!!!έχω καταενθουσιαστεί με την φαντασία σας και την όρεξη σας.. Ελπίζω να το απολαμβάνετε καθημερινά εσείς και τα παιδιά σας..
  Έχετε τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!

 9. Μπραβο σας!!Θέλει χρόνο και κυρίως μερακι αυτη η κατασκευή!Τα μικρα θα την χαρουν σίγουρα και φαντάζομαι τον ενθουσιασμό και την περηφάνια τους!Να είστε καλά!Καλή Μεγαλοβδομάδα!

 10. wow!!φανταστικό, τέλειο!!και λίγα λέω…κάνατε υπέροχη δουλειά!!πολύ θα ήθελα να το είχα, όχι για την κόρη μου…για μένα!!χιχι Μπράβο σας!!!

 11. Είναι καταπληκτικό!!!Μπράβο στους γονείς!!!!Είναι πανέμορφο!!!!
  Ηθελα να σε ρωτήσω πόσο σου στοίχισε με όλα τα υλικά???

  • Εμείς όπως έγραψα είχαμε κάποια ξύλα με τα οποία φτιάξαμε την βάση και ίσως κάποια τα χρησιμοποιήσαμε για εσωτερικά στηρίγματα. Αν και δεν κάναμε λογαριασμό…πρέπει να μας βγήκε 300-350 Ευρώ μαζί με τα βαψίματα!
   Kathy by anthomeli

 12. Καλως ας βρήκα το πόσο θάυμασα την δουλειά σας και το αποτέλεσμα..δεν λέγεται!!!!…μπραβο σας… τωρα τα παιδιά θα ειναι πολύ ευτυχισμένα που θα έχουνε τον δικό τους χώρο…εγινε καταπληκτικό….!!!!!!!

 13. Το σπιτάκι σας είναι υπέροχο! Φανταστικό! Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, από μέσα ή από έξω. . .Μου άρεσε πάρα πολύ! Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά δεν θα ξεκολλάνε από μέσα! Και ο μελωδός είναι πολύ όμορφος! Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας στον καλοκαιρινό μου διαγωνισμό! Πάω να την αναρτήσω μαζί με τις υπόλοιπες! Καλή συνέχεια να έχετε. Πολλά φιλούθκια 🙂

 14. Τι πανέμορφο το σπιτάκι! Τώρα το πήρα μυρωδιά! Διάβαζα την ανάρτηση για το πάρτι με τους δεινόσαυρους κι όταν πάτησα το link, ερωτεύτηκα και κόλλησα εδώ! Φαντάζομαι τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού μέσα και έξω από αυτό! Να είναι καλά τα παιδάκια να το χαίρονται!
  {Fan, όπως λέμε sofan!}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα Άρθρα

Εγγραφείτε στο newsletter!

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.
Διαβάστε Επίσης