Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μία έξυπνη γυναίκα!

Callie

Η γιορτή της γυναίκας αλλά τα κατορθώματα των γυναικών δεν τελειώνουν ποτέ! Αυτή η αληθινή ιστορία αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, έτσι για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με ένα κουίζ. Το ξέρατε ότι ο Karl Benz είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο; Για να βλέπω χεράκια! Μία, δύο, τρεις… καλά τα πάτε. Για να δούμε, όμως, τώρα. Ποιός ξέρει ποια ήταν η γυναίκα του; Μμμμ, κανείς! Κρίμα. Η γυναίκα του ήταν η Bertha! «Ε, και;» θα μου πείτε. Κι όμως, αν δεν ήταν η Bertha ενδεχομένως να κυκλοφορούσαμε ακόμα με τα τρισχαριτωμένα μας γαϊδουράκια.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το 1886, ο Karl Benz (μηχανικός και σχεδιαστής αυτοκινήτων) κατέθεσε πατέντα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο τρίκυκλο αυτοκίνητο. Άδικα, όμως, ο Karl  περίμενε για έρθουν οι παραγγελίες. Δύο χρόνια πέρασαν κι ούτε ένας ενδιαφέρθηκε για αυτό το παράξενο, για την εποχή, μηχάνημα. 

H σοφερίνα Bertha Benz. Και έξυπνη και όμορφη!

Εδώ, λοιπόν, μπαίνει στην ιστορία μας η Bertha. Ένα βράδυ, κρυφά από τον άντρα της πήρε το αυτοκίνητο (έχοντας ως συνεργούς της και τα δύο από τα πέντε τους παιδιά) και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που οδήγησε αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο και μάλιστα όχι ένα ή δύο αλλά 106 χλμ, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να πάει στην μητέρα της. Αυτή η ιστορική διαδρομή έγινε στις 5 Αυγούστου 1888. Φυσικά ο Karl (όπως κι όλοι οι άντρες), το έμαθε τελευταίος από ένα τηλεγράφημα που έλαβε την επόμενη ημέρα. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Μετά από αυτή τη γυναικεία εμπορική κίνηση, οι παραγγελίες άρχισαν να πέφτουν βροχή… και τη συνέχεια την ξέρετε. Η Bertha με την θαρραλέα απόφασή της να οδηγήσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία πρόσφερε σε όλες εμάς τις σοφερίνες τη δυνατότητα να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, να πηγαίνουμε για καφέ και να κάνουμε εκδρομές…. όλα αυτά τα πολύ σημαντικά, δηλαδή, πράγματα! 

Βertha νομίζω ότι σου αξίζει ένα μεγάλο Εύγε!!!

Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη για να αντέχουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας!!!

Callie