ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βασικό φαρμακείο για βρέφη

    Σε μια προηγούμενη ανάρτηση για την αγαπημένη μου τσάντα αλλαξιέρα, υποσχέθηκα στις mommies-to-be να φτιάξω μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστούν για το φαρμακείο για βρέφη. Όχι φυσικά μιλώντας σαν γιατρός αλλά ως μανούλα. Γι’ αυτό, πριν καταλήξετε στο βασικό φαρμακείο για το μωράκι σας εννοείται ότι θα πρέπει να συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας.

    Όταν έφυγα από το μαιευτήριο, η μαία μου με ενημέρωσε για το τι θα έπρεπε να έχω στο σπίτι και η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα ευτυχώς τα είχα ήδη προμηθευτεί. Σε εσάς τις εγκυούλες προτείνω να είσαστε προετοιμασμένες από νωρίς ώστε να μην τρέχετε στα διανυκτερεύοντα και στα εφημερεύοντα φαρμακεία για να αγοράσετε τελευταία στιγμή τα απαραίτητα. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα σπάσουν τα νερά! Πάμε να δούμε παρέα όσα βασικά θα χρειαστείτε για το φαρμακείο του μωρού.

    Βασικό φαρμακείο για βρέφη

    • αποστειρωμένες γάζες (βρες τες εδώ) (θα τις χρειαστείτε τον πρώτο καιρό για τον καθαρισμό του ομφαλού και τα ματάκια του)
    • βαμβάκι (προσωπικά βολεύτηκα πολύ αυτό της Chicco που είναι ήδη κομμένο σε κομμάτια, το οποίο δεν αφήνει χνούδι)
    • καθαρό οινόπνευμα (και όχι αλκοολούχα λοσιόν που πουλάνε πολλά καταστήματα)
    • betadine
    • φυσιολογικό ορό σε αμπούλες (βρες εδώ) (για τα βρεφάκια είναι καλύτερο να αγοράσετε αμπουλίτσες έτσι ώστε να ρυθμίζετε καλύτερα τη δόση και όχι μεγάλο μπουκάλι που ενώ είναι πιο οικονομικό, δεν βολεύει καθόλου)
    • αναρροφητήρα μύτης (βρες εδώ) για ρινική απόφραξη (και αναλλακτικά εδώ). Έκανα την χαζομάρα και δεν τον πήρα από την αρχή και όταν μετά από τέσσερις μήνες τον χρειάστηκα για τις μυξούλες της – γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα τον χρειαστείτε – έτρεχα στα εφημερεύοντα)
    • μπατονέτες βρεφικές (βρες εδώ) (με πολλή προσοχή και μόνο εάν σας το επιτρέπει ο γιατρός σας)
    • σύριγγα χωρίς βελόνα (βρες εδώ) (για να χορηγήσετε εάν χρειαστεί σιροπάκι αναλγητικό μετά το εμβόλιο)

    Διαβάστε εδώ και επιλέξτε τα καλύτερα online φαρμακεία

    • μάσκες για την περίπτωση που αρρωστήσετε (ή που κάποιος από το σόι έρθει στο σπίτι άρρωστος – κι όμως μπορεί να συμβεί)
    • θερμόμετρο (επένδυσε σε ένα καλό ψηφιακό)
    • αφρόλουτρο – σαμπουάν ή δύο σε ένα (η γιατρός μας είχε συστήσει προϊόντα της a-derma και είχε απόλυτο δίκιο. Ωστόσο η αδερφή μου αγαπάει της Frezyderm)
    • κρέμα για τα εκζέματα (εμπιστεύομαι την sudrocreme με την οποία δεν συγκάηκαν ποτέ τα παιδιά μας. Δείτε όμως και τις πολύ καλές κρέμες της Aderma)
    • κρέμα σώματος
    • χτένα-βούρτσα
    • ψαλιδάκι ή νυχοκόπτης
    • σφουγγαράκι (Προσωπικά δεν με βόλεψε αλλά δεν ήμαστε όλοι ίδιοι. Από άποψη υγιεινής το καλύτερο είναι το μπουρνουζέ γάντι που πλένεται στο πλυντήριο ) 

    Όπως βλέπετε, παρόλο που μιλάω για το βασικό φαρμακείο για βρέφη, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να μιλήσω για φάρμακα. Δεν θα τολμούσα άλλωστε. Ίσως για το μόνο που θα μπορούσα να σας πω είναι για ένα αντιπυρετικό, την μάρκα θα σας την συστήσει ο γιατρός σας, για να μην χρειαστεί να τρέχετε νυχτιάτικα σε περίπτωση που θα εμφανιστεί πυρετούλης. Ο γιατρός σας είναι ο μόνος που θα πρέπει να ακούσετε σχετικά με αυτό το θέμα και προσοχή στις δοσολογίες!!


    Διαβάστε περισσότερα:


    Η λίστα αυτή περιέχει τα βασικά. Από κει και πέρα υπάρχουν σίγουρα διάφορα σκευάσματα, τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα. Για παράδειγμα σε περίπτωση εγκαύματος, πρηξίματος, εμφάνισης μώλωπα, διάρροιας, δυσκοιλιότητας, βήχα κ.ο.κ. Θα σας έλεγα όμως να μην τρελαθείτε κιόλας. Αυτές είναι περιπτώσεις που μπορεί να μην σας συμβούν ποτέ οπότε μην φορτωθείτε με κρέμες ή σιρόπια που ενδεχομένως να μην τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να λήξουν. Και προς Θεού, μην επηρεαστείτε από τα διάφορα φόρουμ που όλες οι μανούλες λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, κινδυνολογώντας και νομίζοντας ότι επειδή συνέβη σε αυτές θα συμβεί και σε εσάς. Αρκεστείτε στα βασικά!

    Εύχομαι όλα τα παιδάκια να είναι γερά και το φαρμακείο για βρέφη να είναι διακοσμητικό!
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    7 ΣΧΟΛΙΑ

      • Γεια σου Εβίτα. Ευχαριστούμε που μας κάνεις την τιμή! Φτιάχνεις κάτι… ωραίο, και έτσι να συνεχίσεις. Τα βραχιολάκια σου για τον Μάρτη είναι υπερπαραγωγή! Φιλιά!

    1. Μου θυμίσατε βρε κορίτσια, τότε που καθόμουν με τις ώρες και έψαχνα τι πρέπει να πάρω μαζί μου. Ώρες ατελείωτες λες και θα έδινα εξετάσεις! Γράψε, σβήσε, ρώτησε, αναθεωρησε! χαχαχα Όμορφες, αξεπέραστες στιγμές που δεν ξεχνιούνται 🙂

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης