Αρχική ΣΠΙΤΙ Κήπος Το όμορφο κυκλάμινο

Το όμορφο κυκλάμινο

1
Το όμορφο κυκλάμινο
Πριν αρχίσω να ασχολούμαι με τον κήπο δεν γνώριζα το κυκλάμινο ή καλύτερα δεν είχα συνδυάσει την όψη με την ονομασία του. Κάποια στιγμή τα είδα σε μια ζαρντινιέρα σ΄ένα σπίτι και τα ερωτεύτηκα! 

Το όμορφο κυκλάμινο 1
Δεν είναι ακόμα πιο όμορφα χιονισμένα!  

Πέρυσι πήρα τρία κυκλάμινα και τα φύτεψα σε ζαρντινιέρα την οποία τοποθέτησα στο περβάζι του παράθυρο της κουζίνας μου! Όλο τον χειμώνα δεν πάθανε τίποτα, και ήταν συνεχώς ανθισμένα και φουντωτά! Προφανώς τα ευνόησε το σημείο που τα έβαλα (δεν βρεχόταν από την βροχή , ήταν προφυλαγμένα από τον αέρα και τα χτυπούσε ελαφρά ο ήλιος κατά την διάρκεια της μέρας). Κράτησαν μέχρι τα μέσα καλοκαιριού! Τα κυκλάμινα μισούν τη ζέστη κι έχουν ανάγκη από υγρασία. 

Το όμορφο κυκλάμινο 3

Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ξαναδώσουν φέτος παρόλο που είναι πολυετές φυτό! Περιμένω ακόμα η άμοιρη! Έχουν πετάξει κάτι μικροσκοπικά φυλλαράκια αλλά πότε θα μεγαλώσουν; Όταν θα τελειώσει ο χειμώνας; Ίσως κάτι να μην έκανα καλά. Σκέφτομαι να πάρω καινούργια φυτά και να τα φυτέψω εκ νέου. 

Το σίγουρο είναι ότι είναι πανέμορφα και η φροντίδα τους δεν είναι ιδιαίτερη!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κορίτσια μην το σκεφτεστε γιατι τα κυκλαμινα σας θα ανθισουν και παλι απλα λιγο αργοτερα, συμφωνα με αυτα που λενε οι κηπουροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ