ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το πρώτο μας ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο!

    Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το πρώτο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο που χαρήκαμε πραγματικά! Βλέπετε, μέχρι τώρα μαμά και παιδιά ήμασταν άρρωστοι και όπως καταλαβαίνετε πού διάθεση να βγούμε έξω με αυτό το κρύο. Ευτυχώς τον μπαμπά το προστάτεψε η μαμά, η οποία για να μην τον κολλήσει την έβγαζε στον καναπέ! Αχ, αυτές οι μάνες… μα όλα να τα καταφέρνουν!

    Τις τελευταίες μέρες μετά τις αρρώστιες μας, περνάω μια φρίκη με την αλλεργία μου. Δεν ήμουνα ποτέ αλλεργική ως τώρα, όμως στην 2η εγκυμοσύνη, όπως συμβαίνει πολλές φορές, ξέσπασε…. Μετά εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε  το περασμένο καλοκαίρι. Ύστερα από ένα 6μηνο ταλαιπωρίας με αντισταμινικά που έπαιρνα καθημερινά για να μειώσω την φαγούρα που ένιωθα συνέχεια, αποφάσισα να πάω σε αλλεργιολόγο. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν μια ευαισθησία στη σκόνη ενώ οι εξετάσεις στα χέρια έδειξαν ότι είμαι φούλ αλλεργική… περισσότερο βέβαια στα ακάρεα και στο γρασίδι και σε όλα τα υπόλοιπα από λίγο.

    Στα περισσότερα βέβαια είμαι και δερματικά αλλεργική! Μου είπε να διώξω ό,τι πουπουλένιο έχω. Τι να πρωτοδιώξω; Το πουπουλένιο μαξιλάρι, το πάπλωμα, τα μπουφάν μου ή να πετάξω τους καναπέδες που η πλάτη τους είναι γεμισμένη με πούπουλα; Τελικά, αποφάσισα να μην κάνω τίποτα προς το παρόν. Έλα ντε, που τελικά όλο αυτό παραλίγο να με στείλει και στον ψυχίατρο… γιατί έβλεπα παντού ακάρεα; Στο κρεβάτι, στα χαλιά, στα μαξιλάρια, στις κάλτσες που περπατούσαμε πάνω στα χαλιά! Και έγινα τρελή με την καθαριότητα! Και ψόφια στην κούραση επίσης!!

    Μετά από μέρες καθαριότητας, αποφάσισα επιτέλους να ξεφύγω λιγάκι. Έτσι, την Πέμπτη πήγα στην πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων που φιλοξενεί το Ωδείο που εργάζομαι. Μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα είμαστε γονείς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βελτιωνόμαστε και να προσπαθούμε πάντοτε να γίνουμε καλύτεροι για τα παιδιά μας. Η πρώτη συνάντηση ήταν αρκετά εποικοδομητική αλλά περιμένω με ανυπομονησία και την συνέχεια!

    Ας ξαναγυρίσω στο Σαββατοκύριακο όμως! Το πρωί του Σαββάτου μιας και δουλεύαμε πήγαμε τα παιδιά στην γιαγιά και στον παππού. Όταν όμως τελειώσαμε συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο ΙΚΕΑ για βόλτα και φαγητό. Η χαρά του παιδιού! Η βόλτα μας περιλάμβανε στάση και παιχνίδι σε όλα τα δωμάτια της διαδρομής ως το εστιατόριο. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν παιχνίδι κι εμείς χαζέψαμε όλες τις λεπτομέρειες των διακοσμημένων δωματίων αλλά των εσωτερικών των ντουλαπιών των επίπλων που πάντα κρύβουν ωραίες ιδέες.

    Εκεί βρήκα και μια πολύ ωραία ιδέα για οργάνωση του ντουλαπιού με τα λάδια και τα ξύδια κάτω από το νεροχύτη. Αμέσως μόλις γυρίσαμε  ήπιαμε το καφεδάκι μας και το γλυκάκι από το ΙΚΕΑ. Ο μπαμπάς έφτιαξε ένα σπιτάκι από κουβέρτες και μαξιλάρια στο σαλόνι για να συνεχίσουν τα παιδιά το παιχνίδι τους και ξεκινήσαμε τα βιδώματα και τις ανακατατάξεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας με κάποια προϊόντα που αγόρασα.

    Την Κυριακή σηκωθήκαμε νωρίς για να απολαύσουμε το πρωινό  μας οικογενειακώς μιας και ο Γιώργος είχε δουλίτσα και θα έλειπε όλη την ημέρα. 

    Πρωινό για ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο

    H καλύτερη στιγμή από το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο μας

    Έφτιαξα γρήγορα το φαγάκι μας και πρότεινα στα παιδιά να πάμε  μία βόλτα με τα πόδια! Ο καιρός ήταν πολύ καλός! Η Μαρία μάζευε λουλούδια σε όλη την διαδρομή και ο Θανούλης ακολουθούσε από πίσω για να τη “βοηθήσει”!

    Ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο με τα παιδιά
    Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο  με τα παιδιά

    Αυτό όμως που τους ξετρέλανε ήταν μια ανθισμένη αμυγδαλιά

    Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο  με τα παιδιά - Αμυγδαλιά

    Ειδικά για το μικρό ήταν ονειρικό να τη βλέπει από τόσο κοντά γιατί πριν 2-3 μέρες μίλησαν με τη δασκάλα τους για αυτά τα δεντράκια που ανθίζουν πρώτα απ’ όλα την άνοιξη ξεγελασμένα από τις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες!

     

    Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο  με τα παιδιά - Αμυγδαλιά

    Θυμάμαι που φτιάξανε μια αμυγδαλιά με ποπ κορν και  ροζ ανθάκια  από γκοφρέ χαρτί. Όταν πήγα να τον πάρω από το σχολείο του έδειξα από μακριά μια μικρή αμυγδαλιά δίπλα στο σχολείο του. Ναι, μου λέει, αυτό είναι το δέντρο με τα ποπ κορν!

    Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο  με τα παιδιά - Αμυγδαλιά

    Αν και τους έλειπε ο μπαμπάς περάσαμε πολύ όμορφα. “Έγινε Άνοιξη επιτέλους μαμά”, μου έλεγαν συνέχεια και δεν σταματούσαν να μιλάνε και να γελάνε. 

    Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο  με τα παιδιά - Αμυγδαλιά

    Τα λουλούδια και τα κλαδιά από τις αμυγδαλιές που μαζέψανε προτίμησαν τα μισά να τα αφήσουν στο μνήμα του παππού τους που τα τελευταία 2 χρόνια τα βλέπει από τον ουρανό και τα άλλα μισά να τα χαρίσουν στην γιαγιά τους. Βέβαια, ο γυρισμός για το σπίτι ήταν δυσκολότερος γιατί η ανηφόρα ήταν μεγάλη κι εμείς αρκετά κουρασμένοι. Όμως η ικανοποίησή μας ήταν τεράστια κι έτσι πατήσαμε “γκάζι” και φτάσαμε στο σπίτι μας.  Φυτέψαμε λουλούδια στα γλαστράκια μας για να ανανεώσουμε την αυλή μας!

    Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο  με τα παιδιά

    Διαβάστε περισσότερα:

    Το τέλος της ημέρας, βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι ήταν και τόοοσο ευχάριστο γιατί ο μικρός μου ανέβασε λίγο πυρετό. Ευτυχώς όμως εκείνος δεν ανεβάζει πυρετό υψηλό όπως η αδερφή του. Την περνάει στο πόδι συνέχεια και τελικά μία μέρα κράτησε η αδιαθεσία του με χαμηλό πυρετό. 

    Η αδιαθεσία πέρασε φέρνοντας τον εφιάλτη του υδραργύρου. Είχα βαρεθεί να μου χαλάνε τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα ή να περιμένω 4-5 λεπτά κάθε φορά που ήθελα να τους θερμομετρήσω με αυτά χωρίς τον υδράργυρο. Γι αυτό την τελευταία φορά αγόρασα ένα με υδράργυρο τους ενός λεπτού. Τι το ήθελα! Αργά το βράδυ της Κυριακής μου έσπασε ενώ πήγα να θερμομετρήσω τον Θάνο (ευτυχώς στο πάτωμα).

    Αλλά λόγω άγνοιας δεν γνώριζα ότι τον υδράργυρο δεν πρέπει να τον εισπνέουμε και παρόλο που τον μάζεψα δεν άνοιξα τα παράθυρα να αεριστεί το δωμάτιο! Την άλλη μέρα ψάχνοντας στον ίντερνετ σχετικά άρχισα να πανικοβάλλομαι με αυτά που διάβαζα. Πήρα το κέντρο δηλητηριάσεων (210 77 93 777) και μου είπαν ότι δεν είναι τόοοοσο ανησυχητικό και με καθησύχασαν. Αλλά όταν γύρισε ο Γιώργος το βράδυ και του είπα το γεγονός με άγχωσε πάρα πολύ. Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα!

    Τελικά το πρωί πήρα τηλέφωνο την παθολόγο μας να την ρωτήσω μήπως πρέπει να κάνουμε και εξετάσεις ακόμα. Εκείνη μου είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχώ τόσο πολύ. Τέτοια περιστατικά γίνονται συχνά και στα νοσοκομεία και στα σπίτια. Έφτανε που σκούπισα και σφουγγάρισα το σημείο (Για καλό και για κακό πάντως πέταξα την σκούπα το φτυάρι και την σφουγγαρίστρα που χρησιμοποίησα). Και προσοχή μην χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα! Απλά να μην ξαναγοράσω θερμόμετρο με υδράργυρο. Μια γενική πάντως την έκανα. Γιατί είναι να μην σου σφηνωθεί η ιδέα! Επειδή τελευταία μια με τα ακάρρεα, μια με τον υδράργυρο έχω γίνει τρελή με την καθαριότητα!

    Τελικά να γνωρίζει κανείς ή να μην γνωρίζει; Να που η δικιά μου άγνοια με έκανε να μην αντιμετωπίσω σωστά το ατύχημα με το θερμόμετρο. Αλλά και μετά η ενημέρωση με έκανε να υπερβάλω!


    Αυτά είχα να πω και ξαλάφρωσα που τα μοιράστηκα μαζί σας. Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα κι εσείς αυτό το Σαββατοκύριακο! Αν πάλι κάτι σας κράτησε στο σπίτι δεν πειράζει! Το επόμενο Σ/Κ ίσως να είναι  πιο καλό.  Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κατερινάκι οι φωγογραφίες σου είναι φανταστικές…ειδικά η πρώτη είναι λες και βγήκε από περιοδικό!!! Το φυτάκι το χρωματισμό πανέμορφο… και τα φρατζολοχεράκια των ζουζουνιών για φίλημα. Σας αγαπώ πολύ πολύ πολύ!Callie

    2. Κατερινάκι τι να πρωτοσχολιάσω στην απολαυστική ανάρτηση σου………

      Αρχίζω με την οργάνωση και τις ωραίες ιδέες που μας έδωσες!!! Είμαι λάτρεις την οργάνωσης μπραβοοο τα ντουλάπια σου έγιναν σουπερ!!!

      Αχ αυτές οι αλλεργίες και εγω ετσι ξαφνικά τις απόχτησα και δεν φευγουν με τιποτα οι άτιμες… Για μένα ειναι η περιοδος του φτερνίσματος η δε μικρη μου οταν το κάνω ξεκαρδίζετε στα γέλια γιατι μπορει να φτερνίζομαι συνέχεια για ένα τέταρτο

      Όσο για την εκπληκτική βολτούλα σας οι φωτογραφίες και μόνο δείχνουν πόσο υπέροχα περάσατε….

      τώρα για τον υδράργυρο σου χαχα όλοι μας έχουμε εισπνεύσει από αυτόν…………

      Βασικά ε΄χουν καταργηθεί τώρα αυτά τα θερμόμετρα αλλά τα άτιμα τον μετράν τον πυρετό με μεγάλη ακρίβεια

      Φιλακια και κάλη συνεχεια της υπέροχης ανοιξιάτικης μέρας

      • Το κακό είναι ότι παρόλο που έχουν καταργηθεί υπάρχουν ακόμα στο εμπόριο! Το καλύτερο είναι αυτό που έχει η παιδίατρός μας. Μοιάζει με πιστόλι και με ένα κλακ στο μέτωπο μετράει τον πυρετό! κάνει 70 ευρώ όμως!

    3. Περάσατε πολύ όμορφα..και φάγατε και αρκετά ε?(χαχα)..
      Οι αλλεργίες,είναι πραγματικά εφιάλτης τώρα την άνοιξη,για όλους!
      Αυτό με το υδράργυρο,δεν το ήξερα(το οτι δεν πρέπει να τον εισπνέουμε)..Ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί,αντίστοιχο περιστατικό,αλλά οι συμβουλές σου είναι πολύ χρήσιμες!!
      Σε φιλώ!!

    4. Νομίζω πως όλους μας έχει ξεσηκώσει η άνοιξη!! Κι εγώ την Κυριακή δεν ήθελα να φύγω για κανέναν λόγο από την παραλία… Αυτό με τον υδράργυρο το πάθαμε μια μέρα που είχε έρθει ο βαφτισιμιός μου και χωρίς να το καταλάβουμε έπιασε το θερμόμετρο και το πέταξε κάτω!! Από τότε δεν ξαναπήρα τέτοιο θερμόμετρο!! Όσο για τις φωτογραφίες, τί να πω;! Μυρίζουν άνοιξη!! Πολλά φιλιά 🙂

    5. Η αμυγδαλιά είναι το αγαπημένο μου δέντρο! Το λατρεύω! Για τα άλλα, τι να πω? Μια χαρά η βολτούλα σας, η συνάντηση γονέων, η αλλεργία ΟΧΙ μια χαρά αλλά κάτι θα κάνεις να το αντιμετωπίσεις. Μας είπες ότι είσαι και τρελο-καθαρίστρια! Ελπίζω να το ξεπεράσεις κι αυτό σαν την αλλεργία..χεχε!
      Φιλιά*

    6. οι βολτες στη φυση ειναι οι αγαπημενες και στα παιδια μου…στο σχολειο ενας συμβουλος μας ειχε πει οτι αν σπασει το θερμομετρο να φωναξουμε πυροσβεστικη,εχουν τα μεσα να το μαζευουν…το χειμωνα μου εσπασε και μενα,αργα το βραδυ και το μαζεψα με την ηλεκτρικη,μετα πεταξα τη σακουλα ,δεν ηξερα πως δεν πρεπει,ειπα να μην ενοχλησω την πυροσβεστικη αλλα αερισα καλα….στο μελλον θα δουμε τα αποτελεσματα χαχαχαχαχα

    7. Περιμένω να δω με ανυπομονησία τι θα κάνετε αυτό το Σ/Κ! Καλέ εσείς όλα τα προλαβαίνετε και βόλτες, και υπέροχα πρωινά, και τακτοποίηση ντουλαπιών, κηπουρική……αν δεν ήταν και αυτές οι ιωσούλες τι καλά! Να περνάτε πάντα όμορφα και χαμογελαστά!

    8. οι εικόνες με τα λουλουδάκια και τα παιδικά χεράκια είναι πανέμορφες….περαστικά με τις αλλεργίες, τι σου κάνει το σώμα ε; Όσο για τον υδράργυρο καταλαβαίνω την αγωνία σου, όταν πρόκειται για τα παιδιά όλοι χάνουμε την ψυχραιμία μας…τέλος καλό όλα καλά, χαρείτε την Άνοιξη και χαρίστε μας κι άλλες υπέροχες φωτογραφίες σαν αυτές….φιλιά και σε ευχαριστώ Κατερίνα για τα γλυκά σου σχόλια…

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης