Τα χαρίζω ή τα κρατάω;

Kathy
Επηρεασμένη από την τελευταία ανάρτηση της Callie θα ήθελα να σας παροτρύνω, όσους δεν το έχετε ήδη κάνει, να χαρίσετε τα αντικείμενα ή τα ρούχα και παπούτσια, σε καλή κατάσταση, που δεν σας χρειάζονται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 
 
Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που χρειάζονται ένα ζευγάρι παπούτσια που για μας είναι ακόμα ένα ζευγάρι που στέκεται αφόρετο μέσα στην παπουτσοθήκη μας. 
 
Και δεν μιλάω μόνο για τους άπορους ή για τους άστεγους αλλά και για συνανθρώπους μας που μένουν ίσως και δίπλα μας και δεν έχουμε ιδέα για το πόσο δύσκολα περνάνε. Αυτοί οι άνθρωποι από περηφάνεια δεν μπορούν να μας πούνε για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ίσως όμως να έχουν μιλήσει στον παπά της ενορίας μας…. Έτσι λοιπόν θα μπορούσαμε να πάμε ό,τι δεν μας χρειάζεται στην εκκλησία και εκείνοι να είστε σίγουροι πως θα τα μοιράσουν σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη με την πρέπουσα διακριτικότητα. 
 
Αυτές τις μέρες επίσης υπάρχουν πολλά μπαζάρ στα οποία γίνονται ακόμα και ανταλλαγές ρούχων. 
 
Το πρώτο site, σχετικό με το θέμα μας, που μου έρχεται στο μυαλό είναι το http://www.xariseto.gr/ .  Ρίξτε μια ματιά και στην μπουτίκ των φτωχών… 

Επίσης πέρσυ υπήρχε ένα τεράστιο κουτί, από την εκπομπή του Ant1  Με Αγάπη, στο mediterenian cosmos και στο Mall όπου μπορούσες να ρίξεις ρούχα για τους άπορους (η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα αν υπάρχει και φέτος). 

Αν πάλι έχετε συγγενείς, φίλους, γείτονες που έχουν μικρότερα παιδιά από τα δικά σας δώστε τους τα ρούχα ή τα παπούτσια των παιδιών σας που τους έχουν μικρύνει ή που έχουν βαρεθεί και  να είστε σίγουροι πως η κίνησή σας δεν θα παρεξηγηθεί. Ακόμα και τα παιχνίδια τους! Προσωπικά μαθαίνω από τώρα στα παιδιά μου ότι όταν κάτι τους μικρύνει τότε αυτό θα το χαρίσουμε σε κάποιο μικρότερο παιδάκι ή ακόμη και σε παιδάκια φτωχά. 
 
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη ήταν η χαρά μας όταν η θεία μου μας χάριζε τα μοντέρνα ρούχα της που είχε βαρεθεί! Δεν μας έλειπαν τα ρούχα όταν είμασταν μικρές, αλλά σίγουρα για μας ήταν μια ανανέωση!
 
Εμάς δεν θα μας λείψουν. Για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη όμως θα είναι δώρο εξ ουρανού! Στο κάτω κάτω γιατί να γεμίζουν τις ντουλάπες μας, γιατί να τα βγάζουμε στην αρχή της εποχής και μετά να τα ξαναμαζεύουμε χωρίς να τα έχουμε φορέσει;
Και ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι μας έχουν ανάγκη όλο τον χρόνο και όχι μόνο τώρα στις γιορτές!
 
Kathy