Οικογενειακή ολοήμερη βόλτα & παίζω, μαγειρεύω, μαθαίνω

Kathy
Το Σάββατο ήταν μια γεμάτη μέρα για όλη την οικογένεια. Ο μπαμπάς είχε υποσχεθεί στα παιδάκια του ότι θα πάμε όλοι μαζί σε ένα κατάστημα παιχνιδιών επ΄ευκαιρίας των γενεθλίων της κόρης του. Κατά το μεσημεράκι αφού τελειώσαμε τις δουλειές μας ξεκινήσαμε για το γνωστό πολυκατάστημα. Είχαμε βέβαια συμφωνήσει ότι θα είναι πολύ καλά παιδιά και ότι πρώτα θα δούμε αυτά που μας αρέσουν και μετά θα αποφασίσουμε ποιο θα αγοράσουμε. Τελικά ο μικρός πήρε playmobil και η μεγάλη μας μια σοκολατομηχανή. Τέτοια ήταν η χαρά τους που αφότου τα διάλεξαν τα κουβαλούσαν αγκαλιά μέχρι το ταμείο! 
Μετά πήγαμε ΙΚΕΑ! Πόσο μου αρέσει! Νιώθω σαν το σπίτι μου! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα χριστουγεννιάτικα στολισμένα δωματιάκια και δεν σταμάτησαν να ανοίγουν ντουλαπάκια και συρτάρια, να κάθονται σε αναπαυτικές πολυθρόνες και να παίζουν με τα πληκτρολόγια των ψεύτικων υπολογιστών. Η βόλτα μας σταμάτησε για μεσημεριανοαπογευματινό φαγητό στο εστιατόριο. ΙΚΕΑ χωρίς ψώνια δεν γίνεται κάτι μικρό πήραμε πάλι! Καταλήξαμε σπίτι ενθουσιασμένοι αλλά η βόλτα μας δεν είχε τελειώσει ακόμα! 
Αφήσαμε τα ψώνια και πήγαμε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είχε οργανώσει ο Δήμος μας για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τα παιδιά ζωγράφισαν κάρτες για να τις κρεμάσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία. Μια γιαγιά κι ένας παππούς διηγήθηκαν παραμύθια στα παιδιά κάτω από το δέντρο. 
Φωτιές μέσα σε βαρέλια μας ζέσταναν ενώ το ψιλόβροχο είχε ξεκινήσει. Κανένας όμως δεν ήθελε να χαλάσει την χριστουγεννιάτικη διάθεση που εντάθηκε με τους ήχους της μπάντας! Τα Χριστούγεννα έρχονται και ελπίζω κανείς και τίποτα να μην μας τα χαλάσει!
 
Ανυπομονώ να έρθει η επόμενη Κυριακή που είναι ανοιχτή η αγορά για να κάνουμε την καθιερωμένη ολοήμερη βόλτα (όπως κάθε χρόνο άλλωστε) στην γιορτινή Θεσσαλονίκη οικογενειακά ή με παρέα! Ελπίζω μόνο να μην μας τα χαλάσει ο καιρός!
 
Όσο για την σοκολατομηχανή είναι ένα πολύ όμορφο δώρο που με γλύτωσε από μια ακόμα barbie. Και αν και με έβαλε σε μπελάδες (λιώσε σοκολάτα, πλύνε τα σκεύη) έκανε πολύ χαρούμενη την μικρή μας μαγείρισσα!
Κόβεις κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
Λιώνεις την κουβερτούρα στο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα και γεμίζεις τα ειδικά κουπάτ
Βάζεις το κουπάτ στην «στρόφιγγα» και γυρίζεις χειροκίνητα για 2-3 λεπτά. Τοποθετείς στο ψυγείο για λίγες ώρες και τα τρισδιάστατα σοκολατάκια είναι έτοιμα τα γευτείτε!

Η μόνη κοροϊδία είναι ότι τα χαρτάκια περιτυλίγματος για τα σοκολοτάκια είναι ελάχιστα και δεν θα χρησιμοποιηθούν παρά μόνο μία φορά!