ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μυρωδάτο μυστικό

     
    Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες που οι φούρνοι παίρνουν φωτιά ψήνοντας όλων των ειδών τα κρεατικά, το μόνιμό μου πρόβλημα ήταν πώς να καταφέρω να εξουδετερώσω τις μυρωδιές που επισκέπτονται το σπίτι μου (ακάλεστες, παρακαλώ!), πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Και τελικά βρήκα ένα ευωδιαστό κολπάκι που μπορεί να σας λύσει τα χέρια!
    Μυρωδάτο μυστικό 1
     
    Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό και ρίξτε μέσα δύο ξυλαράκια κανέλα και μια βανίλια (αυτή στο άσπρο μικρό μπουκαλάκι). Ανεβάστε το μάτι στο φουλ και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τόσο ώστε να διατηρείται απλά ο ατμός. (φυσικά η ποσότητα των υλικών εξαρτάται και από τα τετραγωνικά του σπιτιού σας)
    Δεν θα πιστεύετε στη μύτη σας! Όλοι θα σας ρωτάνε από πού προέρχεται αυτή η άκρως χειμωνιάτικη μυρωδιά.
    Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην καφετέρια να γίνεται λίγος γαλλικός καφές με άρωμα π.χ. πορτοκάλι ή βανίλια και να αφήσετε την μυρωδιά του να πλημμυρίσει όλο το σπίτι.
    Κάντε το και θα με θυμηθείτε!
     
     
    Με ένα παρόμοιο κολπάκι με νερό και βανίλια  μπορείτε  να καθαρίσετε πολύ εύκολα τον φούρνο μικροκυμμάτων σας.

    Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ νερό και 1-2 βανίλιες, τοποθετείστε στον φούρνο μικροκυμμάτων και βάλτε τον σε λειτουργία για 10-15 λεπτά. Αμέσως μετά καθαρίστε με υγρό πανί τα τοιχώματα του φούρνου όπως και την πόρτα. καθαρίζει πολύ εύκολα και μοιρίζει υπέροχα! 

    Kathy 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Λοιπόν το πρώτο κολπάκι θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, απλά και μόνο για να μοσχομυρίσει το σπίτι.
      Όσο για τα μπισκοτάκια κορίτσια, που με ρωτήσατε αν κολλάνε μεταξύ τους λόγω της μαρμελάδας, σας απαντώ πως όχι, γιατί έχουν επάνω τα ζαχαρωτά! Επίσης εξαφανίζονται στο πι και φι.
      Φιλιάάάά

    2. πολύ ωραία ιδέα η κανέλα ξαι η βανίλια..
      ένα άλλο κόλπο που ξέρω είναι να κάνω τσαί με φρούτα του δάσους… το απλό φακελάκι σε βραστό νερό έχει τοσο έντονη μυρωδιά που γεμίζει όλο τον χωρο..

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης