ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Μια ιστορία αγάπης: πες το δυνατά πως μ’ αγαπάς

  Πριν μερικές ημέρες ξεκίνησα να γράφω μια ανάρτηση σχετικά με τα δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο που μπορείτε να κάνετε στο ταίρι σας! Μου φαινόταν πολύ πεζό να σας προτείνω το δώρο που θα πάρετε στον άνθρωπο σας. Αυτά ούτως ή άλλως τα νιώθεις, δεν στα επιβάλλει κανείς. Για αυτό αποφάσισα να γράψω μια προσωπική ανάρτηση για τον Άγιο Βαλεντίνο και για τον δικό μου Βαλεντίνο, τον Κώστα μου, που ήρθε να μου αλλάξει τη ζωή. Αυτή η ανάρτηση αποτελεί ουσιαστικά το δικό μου δώρο σε αυτόν. Κάτι για να έχει να θυμάται αλλά και για να διαβάσει κι η κόρη μας μετά από χρόνια. Μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από δέκα και κάτι χρόνια.

  Δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο στον δικό μου Βαλεντίνο

  Αργά ένα βράδυ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2001 έλαβα ένα τηλεφώνημα από την κουμπάρα μου, η οποία μου ζητούσε να μιλήσω με μια φίλη της, της οποίας η αδερφή, τρέχα γύρευε δηλαδή, έψαχνε κάποια κοπέλα για να κάνει διερμηνεία στη Διεθνή Έκθεση. Δεν ξέρω πώς, αλλά παρόλο που με πιάνει φοβερό άγχος με τέτοιους είδους ευθύνες, αποφάσισα να πω το ναι. Πραγματικά την επόμενη μέρα βρέθηκα εκεί να κάνω διερμηνεία στο περίπτερο ενός Ινδού. Φοβερή εμπειρία! Εκείνη τη μια εβδομάδα, λοιπόν, άλλαξε η ζωή μου.

  Συμπτωματικά ο άντρας μου είχε κι αυτός περίπτερο στην Έκθεση. Ένα πρωί, λοιπόν, τον βλέπω στο περίπτερό μας, όπου με μεγάλη χαρά και γέλιο τον υποδέχτηκα, όχι γιατί μου άρεσε, όπως μπορεί να υποθέτετε, αλλά επειδή είχα βαρεθεί να μιλάω αγγλικά και επιτέλους είχα την ευκαιρία να μιλήσω ελληνικά. Μιλήσαμε αρκετά, γέλασα και αμέσως δημιουργήθηκε μια ωραία ατμόσφαιρα. Τίποτε όμως το πονηρό εκ μέρους μου. Από τη μεριά του όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όπως έμαθα αργότερα, με είχε δει νωρίτερα να περνάω μπροστά από το περίπτερό τους και είπε στην συνεργάτιδά του: “Τη βλέπεις αυτή την κοπέλα που περνάει; Εγώ θα την παντρευτώ!” Αυτό κι αν είναι κεραυνοβόλος έρωτας, ε;

  Το πρώτο μας ραντεβού το κάναμε στις 11/11/2001, αρκετά σημαδιακή ημερομηνία για όλη την ανθρωπότητα αλλά για διαφορετικούς λόγους, και μάλιστα στο αεροδρόμιο. Ξέχασα να σας πω ότι ο Κώστας δεν ήταν από τη Θεσσαλονίκη αλλά από την Αθήνα. Στο δεύτερο ραντεβού ήμασταν με ένα τσούρμο φιλοξενούμενους από το εξωτερικό και δεν καταφέραμε να μείνουμε μόνοι μας. Στο τρίτο ραντεβού απλά μιλούσε ακατάπαυστα. Μα δεν θα σταματήσει έλεγα! Όπως καταλαβαίνετε, τα πρώτα μας ραντεβού δεν ήταν και τα πιο ρομαντικά. Ωστόσο, στην πορεία τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα.

  Πες το δυνατά πως μ' αγαπάς για τον Άγιο Βαλεντίνο

  Ο πρώτος χρόνος πέρασε κάπως έτσι. Τον καημένο τον έφαγαν τα δρομολόγια. Ευτυχώς ακόμα η τιμή της βενζίνης ήταν σε λογικά πλαίσια. Τον δεύτερο χρόνο, του πέταξα την πρώτη κοτρονιά! “Θα πάω στην Αγγλία για μεταπτυχιακό!”. Τι να κάνει ο άνθρωπος, να μην μου χαλάσει και το μέλλον. Σε εκείνη τη φάση έγινε κολλητός με την easy jet και εγώ έκανα το δρομολόγιο Portsmouth-London σχεδόν κάθε μήνα. Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί πέρασα πολύ όμορφα!

  Προς το τέλος της χρονιάς μου πέταξε εμένα την κοτρονιά! “Θα νοικιάσω σπίτι για να μείνουμε μαζί όταν επιστρέψεις!” Αχ, πώς το λες αυτό στη μαμά Μαρία, η οποία ετοιμάζει δωμάτιο να υποδεχτεί την κόρη της από τα ξένα με μια γραφειάρα ΝΑ, με το συμπάθιο. Κάνε υπομονή, του λέω, έναν ακόμα χρόνο, να γυρίσω σπίτι και βλέπουμε.

  Ο Κώστας πάντως το σπίτι το νοίκιασε, το έφτιαξε και με περίμενε! Εκείνη την χρονιά δεν αφήσαμε μεταφορικό μέσο για μεταφορικό μέσο που δεν χρησιμοποιήσαμε! Κατέβαινα κυρίως εγώ αφού πλέον υπήρχε και σπίτι και έπαιρνα και τον πρωτευουσιάνικο αέρα μου. Δεν σας κρύβω ότι εκείνη ήταν και η χρονιά που με έπεισε. Μετά από δύο χρόνια θα μου πείτε; Ε, ναι τότε!

  Η φίλη μου η Φ. ακόμα με κοροϊδεύει λέγοντάς μου ότι εγώ ερωτεύτηκα με χρονοκαθυστέρηση. Και όντως κάπως έτσι ήταν. Τον έζησα, τον γνώρισα καλύτερα και τελικά ο έρωτας φούντωσε. Το 2004 πήρα τις βαλιτσούλες μου και κατηφόρισα μόνιμα πλέον στην Αθήνα και μετά από δύο περίπου χρόνια και το 2006 αποφασίσαμε να χορέψουμε τον χορό του Ησαΐα. 

  Τα χρόνια πέρασαν σαν νερό, ευτυχισμένα, δημιουργικά και με πολλά ταξίδια. Το 2011 κλείσαμε 10 χρόνια κοινής ζωής και μας ήρθε κι ένα υπέροχο δώρο. Μετά από συνεργασία Θεού και επιστήμης, λάβαμε ένα πακέτο που έγραφε με μεγάλα ροζ γράμματα, Μελίτα! Τι καλύτερο δώρο για τα δέκα χρόνια μας!

  Πες το δυνατά πως μ' αγαπάς για τον Άγιο Βαλεντίνο

  Αν είστε των δώρων, τότε φτιάξτε ένα photo album αγάπης για εσάς και τον/την αγαπημένο/η σας. Τι θα λέγατε να οργανώστε ένα ρομαντικό road trip;

  Σήμερα, λοιπόν, που είναι του Αγίου Βαλεντίνου θέλω να του κάνω ένα δώρο. Να του εκφράσω δημόσια την αγάπη μου και να του πω ότι δεν μετάνιωσα ποτέ που τότε δέχτηκα να βγω μαζί του, δεν μετάνιωσα ποτέ που ήρθα στην Αθήνα και δεν μετάνιωσα ποτέ που τον παντρεύτηκα. Κώστα είσαι η καλύτερη επιλογή της ζωής μου!

  Και επειδή ο Κώστας έχει την συνήθεια, που άλλες φορές με κολακεύει και άλλες φορές με εξοργίζει, να με ρωτάει κάθε πρωί και βράδυ πριν κοιμηθούμε αν τον αγαπάω, θέλω να του πω ότι ΝΑΙ, τον αγαπώ πολύ και ότι δεν θέλω να τον χάσω ποτέ. Αν βέβαια συνεχίσει να με ρωτάει, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά!

  Εάν, λοιπόν, σήμερα που γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον αγαπημένο σας, μην διστάσετε. Πείτε του ή γράψτε του πόσο τον αγαπάτε, ακόμα κι αν χρειαστεί να το φωνάξετε σε όλο τον κόσμο. Και μην φοβηθείτε να εκφραστείτε. Η έκφραση των συναισθημάτων δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, όπως λένε κάποιοι, αλλά ύπαρξη ψυχής και μεγαλείο καρδιάς. 

  Πείτε το σ΄αγαπώ δυνατά και απολαύστε το!

  Θέλετε κι άλλο Άγιο Βαλεντίνο; 

  Callie

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. kalitsa moy glikia kai monadike moy eroto
   eise to oti kalitro moy exei symbi stin zoi moy.
   den metaniosa oyte deyterolepto gia tin epilogi moy.moy exeis xarisi yperoxes stigmes .
   kai ena yperoxo plasmataki thn MELIT MAS poy eine toso glikiaomorfi osao einai kai ta esthimata py niotho gia sena.
   SE AGAPO .SE LATREYO.KAI THA IME GIA PANTA
   O KOSTASOY

   ME POLI AGAPI ARKOYDI!!!!!!!!

   • Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια Κωστάκη μου αλλά μπερδεύτηκες και μπήκες με το δικό μας λογαριασμό και παραλίγο να πιστέψω ότι όλα αυτά μου τα έλεγε η αδερφή μου,χιχι! Φιλάκια

  2. Τι γλυκιά ανάρτηση, τι έρωτας…αχ ο έρωτας!! Να είστε πάντα μαζί, πάντα ευτυχισμένοι και να γεμίσετε το σπίτι σας με παιδικά χαμόγελα!! Το σχόλιο του Κώστα είναι όλα τα λεφτά!!!!

   • Αν και καθυστερημένα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Ο Κώστας είναι ένα παιδί μάλαμα, αν και λίγο ανορθόγραφος… αλλά τι να κάνουμε, κανείς δεν είναι τέλειος,χιχι!

  3. Συγκινήθηκα πολύ με το κείμενο σου-και με την απάντηση του Κώστα βεβαίως βεβαίως-και ταυτόχρονα χάρηκα τόσο πολύ με αυτά που διάβασα…Με πήγες πίσω κάποια χρόνια…και θυμήθηκα όταν πρωτογνώρισες τον Κώστα…όταν συζητούσαμε να πάμε Αγγλία για μεταπτυχιακό…τα ταξίδια του Κώστα στην Αγγλία..όταν μετακόμισες Αθήνα…τον γάμο σου…και τώρα που ολοκληρώθηκε η ευτυχία σας με την Μελίτα σας!!!Μπορεί να μην βρισκόμαστε…να είμαστε μακριά…ή να χανόμαστε κάποιες φορές,αλλά να ξέρετε ότι σας έχω πάντα στο μυαλό μου και σας αγαπώ πολύ!!!Κώστα και Κάλλυ σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι,ερωτευμένοι,ευτυχισμένοι και ότι ποθείτε να σας το δώσει ο Θεός απλόχερα!!!Φιλάκια πολλά και στους δύο σα;(ααααααα…και στο Μελιτάκι να δώσετε πολλά φιλιά!!!)

   • Μελινάκι μου τόσο καλά λόγια, τόσες όμορφες αναμνήσεις, τόσο ωραίες στιγμές. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ. Ομορφο να βρίσκεις καλό άνθρωπο στη ζωή σου… αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. να είμαστε πάντα καλά και ευτυχισμένοι!

  4. Από που να ξεκινήσω…καταρχάς η ιστορία σας είναι πάρα πολύ όμορφη(αλλά και τόσο γνώριμη!!!!!!!)…χιχι να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι!!!! Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία εμείς οι 2…αν διαβάσεις την δική μου ιστορία αγάπης, το 2001 ήταν και η δική μας χρονιά…από διαφορετικές πόλεις εγώ κι ο άντρας, κι εμάς μας έφαγαν τα χιλιόμετρα…και την χρονιά που ήσουν Πορτσμουθ, ήμουν κι εγώ…!!!εκεί σπούδαζα!!!κι ο άντρας μου σε άλλη πόλη… και η πρώτη μας συνάντηση έγινε σε αεροδρόμιο!!!! απίστευτο μου φαίνεται…α και το 2004 νοίκιασε σπίτι στην αθήνα και πήγα κι εγώ λίγους μήνες μετά…χαχαχα καλό?????

   • Απίστευτο Χριστίνα!!! Καλά ε, τέτοιες συμπτώσεις! Βέβαια στην πορεία εσάς σας "έφαγαν" τα ξένα αλλά η αρχή είναι απίστευτα όμοια!Αλήθεια τι σπούδασες; Εγώ μετάφραση,έμεινα ένα χρόνο στην εστία Rees (ούτε θυμάμαι αν γράφεται έτσι) στο southsea. Αχ υπέροχα δεν ήτανε; Μπαίνω στο blog σου να διαβάσω την ιστορία αμέσως. Φιλάκια Callie by Anthomeli

   • Είδες??? Μην νομίζεις δεν είμαστε πολύ καιρό εδώ, από τον Δεκέμβρη. Southsea έμενα κι εγώ, αλλά σε σπίτια, μπορεί να έχουμε συναντηθεί κιόλας πουθενά, στις ελληνικές βραδυές, στο καφέ που μαζευόταν Έλληνες, στο gunwarf!! Να σου πω την αλήθεια εμένα η Αγγλία δεν μου πολυάρεσε, ίσως έμεινα γιατί έμεινα αρκετά χρόνια, προτιμώ την Σουηδία.Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και τις 2. Μόλις τα είδα. Είστε πολύ γλυκές!!φιλιά!!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης