ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χειροποίητα γλυκά σε συσκευασία δώρου

    Εντάξει δεν θα πάω ως δώρο χειροποίητα γλυκά στο πυρέξ ή τα μελομακάρονα στο ταψί! Θεωρώ πως είναι όμορφο και θα το εκτιμήσει ο παραλήπτης αν του προσφέρω αυτά που έφτιαξα με τα χεράκια μου και δαπάνησα τον χρόνο μου για χάρη του (με την καλή την έννοια φυσικά) σε ένα ωραίο κουτί, μια πιατέλα, ένα δίσκο ή ένα καλάθι. Αχ αυτή η κρίση! Μας έχει ζορίσει πάρα πολύ. Όμως μήπως μας έχει συνεφέρει κιόλας; Νομίζω πως το είχαμε παρακάνει! Θέλαμε να έχουμε τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να λυπόμαστε όταν πετάμε κάτι. Σκορπούσαμε τα λεφτά μας αλόγιστα πολλές φορές. Τώρα για όλα σκεφτόμαστε ξανά και ξανά.

    Ακόμα και στα δώρα μας. Τα πάντα έτοιμα! Τώρα παρατηρώ ότι όλοι γύρισαν στο χειροποίητο. Είτε πρόκειται για δώρα είτε για χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι είτε για γλυκά και πίτες ακόμα και για ρούχα και αξεσουάρ για κάποιους που πιάνει το χέρι τους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια από τα παραπάνω δεν τα κάναμε και πριν την κρίση. Προσωπικά μου άρεσε και μου αρέσει να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά. Αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχα σκεφτεί να τα πάω δώρο σε μια επίσκεψη. Νόμιζα ότι θα με σνομπάρουν ή ότι θα με κακοχαρακτηρίσουν. Τώρα όμως μπορώ να το κάνω και νομίζω πως και οι άλλοι θα το δεχτούν πιο εύκολα.

    1η συσκευασία δώρου

    Τις προάλλες για παράδειγμα που έφτιαξα τα μπισκοτάκια μου ήταν να πάω σε ένα κάλεσμα έκτακτο. Σκέφτηκα από το πάρω κάτι έτοιμο καλύτερο θα ήταν να πάω κάτι φτιαγμένο από εμένα. Πήρα ένα μικρό μπαουλάκι από σκληρό χαρτόνι με χριστουγεννιάτικο θέμα και έβαλα μέσα τα χειροποίητα μπισκότα. Θέλω να πιστεύω ότι εκτίμησαν την προσπάθειά μου και την καλή μου διάθεση.

    Χειροποίητα γλυκά σε συσκευασία δώρου
    Η φωτογραφία δεν δείχνει το κουτί αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα της αρεσκείας σας

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Ιδέες για οικονομικά δώρα για παιδιά στην εφηβεία

    Ιδέες για δώρα: Πες το με μια σοκολάτα!

    Ιδέες για δώρα για μικρούς και μεγάλους!

    2η συσκευασία δώρου

    Πριν λίγες μέρες η πεθερά μου σε κάλεσμα από τους γονείς μου για καφεδάκι τους πήγε μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα με χειροποίητα κουλουράκια. Οι κουνιάδες της που ήταν κι αυτές καλεσμένες της πήγαν δώρο μια πιατελίτσα σετ και πιάστρες για την κουζίνα. Ήταν τόσο όμορφα! Και πολύ χρήσιμα. Όσο για τα κουλουράκια πεντανόστιμα!

    Χειροποίητα γλυκά σε συσκευασία δώρου
    Ας ξεφύγουμε πια από τα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο και τα δώρα αγορασμένα τυπικά χωρίς καμία διάθεση.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Συμβολικά δώρα για τους δασκάλους ή για άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα!

    Ιδέα για νόστιμο δωράκι… βαζάκια με σοκολατάκια!

    Πως να φτιάξετε diy σακούλα για δώρα από χαρτί περιτυλίγματος 

    Προσωπικά θέλω να ξέρω ότι ο άλλος μου φέρνει κάτι από την καρδιά του κι ας μην είναι αξίας και το σκέφτηκε ότι μου ταιριάζει ή το έψαξε πριν το αγοράσει και όχι ότι είπε σιγά το πράγμα θα πάω 5 πάστες ή ένα κρασί και τέλος! Είναι τόσο όμορφο πράγμα να διαλέγεις ένα δώρο ή να το φτιάχνεις μόνος σου! Χαλαλίστε λίγο από το χρόνο σας. Να είστε σίγουροι ότι οι φίλοι ή συγγενείς σας θα το εκτιμήσουν.

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!! Πράγματι οι άνθρωποι σε κοιτούσαν περίεργα όταν πήγαινες χειροποίητα γλυκά για δώρο.Περίμεναν να δουν το κουτί αν εόναι από γνωστό ζαχαροπλαστείο….Απίστευτο μου φαινόταν!! Τώρα έχεις δίκιο πως η κρίση μας έχει συνεφέρει και μου αρέσει πολύ αυτή η προσπάθεια να βάλουμε τον εαυτό μας σε ότι χαρίζουμε…Τα κουλουράκια σου είναι συγκλονιστικά!!! Μπράβο….πραγματικά είναι να τα διακοσμήσεις κι όχι να τα φας…

    2. θα μπορούσαν να είναι και ακόμη καλύτερα εμφανισιακά αλλά προτίμησα να με βοηθήσουν τα παιδιά και να χαρούμε όλοι μαζί παρά να αγγίξω την τελειότητα! χαχα! (μετριοφροσύνη ε!)

    3. Καλά αδερφή τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται. Ετοίμαζα ανάρτηση για το ίδιο θέμα. Αύριο θα βάλω και τις δικές μου φώτος. Το κουτί με τα μπισκοτάκια είναι σούπερ. Για εμάς δεν έχει; Callie

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης