ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η βάπτιση του Αλέξανδρου με θέμα το τσίρκο

    Η σημερινή μου ανάρτηση είναι για μία βάπτιση που μπορεί να μην έγινε “χθες” αλλά σχεδόν πριν τρία χρόνια όμως ήταν τόσο πρωτοποριακή που ακόμα και σήμερα είναι φοβερά επίκαιρο το θέμα της. Ήταν η βάπτιση του αγαπημένου μου Αλέξανδρου, του δεύτερου γιου της Νονάς Φλώρας και του Νονού Στράτου (η οποία είναι πλέον τρίτεκνη) που σήμερα θα έχουν τη χαρά να δουν ξανά “στημένη” τη βάπτιση του γιου τους. Μια βάπτιση που για μένα ήταν από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, που έχω παρευρεθεί κυρίως όσον αφορά σε αγόρι! Βάπτιση με θέμα το τσίρκο γιατί αυτός ο γιος της είναι θέαμα από μόνος τους… ή καλύτερα αξιοθέατο! Είναι ένας κούκλος! 

    vaptisi_tsirko (2)

    ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ 

    Ας ξεκινήσουμε όμως με το προσκλητήριο! Από μόνο του το προσκλητήριο σε προετοίμαζε για το θέμα που θα ακολουθούσε και φυσικά μόνο απλό δεν το έλεγες! Καλωσορίσατε στο Τσίρκο μας!

    vaptisi_tsirko (4)

    Η βάπτιση έγινε στο Ξωκλησι του Αγίου Γεωργίου στην Πολιτεία και πραγματικά η ημέρα ήταν χάρμα οφθαλμών. Με ένα απαλό αεράκι που αρκούσε για να σε ανακουφίσει από τη ζέστη και έναν ήλιο που έδειχνε όλη τη βάπτιση ονειρεμένη. Ο μικρός Αλέξανδρος δεν έκλαψε ιδιαίτερα (ή τουλάχιστον έτσι θυμάμαι εγώ) οπότε δεν υπήρχε τίποτα που να εμποδίζει την καλή διάθεση και την συγκίνηση όλων μας.

    vaptisi_tsirko (12)

    Η κολυμπήθρα και το ξωκλήσι ήταν στολισμένα με πανέμορφα λουλούδια σε κίτρινους και κόκκινους χρωματισμούς. Και παρόλο που σε βαπτίσεις του τύπου “δεν έχει να καθίσω” συνήθως κουράζεσαι, η ατμόσφαιρα και η ομορφιά γύρω σου δεν σε άφηνε να βαρεθείς ή να κουραστείς.  

    vaptisi_tsirko (1)

    Τα πεζούλια ήταν και αυτά στολισμένα με διάφορα αντικείμενα που παρέπεμπαν στο τσίρκο καθώς και με ολόφρεσκους πράσινους βασιλικούς. Τσίρκο – ταμπέλες , τσίρκο – αξεσουάρ και όλα σε χρωματιστούς του κίτρινου, κόκκινου, μπλε χωρίς όμως να θυμίζουν καθόλου “τσιρκολέ”! Όλα με όμορφη και παιδική αισθητική!

    vaptisi_tsirko (3)vaptisi_tsirko

    Το τραπέζι με τα γλυκά (candy bar) ήταν άρτια οργανωμένο και φυσικά τα εδέσματα ήταν ένα κι ένα με τεράστια ποικιλία για μικρούς και μεγάλους. Μπισκότα, cupcakes, ποπ-κορν, γλυφιτζούρια, καραμέλες και φυσικά νερά και λεμονάδα που δεν άφηναν κανέναν χωρίς τη γλύκα και τη δροσιά τους. 

    vaptisi_tsirko (2)vaptisi_tsirko (9) vaptisi_tsirko (11)vaptisi_tsirko (16)

    Και φυσικά η Μελίτα τα τίμησε όλα δεόντως!vaptisi_tsirko (8)

    Οι μπομπονιέρες ήταν και αυτές πολύ ξεχωριστές. Σουβέρ από φελλό ζωγραφισμένα στο χέρι με παραστάσεις του τσίρκου για όλους. Αργότερα ωστόσο δόθηκαν για τα παιδιά ξύλινα door hangers για να γραφτεί το όνομα του παιδιού και να κρεμαστεί έξω από την πόρτα του δωματίου του. 
    vaptisi_tsirko (7)

    Ο χώρος που επέλεξαν τα παιδιά για μετά τη βάπτιση ήταν μοναδικός και πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα. Ήταν στην Κηφισιά μέσα σε έναν κήπο που η δροσιά του και η σκιά και μόνο σε τραβούσε για να καθίσεις. Οσο λοιπόν εμείς πίναμε το κρασάκι μας και απολαμβάναμε τον νοστιμότατο μπουφέ, γράφαμε και την ευχή μας στο νεοφότιστο και την ρίχναμε μέσα σε αυτό το (πάλι για την εποχή του) πρωτότυπο πίνακα ευχών!

    vaptisi_tsirko (13)

    Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τα παιδιά ήταν γεμάτος με παιχνίδια που είχε φτιάξει η Φλώρα με τα ίδια της τα χέρια. Ετσι κανένα δεν βαρέθηκε μέχρι να έρθουν οι ανιματέρ, οι οποίοι κατέφθασαν ως ξυλοπόδαροι και ενθουσίασαν όλα τα παιδιά.  

    vaptisi_tsirko (5)

    Στη συνέχεια η ανιματέρ ντύθηκε κλόουν και απασχόλησε τα παιδιά με πολλά πολλά παιχνίδια και χορό. 

    vaptisi_tsirko (15)

    Highlight φυσικά το photo booth που είχε στηθεί για τα παιδιά με photo props που έφτιαξε πάλι η ίδια η Νονά μας. Άλλος για το τσίρκο μας!!!!

    vaptisi_tsirko (6)


    Εάν ενδιαφέρεστε ωστόσο για επαγγελματικό photobooth δείτε εδώ τι έχουμε να σας προτείνουμε. To Selfiebooth είναι το πρώτο mirror style photobooth που ήρθε στην Ελλάδα και μπορεί να προσφέρει υπέροχες αναμνήσεις στους καλεσμένους της εκδήλωσής σας. 

    Μάθετε περισσότερα στο www.selfiebooth.gr

    ή στείλτε e-mail στο: [email protected]

    Βρείτε τους επίσης στο facebook: facebook.com/selfiebooth  και

    στο instagram: instagram.com/selfieboothgr


    vaptisi_tsirko (10)Η πινιάτα τους, όπως πάντα, ήταν από το δικό μας brand We love pinatas. Τα ήδη επιτυχημένα σχέδιά μας μπορείτε να τα βρείτε στο www.jamjar.gr/store/welovepinatas και να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω μηνύματος σε περίπτωση που δεν υπάρχει το σχέδιο που θέλετε. Ακολουθήστε μας στο facebook εδώ αλλά και στο instagram εδώ.  vaptisi_tsirko H επιλογή σε σχέδιο δεν μπορούσε να είναι άλλη από ένα τσίρκο σε μικρογραφία! Την εποχή εκείνη ήταν μάλιστα από τις πρώτες μεγάλες και τρισδιάστατες πινιάτες που είχαμε κάνει και τα παιδιά δεν χόρταιναν να την χτυπάνε. vaptisi_tsirko (1)

    Και για το τέλος, ακόμα ένα αναμνηστικό. Με την ρετρό φωτογραφική μηχανή τους βγάζανε τα παιδιά φωτογραφία στο photobooth, την οποία κολλούσαν πάνω σε ένα χαρτονένιο τσίρκο για να την πάρουμε μαζί μας. Ένα όμορφο καδράκι για το δωμάτιο του παιδιού! 

    vaptisi_tsirko (3)

    Πώς σας φάνηκε η βάπτιση με θέμα το τσίρκο; Νομίζω ότι είχε πολύ όμορφα στοιχεία που μπορείτε να ενσωματώσετε και στη δική σας. Αλήθεια έχει κάνει κάποιος βάπτιση με αυτό το θέμα κι αν ναι τι εξτρά στοιχεία είχε; Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας στο [email protected] κι εμείς θα τις ενσωματώσουμε σε αυτή την ανάρτηση με πολλή αγάπη.  

    Κάλη 


    Δείτε περισσότερες ιδέες για βάπτιση εδώ:

    Βάπτιση Λεβάντα-Λεμόνι 

    Βάπτιση με θέμα το Φουρφούρι 

    Όμορφες ιδέες για αγορίστικη βάπτιση 

    Μπομπονιέρες και κεράσματα για βάπτιση

    Βάπτιση  με θέμα τον φιόγκο 

    Μπομπονιέρες γλαστράκια 

    Μπομπονιέρες χάρτινα χωνάκια 

    Πρωτότυπο βιβλίο ευχών

    Προσκλητήρια με θέμα το παγωτό  

     

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πωπω!!πέρασαν τρία σχεδόν χρόνια και όμως μου φαίνεται σα χθές!! Δύσκολη η προετοιμασία
      της με δύο μωρά αλλά κάθε τι που βλέπω με κάνει να χαίρομαι!!! Για Το θέμα δε δυσκολεύτηκα!!μολις αντίκρυσα το γιο μου ήξερα ότι θα είναι «τσίρκο» από μόνος του!! Χαχα!! Ο γλυκός μου!! Λάτρεψα τα χρώματα, την εποχή , το εκκλησάκι , τη διάθεση του κόσμου … αρκετή συγκίνηση για μένα που είχα φτάσει μέχρι εκεί.. μακάρι να πάρουν ιδέες μανούλες που σκαίφτονται το ίδιο θέμα και να το εξελίξουν. υγ:έγινε 13 Σεπτέμβρη παραμονή του σταυρού που γιορτάζει η κόρη μου για αυτό και οι βασιλικοί.

      Τα φιλια μου και σε ευχαριστώ που μου τα ξαναθύμισες

    2. Μπράβο στην @Νονά Φλώρα για την εξαιρετική ιδέα και την απαιτητική προετοιμασία της βάπτισης του γιου της Αλέξανδρου. Πρέπει να ήταν μια πρωτότυπη βάπτιση γεμάτη εκπλήξεις και χρώματα που έκανε μικρούς και μεγάλους, όσους παρευρέθηκαν σε αυτή να περάσουν όμορφα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης