ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να απομακρύνουμε τις γάτες από το γκαζόν και τις ζαρντινιέρες

    Στην μπροστινή αυλή του σπιτιού μου έχω δύο τετράγωνα παρτέρια με γκαζόν. Σχεδόν όλο το χρόνο το μεγάλο μου πρόβλημα είναι τα κόπρανα από τις γάτες πάνω στο γκαζόν αλλά και το ότι έρχονται και κάνουν κρεβατάκι μέσα στις ζαρντινιέρες μου. Οπότε  έπρεπε να βρω επειγόντως μια λύση για να τις απομακρύνω από το γκαζόν και τις  ζαρντινιέρες.  

    Πως να απομακρύνουμε τις γάτες από το γκαζόν και τις ζαρντινιέρες

    Πώς να απομακρύνουμε τις γάτες από τις ζαρντινιέρες και τις γλάστρες

    Το πρόβλημα με τις ζαρντινιέρες το έλυσα σχετικά εύκολα βάζοντας αναποδογυρισμένα μέσα στο χώμα ξυλάκι από σουβλάκι. Έτσι τα ξυλάκια τσιμπούσαν τις γάτες και αυτές δεν προτιμούσαν το συγκεκριμένο “ξενοδοχείο”. Όσο για την εμφάνιση; Κάποια ξυλάκια ήταν κρυμμένα μέσα στα φυτά και κάποια φαινότανε. Αλλά το προτιμώ αυτό από το να έχω μαραμένα φυτά! 


    Περισσότερα συμβουλές για το σπίτι και τον κήπο στην Κατηγορία Tips




    Πώς να απομακρύνουμε τις γάτες από το γκαζόν

    Όσο για το άλλο πρόβλημα, δοκίμασα πολλά! Για παράδειγμα η ναφθαλίνη σε τούλινα σακουλάκια δεν τις διώχνει με τίποτα! Σώθηκα με κάτι πολύ απλό και οικονομικό! Επειδή δεν ήταν δυνατόν να κρατάω συνέχεια το γκαζόν βρεγμένο (όλο και με έπιαναν στον ύπνο), δοκίμασα ένα άλλο κόλπο που διάβασα. Έβρασα νερό και μέσα έριξα μουστάρδα (σκόνη ή υγρή μορφή) ώσπου να διαλυθεί. Το έριξα σε πολλά σημεία του γκαζόν αφού κρύωσε λιγάκι. Αυτό το επαναλάμβανα περίπου κάθε βδομάδα το καλοκαίρι. Μου φαινότανε απίστευτο κι όμως ήταν αληθινό! Η έντονη μυρωδιά της μουστάρδας απωθεί τις γάτες! 

    Δοκιμάστε τα παραπάνω και θα με θυμηθείτε!  

    Κατερίνα 


    Pin it for later

    Δύο τρόποι για να απομακρύνετε τις γάτες από το γκαζόν και τις ζαρντινιέρες από το anthomeli.com

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Υπάρχει άλλο ένα κόλπο που μου είχε πει ένας κηπουρός και μοιάζει με αυτό της μουστάρδας! Βάζεις σε διάφορα σημεία πιατάκια με πιπέρι! Οι γάτες είναι περίεργες και θα πάνε να το μυρίσουν! Η δυσάρεστη αίσθηση τις κάνει να μην θέλουν να έρθουν ξανά εκεί! Πιάνει για κάποιο διάστημα, αλλά θα πρέπει να ανανεώνεις το πιπέρι συχνά!

    2. Και το γκαζόν πως αντιδρά στο καυτό νερό με την μουστάρδα; Γιατί αν είναι να διώξουμε τις γάτες και το γκαζόν μαζί δεν είναι λύση. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα θα το κάνω άμεσα. Περιμένω ενημέρωση για να αρχίσω την εφαρμογή.

      • Συγνώμη που αργήσαμε να απαντήσουμε αλλά λείπαμε διακοπές!
        Καταρχάς το νερό θα είναι χλιαρό ίσα ου να δυαλύεται η μουστάρδα. Το γκαζόν δεν παθαίνει τίποτε απολύτως. Απλά λόγω της ζέστης θα πρέπει να επαναλαμβάνει συχνά ή τουλάχιστον να βρέχεται το γκαζόνα και να μην αφήνεται απότιστο. Οι γάτες μισούνε την υγρασία. Αν έχετε πολύ έκταση με γκαζόντ δεν θα το πρότεινα πάντως. Δεν τη βρίσκω και οικονομική αλλά αν είνα ένα μικρό παρτέρι ή μικρή αυλίτσα νομίζω πως θα κάνει δουλειά το κολπάκι. Θα χαρώ να μας πείτε τα αποτελέσματα αν το χρησιμοποιήσετε!
        Kathy

    3. Χαίρετε. Θα ήθελα να δοκιμάσω Την μουστάρδα ως απωθητικο αλλά πόση είναι η αναλογία που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      • Δεν υπάρχει συγκριμένη αναλογία απλά θέλει το νερό να είναι χλιαρό για να διαλυθεί η μουστάρδα και φυσικά να μην είναι καυτό και πέσει στο γκαζόν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης