ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μία έξυπνη γυναίκα

    Η γιορτή της γυναίκας αλλά τα κατορθώματα των γυναικών δεν τελειώνουν ποτέ! Αυτή η αληθινή ιστορία για μια έξυπνη γυναίκα όπως η Bertha Benz είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, έτσι για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας.

    Ποιος κατασκεύασε το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο;

    Ας ξεκινήσουμε, όμως, με ένα κουίζ. Το ξέρατε ότι ο Karl Benz είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο; Για να βλέπω χεράκια! Μία, δύο, τρεις… καλά τα πάτε. Για να δούμε, όμως, τώρα. Ποιος ξέρει ποια ήταν η γυναίκα του; Μμμμ, κανείς! Κρίμα. Η γυναίκα του ήταν η Bertha! “Ε, και;” θα μου πείτε. Κι όμως, αν δεν ήταν η Bertha ενδεχομένως να κυκλοφορούσαμε ακόμα με τα τρισχαριτωμένα μας γαϊδουράκια.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    10+4 λόγοι για να στείλεις λουλούδια στη γυναίκα σου 

    5 λόγοι που αξίζει να επενδύσεις στο άρωμα ενός διάσημου οίκου μόδας

    5 λόγοι που αξίζει να επενδύσεις στο άρωμα ενός διάσημου οίκου μόδας

    Karl Benz

    Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το 1886, ο Karl Benz, μηχανικός και σχεδιαστής αυτοκινήτων, κατέθεσε πατέντα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο. Άδικα, όμως, ο Karl  περίμενε για έρθουν οι παραγγελίες. Δύο χρόνια πέρασαν κι ούτε ένας ενδιαφέρθηκε για αυτό το παράξενο, για την εποχή, μηχάνημα. 

    Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μία έξυπνη γυναίκα
    H σοφερίνα Bertha Benz. Και έξυπνη και όμορφη!

    Bertha Benz, η γυναίκα που οδήγησε το πρώτο αυτοκίνητο

    Εδώ, λοιπόν, μπαίνει στην ιστορία μας η Bertha. Ένα βράδυ, κρυφά από τον άντρα της πήρε το αυτοκίνητο έχοντας ως συνεργούς της και τα δύο από τα πέντε τους παιδιά και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που οδήγησε αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο και μάλιστα όχι ένα ή δύο αλλά 106 χιλιόμετρα με το πρόσχημα ότι έπρεπε να πάει στη μητέρα της. Αυτή η ιστορική διαδρομή έγινε στις 5 Αυγούστου 1888. Φυσικά ο Karl, όπως κι όλοι οι άντρες, το έμαθε τελευταίος από ένα τηλεγράφημα που έλαβε την επόμενη ημέρα. 

    Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μία έξυπνη γυναίκα

    Μετά από αυτή τη γυναικεία εμπορική κίνηση, οι παραγγελίες άρχισαν να πέφτουν βροχή… και τη συνέχεια την ξέρετε. Η Bertha με την θαρραλέα απόφασή της να οδηγήσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία πρόσφερε σε όλες εμάς τις σοφερίνες τη δυνατότητα να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, να πηγαίνουμε για καφέ και να κάνουμε εκδρομές… όλα αυτά τα πολύ σημαντικά, δηλαδή, πράγματα! 

    Βertha νομίζω ότι σου αξίζει ένα μεγάλο Εύγε!!!

    Διαβάστε ακόμα:

    Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη για να αντέχουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας!!!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. EYTIXOS H KLI MOY EINAI POLI KALI ODIGOS KAI DEN SKEYTOME OTI OTAN ODIGI KAPIOS THA THS PI ANTE KURA MOY NA FTIAKSIS KANENA FAGITO !!!!!!
      XRONIA POLA SE OLES THS GINEKES.
      ALLA TA MEGALITERA XRONIA POLA STIS PLEON DIO KAI MONADIKES GINEKES THS ZOIS MOY …!!!!!
      STIN MONADIKI KALITSA MOY !!!!1
      KAI THN ANEPANALIPTI MELITA MAS !!!!!!
      XRONIA POLA @—))——-

      • Αγαπητέ ανώνυμε καλημέρα. Εχεις απόλυτο δίκαιο. Κι εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά ο άντρας μου (δηλ. ο Κώστας που γράφει το σχόλιο) έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό και έχει ένα πρόβλημα με την ορθογραφία. Για να μην εκτείθεται, λοιπόν, κάθε φορά που γράφει, προτιμάει αυτό τον τρόπο. Πάντως θα του το πω μπας και αρχίσει να χρησιμοποιεί τον ορθογράφο!!! Φιλιά και ευχαριστούμε για την παρατήρηση!

    2. ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ CALLIE ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ, ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ!!!
      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ!!!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΤΣΑΧΠΙΝΙΑΣ!!!!
      ΣΕ/ΣΑΣ ΦΙΛΩ!!!!

    3. Αδελφούλα πολλά μυστικά μου κρατάς; Παίρνεις το αίμα σου πίσω για τις δικές μου αναρτήσεις-έκπληξη; Τι ωραία ανάρτηση! Μας έδωσε μια αληθινή ιστορία αληθινή και επίκαιρη με τον δικό σου μοναδικό τρόπο! Μας κάνεις να χαμογελάμε. Φιλιά! Και ζουλιχτά φιλιά στο Μελιτάκι μας!

      Kathy by anthomeli

    4. Η ιστορία σου μας λέει πόσο πρωτοποριακές και θαρραλέες είναι οι γυναίκες από τους άνδρες,παρόλο που δεν θέλουν να το παραδεχτούν.Βέβαια αυτό ίσως μας έκανε και κακό γιατί θελήσαμε να το αποδείξουμε με αποτέλεσμα να βρεθούμε μέσα σε όλα.Και γυναίκες και σύζυγοι και μητέρες και εργαζόμενες και νταντάδες και μαγείρισσες και πλύστρες και καθαρίστριες και……Και φυσικά να θέλουμε να τα κάνουμε όλα καλά. Ολες μας έχουμε κάτι από την ΄΄Μαίρη την Παναγιωταρά΄΄,μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά.Ετσι λοιπόν μας αξίζουν τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ εις δεκαπλούν.Και του χρόνου νάμαστε καλά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης