ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πορτοκαλί Οκτώβρης. Εσύ πόσο πορτοκαλί αντέχεις;

    Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που πήγα στο Πήλιο, Οκτώβρη μήνα, και κατευθυνόμενοι προς τη Μακρινίτσα περάσαμε από το πιο πορτοκαλί δάσος που έχω δει στη ζωή μου. Νομίζω ότι το χρώμα που αντίκρισαν τα μάτια μου, θα με ακολουθεί για όλη μου τη ζωή! Πορτοκαλί άλλοτε βαθύ σαν κολοκύθα και άλλοτε έντονο σαν πορτοκάλι. Βαθυκόκκινο σαν σαγκουίνι και απαλό σαν ξινούτσικο γκρέιπ φρουτ. Όλη η παλέτα του πορτοκαλί βαμμένη στα υπέροχα φύλλα των δέντρων. Και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν καθόλου λάτρης του συγκεκριμένου χρώματος, τελικά το έβαλα στην καρδιά μου και το συνδύασα απολύτως με τον φθινόπωρο αντέχοντας, ειδικά τον Οκτώβριο, όσο πορτοκαλί τραβάει η ψυχή μου!

    o-portokali-oktovris-mas-esy-poso-portokali-antecheis

    Διαβάστε για τους λόγους που πρέπει  και εσείς να επισκεφτείτε το Πήλιο εδώ: 

    10+2 Λόγοι για να Επισκεφτείτε το Πήλιο


    ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΚΤΩΒΡΗΣ

    Ωστόσο, ένας ακόμη λόγος που τα τελευταία χρόνια το πορτοκαλί έχει μπει στη ζωή μας είναι το Halloween. Ω ναι, αυτή η γιορτή που αγαπάμε να μισούμε… το ξενόφερτο αυτό έθιμο για το οποίο σας  μίλησα πέρσι για πρώτη φορά, (και αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε τις αναρτήσεις της Εύης και της Μαρίας που ειδικεύονται πλέον σε αυτή τη γιορτή) και με βλέπω να συνεχίσω να σας μιλάω και τα επόμενα χρόνια! Όπως σας έχω πει λοιπόν, η κόρη μου λατρεύει το Halloween και φυσικά δεν λείπουν οι κολοκύθες και τα διάφορα πορτοκαλί αντικείμενα από το σπίτι  μας αυτή την περίοδο. Και έστω κι αν και φέτος δεν θα καταφέρουμε να το γιορτάσουμε όπως και πέρσι, όλο και κάτι θα ετοιμάσαμε, έτσι για το happening βρε αδερφέ! 

    o-portokali-oktovris-mas-esy-poso-portokali-antecheis (2)

    Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι να κάνετε το φθινόπωρο πιο διασκεδαστικό


    Και μπορεί ακόμα τα δέντρα εδώ στην Αθήνα να μην έχουν κιτρινίσει ή χάσει το χρώμα τους αλλά αναμένω με αγωνία να παίξω με τα πεσμένα κιτρινοπορτοκαλί φύλλα των δέντρων και να βγάλουμε τις πατροπαράδοτες φθινοπωρινές μας φωτογραφίες! 

    portaria_pilio_anthomeli

    Πάρτε ιδέα για όμορφη φθινοπωρινή φωτογράφιση εδώ: Ιδέα για χειμερινή φωτογράφιση

    Και παρόλο που ένα ταξίδι που είχαμε οργανώσει ακυρώθηκε, ετοιμάζουμε και δεύτερο, πιο εντυπωσιακό. Για αυτό ακολουθήστε μας και το instagram στο Ανθομέλι για πολλά instastories και αρκετό φωτογραφικό υλικό που θα έρθει σύντομα από μία πόλη όχι γεμάτη πορτοκαλί αλλά γεμάτη Φως. Ποια λέτε να είναι; 

    Και μετά από όλα τα παραπάνω, για πείτε μου παρακαλώ, εσείς πόσο πορτοκαλί αντέχετε τον Οκτώβριο; 

    Κάλη


    Αντέχεις λίγο ακόμα πορτοκαλί; 

    1) Τρόποι για να φας το αυγουλάκι σου λίγο διαφορετικό

    2) Να σας κεράσουμε γλυκό περγαμόντο

    3) Οι λωτοί και το μάθημα της ιστορίας

    4) Κοτόπουλο με πατάτες μουσταρδοπορτοκαλολεμονάτα

    5) Γίγαντες με πολύχρωμες πιπεριές 

    6) Συμβουλές για ψητά κυδώνια

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αντέχω κι άλλο πορτοκαλί μη φοβάσαι.
      Μόνο στη φύση το αντιλαμβάνεται κανείς.
      Πηγαίνοντας κι εμείς στο χωριό μας , στην ορεινή Χαλκιδική, βλέπουμε όλη αυτή την γκάμα του πορτοκαλοκιτρινοκοκκινομπορντώ.
      Τρέμε Μοιραράκη
      Οι κολοκύθες μου αρέσουν, όχι όμως και το ξενόφερτο έθιμο.

    2. Αγαπάμε το πορτοκαλί στο σπίτι μας!Ζεστό, χαρούμενο και χουχουλιάρικο μαζι!!!Φύλλα και κολοκύθες η πεμπτουσία του!Ανυπομονούμε για νέα απο τα αγαπημένα μας Ιωάννινα!Όσο για το Halloween το γιορτάζουμε 5(!)χρόνια τώρα στην πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή του, πιο πολύ σαν άλλοθι για τις λιχουδιές που τρώμε!!!Καλό Φθινόπωρο Ανθομελάκια!

    3. Εγω θυμαμαι και περσι που βαλατε πορτοκαλι και στα Χριστουγεννα και ηταν καταπληκτικα διαφορετικο!!! Παντως το φθινοπωρο ειναι παρεξηγημενο. Εχει τοσο ομορφα στοιχεια για διακοσμηση και καταπληκτικο καιρο για αποδρασεις!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης