ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ας βάλουμε λίγη νεραϊδόσκονη στη ζωή μας!!

    Κάθε χρόνο λίγο πριν τις 29 Νοεμβρίου, την ημερομηνία γενεθλίων του άντρα μου, συνηθίζουμε να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα. Αυτή η μέρα είναι κάτι σαν ιεροτελεστία για εμάς γιατί και οι δύο λατρεύουμε αυτή τη γιορτή. Από το πρωί κατεβάζουμε τα κουτιά με τα στολίδια, ανάβουμε το τζάκι ακόμα κι αν έξω έχει 25 βαθμούς και βάζουμε να παίζει χριστουγεννιάτικη μουσική.

    Στόλισμα δέντρου για τα Χριστούγεννα

    Πρώτα ξεκινάμε με το άνοιγμα του δέντρου, μετά βάζουμε τα φωτεινά λαμπάκια και τέλος τα πολύχρωμα στολίδια. Διαδικασία αρκετά χρονοβόρα αφού δεν έχουμε και λίγα στολίδια!


    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Ας οργανωθούμε λίγο πριν τις γιορτές

    Προετοιμασία για τις γιορτές με 8+1 απλά βήματα


    Ο στολισμός του σπιτιού τα χριστούγεννα

    Συγχρόνως στολίζουμε σχεδόν κάθε γωνιά του σαλονιού και του χολ, την κουζίνα και λίγο τα δωμάτια (εκεί αρκούμαστε σε μερικά διακοσμητικά). Στη συνέχεια προχωράμε στο μπαλκόνι και το διάδρομο της πολυκατοικίας. Ευτυχώς είμαστε οροφοδιαμέρισμα και δεν ενοχλούμε κανέναν. Ουφ, όλο αυτό όπως καταλαβαίνετε διαρκεί έως και 6-7 cd (και λίγα λέω)… Έτσι μετράμε την ώρα, εκείνη την ημέρα, από το πόσα cd χριστουγεννιάτικης μουσικής έχουμε ακούσει. Στο τέλος επειδή έχουν τελειώσει βάζουμε και ραδιόφωνο, χιχι! Είτε το μετράμε βέβαια σε ώρες είτε σε cd το ίδιο είναι κι ο στολισμός κρατάει μια ολόκληρη μέρα σχεδόν! Βάλε που πρέπει να γίνουν και κάποιες αλλαγές στα έπιπλα για να χωρέσει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως το απολαμβάνουμε και σας το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια!

    Δείτε εδώ πώς στολίζουμε την είσοδο του σπιτιού μας: Μια είσοδος “Ταχυδρομείο” κι ένα advent calendar

    Ας βάλουμε λίγη νεραϊδόσκονη στη ζωή μας!! 1
    Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας είναι στολισμένο με στολίδια και όχι με μπάλες τα οποία τα αγοράζουμε λίγα λίγα κάθε χρόνο κι έχουν συναισθηματική αξία για μας!

    Ευτυχώς το σπίτι μας εκτός από εμάς το χαίρονται και όλοι οι φίλοι μας, όπου πραγματικά ενθουσιάζονται κάθε χρόνο από τη ζεστασιά που βγάζει όλος αυτός ο στολισμός. Τώρα αλήθεια ή ψέματα θα σας γελάσω. Αλλά ούτε και με νοιάζει κατά βάθος. Στα μάτια μου το σπίτι μου είναι το πιο όμορφα στολισμένο σπίτι!

    Υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις, όπως, «Δεν βαριέσαι μετά να το ξεστολίζεις;».  Μα καλά είναι δυνατόν; Επειδή το ξεστόλισμα είναι ανιαρή διαδικασία σημαίνει ότι δεν θα στολίσω κιόλας; Με αυτή τη λογική δεν θα μαγειρεύαμε επειδή το πλύσιμο είναι βαρετό, δεν θα πηγαίναμε ταξίδια επειδή η επιστροφή είναι ανιαρή και δεν καθαρίζαμε το σπίτι επειδή θα ξαναλερωθεί! 

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι: 20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας

    Χριστουγεννιάτικα γλυκά

    Πριν μερικά χρόνια έφτιαξα για πρώτη και τελευταία φορά κανταΐφι. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πέτυχε και πάρα πολύ και έτσι αποκαρδιώθηκα. Μια φίλη, λοιπόν, για να με «κάνει να νιώσω καλύτερα» μου είπε, «Καλά πρέπει να τα φτιάχνεις όλα με τα χέρια σου; Και οι ζαχαροπλάστες κλέφτες θα γίνουν;» Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να οδηγήσω τους κατά τ’ άλλα συμπαθέστατους ζαχαροπλάστες στην κλεψιά, αλλά η ουσία δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία. Άλλωστε, ο στόχος μας δεν είναι πάντα η Ιθάκη αλλά το ταξίδι. Για μένα μεγαλύτερη σημασία είχε ότι το σπίτι μου είχε μοσχομυρίσει μελωμένο σιροπάκι και ψιλοκομμένο καρυδάκι. Τι κι αν δεν το φάγαμε όλο το κανταΐφι; Εγώ είχα περάσει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο απόγευμα παρέα με τον άντρα μου. 


    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Μελομακαρονάκια για να γλύφετε τα δαχτυλάκια!!

    Κέικ κάστανου με σοκολάτα! Μιάμι!

    3 εύκολες γλυκές συνταγές για παιδιά

    Προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο μενού από το Ανθομέλι

    Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του Ανθομέλι


    Ας σταματήσουμε να κοιτάμε το ποτήρι μισοάδειο. Ας πασπαλίσουμε τη ζωή μας με νεραϊδόσκονη και που ξέρετε ίσως ο Άγιος Βασίλης να κάνει τις ευχές μας πραγματικότητα

    Να έχετε μια όμορφη γιορτινή προετοιμασία!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    1. μιας και εχω δίπλα μου μια νεραιδα σας στελνω μπολικη νεραιδόσκονη!! καλές γιορτες να εχεις!!! απο το link perty Eleanna's Diary

    2. Και εμεις οταν ξεκιναμε στολισμό,προσπαθουμε να δημιουργήσουμε ενα όμορφο περιβάλλον ,μια μικρη ιεροτελεστία !!!χρειαζομαστε νεραιδοσκονη!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης