ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μια Ζαχαρένια Συνταγή… στο θέατρο Φούρνος

    Και να που άρχισε η θεατρική σαιζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2018. Ειδικά στην Αθήνα που είναι η πρωτεύουσα με τις περισσότερες παραστάσεις τον χρόνο, τα θέατρα ήδη άνοιξαν τις πύλες τους και τα πρώτα εισιτήρια άρχισαν ήδη να κόβονται. Οι παραστάσεις πολλές, για διάφορες ηλικίες και για όλα τα βαλάντια. Οπότε αν και εσάς στην πόλη σας, τα θέατρά σας ξεκίνησαν τη χειμερινή λειτουργία τους, μην διστάσετε να πάτε τα παιδιά σας ώστε να γνωρίσουν αυτού του είδους την τέχνη. Εάν πάλι μένετε στην Αθήνα τότε φέτος θα σας έχουμε όμορφες προτάσεις για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά ώστε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο. Κόβουμε το νήμα με μια παράσταση για μικρά παιδιά (ηλικίας 3,5-6) στο Θέατρο Φούρνος: Μια Ζαχαρένια Συνταγή που είναι μια θεατρική διασκευή του βιβλίου της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

    zaharenia_syntagi (3)

    Ο Ρένος Ζαχαρένιος είναι ένας γλυκός και καλός ζαχαροπλάστης που ζει στην Συννεφούπολη, την πόλη που κατοικούν οι ήρωες των παραμυθιών. Όταν όμως μαθαίνει ότι οι άνθρωποι στην Γη είναι στενοχωρημένοι αποφασίζει να τους βοηθήσει κάνοντας του ένα δώρο. Τελικά η Κοκκινοσκουφίτσα και τα Γουρουνάκια θα τον βοηθήσουν να το καταφέρει ή θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο του; 


    Info: Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρρατείας WithRefugees-www.WithRefugees.gr 


     Και αφού μάθαμε περί τίνος πρόκειται για να δούμε και τι μας άρεσε:

    Στο Θέατρο Φούρνος τα παιδιά έρχονται πολύ κοντά στην παράσταση… κυριολεκτικά. Είναι ένα μικρός χώρος που μπροστά στην σκηνή τα παιδιά κάθονται πάνω σε πουφ ή σε μικρά σκαμπό και έχουν την δυνατότητα να γίνουν ένα με τους ηθοποιούς, οι οποίοι τους ρωτάνε και ζητάνε την άποψή τους για διάφορα θέματα. Τα παιδιά φυσικά ενθουσιασμένα απαντούν και έτσι η λέξη “διάδραση” παίρνει σάρκα και οστά. Επίσης συμμετέχουν και ενεργά με διάφορους άλλους τρόπους αλλά να μην σας τα πω όλα και χαθεί η μαγεία!

    zaharenia_syntagi (1)

    Τα τραγούδια της παράσταση είναι του Χρήστου Θηβαίου και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι ηθοποιοί τραγουδούσαν χωρίς playback (το λέω γιατί έχω δει και το αντίθετο σε παιδική παράσταση) και χωρίς μικρόφωνο. Ωστόσο, η ακουστική είναι θαυμάσια οπότε μην ανησυχείτε καθόλου.

    Το όλο κλίμα είναι ήρεμο και γλυκό όσο και η παράσταση. Τα χρώματα και το απλό σκηνικό σε ηρεμούν και δεν υπάρχουν εντάσεις και λόγια που μπορεί να ταράξουν τα παιδιά. Το νόημα της παράσταση έρχεται με ήπιο και απλό τρόπο ώστε να γίνει κατανοητό και από τα μικρότερα παιδιά, τα οποία όμως να είστε σίγουροι ότι εκείνη την στιγμή θα ασχολούνται περισσότερο με τους κουραμπιέδες και τα γλυκά παρά με το ποιο είναι το νόημα της παράσταση, χεχε! Αυτό θα γίνει αργότερα με τη δική σας συμβολή και συζήτηση μαζί τους. 

    zaharenia_syntagi (2)

    Η παράσταση διαρκεί περίπου 1 ώρα (την διασκευή για το θέατρο της έχει κάνει η κ. Ελεάννα Σαντοριναίου) και βγαίνοντας σας περιμένει και μια έκπληξη.  Ε, τι έτσι θα σας αφήσουν, να σας πέσει το ζάχαρο και να μην ξέρετε τι να κάνετε! 

    Θέατρο Φούρνος

    Βρείτε τους στο fb εδώ για να ενημερώνεστε για τις παραστάσεις τους

    Η Ζαχαρένια Συνταγή κάθε Κυριακή στις 17:οο 


     

    Info: Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου είναι μία εξαίρετη συγγραφέας που εκτός από την Ζαχαρένια Συνταγή έχει γράψει και άλλα σπουδαία βιβλία, όπως το Μέσα από τα Μάτια τους, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική


    zaharenia_syntagi

    H Μελίτα, παρόλο που ήταν από τα μεγαλύτερα παιδιά στην παράσταση, πέρασε ένα όμορφο απόγευμα μαζί με τους φίλους της και σαν να της άνοιξε και η όρεξη για νέες θεατρικές παραστάσεις. Για να δούμε, τι θα δούμε και φέτος! 

    Περιμένω στα σχόλια την άποψή σας για διάφορες θεατρικές παραστάσεις και φυσικά για την Ζαχαρένια Συνταγή αν την έχετε δει. 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης