ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα καλύτερα παιχνίδια στην Disneyland Paris

    Το πρώτο μέρος του οδηγού μας για την Disneyland το αγαπήσατε και έτσι γεμάτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση συνεχίζω με το δεύτερο μέρος που αφορά στα rides, δηλαδή στα παιχνίδια που περιλαμβάνει η Ντίσνεϋλαντ και συγκεκριμένα στα καλύτερα παιχνίδια στην Disneyland Paris. Βασικά θα έλεγα ότι θα αναφερθώ, ως γνήσια blogger, στη δική μου εμπειρία και σε αυτά που εγώ δοκίμασα και αγάπησα. Πριν προχωρήσουμε όμως κι αν πραγματικά σκέφτεστε να επισκεφτείτε την Disneyland Paris και επιθυμείτε μια οπτικοαναγνωστική εμπειρία, μπορείτε πρώτα να κατεβάσετε τον χάρτη του πάρκου από εδώ και έτσι να βλέπετε και να σημειώνετε αυτά που θα θέλατε κι εσείς να δείτε με βάση όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω.

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (13)

    Πριν σας πω όμως αναλυτικά για τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες ας πούμε κάποιες γενικές πληροφορίες. Η Disneyland Paris αποτελείται από το Disneyland Park και τα Walt Disney Studios, για το οποίο θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση. Σήμερα θα μιλήσουμε για τo Disneyland Park, το οποίο αποτελείται από πέντε θεματικά τμήματα, τα οποία όμως συνδέονται μεταξύ τους. Αυτά είναι, το Αdventureland, το Frontierland, το Main Street USA, η Fantasyland και η Discoveryland. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, θα χωρίσω κι εγώ την ανάρτησή μου σήμερα. Μπροστά από τα παιχνίδια που θα σας προτείνω θα υπάρχει και ο αντίστοιχος αριθμός στον χάρτη και μέσα στην παρένθεση κάποιες εξτρά πληροφορίες, π.χ. για το fastpass). 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (10)
    Η θέα από τον Main Street USA

    Μία ακόμα σημείωση που θέλω να κάνω εδώ είναι ότι εγώ θα σας μιλήσω σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία που κράτησε δύο μέρες και με μια disneyland γεμάτη με κόσμο. Αγαπημένοι φίλοι που πήγαν άλλη εποχή δεν αντιμετώπισαν θέμα κόσμου και έτσι μπήκαν 2-3 φορές σε κάθε παιχνίδι. Οπότε μην σας αγχώνω άδικα αν είστε κι εσείς από τους τυχερούς. Αν όμως δεν είστε τότε σίγουρα θα πρέπει να κάντε κάποια επιλογή. Οπότε be prepared! 


    Διαβάστε και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την Disneyland Paris από παλιότερη ανάρτησή μου εδώ: 


    Info: Μπορείτε να βγάλετε το εισιτήριό σας από το επίσημο site της Disneyland Paris είτε φυσικά από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι μέσω των παρακάτω link:

    On line skip the line Εισιτήριο για Disneyland στην tiqets 

     

    Fastpass – (δεν ισχυει η υπηρεσία λόγω covid)

    Περισσότερα για το fastpass και που θα σας χρησιμεύσει μπορείτε να βρείτε εδώ:

    Ο Απόλυτος οδηγός για την Disneyland Paris για οικογένειες με παιδιά

    Κλείστε από νωρίς το fastpass ticket σας από την πλατφόρμα του Ανθομέλι στο tiqets εδώ.


    Τα καλύτερα παιχνίδια στην Disneyland Paris

    Fantasyland

    Ξεκινάω με την Fantasyland γιατί αν έχετε μικρά παιδιά (κάτω των 7 ετών) θα πρέπει να είναι και η αφετηρία σας καθώς είναι ασφαλή και διασκεδαστικά. Αν ωστόσο τα παιδιά είναι 7 και άνω παρόλο που θα ξελογιαστούνε σίγουρα, επιβεβαιώστε τους ότι θα μπείτε σε άλλα πολύ καλύτερα και εντυπωσιακά παιχνίδια και αφήστε αυτά για το τέλος, ειδικά εάν πάτε μόνο για μία μέρα. 

    23. Το Καρουζέλ του Λάνσελοτ / Le Carrousels de Lancelot (για τα μικρούλια)

    To καρουζέλ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών κι έστω κι αν για εμάς δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, η Μελίτα δεν δεχόταν να μην ανέβει. Ωστόσο όντως δεν την ενθουσίασε καθώς δεν πήγαινε τόσο γρήγορα όσο φανταζόταν. Αυτό όμως που της άρεσε ήταν το πόσο ψηλά ήταν τα άλογα και φυσικά το ότι για πρώτη φορά ανεβήκαμε όλοι μαζί σε καρουζέλ. Αν έχετε  μικρά παιδιά (κάτω των 7 ετών) το προτείνω ανεπιφύλακτα… εκτός κι αν έχει μεγάλη ουρά… οπότε προχωρήστε παρακάτω. 

    27. Ντάμπο ο Ιπτάμενος Ελέφαντας / Dumbo the flying Elephant (για τα μικρούλα)

    Το κλασικό παιχνίδι που θα βρείτε ακόμα και σε ελληνικό λούνα παρκ. Αν έχετε μικρά παιδιά φυσικά δοκιμάστε το. Αν τα παιδιά σας είναι άνω των 7-8 ετών και δεν έχετε πολύ χρόνο προτείνω να επιλέξετε ένα άλλο, αντίστοιχου τύπου, αεροπλανάκι στην Discoveryland για το οποίο θα μιλήσω αργότερα. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Dumbo the flying elephant – Disneyland Paris

    29. Mad Hatter’s Tea Cups

    Αυτό το παιχνίδι το θυμόμουν η αλήθεια είναι λίγο πιο συναρπαστικό και γρήγορο. Ωστόσο, για τα παιδιά αυτά τα στριφογυριστά φλιτζάνια είναι πολύ εντυπωσιακά και αν έχουν και δύναμη να τα γυρίζουν μόνο τους σίγουρα θα σηκωθείτε πιο ζαλισμένοι και από τον τρελοκαπέλα! Οπότε επειδή έχει πλάκα και δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο, μην το χάσετε! 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Mad Hatter’s Tea Cups – Disneyland Paris

    24. Peter Pan’s Flight (Fastpass)

    Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε από τους μεγαλύτερους χρόνους αναμονής (την πρώτη μέρα 2 ώρες!). Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που είναι πολύ εντυπωσιακό καθώς “πετάς” μέσα σε ένα αεροπλανάκι πάνω από όλη την ιστορία του Πήτερ Παν (ειδικά το φωτισμένο Λονδίνο είναι μαγικό) είναι δυστυχώς πολύ σύντομο παιχνίδι κι έτσι η αναμονή δεν ξέρω αν τελικά αξίζει. Σίγουρα πάντως δεν αξίζει για δύο ώρες. Ωστόσο βάλτε το στην λίστα σας αλλά επιδιώξτε να πάρετε fastpass. 

    32. It’s a small world

    Μην διανοηθείτε να φύγετε από την Disneyland (ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά) χωρίς να μπείτε σε αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι όλη η μαγεία της Disneyland μαζεμένη αλλά και η μαστοριά και η τεχνική των ειδικών να σε ταξιδεύουν. Και όντως θα ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο μέσα από μια μαγική πανδαισία τραγουδιού και εικόνων που τις πλαισιώνουν υπέροχα στολισμένες κούκλες-παιδάκια ντυμένες με τις εθνικές στολές και δίπλα στο μνημείο που αντιπροσωπεύει την κάθε χώρα. Το συγκεκριμένο ανήκει στο τοπ 5 των αγαπημένων παιχνιδιών της Μελίτας.

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (4)
    It’s a small world – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    It’s a small world – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Στο It’s a small world κινείσαι με ένα τρενάκι!- Disneyland Paris

    26 & 33. Meet Mickey Mouse and Meet the Princesses (Princess Pavillion)

    Σε αυτές τις δύο αίθουσες θα βρείτε τους αγαπημένους σας ήρωες. Ωστόσο χωρίς fastpass (καθώς δεν υπάρχει για αυτά τα παιχνίδια) θα περιμένετε πάνω από 2 ώρες για να τους χαιρετήσετε από κοντά. Η επιλογή είναι δική σας. Εμείς δεν το ρισκάραμε να χάσουμε τόση ώρα και έτσι τους απολαύσαμε στην παρέλαση. 

    Από αυτό το τμήμα μπορείτε να πάρετε και το Τρένο της Disneyland που σας ταξιδεύει γύρω από το πάρκο, υπάρχει ο λαβύρινθος της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων και φυσικά βρίσκεται και το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης για το οποίο σας μίλησα εδώ


    Δείτε κι άλλα παιχνίδια για μικρά παιδιά/νήπια εδώ

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Disneyland Railroad

    Discover Land

    Σε αυτό το τμήμα έχουμε την χαρά των αγοριών αλλά και όσων γενικά λατρεύουν την περιπέτεια και την αδρεναλίνη. Οπότε ειδικά αν είστε γονείς με μεγαλύτερα παιδιά ή ζευγάρι που θέλει το κάτι παραπάνω μην το χάσετε. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Αutopia – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Les Mysteres du Nautilus – Μόνο στην Disneyland Paris

    35. Buzz Lightyear Laser Blast

    Η αλήθεια είναι ότι αν δεν με παρότρυνε η Χρυσάνθη, η φίλη μου, να πάμε μιας και είναι ο αγαπημένος της ήρωας, εγώ δεν θα έμπαινα… και θα έκανα ένα μεγάλο λάθος. Ένα από τα καλύτερα διαδραστικά παιχνίδια της Disneyland με πιστόλια λέιζερ με τα οποία “σκοτώνετε” τους κακούς εξωγήινους και κερδίζετε πόντους. Και όλα αυτά πάνω σε ένα 360 μοιρών στριφογυριστό βαγόνι. Φοβερό σας λέω, μην το χάσετε! Εμείς με τη Μελίτα πάντως βγήκαμε μέσα στην πρώτη πεντάδα σε βαθμούς όλης της ομάδας! Καλό ε; 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Buzz Lightyear Laser Blast – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Buzz Lightyear Laser Blast – Disneyland Paris

    36. Orbitron

    Αν σας αρέσουν τα αεροπλανάκια, και όπως σας είπα το Dumpo the flying Elephant σας φαίνεται πολύ παιδικό, αυτό το παιχνίδι είναι για εσάς καθώς ανεβαίνει πιο ψηλά από τα ελεφαντάκια και φυσικά πάει πολύ πιο γρήγορα. Σας το προτείνω ειδικά αν έχετε χρόνο μόνο για ένα… διαλέξτε αυτό! 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Orbitron – Aerial Carousel – Disneyland Paris

    39. Star Wars Hyperspace Mountain (fastpass)

    Το 2004 που πρωτοπήγαμε ο Κώστας ανέβηκε μόνος του καθώς κανείς από την παρέα δεν ακολούθησε. Αυτή τη φορά ευτυχώς είχε παρέα τον φίλο μας τον Γιώργο και απόλαυσαν μια τρελή ride στο φανταστικότερο τρενάκι του πάρκου. Μόνο για τους εθισμένους στην αδρεναλίνη που δεν φοβούνται την ταχύτητα και τα loops. Κατάλληλο για άτομα πάνω από 1.20 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Hyperspace Mountain – Disneyland Paris

    Από αυτό το department μετάνιωσα που δεν ανέβηκα στο Star Tours,  έναν εξομοιωτή  στον οποίο καλό θα είναι αν θα μπείτε να μην πάσχετε από ναυτίες καθώς κουνάει αρκετά απ’ ότι μου είπαν. Δυστυχώς το fastpass ήταν την ίδια ώρα με ένα άλλο και έτσι δεν τα καταφέραμε. Αλλά σε εσάς το προτείνω καθώς ταυτόχρονα μου το είχαν προτείνει κι εμένα μαθητές μου που το είχαν επισκεφτεί. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (1)
    Orbitron – Disneyland Paris

    Το πρώτο βράδυ της διαμονής μας φάγαμε στο Videopolis που εκτός από fast food restaurant έχει και μια τεράστια οθόνη σινεμά μέσα που παίζει ταινίες καθώς και σκηνή για παραστάσεις. Είναι μιλάμε τεράστιο! Οπότε να θυμάστε που κάθισε η παρέα σας πριν πάτε να παραγγείλετε! χεχε! 


    Adventure Land

    Αυτό το τμήμα το γυρίσαμε όλο καθώς είναι μικρό και συνδέονται με τέτοιο τρόπο τα παιχνίδια ώστε πηγαίνεις από το ένα στο άλλο χωρίς να το καταλάβεις. Θα περάσετε από το Δεντρόσπιτο της οικογένειας Ρόμπινσον, τις παιδικές χαρές, το σπίτι του Αλαντίν, τις σπηλιές και το πειρατικό καράβι αλλά είμαι σίγουρη ότι τα επόμενα τρία παιχνίδια θα σας ενθουσιάσουν τόσο που θα επισκιάσουν όλα τα άλλα. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (6)
    Είσοδος στην Adventureland – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Pirates’ Beach – Disneyland Paris

    18. Pirates of the Carribean (Πειρατές της Καραϊβικής) 

    Μέσα στο Τοπ 3 της Μελίτας. Ακούστε πως έχουν τα πράγματα. Μπαίνετε σε μια βαρκούλα που πλέει στο νερό και μεταφέρεστε σε ένα κόσμο πειρατών που αν δεν σας έλεγαν πως ήταν από κούκλες δεν θα το πιστεύατε. Φυσικά δεν λείπουν τα τρελά που κάνουν τα τρενάκια με καταβασιές που μπορεί και να σας κάνουν λίγο λούτσα (οπότε βάλτε τα παιδιά στη μέση) και φυσικά οι εκρήξεις και τα φωτορυθμικά. Στο τέλος σας περιμένει και ο Τζακ Σπάροου που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Αν είναι μικρά ίσως φοβηθούν και λίγο αλλά προτείνω να το ρισκάρετε! 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Pirates of the Caribben – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Pirates of the Caribben – Disneyland Paris

    16.Indiana Jones and the Temple of Peril

    Στο συγκεκριμένο τρενάκι ανεβήκαμε μόνο το 2004 καθώς αυτή την φορά ήταν κλειστό για συντήρηση. Φυσικά εννοείται και πρέπει να ανεβείτε ακόμα κι αν είστε λίγο λιγόψυχοι! Δύο loop αντίστροφα είναι λίγο το πρόβλημα αλλά είναι τόσο γρήγορα που δεν θα τα καταλάβετε. Ιδανικό για τους adrenaline seekers και τα μεγαλύτερα παιδιά καθώς θέλει να είστε άνω των 1,40 για ανεβείτε. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (3)
    Pirates’ Beach -Disneyland Paris

    Frontierland

    Άλλη μία περιπετειώδης περιοχή. Εδώ θα νιώσετε σαν να είστε στην άγρια δύση. Εμείς ωστόσο ήμασταν τυχεροί γιατί λόγω το Halloween που ήταν τις προηγούμενες ημέρες ήταν στολισμένη σαν το Coco, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας παιδικά της Disney. Οπότε την απολαύσαμε δεόντως!

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Coco scenery – Frontierland – Disneyland Paris

    9. Big Thuder Mountain (fastpass)

    Νούμερο ένα στις προτιμήσεις σας θα πρέπει να είναι σαφώς αυτό το παιχνίδι. Και το προτείνω σε μικρούς και μεγάλους. Πάει σφαίρα αλλά δεν έχει ανάποδα loop ή πολύ μεγάλες κατηφόρες για τους λιγόψυχους σαν εμένα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και φώναζαν “κι άλλο-κι άλλο”. Είμαι σίγουρη ότι θα αναζητάτε να ανεβείτε ξανά. Εμείς είχαμε fastpass σε αυτό το παιχνίδι και ήταν μια καταπληκτική απόφαση!

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Big Thunder Mountain – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (7)
    Big Thunder Mountain – Disneyland Paris

    7. Riverboat

    Στο ποταμόπλοιο δεν ανεβήκαμε εμείς αλλά οι φίλοι μας και μας είπαν ότι ήταν μια όμορφη εμπειρία ξεκούρασης και λίγο αποσυμπίεσης από τον πανικό του πάρκου. Οπότε δράστε ανάλογα!

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (8)
    Thunder Mesa Riverboat Landing – Disneyland

    6. Phantom Manor 

    Το συγκεκριμένο “σπίτι φαντασμάτων” ήταν επίσης κλειστό για συντήρηση. Όμως από καλή πηγή (μια μαθήτριιά μου που αγαπάει τα θρίλερ) έχω μάθει ότι πρέπει να μπείτε αν κι εσείς είστε φαν τέτοιου είδους αδρεναλίνης. Όχι, για μένα ωστόσο. Μάλλον, αν ήταν ανοιχτό, θα έμπαιναν Μπαμπάς και Μελίτα μόνο. Ωστόσο απ’ έξω ήταν ο χαρακτήρας της καινούργιας ταινίας της disney “ο εφιάλτης των Χριστουγέννων” οπότε τον θαυμάσαμε για λίγο μέχρι να φάμε ένα σαντουιτσάκι. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris
    Phanton Manor – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (5)
    Nightmare before Chrismas – Disneyland Paris

    Main Street USA

    Αυτό το τμήμα της Disneyland Paris δεν είναι άλλο από την κεντρική είσοδο του Πάρκου που είναι γεμάτη θεματικά καταστήματα. Ωστόσο μπορείτε να δείτε και να επισκεφτείτε το Δημαρχείο (City Hall) που αποτελεί και χώρο πληροφοριών, να πάρετε το τρενάκι, να φωτογραφηθείτε με παραδοσιακές άμαξες και αμερικάνικα αγάλματα, όπως αυτό της Ελευθερίας… ακόμα και να κάνετε παραδοσιακό κούρεμα και ξύρισμα. 

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (11)
    City Hall – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (12)
    Main Street USA – Disneyland Paris
    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (9)
    Όχημα στην Main Street USA – Disneyland Paris

    Πώς σας φάνηκαν τα παιχνίδια στην Disneyland Paris; Βροχή πάλι τα μηνύματα ότι σας ξεσηκώνω αλλά τι να κάνω βρε παιδιά, εγώ φταίω που είμαι ξεσηκωσιάρα! Χιχι! Περιμένω σχόλια και με τη δική σας εμπειρία και με tips και info που πιστεύετε ότι έχω ξεχάσει για να τα συμπληρώσω. Φυσικά θα χαρούμε να μας πείτε και το δικό σας αγαπημένο παιχνίδι!

    Υ.Γ. Αν το ταξίδι σας συμπεριλαμβάνει και το Παρίσι διαβάστε την ανάρτηση με όλα όσα επέλεξε να φάει, να πιει και να κάνει η κόρη μου Μελίτα και πατήστε εδώ για να δείτε τι σακούλα με καλούδια τους ετοίμασα ως έκπληξη για την αρχή του ταξιδιού μας.

    Παρίσι με τα παιδιά: Η λίστα επιθυμιών της Μελίτας

    Υ.Γ. Αν ταξιδέψετε στο Παρίσι μην παραβλέψετε την ευκολία του Hop on Hop off λεωφορείου. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες εδώ: 

    Παρίσι, βόλτα με hop on hop off λεωφορείο

    Υ.Γ 3: Αν σας αρέσουν τα θεματικά πάρκα, μάθετε για όλα τα πάρκα που  υπάρχουν στην Ευρώπη και αξίζουν την επίσκεψή σας: 

    Πάρκα στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείτε εάν ταξιδεύετε με παιδιά!

    Υ.Γ.4: Κλείστε τα εισιτήρια σας για μουσεία και πάρκα μέσα από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του είδους χωρίς επιπλέον κόστος. Τα περισσότερα είναι skip the line που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χάσετε πολύτιμο χρόνο από το ταξίδι σας περιμένοντας στις ουρές για να βγάλετε εισιτήριο από τα ταμεία.

    Μουσεία χωρίς αναμονή στις ουρές των ταμείων!

    Διαμονή

    Βρείτε στον χάρτη τα καταλύματα της περιοχής της disneyland και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας οικογένεια.



    Booking.com


    Pin it for later

    Best rides and activities in Disneyland Paris for families and kids - Τα καλύτερα παιχνίδια στην Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι για οικογένειες και παιδιά.

    *Η ανάρτηση περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης