Πως να απομακρύνουμε τις γάτες από το γκαζόν και τις ζαρντινιέρες

Kathy

Στην μπροστινή αυλή του σπιτιού μου έχω δύο τετράγωνα παρτέρια με γκαζόν. Σχεδόν όλο το χρόνο το μεγάλο μου πρόβλημα είναι τα κόπρανα από τις γάτες πάνω στο γκαζόν αλλά και το ότι έρχονται και κάνουν κρεβατάκι μέσα στις ζαρντινιέρες μου. Οπότε  έπρεπε  να  βρω  επειγόντως  μια  λύση  για  να  τις  απομακρύνω  από  το  γκαζόν  και  τις  ζαρντινιέρες.  

Πώς να απομακρύνουμε τις γάτες από τις ζαρντινιέρες και τις γλάστρες

Το πρόβλημα με τις ζαρντινιέρες το έλυσα σχετικά εύκολα βάζοντας αναποδογυρισμένα μέσα στο χώμα ξυλάκι από σουβλάκι. Έτσι τα ξυλάκια τσιμπούσαν τις γάτες και αυτές δεν προτιμούσαν το συγκεκριμένο «ξενοδοχείο». Όσο για την εμφάνιση… κάποια ξυλάκια ήταν κρυμμένα μέσα στα φυτά και κάποια φαινότανε. Αλλά το προτιμώ αυτό από το να έχω μαραμένα φυτά! 


Περισσότερα συμβουλές για το σπίτι και τον κήπο στην Κατηγορία Tips


Πώς να απομακρύνουμε τις γάτες από το γκαζόν

Όσο για το άλλο πρόβλημα, δοκίμασα πολλά! (π.χ. η ναφθαλίνη σε τούλινα σακουλάκια δεν τις διώχνει με τίποτα). Σώθηκα με κάτι πολύ απλό και οικονομικό! Επειδή δεν ήταν δυνατόν να κρατάω συνέχεια το γκαζόν βρεγμένο (όλο και με έπιαναν στον ύπνο), δοκίμασα ένα άλλο κόλπο που διάβασα. Έβρασα νερό και μέσα έριξα μουστάρδα (σκόνη ή υγρή μορφή) ώσπου να διαλυθεί. Το έριξα σε πολλά σημεία του γκαζόν. Αυτό το επαναλάμβανα περίπου κάθε βδομάδα το καλοκαίρι. Μου φαινότανε απίστευτο κι όμως ήταν αληθινό! Η έντονη μυρωδιά της μουστάρδας απωθεί τις γάτες! 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Δοκιμάστε τα παραπάνω και θα με θυμηθείτε!  

Κατερίνα 


Το Ανθομέλι έχει και εβδομαδιαίο Newsletter!

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, όλες τις καινούργιες αναρτήσεις, τα δωρεάν εκτυπώσιμα και τα link από τους τρέχοντες διαγωνισμούς.

Pin it for later

Δύο τρόποι για να απομακρύνετε τις γάτες από το γκαζόν και τις ζαρντινιέρες από το www.anthomeli.com