ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να αποφύγετε την παιδική ξηροδερμία του χειμώνα

    Ξέρετε ότι πολλές φορές βρίσκω ευκαιρία να σας μιλήσω για διάφορα αγαπημένα μου προϊόντα μέσα από τις προσωπικές μας ιστορίες. Σήμερα είναι μία από αυτές τις φορές και το θέμα μας θα είναι το ξηρό δέρμα των παιδιών μας, και ειδικά αυτό που δημιουργείται λόγω των έντονων καιρικών χειμερινών συνθηκών. Και όσο κι αν τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά (δεν μιλάμε άλλωστε για κάποια ασθένεια!) ποιος γονιός δεν θέλει το σώμα του παιδιού του να είναι μαλακό σαν πούπουλο και ειδικά τον χειμώνα να μην ταλαιπωρείται το παιδί με ξηροδερμίες και άλλου τύπου ενοχλητικές δερματικές ανωμαλίες. Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω συμβουλές για να αποφύγετε την ξηροδερμία τον χειμώνα και να διατηρήσετε το σωματάκι/προσωπάκι του παιδιού σας ενυδατωμένο και θα σας μιλήσω και για ένα ακόμη προϊόν που δοκίμασα και ανήκει σε αυτά που με άφησαν πολύ ικανοποιημένη. Το παιδικό αφρόλουτρο/σαμπουάν και την κρέμα σώματος Anne Geddes. 

    pos-na-apofygete-tin-paidiki-ksirodermia-tou-cheimona

    Λοιπόν, όσο γλυκιά και μελένια είναι η Μελίτα μου τόσο ξηρό είναι το δερματάκι της, τουλάχιστον στο σώμα. Από μικρή την άλειφα με κρεμούλες, χρησιμοποιούσα όμορφα και αγνά υλικά και άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι και με τόση κατάφερνα να ισορροπήσω την απαλότητα στο δέρμα της. Κάθε φορά ωστόσο, που παραστρατούσα και επέλεγα να αγοράσω ένα πιο οικονομικό προϊόν, το μετάνιωνα οικτρά γιατί έπρεπε μετά να ξεκινήσω από την αρχή για να ισορροπήσω πάλι την επιδερμίδα της. Έτσι, είπα τέλος, στα προϊόντα του “κιλού” όπως συνηθίζω να λέω, και πάμε για ποιοτικά και πιο βιολογικά προϊόντα. Πριν όμως σας μιλήσω αναλυτικά πάμε να δούμε μερικές απλές συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε κι εσείς για να διατηρείτε το δέρμα του παιδιού σας ενυδατωμένο. 

    1) Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, χειμώνα καλοκαίρι. Και φυσικά δεν μιλάω για την περίπτωση που θα πάτε διακοπές στα χιόνια, που εκεί είναι άκρως απαραίτητο, αλλά και για την καθημερινότητα του παιδιού στο σχολείο. Εάν έχετε κορίτσι, όπως εγώ, τα πράγματα είναι εύκολα γιατί συνήθως αγαπούν να πασαλείβονται με κρέμες, εάν έχετε αγόρι προσπαθήστε να ενσωματώσετε τη διαδικασία στην πρωινή του ρουτίνα.

    2) Δεν ξέρω αν σας το είχαν πει όταν είχατε γεννήσει, αλλά πλέον η πεποίθηση ότι τα παιδιά/μωρά πρέπει να κάνουν μπάνιο κάθε  μέρα δεν ισχύει καθώς το νερό και τα χημικά επηρεάζουν το PH του σώματός τους. Εάν ωστόσο δεν θέλετε να μειώσετε τον καθημερινό μπάνιο, μειώστε τουλάχιστον τον χρόνο που τα παιδιά κάθονται κάτω/μέσα στο νερό και ιδιαίτερα κάτω από το ζεστό νερό τον χειμώνα. Επιλέξτε επίσης ένα βιολογικό/φυσικό προϊόν για τον καθαρισμό του δέρματός του ώστε να μην επηρεάζεται το PH του σώματός του χωρίς παραφίνη, σιλικόνες και συνθετικά αρώματα. Προσωπικά από συστατικά αγαπώ πολύ την καλέντουλα και την αλόη που προστατεύουν και ενυδατώνουν, ειδικά τις ευαίσθητες επιδερμίδες. 


    Τα απολύτως φυσικά καλλυντικά ANNE GEDDES τα φέρνει στην Ελλάδα η εταιρεία  Pure Pharma. Είναι κατάλληλα για την καθημερινή υγιεινή των παιδιών/μωρών και είναι ιδανικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και τα δέρματα με ατοπική τάση. Στον κατάλογό τους θα βρείτε: 

    • Βιολογικό παιδικό αφρόλουτρο από τους πρώτους μήνες
    • Βιολογικό ενυδατικό λάδι μασάζ
    • Βιολογική ενυδατική κρέμα προσώπου και σώματος
    • Βιολογική προστατευτική κρέμα αλλαγής πάνας

    Ωστόσο υπάρχει και μια εξειδικευμένη σειρά για τη νέα μαμά και τις εγκύους:

    • Απαλό αφρόλουτρο
    • Κρέμα πρόληψης των ραγάδων
    • Ενυδατική κρέμα σώματος
    • Λάδι για το πρόσωπο, σώμα και τα μαλλιά 
    • Κρέμα ανακούφισης των ποδιών

    pos-na-apofygete-tin-paidiki-ksirodermia-tou-cheimona (2)

    3) Σκουπίστε καλά το σώμα του παιδιού μετά το μπάνιο. Το νερό που μένει πάνω στο σώμα του παιδιού δεν το ενυδατώνει όπως ενδεχομένως φαντάζεστε αλλά αντίθετα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ξηρότητα. Σκουπίστε ιδιαίτερα τα δύσκολα σημεία, όπως αυτά ανάμεσα στα δάχτυλα ή κάτω από τις μασχάλες και ανάμεσα στα πόδια ώστε να μην δημιουργηθούν και μύκητες. Επίσης μην ξεχνάτε να σκουπίζετε απαλά αλλά σωστά  τα γεννητικά του όργανα ώστε να μην δημιουργούνται (ειδικά στα κορίτσια) κοκκινίλες, ερεθισμοί και τσούξιμο από την υγρασία. 

    3) Η ενυδάτωση του σώματος μέσω μιας καλής κρέμας σώματος μετά το μπάνιο είναι απαραίτητη! Επιμείνετε στα δύσκολα σημεία (αγκώνες, γόνατα) και βρείτε την ευκαιρία για λίγο γαργάλημα ή αγκαλιές. Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα από 8-10 ετών μπορείτε να τους αφήνετε να το κάνουν μόνα τους. Προσθέστε την επάλειψη με την κρέμα στην βραδινή σας ρουτίνα. 


    Τα φυσικά καλλυντικά ANNE GEDDES είναι πιστοποιημένα από τον CCPB (Ιταλικός συνεταιρισμός πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων). Δε χρησιμοποιούνται συνθετικά συστατικά, όπως παράγωγα πετρελαίου, σιλικόνες, βαζελίνη, SLS/SLES, parabens, PEG’s, φαινοξυαιθανόλη, γεννετικά τροποποιημένες ουσίες, συνθετικά αρώματα ή χρώματα, ενώ χρησιμοποιούνται σε υψηλή περιεκτικότητα φυσικά ή φυσικής προέλευσης συστατικά.

    Είναι δερματολογικά ελεγμένα και είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα, όπως το νικέλιο!

    Βρείτε τους στο facebook εδώ https://www.facebook.com/annegeddesgr/ και την Pure Pharma στην ιστοσελίδα τους εδώ.


    Untitled design (1)

    4) Φυσικά μην ξεχνάτε τα χείλη χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και όχι απαραίτητα αυτά τα “κραγιόν” του φαρμακείου. Ακόμα και η κεραλοιφή σε μικρή ποσότητα (να μην κολλάνε κιόλας τα χειλάκια τους) μπορεί να αποδειχτεί θαυματουργή. 

    5) Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ξηρό δέρμα σημαίνει έλλειψη ενυδάτωσης, οπότε φροντίζετε το παιδί να πίνει αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της μέρας. 


    Tip: Εάν παρατηρείτε έντονη ξηροδερμία, δοκιμάστε να βάλετε έναν  υγραντήρα στο σπίτι σας (κοντά στο δωμάτιο του παιδιού) ώστε να ενυδατώνεται ο χώρος και η ατμόσφαιρα.  


    Πριν κλείσω να σας πω φυσικά ότι δεν είμαι γιατρός αλλά μία μαμά όπως κι εσείς και με τις συμβουλές που σας έδωσα ελπίζω και πιστεύω να μην παρεμβαίνω στο έργο τους. Αν δείτε οτιδήποτε παράξενο στο δέρμα του παιδιού σας που ξεπερνά την  “τραχιά” επιφάνεια μιας κοιλίτσας ή του μπράτσου του, σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για σιγουριά. 

    Κάλη 


     Pin it for later

    pinterest_banner

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης