Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Προσωπικά Συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές

Συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές

0
Συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές
Photo by <a href='https://pixabay.com/users/geralt?utm_source=Stockpack&utm_medium=referral' class='stockpack-author' target='_blank' rel="nofollow noopener noreferrer">geralt</a> on <a href='https://pixabay.com/photos/7146718?utm_source=Stockpack&utm_medium=referral' class='stockpack-provider' target='_blank' rel="nofollow noopener noreferrer">Pixabay</a>

Πριν 2 χρόνια αντιμετώπισα ένα θεματάκι με τα μικρά μου. Ο μικρός μου γιος ορμούσε και γρατζουνούσε στο πρόσωπο την μεγαλύτερη κατά 2 χρόνια αδερφή του. Σιγά το πράγμα θα πει κάποιος! Κι όμως για μένα είχε γίνει εφιάλτης! Για την κόρη μου κόντευε να γίνει φοβία! Όποτε την πλησίαζε λίγο περισσότερο νόμιζε ότι θα την αρπάξει. Το κλάμα της ήταν ασταμάτητο ακόμα κι αν την ακουμπούσε! Τι να της έλεγα; Γρατζούνισέ τον κι εσύ; Θα γινόταν το έλα να δεις στο σπίτι μετά! Της έλεγα να μάθει να προστατεύει τον εαυτό της, να μην τον παίζει όταν θα της ορμούσε! Και τι δεν έκανα! Βρε με το καλό, βρε με την τιμωρία… τίποτα! Τότε ήταν που είδα σε μία διαφήμιση στην ΕΤ1 το τηλέφωνο της «Γραμμής Μαζί για το Παιδί » 11 525. Είπα θα πάρω κι ό,τι γίνει! Θεώρησα ότι ήταν μια γραμμή που θα δεχότανε κλίσεις από ανθρώπους με πραγματικά προβλήματα! Για μένα όμως αυτή ήταν η καθημερινότητά μου κι έπρεπε να βρω μια λύση. 

Μιλούσαμε περίπου μισή ώρα με την ψυχολόγο της Γραμμής. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ήρεμη, δεν με έκανε να αισθανθώ άβολα ή ότι ήθελε να κλείσει το τηλέφωνο γρήγορα (με πήρανε εκείνοι) και το πιο σημαντικό ότι απάντησε σε όλα μου τα ερωτήματα για το θέμα μου δίνοντας βαρύτητα στα πάντα! Της εξήγησα πώς αντιμετωπίζω την κατάσταση και αυτή μου είπε τι άλλο έπρεπε να κάνω. Μου εξήγησε πως το αντιμετώπιζα σωστά αλλά περίμενα πολλά από τον μικρό για την ηλικία του. Έπρεπε να συνεχίσω έτσι μέχρι λίγο να μεγαλώσει και να γίνουν «κτήμα» του τα όσα του έλεγα για το πώς πρέπει να φερόμαστε. Από την μεριά της κόρης μου έπρεπε να του λέει ότι δεν θα παίξει μαζί του όταν την γρατζουνούσε. Είπαμε πολλά! Πραγματικά μετά από περίπου έξι μήνες τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.

Σημασία όμως δεν έχει να σας πω τι ακριβώς μου είπε αλλά να σας ενημερώσω για την ύπαρξη και της αποτελεσματικότητα της Γραμμής αυτής!! Πρόσφατα μάλιστα την πρότεινα σε μία φίλη μου η οποία βρήκε κι αυτή λύση το θέμα που την προβλημάτιζε με το γιο της. 

Κι επίσης είναι και κάτι άλλο! Το πώς νιώθουμε εμείς οι γονείς όταν συμβαίνει κάτι που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Μήπως δεν κάνω κάτι καλά; Τι άλλο μπορώ να κάνω; Αυτή η συζήτηση με τον ειδικό σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι τρελός ή υπερβολικός, ότι δεν φταις εσύ ή ότι αν φταις για κάτι υπάρχει λύση. Δεν είναι λύση να τον συζητάμε μόνο με τους γνωστούς και συγγενείς μας γιατί κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά. Συζητήστε το με τον ειδικό!

Αν κάτι σας προβληματίζει μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε! Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ!

11525 Γραμμή μαζί για το παιδί

Τηλεφωνική γραμμή με στόχο την παροχή συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς. Είναι πανελλαδικής εμβέλειας και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 με 21.00 με χρέωση μιας αστικής μονάδας, τόσο για τις αστικές όσο και για τις υπεραστικές κλήσεις. Στην ίδια γραμμή θα μπορούν να γίνονται ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίες θα αποστέλλονται και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.  

Για να επισκεφθείτε της σελίδα της Γραμμής πατήστε εδώ.

116 111 

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι. 

Για να επισκεφθείτε της σελίδα της Γραμμής πατήστε εδώ.

801 801 1177 Γραμμή-Σύνδεσμος

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα που τους απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο έως 18 ετών. Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και μπορούν να γίνουν από σταθερό τηλέφωνο από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, με κόστος μια αστική μονάδα.

Για να επισκεφθείτε της σελίδα της Γραμμής πατήστε εδώ.

1056 SOS Εθνική γραμμή για τα παιδιά

Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 δημιουργήθηκε, για να παρέχει προστασία και ψυχολογική στήριξη σε παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή θυματοποιούνται, καθώς και να προωθήσει τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, παρέχει συμβουλευτική σε παιδιά και γονείς. Η γραμμή, που λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες.

Για να επισκεφθείτε της σελίδα της Γραμμής πατήστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ