ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα)

    Φτιάχνουμε ένα ημερήσιο πρόγραμμα με εικόνες για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας και ένα πρόγραμμα «καθηκόντων» για πριν το σχολείο για παιδιά στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο.

    Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει το πρόγραμμα στην ζωή μου. Προσπαθώ και τα παιδιά μου να τα έχω σ΄ ένα πρόγραμμα, το οποίο φυσικά να αποκλίνει κάποιες φορές, γιατί όπως λένε κι όλοι οι ειδικοί με το καθημερινό πρόγραμμα, ειδικά στη βρεφική και νηπιακή ηλικία των παιδιών, οι γονείς προσφέρουν στα παιδιά τους:
    •    Πηγή ικανοποίησης των βασικών τους αναγκών
    •    Αίσθημα ασφάλειας
    •    Άντληση ευχαρίστησης
    •    Επικοινωνία και συναισθηματικό δέσιμο με τους γονείς
    •    Ευφορία, ηρεμία
    •    Ατομική ισορροπία, μείωση άγχους, έντασης, ψυχικής αναστάτωσης

    Πέρυσι το καλοκαίρι όταν η κόρη μου ήταν 3,5 χρονών έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο για να κατανοήσουν εκείνη και ο μικρότερος αδερφός της τί κάνουμε το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και βράδυ. Δεν γίνεται για παράδειγμα να βγούμε στην αυλή το μεσημέρι, δεν μπορούμε το πρωί να φάμε μακαρονάδα, δεν γίνεται λίγο πριν κοιμηθούμε να παίξουμε πλαστελίνη και όλα αυτά τα παράλογα που μας ζητάνε τα παιδιά  καθημερινά. Τί έπρεπε να κάνω;

    Ημερήσιο πρόγραμμα με εικόνες για νήπια

    Σκέφτηκα, λοιπόν, αφού δεν ξέρουν να διαβάζουν να τους φτιάξω ένα ημερήσιο πρόγραμμα με εικόνες. Το έκανα πλαστικοποίηση και το κόλλησα στην κουζίνα σ΄ ένα ύψος καλό για να μπορούν να το δουν. Έτσι, όταν ξυπνούσαν και μου έλεγαν «δεν θέλω να πλύνω το πρόσωπό μου» τους έλεγα “για δείτε τί λεει το πρόγραμμα;” Και φυσικά δεν είχαν τίποτε άλλο να πουν κι εγώ από τη μεριά μου ούτε φώναζα ούτε γινόμουν η κακιά!!

    Τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν χρειάζεται καν να τους πω κάτι. Όλα έχουν γίνει μια συνήθεια. Κι αν πάλι ξεχνάνε κάτι…δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον πίνακα! 

    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 1
    Ο ήλιος δείχνει ότι είναι πρωί. Τρώμε πρωινό, πλενόμαστε, ντυνόμαστε και λίγο αργότερα μπορούμε να φάμε.
    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 3
    Μετά είμαστε ελεύθεροι να πάμε μία βόλτα με το αυτοκίνητο, να δούμε τηλεόραση ή να κάνουμε κάποια άλλη δραστηριότητα ή να παίξουμε ένα παιχνίδι. Αργότερα θα φάμε  δεκατιανό.
    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 5
    Το μπάνιο είναι “μπαλαντέρ” δηλ. μπορεί να γίνει το βράδυ ή το πρωί ή το μεσημέρι. Θα φάμε μεσημεριανό και ύπνος!
    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 7
    Το απόγευμα αφού ντυθούμε θα πάμε βόλτα ή θάλασσα και θα φάμε απογευματινό
     
    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 9
    Το βράδυ αφού πλυθούμε και βάλουμε πυτζάμες λέμε καληνύχτα στους γονείς και μετά το παραμύθι πάμε για ύπνο

    Πρόγραμμα «καθηκόντων» για πριν το σχολείο

    Για χρήση των παραπάνω όταν τα παιδιά πάνε σχολείο θα πρέπει να αντικατασταθούν η 2η, η 3η και η 4η σελίδα έτσι ώστε να ταιριάζουν το πρωί με το σχολικό πρόγραμμα, το μεσημέρι με το διάβασμα και το απόγευμα με το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Φέτος η κόρη μου πάει νήπια και ο γιος μου παιδικό σταθμό για πρώτη χρονιά. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς μου ήταν αρκετά δύσκολο να τους βάλω σε πρόγραμμα και να είναι έτοιμοι στην ώρα τους για πάνε στο σχολείο. Έτσι, έφτιαξα ένα πρόγραμμα «καθηκόντων» για πριν το σχολείο. Στην αρχή λίγο γκρίνιαζαν αλλά τώρα ξέρουν, πριν καν τους πω, τι πρέπει να κάνουν και με ποια σειρά! 

    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 11
    Το καθημερινό πρόγραμμα στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (Εκτυπώσιμα) 13

    Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο

    Για να κατεβάσετε δωρεάν το εκτυπώσιμο και να το εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι σε οποιαδήποτε ανάρτηση κι αν ανοίξετε στο μέλλον.

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

    Αν έχετε πρόβλημα με το κατέβασμα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

    Περιηγηθείτε στην κατηγορία μας Σχολείο για να βρείτε και άλλα εκτυπώσιμα και ιδέες λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά!

     
    Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε! Βέβαια, κάθε οικογένεια έχει το δικό της πρόγραμμα και θα το προσαρμόσει ανάλογα. Εγώ ρίχνω την ιδέα! Από κει και πέρα υπάρχουν άπειρες εικόνες στο ίντερνετ για να φτιάξετε το δικό σας καθημερινό πρόγραμμα.  

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σας. Μου άρεσε η ύλη και ο τρόπος που την έχετε οργανώσει. Έχει ποικιλία και ό,τι ενδιαφέρει έναν άνθρωπο στην κοινωνική του ζωή.

      • Ελένη καλωσήρθες στο Ανθομελάκι μας. Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και εύχομαι να σου κρατάμε καλή συντροφιά τις ώρες που σερφάρεις στο ίντερνετ! Είμαστε η Κατερίνα και η Κάλη και θα χαρούμε να ακόυμε τα σχόλιά σου. Αλλωστε εδώ είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Φίλιά.

      • Τα παραπάνω εκτυπώσιμα κατεβαίνουν μέσω scribd! (το scribd είναι δωρεάν φτάνει να έχεις λογαριασμό εκεί. Μπορείς και με το προφίλ σου στο facebook να συνδεθείς επίσης. Παρόλαυτά θα ανεβάσω τις επόμενες μέρες και αλλού τα παραπάνω αρχεία ώστε να μην χρειάζεσαι να συνδεθείς κάπου. Αν και πάλι έχεις πρόβλημα στείλε μας κι ένα μέιλ για να δούμε τα βήματα ένα ένα.
        Kathy
        kathy

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης