ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας!

    Την Κυριακή το βράδυ οι μελλοντικοί νονά και νονός μας και φυσικά πολύ καλοί μας φίλοι μας κάλεσαν στο σπίτι τους για μεσημεριανό φαγητό αλλά κυρίως για να γιορτάσουμε τον πρώτο τους στολισμό στο κοινό τους σπίτι. Πρώτα Χριστούγεννα για τη βαφτισιμιά τους, πρώτα Χριστούγεννα στο δικό τους σπίτι και για αυτούς.

    Το σπίτι ήταν ζεστό και πλημμυρισμένο από τις μυρωδιές των εδεσμάτων που ετοίμαζαν από το πρωί. Οι μελωμένες δίπλες μας έκλειναν το μάτι από την πιατέλα τους, το cd μας καλωσόρισε υπό τον ήχο του We wish you a merry christmas και το δεντράκι μας περίμενε λάμποντας από τη χαρά του! Για το δέντρο τους προτίμησαν ξύλινα στολίδια και όμορφα κουκλάκια που είμαι σίγουρη ότι του χρόνου θα τα “χαρεί” δεόντως η βαφτισιμιά τους.

    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας!

    Το πρώτο τους κοινό δέντρο μας ενθουσίασε! Και του χρόνου!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Ένα diapercake από τη νονά για το ξελάδωμα

    Συνθέσεις δώρων με τα χεράκια σας!

    Το φετινό δώρο για τη Νονά… garden kit!

    Η ζουζού μας ντυμένη σχεδόν σαν αγιοβασιλίνα “έδωσε” στους νονούς της τα μελομακάρονα και τα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια που τους είχαμε πάρει και όλο χαρά τους χαμογέλασε με το φαφούτικο χαμογελάκι της. Οι νονοί μας, φυσικά χωρίς να χάσουν ευκαιρία, της έδωσαν τα πρώτα της χριστουγεννιάτικα στολίδια. Έγραφαν “Baby’s first Christmas” και εγώ φύσικά δεν έχασα την ευκαιρία να  μπήξω τα κλάμματα για ακόμα μία φορά!

    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας!
    Τραπεζάκι άκρως χριστουγεννιάτικο!

    Τα φαγητά ήταν υπέροχα και λυπάμαι πολύ που ξέχασα να τα φωτογραφίσω. Για κυρίως πιάτο είχε ρολάκια κοτόπουλο με μυστικό μαρινάρισμα από τη νονά μας, πατατούλες φούρνου λουκούμι και ρύζι με μανιτάρια και καλαμπόκι. Όσο για την όρεξη, κατάφερε να μας την ανοίξει με  μια σπανακοπρασοτυρόπιτα, μανιτάρια πλευρώτους και δύο ειδών σαλάτες και μάλιστα με ελιές που είχε μαζέψει και ξεπικρίσει η ίδια, παρακαλώ! Χρυσοχέρα μου εσύ! Είμαι σίγουρη ότι κάτι ξεχνάω γιατί το πιάτο μου το είχα τινγκάρει αλλά ας με συγχωρέσει η νονά μας.  

    Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο στολισμός της τραπεζαρίας της νονάς μας. Πρωτότυπος και άκρως γιορταστικός. Το τραπέζι ήταν στολισμένο για christmas breakfast!!! Οπότε κάθε μέρα νιώθεις ότι είναι πρωί Χριστουγέννων. Καλό, ε; (Μην μπερδευτείτε! Εμείς για μεσημεριανό πήγαμε, αλλά αφού μαζέψαμε το τραπέζι, η τραπεζαρία έβαλε ξανά με τα καλά της. Έτσι θα την έχει η νονά μας κάθε μέρα για τις ημέρες των Χριστουγέννων).

    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας!
    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας! 6

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Christmas tea time με φίλες

    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας!
    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας! 7

    Αφού φάγαμε υπέροχα, χαλαρώσαμε στους καναπέδες και κουτσομπολέψαμε μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουμε. Όπως καταλαβαίνετε μας πήρε το βράδυ. Ένα όμορφο βράδυ με ανθρώπους που αγαπάς! Τι καλύτερο; Να φανταστείτε την επόμενη ημέρα είχα την απορία γιατί έπρεπε να πάω στη δουλειά. Νόμιζα ότι είχαν έρθει τα Χριστούγεννα.Φυσικά για γλυκό είχαμε μπόλικα χειροποίητα καλούδια και τα τιμήσαμε όλα δεόντως. Με αρχηγό τα κουραμπιεδάκια, όλα τα γλυκά κατέληξαν με ευχαρίστηση στην κοιλίτσα μας.

    Φυσικά δεν έλειψαν και τα “κάλαντα” α λα γαβ γουβ του Μετ, του μικρού τετράποδου “παιδιού” τους που είναι έν γιορκ σάιρ άλλο πράγμα! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι και τα δικά του πρώτα Χριστούγεννα και δικαιούται να χαίρεται όσο κι εμείς!

    Και επειδή ο νονός μας είναι τρελά ερωτευμένος με τη νονά σας αφήνω με μια φωτογραφία που τα λέει όλα! Το δώρο του για… για πότε, ξέχασα; Σάμπως αυτοί χρειάζονται λόγο για να δείξουν την αγάπη τους; Μελώσαμε, μελώσαμε!

    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας!
    Τα πρώτα Χριστούγεννα με τη νονά μας! 8

    Νονά και νονέ μας σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε αυτά τα ΠΡΩΤΑ σας Χριστούγεννα να είναι η αρχή για μια ζωή γεμάτη jingle bells. 

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τέλειος στολισμός,τέλειο δέντρο και λαχταριστά υπέροχα σπιτικά γλυκά!!Μπράβο στην χρυσοχέρα νονά αλλά και στον νονό!!Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα και ακόμα καλύτερα!! 🙂

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης