ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ντουλάπα σαν καινούργια !

    Όταν παντρευτήκαμε με τον άντρα μου φτιάξαμε 2 ντουλάπες για τα δύο δωμάτια που είχε το σπίτι που νοικιάζαμε τότε. Με το φτωχό μου το μυαλό αποφάσισα να τις φτιάξω ίδιο χρώμα (καφέ προς κερασί). Το σκεπτικό μου ήταν ότι ίσως κάποια στιγμή μελλοντικά θα τις ενώναμε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι. Πού να ‘ξερα! Μετακομίζοντας κι έχοντας ήδη 2 παιδιά νοικιάσαμε ένα σπίτι με 3 δωμάτια. Η μία από τις δύο ντουλάπες μπήκε στο ένα από τα δύο παιδικά δωμάτια. Όταν θελήσαμε να αγοράσουμε καινούργιο μονό κρεβάτι για την 4χρονη τότε κόρη μας ψάχναμε παιδικό κρεβάτι που να μπορούσε να ταιριάξει με την ντουλάπα αλλά όπως ήταν φυσικό δεν μας ταίριαζε τίποτε! Άσε που δεν θέλαμε τόσο σκούρο καφέ για παιδικό! Καταλήξαμε να πάρουμε το γνωστό και μη εξαιρετέο κρεβάτι από το ΙΚΕΑ τύπου κουκέτας (Kura). Όμως το κρεβάτι ήταν φτιαγμένο με σουηδικό ξύλο ενώ η ντουλάπα ήταν καφέ και καθόλου… παιδική! 

    Μετατροπή ντουλάπας

    Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας μας πρότειναν σ’ ένα κατάστημα να μετατρέψουμε την ντουλάπα με αυτοκόλλητο νερού ή ταπετσαρία! Όμως αυτά που μας πρότειναν ενώ ήταν πολύ όμορφα ήταν πάρα πολύ ακριβά. (Θα  τους πηγαίναμε τις πόρτες, θα το έφτιαχναν και μετά θα τις παίρναμε πίσω). Η ιδέα όμως μας άρεσε και αρχίσαμε να ψάχνουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε οικονομικότερα μόνοι μας!

    Πώς να μετατρέψετε μία ντουλάπα σε παιδική

    Ρωτήσαμε λοιπόν σε ένα κέντρο ψηφιακών εκτυπώσεων στην περιοχή μας. Το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να τους δώσουμε τα μέτρα της ντουλάπας και το πόσα φύλλα είχε και το θέμα που θέλαμε. Την εικόνα την επιλέξαμε από το google (έπρεπε να επιλέξουμε μια εικόνα μεγάλου μεγέθους γιατί θα την τύπωναν σε μεγάλη διάσταση). Τους την στείλαμε με e-mail και σε λίγες μέρες μας έδωσαν 3 ρολά αυτοκόλλητο για τα κολλήσουμε μόνοι μας στην επιφάνεια της ντουλάπας.

    Μετατροπή ντουλάπας σε παιδική για το παιδικό δωμάτιο

    Ζητήστε να υπολογίσουν σε ποιο σημείο θα κοπεί η εικόνα ανάλογα με τα φύλλα που έχει η ντουλάπα σας (φανταστείτε να κοβόταν το πρόσωπο στα δύο!). Υπολογίστε ότι τα φύλλα έχουν κι ένα μικρό κενό μεταξύ τους.  Δώστε τους 2-3 εικόνες ως επιλογές ώστε να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο!

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

    Πώς να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο νερού

    Η διαδικασία ήταν στην αρχή λίγο μπελαλίδικη αλλά στο 2ο και 3ο φύλλο πήραμε το κολάι! Ξεβιδώσαμε τα φύλλα της ντουλάπας και τα τοποθετήσαμε στο πάτωμα. Η επιφάνεια του ξύλου πρέπει να είναι καθαρή. Ψεκάσαμε το ξύλο με νερό ελαφρά. Το “κόλλημα” ξεκινάει από την μέση προς τις άκρες σέρνοντας την επιφάνεια προς τις εξωτερικές πλευρές του ξύλου με τα χέρια κι ένα πανί ή με ένα χάρακα. 
    Πολύ πιθανό να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο αυτοκόλλητο. Τις σπρώχνουμε πάλι προς τα έξω μέχρι να εξαφανιστούν ή να μικρύνουν πάρα πολύ και τότε τις σκάμε με μια καρφιτσούλα να φύγει το νερό που απέμεινε μέσα. Αν μείνουν κάποιες στο τέλος μην σας ανησυχεί. Δεν θα φαίνεται τίποτε σε μια τόσο τεράστια επιφάνεια! 
    Αφήσαμε για 1 μέρα αν θυμάμαι καλά να σταθούν και μετά βιδώσαμε καινούργια χερούλια (η ντουλάπα είχε πριν μακρόστενο κάθετο χερούλι με δύο βίδες). Βάζοντας το αυτοκόλλητο καλύψαμε και τις δύο αλλά μετά βάλαμε χερούλι απλό οπότε βιδώσαμε το νέο χερουλάκι στην μία από τις δύο τρύπες που υπήρχαν. Τέλος, βιδώσαμε και τις πόρτες στην ντουλάπα.

    Μετατρέψτε μόνοι σας την παλιά σας ντουλάπα για το παιδικό δωμάτιο

    Το αυτοκόλλητο αυτό καθαρίζετε με νωπό πανί και αν βαρεθούμε την εικόνα ή τα παιδιά μεγαλώσουν και αλλάξουν οι προτιμήσεις τους μπορούμε να το ξεκολλήσουμε χωρίς να χαλάσει η επιφάνεια του ξύλου και να βάλουμε ένα άλλο ή να την αφήσουμε ως έχει.  
    Μας κόστισε περίπου 100 Ευρώ για μια 3φυλλη ντουλάπα με διαστάσεις 1,5x 2,5. Νομίζω πολύ οικονομικό για μια ολοκαίνουργια μεγάλη ντουλάπα που μετατράπηκε σε παιδική. 

    Ντουλάπα σαν καινούρια για το δωμάτιο του παιδιού
    Όσο για το πλαϊνό που φαίνεται δεν μας πειράζει καθόλου! Στο σύνολο του δωματίου φαίνεται ελάχιστα τελικά!

    Το οπτικό, δε, αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όχι μόνο για την μικρή μας που λατρεύει τις πριγκίπισσες αλλά και όλους όσους το έχουν δει ως τώρα!

    Εάν στην περιοχή σας δεν έχετε κάποιο αντίστοιχο κέντρο με το οποίο συνεργαστήκαμε εμείς σας προτείνουμε και το sticky.gr στο οποίο θα βρείτε ταπετσαρίες, αυτοκόλλητα τοίχου και επίπλων αλλά και ηλεκτρικών συσκευών σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και το δικό σας αυτοκόλλητο! 

    Τολμήστε το και μεταμορφώστε τα έπιπλά σας! Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο με μοντέρνους πίνακες από την Alouette με παραστάσεις τις disney σε πολύ οικονομικές τιμές!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    25 ΣΧΟΛΙΑ

      • Αχ τι ωραία! Πόσο είναι ο μικρός σου και τι σχέδιο σκέφτεσαι να βάλεις; Περιμένουμε και την δική σου αντίστοιχη ανάρτηση. Εγώ δυστυχώς δεν είχα φωτογραφίες της διαδικασίας γιατί τότε δεν είχα το μπλογκ! Εσείς θα το φτιάξετε μόνοι σας; Το καλό με την δική μας περίπτωση ήταν ότι πήγαμε τα φύλλα της ντουλάπας στο υπόγειο-εργαστήριο του μπαμπά μου και τα βάλαμε εκεί κι έτσι δεν ενοχλούσαν κανέναν μέσα στα δωμάτια του δικού μας σπιτιού. Διαφορετικά θα μας έπαιρνε μια βδομάδα για να τις κάνουμε μία μία!

      • θα κλείσει το Μάιο τα 4 και ακόμη δεν ξέρω το θέμα. Υποτίθεται ότι πρόκειται να ανανεώσουμε το δωμάτιό του, αλλά εδώ κ καιρό δεν τα έχουμε καταφέρει. :/ Μέχρι τότε τον ρωτάω τι θα ήθελε στο δωμάτιό του για να δω τι θα μου πει τις πιο πολλές φορές. Το λούνα παρκ επικρατεί μέχρι τώρα ως θέμα και η αλήθεια είναι ότι με τρελαίνει! Πεθαίνω για λούνα παρκ σε παιδικό δωμάτιο!

        Πάντως όταν έρθει η ώρα εννοείται ότι θα έχει ανάρτηση στο μπλογκ! Κ ναι ελπίζω να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας, να το ευχαριστηθώ κ εγώ χιχι. Αν κ τόσο χώρο που λες δεν έχω…θα τη βρούμε την άκρη! 😉

      • Δεν μπορείς να φανταστείς. Οι πριγκίπισσες είναι η παρεούλα της! Κι όταν ξαπλώνει να κοιμηθεί της έχει ακριβώς απέναντι! Τι ομορφότερο και γαλήνιο από αυτά τα πρόσωπα και χρώματα για να σε πάρει ο ύπνος!

    1. Μου έδωσες τέλεια ιδέα. Ακριβώς το ίδιο χρώμα έχει και η ντουλάπα της κόρης μου. Και κάθε φορά που τη βλέπω αναρωτιέμαι τι να την κάνω. Βλέπεις όταν την σχεδιάσαμε προοριζόταν για το δωμάτιο που γιού μου που ήταν τότε 10χρονών.
      Όταν λες "επιλογή αριστερά στο google γιατί θα την τύπωναν σε μεγάλη διάσταση)" τι εννοείς γιατί δεν το κατάλαβα.

      • Βάζεις στην μηχανή αναζήτησης του google πχ princess πατάς enter και μετά από πάνω επιλέγεις Εικόνες. Έτσι σου βγάζει μόνο εικόνες. Ως εδώ οκ νομίζω. Μετά από τις Επιλογές Αναζήτησης που έχει το google στα αριστερά στην κατηγορία Όλα τα μεγέθη επιλέγεις Μεγάλες. Αυτό το κάνουμε για να έχει πολύ καλή ανάλυση η εικόνα που θα επιλέξουμε. Σκέψου σε τι διαστάσεις θα τυπωθεί! Αλλιώς θα είναι θολή και θα φαίνονται τα pixel της. Δυστυχώς οι μεγάλες εικόνες δεν είναι τόσες πολλές στο google. Αν πάλι δυσκολευτείς μπορείς να ζητήσεις από το ψηφιακό κέντρο που θα αναλάβει την δουλειά να σου προτείνουν κάποιες εικόνες γιατί πολλές φορές έχουν βάσεις δεδομένων στις οποίες εμείς δεν εχουμε πρόσβαση.

      • Μας στοίχισε γύρω στα 100 Ευρώ. Εξαρτάται από τις διαστάσεις. Ατα καταστήματα επίπλων μας ζητούσαν παραπάνω και από τα διπλάσια! Ε δεν αγόραζα μια καινούργια!. Αυτή όμως ήταν ολοκαίνουργια, πολύ καλή κατασκευή, και πολύ μεγάλη! Οι παιδικές ντουλαπες είναι πολύ μικρότερες.

    2. Πραγματικά υπέροχη!! Και δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι πριν ήταν σκούρο καφέ.
      Φαντάζομαι φωτίστηκε και το δωμάτιο. Η μικρή σου έχει τη καλύτερη μανούλα!!

    3. Οντως είναι υπέροχη και προτρέπω όσους θέλουν να ανανεώσουν την ντουλάπα τους είτε είναι παλιά,είτε δεν τους αρέσει το χρώ΄μα της ,να το κάνουν.

    4. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή! Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ψάχνει κανείς για άλλες λύσεις πριν δώσει τα μαλλιά της κεφαλής του! Μπράβο σας

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης