Ντουλάπα σαν καινούργια !

Kathy

Όταν παντρευτήκαμε με τον άντρα μου φτιάξαμε 2 ντουλάπες για τα δύο δωμάτια που είχε το σπίτι που νοικιάζαμε τότε. Με το φτωχό μου το μυαλό αποφάσισα να τις φτιάξω ίδιο χρώμα (καφέ προς κερασί). Το σκεπτικό μου ήταν ότι ίσως κάποια στιγμή μελλοντικά θα τις ενώναμε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι. Πού να ‘ξερα! Μετακομίζοντας κι έχοντας ήδη 2 παιδιά νοικιάσαμε ένα σπίτι με 3 δωμάτια. Και πρόπερσι το καλοκαίρι θέλαμε να αγοράσουμε καινούργιο μονό κρεβάτι για την 4χρονη τότε κόρη μας. Ψάχναμε παιδικό κρεβάτι που να μπορούσε να ταιριάξει με την ντουλάπα αλλά όπως ήταν φυσικό δεν μας ταίριαζε τίποτε! Άσε που δεν θέλαμε τόσο σκούρο καφέ για παιδικό!  Καταλήξαμε να πάρουμε το γνωστό και μη εξαιρετέο κρεβάτι από το ΙΚΕΑ τύπου κουκέτας. Όμως το κρεβάτι ήταν φτιαγμένο με σουηδικό ξύλο ενώ η ντουλάπα ήταν καφέ και καθόλου… παιδική! 

Μετατροπή ντουλάπας

Κατά την διάρκεια της έρευνάς μας μας πρότειναν σ’ ένα κατάστημα να μετατρέψουμε την ντουλάπα με αυτοκόλλητο νερού ή ταπετσαρία! Όμως αυτά που μας πρότειναν ενώ ήταν πολύ όμορφα ήταν πάρα πολύ ακριβά. (Θα  τους πηγαίναμε τις πόρτες, θα το έφτιαχναν και μετά θα τις παίρναμε πίσω). Η ιδέα όμως μας άρεσε και αρχίσαμε να ψάχνουμε πως μπορούμε να το κάνουμε οικονομικότερα μόνοι μας!

Ρωτήσαμε λοιπόν σε ένα κέντρο ψηφιακών εκτυπώσεων στην περιοχή μας. Το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να τους δώσουμε τα μέτρα της ντουλάπας και το πόσα φύλλα είχε και το θέμα που θέλαμε.  
Την εικόνα την επιλέξαμε από το google (έπρεπε να επιλέξουμε μια εικόνα μεγάλου μεγέθους γιατί θα την τύπωναν σε μεγάλη διάσταση). Τους την στείλαμε με e-mail και σε λίγες μέρες μας έδωσαν 3 ρολά αυτοκόλλητο για τα κολλήσουμε μόνοι μας στην επιφάνεια της ντουλάπας.

Ζητήστε να υπολογίσουν σε ποιο σημείο θα κοπεί η εικόνα ανάλογα με τα φύλλα που έχει η ντουλάπα σας (φανταστείτε να κοβόταν το πρόσωπο στα δύο!). Υπολογίστε ότι τα φύλλα έχουν κι ένα μικρό κενό μεταξύ τους.  Δώστε τους 2-3 εικόνες ως επιλογές ώστε να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο!


 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Πώς να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο νερού

Η διαδικασία ήταν στην αρχή λίγο μπελαλίδικη αλλά στο 2ο και 3ο φύλλο πήραμε το κολάι! Ξεβιδώσαμε τα φύλλα της ντουλάπας και τα τοποθετήσαμε στο πάτωμα. Η επιφάνεια του ξύλου πρέπει να είναι καθαρή. Ψεκάσαμε το ξύλο με νερό ελαφρά. Το «κόλλημα» ξεκινάει από την μέση προς τις άκρες σέρνοντας την επιφάνεια προς τις εξωτερικές πλευρές του ξύλου με τα χέρια κι ένα πανί ή με ένα χάρακα. 
Πολύ πιθανό να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο αυτοκόλλητο. Τις σπρώχνουμε πάλι προς τα έξω μέχρι να εξαφανιστούν ή να μικρύνουν πάρα πολύ και τότε τις σκάμε με μια καρφιτσούλα να φύγει το νερό που απέμεινε μέσα. Αν μείνουν κάποιες στο τέλος μην σας ανησυχεί. Δεν θα φαίνεται τίποτε σε μια τόσο τεράστια επιφάνεια! 
Αφήσαμε για 1 μέρα αν θυμάμαι καλά να σταθούν και μετά βιδώσαμε καινούργια χερούλια (η ντουλάπα είχε πριν μακρόστενο κάθετο χερούλι με δύο βίδες). Βάζοντας το αυτοκόλλητο καλύψαμε και τις δύο αλλά μετά βάλαμε χερούλι απλό οπότε βιδώσαμε το νέο χερουλάκι στην μία από τις δύο τρύπες. Τέλος, βιδώσαμε και τις πόρτες στην ντουλάπα. 

Το αυτοκόλλητο αυτό καθαρίζετε με νωπό πανί και αν βαρεθούμε την εικόνα ή τα παιδιά μεγαλώσουν και αλλάξουν οι προτιμήσεις τους μπορούμε να το ξεκολλήσουμε χωρίς να χαλάσει η επιφάνεια του ξύλου και να βάλουμε ένα άλλο ή να την αφήσουμε ως έχει.  
Μας κόστισε περίπου 100 Ευρώ για μια 3φυλλη ντουλάπα με διαστάσεις 1,5x 2,5. Νομίζω πολύ οικονομικό για μια ολοκαίνουργια μεγάλη ντουλάπα που μετατράπηκε σε παιδική. 

Όσο για το πλαϊνό που φαίνεται δεν μας πειράζει καθόλου! Στο σύνολο του δωματίου φαίνεται ελάχιστα τελικά!

Το οπτικό, δε, αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όχι μόνο για την μικρή μας που λατρεύει τις πριγκίπισσες αλλά και όλους όσους το έχουν δει ως τώρα!

Τολμήστε το και μεταμορφώστε τα έπιπλά σας! 

Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο με μοντέρνους πίνακες από την Alouette με παραστάσεις τις disney σε πολύ οικονομικές τιμές!