Μυρωδάτο μυστικό

Kathy
 
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες που οι φούρνοι παίρνουν φωτιά ψήνοντας όλων των ειδών τα κρεατικά, το μόνιμό μου πρόβλημα ήταν πώς να καταφέρω να εξουδετερώσω τις μυρωδιές που επισκέπτονται το σπίτι μου (ακάλεστες, παρακαλώ!), πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Και τελικά βρήκα ένα ευωδιαστό κολπάκι που μπορεί να σας λύσει τα χέρια!
 
Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό και ρίξτε μέσα δύο ξυλαράκια κανέλα και μια βανίλια (αυτή στο άσπρο μικρό μπουκαλάκι). Ανεβάστε το μάτι στο φουλ και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τόσο ώστε να διατηρείται απλά ο ατμός. (φυσικά η ποσότητα των υλικών εξαρτάται και από τα τετραγωνικά του σπιτιού σας)
Δεν θα πιστεύετε στη μύτη σας! Όλοι θα σας ρωτάνε από πού προέρχεται αυτή η άκρως χειμωνιάτικη μυρωδιά.
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην καφετέρια να γίνεται λίγος γαλλικός καφές με άρωμα π.χ. πορτοκάλι ή βανίλια και να αφήσετε την μυρωδιά του να πλημμυρίσει όλο το σπίτι.
Κάντε το και θα με θυμηθείτε!
 
 
Με ένα παρόμοιο κολπάκι με νερό και βανίλια  μπορείτε  να καθαρίσετε πολύ εύκολα τον φούρνο μικροκυμμάτων σας.

Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ νερό και 1-2 βανίλιες, τοποθετείστε στον φούρνο μικροκυμμάτων και βάλτε τον σε λειτουργία για 10-15 λεπτά. Αμέσως μετά καθαρίστε με υγρό πανί τα τοιχώματα του φούρνου όπως και την πόρτα. καθαρίζει πολύ εύκολα και μοιρίζει υπέροχα! 

Kathy