Αρχική ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Learning Tube: παιχνίδια γνώσεων για όλη την οικογένεια

Learning Tube: παιχνίδια γνώσεων για όλη την οικογένεια

3
Learning Tube: παιχνίδια γνώσεων για όλη την οικογένεια

Ως οικογένεια μας αρέσουν πολύ τα οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια. Αν και δεν υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος, δεν χάνουμε την ευκαιρία να παίξουμε. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά τα παιχνίδια για εμάς τους μεγάλους ήταν, όσο να ΄ναι, λίγο βαρετά άσχετα με το ότι μας ικανοποιούσε ο ποιοτικός χρόνος μαζί τους, η δική τους διασκέδαση ή ο εμπλουτισμός των γνώσεών τους. Ευτυχώς καθώς τα παιδιά μεγάλωσαν τα παιχνίδια έγιναν πιο ενδιαφέροντα! Παιχνίδια γνώσης, εκπαιδευτικά, αστεία, με σασπένς, μυστηρίου, ακόμη και παιχνίδια που παίζονται μέσα στο αυτοκίνητο ενώ ταξιδεύουμε. Τέτοια παιχνίδια θα σας προτείνω σήμερα που συνδυάζουν διασκέδαση αλλά και προσφέρουν νέες και ενδιαφέρουσες γνώσεις και στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους! Εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων Learning Tube, λοιπόν, και πάμε να σας τα πω όλα!

Παιχνίδια Γνώσης για όλη την οικογένεια από την εταιρεία Κ-Toyz

Καταρχάς να πω πως η Κ-Τoyz είναι μια ελληνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη και θεωρείται μια από τις έλαχιστες εταιριες στην Ελλάδα που παράγουν επιτραπέζια με τις πλέον αξιόπιστες επιλογές ποιοτικών παιχνιδιών! Είναι δημιούργημα ενός ζευγαριού, της Κατερίνας και του Κωνσταντίνου, οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν πάρα πολύ! Πώς το ξέρω αυτό; Μα, τους γνώρισα από κοντά στη Θεσσαλονίκη στο πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια της Learning Tube, της σειράς εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών που φτιάχνουνε, στο δημιουργικό βιβλιοπωλείο Νους και Γνώση και μου τα είπανε όλα με πολλές λεπτομέρειες!

Εκτός του ότι τους συμπάθησα πάρα πολύ για το χαμόγελό τους, την κοινωνικότητα αλλά και την ταπεινότητά τους αυτό που με εντυπωσίασε με το θέμα παιχνίδια είναι ότι όλα περνάνε από τα χέρια τους και φυσικά το μυαλό τους. Η ιδέα του παιχνιδιού, ο σχεδιασμός, η παραγωγή και ακόμα και το πακετάρισμά του! Αυτό με κάνει να τους θαυμάζω ακόμη πιο πολύ! Γονείς κι αυτοί με γνώση χρόνων πάνω στη δημιουργία παιχνιδιών έφτιαξαν μια σειρά υπέροχων εκπαιδευτικών παιχνιδιών για όλη την οικογένεια.

Και να σας πω και το καλύτερο; Τα παιχνίδια έχουν και εναλλακτικούς τρόπους χρήσης ώστε να μπορούν να παιχτούν και από μικρά παιδιά! Επίσης όπως θα σας πω με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ τα παιχνίδια learning tube γιατί απλά εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες κάρτες!

Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων
Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων

Learning tube

Εμφάνιση του learning tube

Όταν είδα τους χάρτινους κυλίνδρους που έχουν ως συσκευασία μου έκαναν κλικ από την πρώτη στιγμή! Μοντέρνος σχεδιασμός που ελκύει τους εφήβους, βολική συσκευασία για να μπορείς να τα παίρνεις μαζί σου παντού (στο ταξίδι, στις διακοπές, σε φίλους, στην γιαγιά κ.λ.π.) χωρίς να πιάνει πολύ χώρο. Πήρα τη συσκευασία στα χέρια μου και την επεξεργάστηκα για λίγα λεπτά. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αν θα άρεσε και στα παιδιά μου ή θα το έβρισκαν βαρετό επειδή ήταν… εκπαιδευτικό. Το δεύτερο για το οποίο αναρωτιόμουν είναι ο τρόπος που παίζεται και τι περιέχει. 

Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων

Περιεχόμενο του learning tube

Ο κύλινδρος περιέχει ένα μεγάλο χάρτινο ζάρι, τις στρόγγυλες κάρτες του παιχνιδιού με εικόνες και αντίστοιχες πληροφορίες για την κάθε μία και φυσικά οδηγίες. Λιτός αλλά και όμορφος σχεδιασμός και εδώ. Οι κάρτες είναι φτιαγμένες από χοντρό και σκληρό χαρτόνι και δεν λυγίζουν και θεωρώ πως αυτό αυξάνει τη ζωή του παιχνιδιού! Ποιο παιδί θα το προσέλκυαν λυγισμένες ή σκισμένες κάρτες παιχνιδιού άλλωστε μετά από λίγες χρήσεις του; 

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών learning tube προσφέρει τις εξής θεματικές επιλογές: (update 2024… πλέον είναι πολύ περισσότερες, όπως η Αρχαία Ελλάδα)

Προσωπικά θα ήθελα να τα έχω όλα! Χαχα! Γιατί μη μου πείτε πως ξέρετε όλες τις σημαίες των κρατών ή τις πρωτεύουσές τους; Ναι, δεν λέω θα ξεμπροστιαστούμε στα παιδιά παίζοντας αλλά πείτε μου υπάρχει λόγος να το παίζουμε παντογνώστες; Άσε που μέσω του παιχνιδιού θα μάθουμε κι εμείς!

Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων
Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων
Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων

Η δική μας επιλογή

Στο πάρτυ του learning tube ο γιος μου είχε την ευκαιρία να δει όλα τα παιχνίδια. Ο τρόπος βέβαια του παιχνιδιού δεν ήταν ο κανονικός τρόπος αλλά κάποιος εναλλακτικός. Υπήρχαν τραπέζια με τις κάρτες παιχνιδιών και τα παιδιά έπαιρναν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο, μόνα τους ή με τη βοήθεια της μαμάς τους αν ήταν πιο μικρά, έπρεπε να συμπληρώσουν τα κενά. Για παράδειγμα έπρεπε να βρουν ένα ζευγάρι σημαιών με τα ίδια χρώματα ή 3 Πρωτεύουσες που να ξεκινούν από το γράμμα Μ. Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου τους δόθηκε βεβαίωση επιτυχίας των γνωστικών δοκιμασιών των εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών Learning Tube.

Learning Tube: επιτραπέζια γνώσεων

Αμέσως μετά το παιχνίδι κι ενώ έτρωγε τους φρεσκοψημένους λουκουμάδες του Whipeat μπορούσε μόνος του να κάνει την επιλογή του ανάμεσα στα παιχνίδια και δεν σας κρύβω πως με έκανε πολύ χαρούμενη που επέλεξε το Μνημεία του Κόσμου (ως άξιο ανθομελόπαιδο και λάτρης των ταξιδιών)! Επιστρέψαμε στο σπίτι και με μεγάλη χαρά το χάρισε σε όλη την οικογένεια. Αμέσως στρωθήκαμε στο παιχνίδι δίπλα στο αναμμένο τζάκι! Μπορεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας να ήταν μισοστολισμένο αφού δεν βρήκαμε χρόνο να το γεμίσουμε με όλα τα στολίδια του αλλά δεν μας ένοιαζε! Σημασία είχε να περάσουμε καλά και γιατί όχι να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές! 

Πώς παίζεται 

Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν 2 ή περισσότεροι παίχτες ή ομάδες παιχτών. Οι κάρτες μοιράζονται στους παίχτες και το παιχνίδι ξεκινάει. Ο μικρότερος σε ηλικία παίχτης ρίχνει το ειδικό ζάρι και ο επόμενος παίχτης του δείχνει μία από τις κάρτες του. Τότε εκείνος πρέπει να βρει το όνομα του μνημείου που βλέπει. Α, και μη νομίζετε πως είναι τόσο απλό όπως αν πρόκειται για τον Πύργο του Άιφελ ή τον Παρθενώνα. Υπάρχουν πολλά μνημεία που είτε έχουν δύσκολα ονόματα είτε τα ξέρουμε οπτικά αλλά συνειδητοποιούμε πως δεν ξέρουμε το όνομά τους.

Ο παίχτης που δείχνει την κάρτα βλέπει το πίσω μέρος της με τις σχετικές πληροφορίες και μπορεί να δώσει κάποια hints όπως τη χώρα στη οποία βρίσκεται το μνημείο ή κάποια άλλα στοιχεία για την ονομασία ή την ιστορία του. Πολλές φορές μέσα σε αυτά τα στοιχεία είναι κρυμμένες λέξεις από την ονομασία του! Αν απαντήσει σωστά κερδίζει την κάρτα αλλά αν απαντήσει λάθος τότε πρέπει να δώσει στον αντίπαλό του μία κάρτα. Το ειδικό ζάρι έχει κι άλλες επιλογές όπως το να μπορεί ο παίχτης να επιλέξει ανάμεσα σε 2 κάρτες ή να δώσει από μία κάρτα στους αντιπάλους του.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη επιλογή στο ζάρι, αυτή του QR Code!! Να ακόμη ένας λόγος που αγάπησα αυτό το παιχνίδι. Γιατί είναι ένα σύγχρονο παιχνίδι που συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας την οποία που λατρεύουν τα παιδιά αφού μεγαλώνουν με αυτή και ακόμα γιατί είναι ένα παιχνίδι που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ερωτήσεις! Αν έχετε smart phone ή tablet τότε είμαι σίγουροι πως θα ενθουσιαστείτε! Το παιχνίδι μπορεί να συνδυαστεί ή να συνεχιστεί διαδικτυακά στην ειδική βάση δεδομένων της learning Tube η οποία ανανεώνεται συνεχώς με νέες κάρτες.

Εναλλακτικοί τρόποι παιχνιδιού

Αν τα παιδιά σας είναι μικρά μην τα αποκλείσετε από αυτά τα παιχνίδια. Τα μικρά παιδιά είναι σφουγγάρια κι εμείς πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να μάθουν κάτι περισσότερο από τα χρώματα και τα ζώα του αγρού. Ακόμη κι ένα τρίχρονο μπορεί να παίξει με τις κάρτες learning tube! 

Ο παραπάνω τρόπος παιχνιδιού μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να μην είναι τόσο πολύπλοκος για παιδιά 3-5 ετών χωρίς ζάρι με χρήση μόνο των καρτών.

Επίσης αν είναι ως 3-5 ετών μπορούμε να δείξουμε στο 3 κάρτες να του πούμε τι απεικονίζεται στην κάθε κάρτα. Αφού μπερδέψουμε τις κάρτες εκείνο πρέπει να τις βάλει στην ίδια σειρά. 

Άλλος τρόπος είναι να ρίξετε τις κάρτες πάνω στο τραπέζι και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν κάποιο συγκεκριμένο αξιοθέατο ή αξιοθέατα που βρίσκονται στην Ευρώπη ή στην Γαλλία. 

Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι που αναφέρονται αναλυτικά στις οδηγίες μέσα στη συσκευασία.

Πιστεύω πως το παιχνίδι αυτό μπορεί να γίνει αφορμή και για ακόμη περισσότερη αναζήτηση γνώσης. Η κόρη μου για παράδειγμα ενθουσιάστηκε όταν έπρεπε να βρει το όνομα ενός μνημείου που γνώριζε από το μάθημα των αγγλικών! Κι εγώ εντυπωσιάστηκα που ο γιος μου ήξερε ότι η μικρή γοργόνα βρίσκεται στη Δανία. Τους έπιασα αδιάβαστους όμως όταν ήταν η σειρά μου να ρωτήσω για το αβαείο Μον Σεν Μισέλ. Ε, καλά ας μην ήξεραν τη λέξη αβαείο αλλά τζάμπα η γιαγιά τους έγραψε για τις εμπειρίες τους στο νησί της παλίρροιας στο Ανθομέλι;

Αναζητήστε λοιπόν με τα παιδιά σας και εξτρά πληροφορίες για τα μνημεία αυτά μέσα από το διαδίκτυο και γιατί όχι οργανώστε κι ένα ταξίδι για να δείτε από κοντά κάποιο από αυτά. Πού ξέρετε μπορεί μέσα από αυτό το παιχνίδι κάποια από τα μνημεία να γίνουν όνειρο ζωής να τα επισκεφτούν τα παιδιά σας ή εσείς στο μέλλον!


Βρείτε το Learning Tubes και στα Social media

Το Site του Learning Tube

Learning Tube στο facebook

Learning Tube στο instagram


 

Τώρα πλέον δεν έχετε άλλη δικαιολογία! Όταν βρεθείτε στην αγορά και δεν μπορείτε να διαλέξετε παιχνίδι για το παιδί, το βαπτισήμι, ή τους φίλους σας, θυμηθείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Learning Tubes. 

Κατερίνα

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενθουσιάστηκα όταν τα παιδιά μου πρότειναν να παίξουμε με το νέο τους παιχνίδι “τα μνημεία του κόσμου”. Πίστευα πως θα ήξερα πολλά, αλλά διαπίστωσα πως οι γνώσεις μου ήταν λίγες . Μπορεί να τα ήξερα φωτογραφικά, αλλά δεν ήξερα ποιάς χώρας ήταν. Τέλειο παιχνίδι γνώσεων και διασκέδασης συγχρόνως με αγωνία ποιός θα κερδίσει τις πιο πολλές κάρτες. Το επόμενο παιχνίδι που θα ήθελα να παίξω με τα εγγόνια μου είναι ” οι πρωτεύουσες του κόσμου” ή τους ” εφευρέτες του κόσμου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ