ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ζωγραφική με ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια

    Έχετε διάθεση για χειροτεχνία; Επειδή η κόρη μου λατρεύει τις χειροτεχνίες της υποσχέθηκα ότι μόλις γυρίσει από το σχολείο θα φτιάξουμε κάτι μαζί. Στην προσπάθειά μου να σκεφτώ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε θυμήθηκα την χρήση ρυζιού στη ζωγραφική και το πινακάκι που φτιάξαμε πέρυσι.
    Ζωγραφική με ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια 1

    Πώς να φτιάξετε μια ζωγραφιά με κόκκους ρυζιού, ζυμαρικά ή όσπρια

    Ο τρόπος για να φτιάξετε κάτι παρόμοιο είναι απλός:
    • Φτιάχνετε πρώτα το σχέδιο που θέλετε (λίγο αφαιρετικά) με μολύβι.
    • Βάζετε αρκετή υγρή κόλλα στο τμήμα της ζωγραφιάς που θα ρίξετε το ρύζι, το κριθαράκι ή την φακή. Θα γίνει πιο ιδιαίτερο αν χρησιμοποιείτε διαφορετικά υλικά σε διπλανά τμήματα (ρύζι καρολίνα ή ρύζι νυχάκι). Ρίχνετε αρκετό ρύζι και αφήνετε για λίγα δευτερόλεπτα.
    • Μετά σηκώνετε το φύλλο χαρτιού για να πέσουν όλα τα περίσσια ρύζια
    • Αφού αφήσετε να στεγνώσει πολύ καλά πάρτε νερομπογιές και βάφετε πάνω από το ρύζι αλλά και στο χαρτί που μένει κενό.

    Έτσι θα έχετε ένα χαρούμενο αποτέλεσμα!

    Ζωγραφική με ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια 3

    Και γιατί όχι  μπορείτε να το καδράρετε κιόλας! Εγώ έχω έναν τοίχο του δωματίου της κόρης μου γεμάτο με χρωματιστά καδράκια με τις ζωγραφιές της από κάθε ηλικία. Ζωγραφική με ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια 5

    Καλή σας επιτυχία!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Η αδερφή μου Λίτσα μου είναι μεγάλη καλλιτέχνης αλλά δυστυχώς με τα παιδιά έβαλε πίσω το ταλέντο της. Αν δεις προσωπογραφίες που κάνει θα πάθεις την πλάκα σου. Ισως κάποια στιγμή την πείσω να αναρτήσει μερικούς πίνακές της. Ευτυχώς το ταλέντο του μπαμπά μου και της αδερφής μου το πήρε και η κόρη της!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης