ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 παιχνίδια για κοριτσίστικο πυτζάμα πάρτυ

    Αν ετοιμάζεις κι εσύ ένα κοριτσίστικο πυτζάμα πάρτυ για το κορίτσι ή τα κορίτσια σου τότε διαβάζεις το ιδανικό άρθρο. 10 παιχνίδια για πυτζάμα πάρτυ που θα απογειώσουν το sleepover σας!

    Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι η κόρη μου είναι μοναχοπαίδι ή ότι της έχουμε περάσει εμείς πολύ θετικά την ιδέα του sleepover αλλά σε γενικές γραμμές τα πυτζάμα πάρτυ είναι από τα αγαπημένα της και μου ζητάει συχνά πυκνά να καλέσουμε τις φίλες της στο σπίτι για να κοιμηθούν. Κι έστω κι αν τελικά το να κοιμηθούν τα παιδιά για όλο το βράδυ στο σπίτι μας είναι γενικά δύσκολο, αφού δεν παίρνει εύκολα την απόφαση ένας γονιός να αφήσει το παιδί του να κοιμηθεί σε ένα “ξένο” σπίτι, τα κορίτσια βολεύονται έστω και με το να φοράνε τις πυτζάμες τους, να παίζουν, να τρώνε και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες και τελικά οι γονείς τους να τους παίρνουν λίγο πριν τον βραδινό ύπνο.

    Ωστόσο, η Μελίτα δεν έχει παράπονο, έχει ζήσει και τη χαρά του να κοιμηθούν τα ξαδέρφια ή τα πνευματικά της αδέρφια στο σπίτι μας αλλά αυτό δεν το λες και πυτζάμα πάρτυ… το λες all day party, χεχε! Κι έστω και με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους δεν παύει φυσικά να είναι ένα παιδικό πάρτυ! Μέσα από την εμπειρία μου, λοιπόν, και σε συνεργασία με το toys.gr θα σας προτείνω παιχνίδια που αγαπούν να παίζουν τα κορίτσια μας όταν κάνουν πυτζάμα πάρτυ και εύχομαι να τα βρείτε κι εσείς ενδιαφέροντα. 

    Παιχνίδια για κοριτσίστικο πυτζάμα πάρτυ

    1) Θάρρος ή αλήθεια 

    Εντάξει, αυτό το παιχνίδι το παίζατε κι εσείς όταν ήσασταν μικροί, έτσι δεν είναι; Όσο τα κορίτσια μεγαλώνουν και αποκτούν λόγο και περισσότερη οικειότητα μεταξύ τους έχουν το θάρρος να μιλήσουν και να γελάσουν για πιο ιδιαίτερα πράγματα και αυτό το παιχνίδι είναι ό,τι πρέπει. Φυσικά, τα μικρά συνήθως διαλέγουν θάρρος, το οποίο στις μέρες μας το λένε challenge, γιατί σκάνε στα γέλια όταν πρέπει να περάσουν διάφορες δοκιμασίες ή προκλήσεις.

    Και αν είστε από αυτούς που δεν το ξέρουν ας σας δώσω μερικά παραδείγματα.

    Θάρρος: Πήγαινε στο σαλόνι και κάνε ένα χορευτικό μπροστά στους γονείς μας.

    Αλήθεια: Έχεις κοιμηθεί ποτέ μέσα στην τάξη;

    Για να τους βοηθήσετε, μπορείτε εκ των προτέρων να γράψετε σε μερικά χαρτάκια διάφορες ερωτήσεις ή challenges ώστε να διαλέγουν μέσα από δύο μπολάκια και να κάνουν αυτό που γράφει. 

    10  παιχνίδια για κορίτσια σε ένα πυτζάμα πάρτυ.
    Πυτζάμα πάρτυ και μίνι συναυλία!

    2) Μπουκάλα ή αλλιώς Μπουκάλι Μανό (όζα καλέ!) 

    Εδώ έχουμε μια διαφορετική μπουκάλα από αυτή που ξέρετε και αυτό γιατί σε αυτή την ηλικία τα κορίτσια ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα μανό παρά για τα αγόρια. Οπότε κάθε φορά που θα γυρνάνε το μανό και το καπάκι δείξει κάποιο κοριτσάκι αυτό θα πρέπει να βάψει ένα του νύχι. Όποιο κοριτσάκι βάψει πρώτο όλα του τα νύχια είναι και η νικήτρια!

    3) Τυφλό μακιγιάζ

    Εδώ μιλάμε για πολύ γέλιο! Κλείνετε τα μάτια ενός κοριτσιού με ένα μαντήλι ή μια μάσκα ύπνου για περισσότερο εφέ και του ζητάτε να βάψει τα χειλάκια της φίλης της με κραγιόν. Όποια απ’ όλες το κάνεις καλύτερα, κερδίζει το παιχνίδι. Μην μπείτε στην διαδικασία να τους επιτρέψετε να βάψουν όλο το πρόσωπό τους γιατί και χρονοβόρο είναι και δεν χρειάζεται να λερωθούν περισσότερο. Το κραγιονάκι είναι ό,τι πρέπει!

    4) Επιτραπέζιο Pyjama Party

    Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά, λατρεύουν τα επιτραπέζια! Πόσο μάλλον όταν είναι κοριτσίστικα, φουλ στο ροζ και περιέχουν challenges (προκλήσεις), δημιουργία υπέροχων φανταστικών ιστοριών και φυσικά σασπένς για τον νικητή! Όλα αυτά τα βρήκαμε στο επιτραπέζιο παιχνίδι Pyjama Party που προμηθευτήκαμε από το www.toys.gr και είναι το απόλυτo must!

    To παιχνίδι διαθέτει ταμπλό-παζλ και ο σκοπός φυσικά είναι να φτάσεις πρώτος στο τέρμα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να περάσει από διάφορες προκλήσεις. Υπάρχουν 4 κατηγορίες: Αν ήμουν – Θα ήμουν – Φανταστικές ιστορίες και συναισθήματα – Πραγματικές ιστορίες – Προκλήσεις).

    Και επειδή δεν σας γράφω για τίποτα χωρίς να το έχω δοκιμάσει πρώτα, να σας πω ότι τα κορίτσια το λάτρεψαν και κάτι ακόμα καλύτερο… έσκασαν στα γέλια! Έκαναν τις κότες (και εγώ μαζί τους!), είπαν αστείες ιστορίες, περπάτησαν με βιβλία στο κεφάλι και φυσικά έβαψαν και νυχάκια. Τι άλλο να θέλει ένα κορίτσι; Οπότε ένα μεγάλο τσεκ για το επιτραπέζιο παιχνίδι Pyjama Party από το toys.gr και την εταιρεία djeco

    10  παιχνίδια για κορίτσια σε ένα πυτζάμα πάρτυ.
    Επιτραπέζιο παιχνίδι Pyjama Party από το toys.gr

    To www.toys.gr αποτελεί τον παράδεισο του παιδικού online shopping καθώς θα βρείτε ποιοτικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και για όλα τα βαλάντια. Τα δικά μας αγαπημένα παιχνίδια είναι από τη γνωστή εταιρεία djeco. Στο toys.gr θα βρείτε μία τεράστια γκάμα παιχνιδιών diy, παζλ αλλά και επιτραπέζιων. Ωστόσο, το shopping δεν σταματάει στα παιχνίδια καθώς θα βρείτε υπέροχα διακοσμητικά και έπιπλά δωματίου.

    Bρείτε τους επίσης στο Facebook εδώ


    10  παιχνίδια για κορίτσια σε ένα πυτζάμα πάρτυ.
    Κατάλληλο για 2 ως 4 παίκτες ηλικίας 7-13 χρονών.

    5) Minute to win it games

    Στην ίδια φιλοσοφία (γέλιο και challenges) ανήκουν και τα minute to win it games για τα οποία σας έχουμε μιλήσει παλιότερα εδώ. Φυσικά αν τα κορίτσια είναι μικρά θα χρειαστούν λίγο και τη βοήθειά σας αλλά αυτό δεν είναι η μαγεία; Tα πάρτυ αποτελούν αρκετές φορές ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και φυσικά για bonding! 

    6) Αγώνες παζλ 

    Αν και η Μελίτα δεν ήταν φαν ποτέ τον παζλ, σε αντίθεση με την ανιψιά μου που τα λατρεύει, αυτό το παιχνίδι το προτείνω γιατί έχει μέσα του τον παράγοντα αγωνία και λίγο ανταγωνιστικότητα που μπορεί να αρέσει στα παιδιά. Μοιράστε στα κορίτσια μικρά παζλ με ίσα κομμάτια και όποια καταφέρει να το κάνει πρώτη θα είναι η νικήτρια. Τόσο απλά! 

    7) Καυτή πατάτα 

    Το γνωστό παιχνίδι με το χιλιοτυλιγμένο δωράκι. Παίρνετε ένα μικρό δώρο (ίσως ένα ζευγάρι σκουλαρικάκια, ένα κολιεδάκι) και το τυλίγετε πολλές φορές με διάφορους τρόπους και περιτυλίγματα. Το παιδιά κάθονται οκλαδόν σε κύκλο και το δίνουν στον διπλανό τους όσο παίζει η μουσική (υποτίθεται πως η πατάτα είναι καυτή) και όταν σταματήσει η μουσική (εσείς θα το κάνετε και αυτό) το παιδί που το έχει στο χέρι του, βγάζει ένα περιτύλιγμα. Η μουσική ξεκινάει και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Το παιδί που θα βγάλει το τελευταίο χαρτί, κερδίζει το δώρο. Ωστόσο μπορείτε να έχετε για όλα τα κορίτσια ένα μικρό δωράκι ώστε να μην μείνουν παραπονεμένα. 

    10  παιχνίδια για κορίτσια σε ένα πυτζάμα πάρτυ.

    8) Κυνήγι θησαυρού

    Αν κάνετε κέφι να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο μπορείτε να ετοιμάσετε από νωρίτερα ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με οδηγίες για να βρούνε στο τέλος ένα κουτί με δωράκια ή την ταινία που μπορεί να τους βάλετε να δούνε το βράδυ (αν είναι μέσα στο πρόγραμμα). Κέφι να έχετε και όρεξη! Δείτε ιδέες για παιχνίδι χαμένου θησαυρού εδώ

    9) DIY μαξιλαροθήκες

    Μπορεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα να μην είναι ακριβώς παιχνίδι αλλά σίγουρα θα αρέσει στα κορίτσια. Σε περίπτωση, λοιπόν, που το παιδί σας  ή οι καλεσμένες του είναι φαν του diy και θέλετε να περάσει το πάρτυ σας λίγο πιο ήρεμα, τότε αυτή η δραστηριότητα είναι φοβερή! Προμηθευτείτε λευκές φθηνές μαξιλαροθήκες και ειδικά χρώματα υφάσματος και βάλτε τα κορίτσια να ζωγραφίσουν τη δική τους μαξιλαροθήκη. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψουν. 

     10) Fancy ντύσιμο

    Και αν απλά θέλουν να παίξουν χωρίς κανόνες, τότε δώστε τους ρούχα, μαντήλια, τσάντες και αξεσουάρ και αφήστε τες να αυτοσχεδιάσουν, να γελάσουν, να ντυθούν και να φτιασιδωθούν! Εμείς άλλωστε έχουμε μια ειδική τσάντα με στολές και αξεσουάρ (τσαντάρα θα την έλεγες) και πολύ συχνά την χρησιμοποιούν τα κορίτσια για παιχνίδι! Το απόλυτο must για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο!


    Στο toys.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία στολών και αξεσουάρ για κορίτσια όλο τον χρόνο.


    10  παιχνίδια για κορίτσια σε ένα πυτζάμα πάρτυ.

    Και όταν όλα αυτά τελειώσουν και τα κορίτσια, έχοντας πρώτα παίξει τρελό μαξιλαροπόλεμο, αποκαμωμένα πέσουν στα κρεβάτια, στρωσίδια ή σε ότι άλλο επάνω τους έχετε στρώσει, τότε απλά δώστε τους να πιούνε γαλατάκι και να φάνε κάτι, βάλτε τους μια ταινία ή ακόμα καλύτερα διαβάστε τους ένα παραμύθι και αφήστε τους στην αγκαλιά του Μορφέα! 

    Διαβάστε περισσότερα:

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες μας, φυσικά υπάρχουν ακόμα άπειρες αλλά προτίμησα να σας βάλω τα δικά μας αγαπημένα παιχνίδια!Θα χαρώ να μου γράψετε σε σχόλιο αν έχετε κάνει κάποιο πυτζάμα πάρτυ ή αν έχετε πάει σε κάποιο και σε τι ηλικία. 

    Κάλη 

    *** Η ανάρτηση αυτή έγινε σε συνεργασία με το e-shop toys.gr αλλά όλα όσα γράφονται σε αυτή αποτελούν προσωπική μου άποψη. 

    Pin itpyjama_party_games

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης