Γλυκό Μπαξίσι Ι (Ιδέα για δωράκι για τα κάλαντα)

Kathy & Callie
 
Και επειδή είμαι σίγουρη ότι φέτος τα παιδιά θα ξεχυθούν στους δρόμους για να πουν τα κάλαντα (βλέπετε λόγω κρίσης πρέπει να μαζέψουν γερό χαρτζηλίκι για να πάρουν τα δώρα τους), τι θα λέγατε να τα γλυκάνουμε λιγάκι;
 
Μαζί με το μπαξίσι δώστε τους και ένα σακουλάκι με καραμελίτσες ή σοκολατίτσες που θα ετοιμάσετε μόνες σας. 

 Μπορείτε να αγοράστε τούλινα πουγκάκια (αυτά που χρησιμοποιούμε στους γάμους για το ρυζάκι) και να βάλετε μέσα ό,τι πιστεύετε ότι λιμπίζει τα μικρά παιδιά, πολύχρωμες καραμέλες, ζελεδένια ζαχαρωτά, χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια κ.ο.κ. Εάν μπορείτε βάλτε μέσα σε κάθε σακουλάκι κι ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο στολιδάκι. Θα τα ξετρελάνετε!

 
Εάν το πουγκάκι απευθείνεται σε παιδάκι που γνωρίζετε μπορείτε
από πριν να έχετε προσθέσει και μια καρτούλα  με το όνομά του.
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτά τα όμορφα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια, τα οποία θα έχετε κρεμάσει από την προηγούμενη ημέρα στο δέντρο σας και θα καλείτε τα παιδάκια (εάν τα ξέρετε) να τα πάρουν τα ίδια από το δέντρο.
Όσα σας περισσέψουν αφήστε τα στο δέντρο σαν στολίδια!
Τα πουγκάκια αυτά σκοπεύω να τα φτιάξω ακόμα και για τα παιδάκια που απλά θα μας επισκεφτούν στις γιορτές χωρίς να μας πουν τα κάλαντα. Επειδή είναι αδύνατον να κάνουμε τα ίδια δώρα που κάναμε παλιότερα σε όλα τα παιδιά των φίλων μας (είναι και πολλά πανάθεμά τα), γιατί να μην τα «ξεγελάσουμε» με ένα γλυκό δωράκι!
 
Εάν έχετε παιδιά , ετοιμάστε τα σακουλάκια μαζί τους ώστε να μάθουν και την αξία της προσφοράς!Δείτε εδώ το 2ο μέρος της ανάρτησης 

Callie