ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ελεύθερος χρόνος για τη Μαμά (Μέρος 2ο)

    Ελεύθερος χρόνος, λέει για την μαμά. Έχετε κυρία μου; Τι  να πω τώρα εγώ με ένα παιδί, ότι δεν έχω; Θα πέσουν να με φάνε οι δίτεκνοι, τρίτεκνοι και πάσης φύσεως πολύτεκνοι! Οπότε, ναι, ομολογώ ότι όσο μεγαλώνει το παιδί μου έχω κι εγώ λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου όταν βρίσκομαι στο σπίτι… κυρίως το πρωί που είναι στο σχολείο αλλά και το βράδυ αφού κοιμηθεί και παλεύω κι εγώ να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Και επειδή είμαι και από τις γυναίκες που έχω πολύ βοήθεια από τον άντρα μου και γενικά δεν είμαι και cleaning-freak απολαμβάνω κάποιες στιγμές μόνο για μένα. Λίγες μεν γιατί ως ελεύθερος επαγγελματίας το τρέξιμο των δουλειών δεν τελειώνει ποτέ αλλά δεν έχω παράπονο… και πάλι ευγνώμων είμαι. 

    eleftheros_chronos_gia_ti_mama

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

    Νούμερο 1 δραστηριότητα για τον ελεύθερό μου χρόνο είναι το κινητάκι  μου. Η διαφορά με τον υπολογιστή είναι ότι όταν καθίσω στο γραφείο μου όλο και κάποια δουλειά θα βρω να κάνω.. ενώ στο κινητό χαζολογάω και ευχαριστιέμαι σερφάρισμα και ανάγνωση άλλων blogs χωρίς να είμαι υποχρεωμένη να γράψω κάποιο κείμενο. Φυσικά πάντα υπάρχει και η περίπτωση να πρέπει να το χρησιμοποιήσω για socialmediaki δουλειά αλλά τις περισσότερες είναι για χάζεμα και χάσιμο χρόνο, χεχε! Ε, ομολογήστε το! Το κινητό έχει γίνει ακόμα και η αντικατάσταση του περιοδικού στο μπάνιο για πολλούς, χαχα!

    eleftheros_chronos_mono_gia_ti_mama (4)

    Η δεύτερη αγαπημένη δραστηριότητα είναι το διάβασμα. Βασικά πρώτη είναι αλλά επειδή θέλει περισσότερη συγκέντρωση από το κινητό αναγκαστικά παίρνει δεύτερη θέση. Η ώρα που συνήθως διαβάζω είναι η βραδινή λίγο πριν τον ύπνο (που αν το βιβλίο είναι ωραίο τον χάνω κιόλας) αλλά και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου που ο καθένας μας (όταν δεν είμαστε έξω βόλτα) έχει δικαιώματα να αξιοποιήσει τον χρόνο του όπως θέλει.  Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τα τελευταία 2 χρόνια ο χρόνος για ανάγνωση έχει αυξηθεί  και βρήκα πάλι την παλιά μου φόρμα.  

    eleftheros_chronos_mono_gia_ti_mama (5)
    Ενα από αυτά που διάβασα τελευταίο βιβλίο της τριλογίας της Αννας Γαλανού, την Εξιλέωση, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

    Η τελευταία χρονιά ήταν αποκάλυψη για μένα όσον αφορά στην προσωπική μου περιποίηση. Έφτασα πάνω από τα 35 για να πω ότι επιτέλους πρέπει να αφιερώσω χρόνο για μένα. Εργαζόμουν και πάλι έκανα λιγότερο beaute από κοπέλες που δεν είχαν προσωπικά χρήματα ή έπαιρναν μικρότερο μισθό από μένα. Τέλος, είπα. Καιρός να κοιτάξω και λίγο τον εαυτό μου. Οπότε άρχισα δειλά δειλά να αγοράζω κάποια προϊόντα για την προσωπική μου περιποίηση. Να είναι καλά η φίλη μου η Εύη από το @mamas’n’papas (την ευχαριστώ και για αυτή την όμορφη φωτογράφιση) που  με βοήθησε να επιλέξω προϊόντα που μου ταιριάζουν  και το πρόσωπό μου βρήκε λίγη από την χαμένη του λάμψη. Έτσι συνήθως το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα και αφού έχει πέσει η Μελίτα για ύπνο, αρχίζω τις μάσκες μου και την περιποίησή μου μπας και εξομαλυνθούν και λίγο οι ρυτίδες που άρχισαν να εμφανίζονται! 

    https://www.instagram.com/p/BioGGbQnXUP/?taken-by=anthomeli

    Ακόμη μία δραστηριότητα που αγαπώ είναι να μιλάω με την Κατερίνα στο τηλέφωνο. Η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν αγαπώ πολύ το τηλέφωνο και νομίζω ότι θα σας το επιβεβαιώσουν και οι φίλες μου. Δεν είμαι ο τύπος που θα μιλάω με τις ώρες στο τηλέφωνο. Μου αρέσει περισσότερο η διαπροσωπική επαφή. Με την Κατερίνα όμως το απολαμβάνω γιατί είναι η ώρα που θα πούμε όσα δεν μπορούμε να πούμε από κοντά, να μιλήσουμε για το Ανθομέλι και τις WeLovePinatas μας αλλά και για τα παιδιά μας. Όταν δε ανοίγουμε και το skype εκεί χάνουμε και λίγο την αίσθηση του χρόνου! 

    eleftheros_chronos_mono_gia_ti_mama (6)


    Διαβάστε και την ανάρτηση της Κατερίνας εδώ:

    https://www.anthomeli.com/2018/05/eleftheros-chronos-mono-gia-ti-mama-meros-1o.html


    H δραστηριότητα που άφησα τελευταία ήταν αυτή του υπολογιστή γιατί εκεί κάπου μπερδεύονται η δουλειά με την απόλαυση και τελικά δεν ξέρω αν η ενασχόλησή μου με τον υπολογιστή αποτελεί μέρος του ελεύθερού μου χρόνου ή όχι. Τον τελευταίο διάστημα μάλιστα που έχει μπερδευτεί και η ανάγνωση βιβλίων μέσα σε αυτό τα μάτια μου υπάρχουν στιγμές που καίνε και τις σταγονίτσες μου (τα γνωστά “δάκρυα”) δεν τις αποφεύγω. Ωστόσο, ομολογώ ότι το blogging και το σερφάρισμα υπάρχουν φορές που με χαλαρώνουν πολύ και αποζητάω χρόνο για να τα απολαύσω. 

    eleftheros_chronos_mono_gia_ti_mama (1)


    Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι οι πυτζάμες που φοράω στην φωτογράφιση είναι από το αγαπημένο μας @damakoupa.gr . Στο e-shop τους θα βρείτε πυτζάμες, μαγιώ, αθλητικά είδη και άνετα ή σέξι εσώρουχα  για κάθε στιγμή της ημέρας. Εγώ γενικά (και σε αντίθεση με την Κατερίνα) τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να είμαι ντυμένη περισσότερο με homewear παρά με πυτζάμες όταν είμαι εντός σπιτιού γιατί μπαινοβγαίνει και πολύ κόσμος στο σπίτι μας αλλά την ανανέωσή μου την έκανα και είμαι έτοιμη για φέτος το καλοκαίρι.

    Βρείτε την και στο facebook εδώ


    eleftheros_chronos_mono_gia_ti_mama (2)

    Και τώρα θα κάνω και κάτι που αυτοί που με ξέρουν θα εκπλαγούν. Θα βάλω κι εγώ ένα challenge. Η αλήθεια είναι ότι εγώ και η Κατερίνα λίγο ή πολύ κάνουμε τα ίδια πράγματα μέσα στο σπίτι στον ελεύθερό μας χρόνο. Οι υπόλοιποι αλήθεια τι  κάνουν; Ας πούμε, απολαμβάνουν το μαγείρεμα, το diy, το να βλέπουν ταινίες. Προκαλώ λοιπόν τις bloggoφίλες μου Εύη από mamasnpapas, την Ελενα από το Busy Mama’s Corner, την Χρυσή από το Bliss Seeking Mom, την Μαρία από την Κόκκινη Καμέλια και την Αγγελική από το e-angelie.gr … αν θέλουν φυσικά… να γράψουν και αυτές για τον ελεύθερο χρόνο για την μαμά μέσα στο σπίτι! Ααα, και να μην ξεχάσω να τονίσω ότι μιλάμε για τον ελεύθερο χρόνο μέσα στο σπίτι… όχι καφεδάκια με φίλες και τέτοια! Τίμια πράγματα, χαχα! 

    eleftheros_chronos_mono_gia_ti_mama (3)
    Παρακαλώ την ειλικρίνειά σας ακόμα κι αν περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο κοιτώντας το ταβάνι! Ποια είμαι εγώ να σας κατακρίνω;

    Και εννοείται ότι περιμένουμε και εσάς να μας αφήσετε το σχόλιο σας. Μηδέν χρόνος για την μαμά; Αχ πείτε ότι προσφέρετε κάτι μικρό και σε εσάς! Θέλω να ακούω ότι δεν ξεχνάμε να είμαστε και οι εαυτοί μας και γυναίκες εκτός από μαμάδες! Περιμένω ε! 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Challenge accepted my friend!! Ελεύθερος χρόνος είπαμε έτσι??δεν θα γράψω για σφουγγαρίστρες το ορκίζομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Χαίρομαι πολύ που σε έβαλα στον κόσμο της περιποίησης προσώπου και που με αντέχεις και κάθεσαι να δοκιμάσω πάνω σου πράγματα!!αχαχα..(ακούγεται κάπως αυτό αχαχαχ)…θα γράψω σύντομα,…ίσως σήμερα κιόλας..ποιος ξέρει..

    2. Ωραία, χαρούμενη ανάρτηση, ωραίες φωτογραφίες κι ωραίες πιτζάμες!
      Υπάρχουν μέρες που δεν περισσεύει δευτερόλεπτο, μη πω ότι χρωστάω κιόλας, αλλά υπάρχουν και μέρες που όλο και κάτι κάνω για τον εαυτό μου.
      Όλες οι μαμάδες πρέπει να βρίσκουμε χρόνο, με κάποιο τρόπο, για τον εαυτό μας!
      Φιλάκια!

      • Έφη μου νομίζω ότι έτσι πρέπει! Δεν είναι σαφώς όλες οι μέρες ίδιες οπότε λογικό. Πρέπει να μας φροντίζουμε!

    3. Σφουγγαρίστρες στην άκρη! Μόνο πράγματα για την γυναίκα Εύη… όχι την μαμά ούτε την νοικοκυρά! Περιμένω με αγωνία!

    4. Κάλη μου σ’ευχαριστώ για την πρόσκληση τόσο πολύ! Θα ψάξω να…. θυμηθώ τί έκανα όταν είχα ελεύθερο, αλλά και τώρα που ο χρόνος για μένα είναι λιγοστός και θα αφιερώσω μία ανάρτηση σε αυτό το υπέροχο θέμα που διάλεξες! By the way, είσαι μια κούκλα στις φωτογραφίες!! Σε φιλώ γλυκά!

      • Χρυσή μου σε ευχαριστώ καταρχάς πολύ για το κοπλιμέντο. Οσο μεγαλώνω τα έχω άνάγκη, χεχε! Κατανοώ πλήρως ότι είσαι μια μαμά με δυο μικρά παιδιά και για αυτό και σε διάλεξα. Ολες οι μαμάδες που προτείνουμε έχουν σχετικά διαφορετικής ηλικίας παιδιά και έχει ενδιαφέρον πέρα από το κλασσικό “δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο” να δούμε τι κάνει η καθεμιά μας και να πάρουμε ιδέες. Θα περιμένω με χαρά! Κάλη

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης