ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα χαρίζω ή τα κρατάω;

    Επηρεασμένη από την τελευταία ανάρτηση της Callie θα ήθελα να σας παροτρύνω, όσους δεν το έχετε ήδη κάνει, να χαρίσετε τα αντικείμενα ή τα ρούχα και παπούτσια, σε καλή κατάσταση, που δεν σας χρειάζονται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που χρειάζονται ένα ζευγάρι παπούτσια που για μας είναι ακόμα ένα ζευγάρι που στέκεται αφόρετο μέσα στην παπουτσοθήκη μας. 

    Χάρισε σε άπορους ή άστεγους

    Και δεν μιλάω μόνο για τους άπορους ή για τους άστεγους αλλά και για συνανθρώπους μας που μένουν ίσως και δίπλα μας και δεν έχουμε ιδέα για το πόσο δύσκολα περνάνε. Αυτοί οι άνθρωποι από περηφάνια δεν μπορούν να μας πούνε για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ίσως όμως να έχουν μιλήσει στον παπά της ενορίας μας…. Έτσι, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πάμε ό,τι δεν μας χρειάζεται στην εκκλησία και εκείνοι να είστε σίγουροι πως θα τα μοιράσουν σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη με την πρέπουσα διακριτικότητα.  Eπίσης υπάρχουν πολλά μπαζάρ στα οποία γίνονται ακόμα και ανταλλαγές ρούχων. 

    Χάρισε μέσω site

    Το πρώτο site, σχετικό με το θέμα μας, που μου έρχεται στο μυαλό είναι το http://www.xariseto.gr/ .  

    Χάρισε σε συγγενείς ή φίλους

    Αν πάλι έχετε συγγενείς, φίλους, γείτονες που έχουν μικρότερα παιδιά από τα δικά σας δώστε τους τα ρούχα ή τα παπούτσια των παιδιών σας που τους έχουν μικρύνει ή που έχουν βαρεθεί και να είστε σίγουροι πως η κίνησή σας δεν θα παρεξηγηθεί. Ακόμα και τα παιχνίδια τους! Προσωπικά μαθαίνω από τώρα στα παιδιά μου ότι όταν κάτι τους μικρύνει τότε αυτό θα το χαρίσουμε σε κάποιο μικρότερο παιδάκι ή ακόμη και σε παιδάκια φτωχά. 

    Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη ήταν η χαρά μας όταν ήμασταν μικρές με την Κάλη και η θεία μου μας χάριζε τα μοντέρνα ρούχα της που είχε βαρεθεί! Δεν μας έλειπαν τα ρούχα αλλά σίγουρα για μας ήταν μια ανανέωση!

    Εμάς δεν θα μας λείψουν τα ρούχα ή τα παιχνίδια. Για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη όμως θα είναι δώρο εξ ουρανού! Στο κάτω κάτω γιατί να γεμίζουν τις ντουλάπες μας, γιατί να τα βγάζουμε στην αρχή της εποχής και μετά να τα ξαναμαζεύουμε χωρίς να τα έχουμε φορέσει;

    Και ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι μας έχουν ανάγκη όλο τον χρόνο και όχι μόνο τώρα στις γιορτές! Οπότε οποιαδήποτε στιγμή είναι κατάλληλη για να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας! 

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τα δικά μου πάντως τα δίνω ή σε κάποια φιλική μου οικογένεια ή στον κάδο της Μαρί Κυριακού Με Αγάπη. Κάντε το και εσείς και είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε καλύτερα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης