ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μπισκοτόσπιτο με τα παιδιά για τα Χριστούγεννα

    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι την μαμά μου να μας βοηθάει κι αργότερα να μας προτρέπει να φτιάξουμε μόνες μας διάφορες χειροτεχνίες για τα Χριστούγεννα. Ήταν ένας ευχάριστος αλλά και εποικοδομητικός τρόπος απασχόλησης για τις μέρες των διακοπών μας Ας μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση παλιότερα δεν είχε τόσες επιλογές σε κανάλια και εκπομπές όσες έχει σήμερα. Οπότε ο ελεύθερος χρόνος ήταν περισσότερος και μπορούσε να γίνει και ποιοτικός με λίγη προσπάθεια! Τα δικά μου παιδιά τρελαίνονται για πάσης φύσεως χειροτεχνία! Τα περασμένα Χριστούγεννα φτιάξαμε ένα μπισκοτόσπιτο συνδυάζοντας βέβαια χειροτεχνία και μαγειρική.

    Διαδιακασία για το μπισκοτόσπιτο

    Η αλήθεια είναι ότι με την κόρη μου 4 ετών και τον Θάνο σχεδόν 2 δεν μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω και την ζύμη για το μπισκοτόσπιτο και έτσι αρκέστηκα στο να αγοράσω από το γνωστό σουηδικό κατάστημα επίπλων ένα έτοιμο kit. Η διαδικασία ακόμα και έτσι ήταν αρκετά δύσκολη, με μόνη βοηθό την 4χρονη κόρη μου, γιατί όπως καταλαβαίνετε το παιδί ανυπομονούσε να τελειώσει το σπίτι και φυσικά δεν είχε υπομονή να κολλήσουν καλά όλες οι πλευρές του.

    Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό αλλά θα μπορούσε να είναι και πολύ καλύτερο. Σημασία βέβαια έχει ότι η Μαρία το κατευχαριστήθηκε και βρήκε και την ευκαιρία για αρκετό ποιοτικό χρόνο μόνο με την μαμά της χωρίς να μας ενοχλεί κανένας άλλος. Με τις δουλειές και τον μικρό αναζητούμε και οι δύο τέτοιες στιγμές μόνο για την μαμά και την κόρη άλλωστε!

    Μπισκοτόσπιτο με τα παιδιά για τα Χριστούγεννα
    Το ταπεινό μπισκοτόσπιτό μας!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο (Gingerbread House) (Λίγα χρόνια αργότερα από την ανιψιά μου)

    Φτιάχνουμε μικρά μπισκοτόσπιτα και τα διακοσμούμε! (Ιδέα για diy με την οικογένεια, με φίλους ή και σε πάρτυ- περιέχει και βίντεο)

    Φυσικά μην φαντάζεστε ότι το μπισκοτόσπιτο έμεινε όρθιο για πολύ καθώς όλο και ένα σοκολατάκι ή μια άκρη πέρναμε. Αλλά χαλάλι τους γιατί τους αξίζει! Το καλύτερο ήταν να βλέπω με τα μικρά τους χεράκια να το σπάνε και να το τρώνε! Ήταν πραγματικά πεντανόστιμο! Με άρωμα κανέλας και τζίντζερ και γλύκό από το γλάσο και τα smarties.

    Εσείς φτιάχνετε μπισκοτόσπιτα τα Χριστούγεννα ή προτιμάτε τα έτοιμα;

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης