ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καλοκαιρινή συνταγή: Πίκλες “σε πακέτο”

    Καλοκαιράκι έχει η καρδιά μου και… το μπαλκόνι μου καλοκαιράκι… για αυτό φροντίζω να φτιάχνω όμορφα μεζεδάκια για εμάς και τους φίλους μας. Ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά θα σας τα δείξω σήμερα μιας και συνδυάζει 3 απλά υλικά. Το αγαπημένο μου τυρί κρέμα αλλά και το σαλάμι αέρος/μπύρας που τόσο αγαπώ. Όσο για το αγγουράκι τουρσί, μεγάλη ιστορία. Για πολλά χρόνια στη ζωή μου δεν ήθελα ούτε να το βλέπω! Αφού και από το γνωστό μπεργκεράδικο όταν έτρωγα με την μυστική συνταγή με σος από πίκλες, εγώ πάλι σκέτο το ήθελα. Μετά την εγκυμοσύνη μου όμως έγινε ένα κλικ (δεν έχω ιδέα πως ξεκίνησε) και ξαφνικά άρχισε να μου αρέσει και έτσι έγινε μέρος της ζωής μας περισσότερο από ποτέ! Πίκλες σε “πακέτο” λοιπόν σήμερα, μια συνταγή εύκολη και τέλεια ως συνοδευτικό για την βραδινή σας μπυρίτσα. 

    aggouraki_toursi_salami_orektiko

    ΠΙΚΛΕΣ “ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ”

    Τα πράγματα είναι απλά για αυτό δεν θα σας κουράσω με συγκεκριμένες ποσότητες. Αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τα άτομα που έχετε καλέσει ή με το πόσο πιστεύετε ότι μπορείτε να φάτε εσείς! 

    Θα χρειαστείτε:

    • Σαλάμι μπύρας/αέρος (το στρογγυλό) κομμένο σε λεπτές φέτες. 
    • Τυρί κρέμα (εγώ βάζω philadelphia) 
    • Πίκλες (αγγουράκι τουρσί) ολόκληρες ή κομμένες στη μέση 

    Εκτέλεση

    Αλείφετε το κέντρο του σαλαμιού με μια γερή ποσότητα τυρί κρέμα και απλώνετε πάνω του το αγγουράκι (πίκλα). Τυλίγετε το σαλαμάκι και κλείνετε με οδοντογλυφίδα. Τόσο απλά!!!

    aggouraki_toursi_salami_orektiko_2 Αποτελεί ένα πικάντικο ορεκτικό που θα αγαπήσουν όσοι αγαπάνε τις πίκλες. Εγώ προσωπικά το κάνω πολύ συχνά έστω κι αν δεν πίνουμε μπύρα με τον άντρα μου. Μου αρέσει το πως σβήνει η αλμύρα της πίκλας μέσα στη δροσιά του τυριού κρέμας. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. 
    aggouraki_toursi_salami_orektiko_3

    Θα χαρώ να μάθω αν σας άρεσε ή αν το φτιάχνετε κι εσείς. Για περισσότερες αλμυρές συνταγές δείτε εδώ. Αλήθεια θέλετε κι άλλες εύκολες συνταγές; 

    Κάλη


     Ένα ακόμα καλοκαιρινό ορεκτικό εύκολο και γρήγορο είναι αυτό: 

    https://www.anthomeli.com/2017/06/nostima-orektika-gia-mpoufe.html

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Θα το δοκιμάσω σίγουρα Κάλη! Τα λατρεύω όλα τα υλικά! Και το αγγουράκι τουρσί, και το Φιλαδέλφεια αλλά και το σαλάμι!!! Πάρα πολύ ωραία πρόταση και σίγουρα γευστικότατο ορεκτικό/fingerfood.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης