ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Day Date: ρομαντικό ραντεβού με το φως της ημέρας για του Αγίου Βαλεντίνου

    Εμείς δεν βγαίνουμε βράδυ επειδή δεν έχουμε κανέναν να μας κρατήσει τα παιδιά, επειδή δεν μας αρέσει το ξενύχτι, επειδή κάνει κρύο, επειδή είναι ακριβά και επειδή και επειδή και επειδή… Χίλια δυο επειδή που τα έχω πει κι εγώ με τον άντρα μου πολλές φορές απλά γιατί μας βολεύει καμιά φορά να μην βγαίνουμε έξω από την comfort zone μας. Ωραία, δεκτά λοιπόν όλα αυτά, μήπως λοιπόν να το κάνουμε ανάποδα; Γιατί να μην βγούμε μέρα μαζί και συγκεκριμένα πρωί που τα παιδιά είναι σχολείο; Το είχατε ποτέ σκεφτεί αυτό; Ένα day date, δηλαδή ένα ρομαντικό ραντεβού με το φως της ημέρας, είναι αυτό που θα σας σώσει από τα πολλά “επειδή” που λέγαμε προηγουμένως και θα φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά σας, προσφέροντας σας όμορφες στιγμές με το ταίρι σας και σίγουρα ένα μεγάλο χαμόγελο.  

    Τώρα θα μου πείτε και με το δίκαιο σας, και με τη δουλειά τι γίνεται! Εδώ ίσως και να χρειαστεί, αν φυσικά δεν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες δηλαδή αφεντικά του εαυτού σας, να πάρε μια μικρή άδεια από το αφεντικό σας. Κανονίστε με το ταίρι σας να ζητήσετε άδεια την ίδια μέρα και ξεκινήστε την ημέρα σας με χαμόγελο και αισιοδοξία, ότι δεν θα συμβεί τίποτα στραβό, όπως ας πούμε μια ίωση των παιδιών και θα σας πάρουν τηλέφωνο από το σχολείο να πάτε να τα πάρετε. Βγάλτε κάθε τι που μπορεί  να πάει στραβά από το μυαλό σας, φορέστε τα όμορφα ρούχα σας, χτενιστείτε, μπανιαριστείτε, βαφτείτε σαν να ήταν βράδυ, καλά όχι και λαμέ, και πάρτε το αγόρι από το χέρι για μια όμορφη βόλτα στην πόλη σας.

    Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ωραίο brunch και ζεστό καφέ στο αγαπημένο σας καφέ ή σε αυτό που θέλατε να πάτε εδώ και καιρό ή απλά αρκεστείτε σε κάτι στο χέρι για μεγαλύτερη διάρκειας βόλτα. Μη φάτε πολύ και βαρύνετε παρακαλώ γιατί η μέρα σας έχει και συνέχεια!

    ρομαντικό ραντεβού, day date, άγιος Βαλεντίνος

    Ιδέες για ένα ρομαντικό ραντεβού με το φως της ημέρας (day date) με το ταίρι σας

    Επιλέξτε από τις προηγούμενες μέρες κάτι που αρέσει και στους δυο σας πάρα πολύ.

    • Επιλέξτε να κάνετε κάποιο κοινό χόμπι  που το έχετε παραμελήσει λόγω υποχρεώσεων.
    • Πηγαίνετε στον χώρο ή στο μέρος που γνωριστήκατε και αναπολήστε τις στιγμές.
    • Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά και πάρτε από ένα μικρό δωράκι ο ένας στον άλλο.
    • Κάντε μια μικρή εξόρμηση στην θάλασσα και περπατήστε στην ακροθαλασσιά (και ένα ουζάκι δίπλα στην θάλασσα επιτρέπεται και αυτό!).
    • Επισκεφτείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο να πάρετε ιδέες και να σχεδιάσετε το επόμενο ταξίδι σας.
    • Επισκεφτείτε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε, δείτε και συζητήστε πάνω στα αγαπημένα σας βιβλία ή ακόμα και gadget (ε, να μην είναι ο ένας όμως στα κινητά και ο άλλος στα βιβλία. Μαζί!).
    • Αν είστε της κουλτούρας, επισκεφτείτε μία γκαλερί ή ένα μουσείο.
    • Κλείστε ένα spa/χαμάμ για δύο και απολαύσετε την περιποίηση που θα σας προσφέρουν.
    • Πάρτε μαζί σας κινητά και φωτογραφική μηχανή και απολαύστε μια όμορφα κοινή φωτογράφιση στα σοκάκια της πόλης σας. (Αλλά προσοχή! Μην αρχίσετε το σερφάρισμα και την γνωστή “μουγκαμάρα” ή τα τηλεφωνήματα!)
    • Αγοράστε λουλούδια για να στολίσετε μετά το σπίτι σας.
    • Κάντε δώρο στους εαυτούς σας μια δραστηριότητα που πάντα λέγατε να κάνετε και όλο το αμελούσατε.
    • Δοκιμάστε ένα καινούργιο εστιατόριο που έχετε ακούσει καλά λόγια ή είναι in και δεν μπορείτε να πάτε με τα παιδιά.
    • Φάτε παγωτό βολτάροντας χωρίς τύψεις και ενοχές που τα παιδιά είναι σχολείο και δεν τρώνε και αυτά μαζί σας.
    • Κάντε μια βόλτα στο πάρκο ή στους κήπους της πόλης σας απολαμβάνοντας ένα ωραίο γλυκό στο χέρι (το πικ νικ είναι μάλλον λίγο εξτρήμ, χεχε!)
    • Αν είστε του αθλητισμού, πάρτε τα ποδήλατά σας, τα πατίνια σας ή κατευθυνθείτε στην κοντινότερη πίστα bowling.

    Μπορείτε επίσης να μπείτε και στο αγαπημένο σας βιβλιοπωλείοσε αυτό) και να αγοράσετε βιβλία ο ένας στον άλλο.

    ***Τις πιο πικάντικες προτάσεις για ρομαντικό ραντεβού τις αφήνω στην φαντασία του καθενός.

    ρομαντικό ραντεβού, day date, άγιος Βαλεντίνος
    Και αν όντως το κάνετε και βγείτε αυτό το πολυπόθητο day date… πιείτε και μια γουλιά στην υγειά μας!

    Δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου μπορείς να βρεις εδώ, αλλά και εδώ για εκείνον ή εδώ για εκείνη Μπορείς επίσης να συμβουλευτείς τις αναρτήσεις μας για ακόμα περισσότερες ιδέες για δώρα για εκείνον εδώ.

    Αν πάλι όλα αυτά περί ρομαντικού ραντεβού φαίνονται σε εσάς ή στον άντρα σου εκτός πραγματικότητας, απλά σταματήστε στην προηγούμενη παράγραφο, εκεί που απολαμβάνατε το καφεδάκι σας και το πρωινό σας! Μιλήστε μαζί του γιατί ακόμα κι αυτό από την κούρασή μας πολλές φορές είναι πολυτέλεια στο σπίτι, χωρίς να σας διακόπτουν τα παιδιά. Αφήστε τους απλήρωτους λογαριασμούς στην άκρη και κάντε σχέδια! Να, κάτι που δεν κάνουμε πλέον συχνά. Σχέδια και όνειρα! Μπορείτε να το κάνετε αυτό! Μια ανακαίνιση, ένα ταξίδι, μια καινούργια αγορά, μια καινούργια δραστηριότητα με τα παιδιά ακόμα και έναν καινούργιο τρόπο αποταμίευσης. Βάλτε μπροστά τον επόμενο οικογενειακό σας στόχο και γυρίστε σπίτι ανανεωμένοι και με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά! Γιατί εκτός από γονείς είμαστε και ζευγάρι! Το ξεχνάμε συχνά, ένοχη δηλώνω και εγώ, αλλά είναι τόσο σημαντικό να το θυμόμαστε όχι μόνο του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά κάθε μέρα. Ε, εντάξει μέρα παρά μέρα!

    Ο, τι κι αν κάνετε, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι ένα ρομαντικό ραντεβού με το φως της ημέρας, να περάσετε υπέροχα!

    Κάλη


    Διαβάστε περισσότερα

    Pin it for later

    day-date-rantevou-fos-tis-imeras

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης