ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Cheese cake με oreo σε ποτήρι

    Σαββατοκύριακο έρχεται! Με έχει πιάσει μια μανία για γλυκό (τι πρωτότυπο!) που δεν περιγράφεται! Θυμήθηκα λοιπόν μια αγαπημένη συνταγή. Την Παραμονή τις Πρωτοχρονιάς που μας είχε καλεσμένους η κουμπάρα μου της πήγα cheese cake φτιαγμένο από τα χεράκια μου. 

    Σκέφτηκα να μην το πάω με τον συνηθισμένο τρόπο, δηλαδή σερβιρισμένο σε μια πιατέλα που ή θα έπρεπε να αγοράσω ή θα ήταν δικιά μου και θα έπρεπε να νοιαστώ να την πάρω πίσω. Βρήκα λοιπόν στο ντουλάπι ένα πακέτο πλαστικά κολονάτα ποτήρια καλής ποιότητας που είχαμε πάρει το καλοκαίρι για τις διακοπές μας αλλά τελικά δεν τα χρησιμοποιήσαμε όλα! H ιδέα μου αν και έπιανε χώρο στο ψυγείο και ήταν λίγο δύσκολη στην μεταφορά με το αυτοκίνητο ξετρέλανε τον κουμπάρο μου γιατί λέει θα του έμεναν και τα ποτήρια. Χα! Χα! Cheese cake με oreo σε ποτήρι 1

    Υλικά: 

    50 μπισκότα ΟREO

    1/4 φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
    750 γρ. τυρί κρέμα 
    1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    1  βανίλια
    1 φυτική κρέμα γάλακτος
    Μαρμελάδα βύσσινο (η φράουλα ή όποια άλλη σας αρέσει) 

    • Πρώτα έσπασα τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα ανακάτεψα με το λιωμένο βούτυρο. 

    Αν θα το φτιάξετε σε τσέρκι καλύτερα τρίψτε τα μπισκότα στο μούλτι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να κρατήσουμε 15 μπισκότα για να τα βάλουμε στην κρέμα αργότερα.

    • Παράλληλα έβαλα την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ να γίνει σαντιγί.
    • Μετά ανακάτεψα με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα.
    • Όταν είναι έτοιμη η κρέμα προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα (Εγώ δεν έβαλα μπισκότα στην κρέμα εκείνη την μέρα).
    • Στο κάθε ποτήρι έβαλα μια στρώση μπισκότα, μια στρώση κρέμας  και στο τέλος την μαρμελάδα.
    • Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.
    Cheese cake με oreo σε ποτήρι 3
    Την ίδια διαδικασία φυσικά μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι ή μια στρογγυλή φόρμα για κέικ από αυτές που βγαίνει το πλαϊνό τους ή ακόμα και ένα πυρέξ ακολουθώντας την εξής διαδικασία:
     
    Παίρνουμε ένα τσέρκι στρογγυλό για τσιζκέικ και βάζουμε στον πάτο τα τριμμένα μπισκότα. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνουμε το μπισκότο και το πιέζουμε για να σχηματιστεί η βάση. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Ακολουθεί μία στρώση με την κρέμα και μία με τη μαρμελάδα.
     
    Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε! 
     
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κατερινάκι παρόλο που το σερβίρισμα θέλει λίγο βελτίωση (βλ. το χείλος του ποτηριού) υπόσχομαι να την κάνω το Σ/Κ. Αν δεν την κάνω τιμωρία να μην φάω σοκολάτα για μια βδομάδα!

    2. Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα για γλυκάκι βάπτισης! Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για την επίσκεψη στο σπιτάκι μου και για την υπέροχη συνταγή!
      Φιλιά πολλά
      ♥♥♥

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης