ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα

    Και επειδή είμαι σίγουρη ότι φέτος τα παιδιά θα ξεχυθούν στους δρόμους για να πουν τα κάλαντα (βλέπετε λόγω κρίσης πρέπει να μαζέψουν γερό χαρτζηλίκι για να πάρουν τα δώρα τους), τι θα λέγατε να τα γλυκάνουμε λιγάκι; Μαζί με το μπαξίσι δώστε τους και ένα σακουλάκι με καραμελίτσες ή σοκολατίτσες που θα ετοιμάσετε μόνες σας. Χθες το πρωί που ο καιρός ήταν ακόμα καλός πήρα το μικράκι μου “παραμάσχαλα” και κατευθυνθήκαμε προς το γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα-παιχνιδάδικο για να πάρουμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να φτιάξουμε τα δικά πουγκάκια για τα κάλαντα.

    Αν και η βόλτα μας δυστυχώς δεν μας ευχαρίστησε καθόλου (η ζουζούκα κοιτούσε τις ντάνες με τα παιχνίδια λες και ήταν πολυκατοικίες έτοιμες να πέσουν πάνω μας κι εγώ προσπαθούσα να χωρέσω το καρότσι ανάμεσα από τον ελάχιστο χώρο που είχαν αφήσει οι υπεύθυνοι του καταστήματος) τελικά καταφέραμε να βρούμε αυτά που θέλαμε και γυρίσαμε με μεγάλη ανακούφιση στο σπίτι μας.

    Παρόλο που τα δικά μου πουγκάκια δεν είναι τόσο όμορφα όσο αυτά που είχα δει στο ίντερνετ, τα έφτιαξα με πολύ αγάπη και ανυπομονησία για τα παιδάκια που θα μας επισκεφτούν. Κάθε χρόνο βλέπετε, τέτοιες μέρες λείπουμε από το σπίτι κι έτσι δεν έχω την χαρά να ανοίξω το σπίτι μου για τα κάλαντα. Φέτος όμως θα του δώσω να καταλάβει.

    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα
    Κάποια από τα πουγκάκια τα κρέμασα στο δέντρο ως στολίδια

    Πως να φτιάξετε μπουγκάκια με γλυκά για τα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα

    Αγόρασα λοιπόν κόκκινα σακουλάκια (δεν είχα άλλη επιλογή, μόνο αυτά είχε)…

    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα
    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα 5

    Πήρα διάφορα είδη σοκολατάκια. Κέρματα γιατί αρέσουν στα παιδιά, κόκκινα για το χρώμα τους και αυτά με τα σχέδια τα αγιοβασιλιάτικα. Δεν παρέλειψα να πάρω και κάποια ζαχαρωτά μπαστουνάκια αλλά και γλειφιτζούρια ζελεδάκια. Έβαλα ένα απ’ όλα μέσα στο πουγκάκι (από τα κόκκινα έβαλα από δύο γιατί ήταν μικρά) και έτοιμα!

    Παραλλαγή: βάλτε μέσα σε κάθε σακουλάκι κι ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο στολιδάκι.

    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα
    Αυτά που μοιάζουν με ευρώ για να “διασκεδάσω” τα παιδάκια

    Δείτε εδώ κι έναν καραμελένιο τρόπο για να φτιάξετε μπαξίσι για τα παιδιά!

    Κάντε το κι εσείς και είναι σίγουρο ότι θα πέσει σήμα σε όλα τα παιδιά της γειτονιάς για να σας πουν τα κάλαντα. “Φσσσσ, εκεί θα πάρετε και δωράκι!”

    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα
    Γλυκό μπαξίσι: δώρο για τα κάλαντα 6

    Και, σας παρακαλώ, μην είστε από αυτούς που κλείνουν το θυροτηλέφωνο ή δεν ανοίγουν την πόρτα τους. Για τα παιδιά είναι σπουδαία αυτή η μέρα και την περιμένουν με πολύ ανυπομονησία. Μην τους την χαλάσετε. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δώσετε πολλά χρήματα, ακούστε το τραγούδι τους και δώστε ένα μικρό συμβολικό ποσό. Φασούλι, το φασούλι γεμίζει το σακούλι, άλλωστε. Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της ανάρτησης 

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ωχ θα ξετρελαθούν! Κι εγώ κάθε χρόνο δίνω και ζαχαρωτά, είναι γνωστή η αδυναμία που τους έχω άλλωστε χαχα.
      Τα έφτιαξες πολύ όμορφα και εννοείται ότι θα πέσει σήμα!!
      Και του χρόνου κορίτσια!!
      (ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!)

    2. Μου άρεσε ΤΡΟΜΕΡΑ η ιδέα σου και θα την βάλω ΑΜΕΣΩΣ σε εφαρμογή. Πουγκάκια έχω μπόλικα και μάλιστα τέτοιο χρώμα όσο για γλυκούια ..υπάρχει δίπ,λα μου σούπερ μάρκετ και γιατί όχι..θα φτιάξω μπισκότα!Ευχαριστώ γλυκιά μου για την ιδέα, υπέροχη!Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης