Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων (Christmas Advent Calendar)

Kathy

Σήμερα η κόρη έφτιαξε στο νηπιαγωγείο μια πολύ όμορφη χειροτεχνία. Ημερολόγιο μέτρησης ημερών ως τα Χριστούγεννα χωρίς δωράκια όμως για όλους εσάς τους γονείς που θεωρείται ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνουν τα παιδιά δώρα κάθε μέρα. Ένα ημερολόγιο όμως χαρούμενο που θα τους μειώσει την ανυπομονησία για τα Χριστούγεννα και θα έχετε και μια δραστηριότητα να κάνετε το πρωί πριν πάνε στο σχολείο.  

 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η κόρη μου μού το παρουσίασε με χαρά και μου τόνισε ότι πρέπει να διαγράφουμε ένα κυκλάκι κάθε μέρα ως τα πολυπόθητα Χριστούγεννα! Έτσι, αποφασίσαμε να το χρωματίζουμε με ένα διαφορετικό χρώμα κάθε μέρα. Εσείς ωστόσο μπορείτε να κολλήσετε πάνω στο κάθε κυκλάκι λίγο βαμβάκι ώστε να δημιουργηθεί η γενειάδα του Άγιου Βασίλη ή να κολλήσετε ένα χριστουγεννιάτικο αυτοκόλλητο. 

Εκτυπώστε το από εδώ

Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πολλές πολλές ακόμη ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Update: Αυτό ήταν το πρώτο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που φτιάξαμε με τα παιδιά μου. Από τότε ακολούθησαν πολλά και το έθιμο αυτό μπήκε βαθιά μέσα στην οικογένειά μας αλλά και στην οικογένεια της Κάλης. Πλέον δεν το φτιάχνω γιατί τα παιδιά μου μεγάλωσαν και δεν το χρειάζονται (άσε που έμαθαν και την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη) . Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσες υπέροχες στιγμές του χάρισαν. Αν τα παιδιά είναι μικρά μην διστάσετε να το αξιοποιήσετε με τον τρόπο που ταιριάζει στη δική σας οικογένεια.

Κατερίνα