ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    Όσο κι αν καμιά φορά νιώθουμε ότι δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε όλα αυτά τα βιβλία, είστε εσείς που μας παροτρύνετε να σας δίνουμε τις προτάσεις μας και να διοργανώνουμε αυτούς τους διαγωνισμούς. Αφού καμιά φορά μου έρχεται να μετρήσω πόσα αλήθεια βιβλία και τυχερούς νικητές έχουμε κληρώσει αυτά τα τρία χρόνια που ασχολούμαστε με την παρουσίαση των βιβλίων. Αλλά μετά συνειδητοποιώ ότι δεν έχω χρόνο για αυτό. Τι κρίμα! Αυτόν τον μήνα σας έχουμε βιβλία για γερά νεύρα! Βιβλία που θα σας κάνουν να κλάψετε, να νιώσετε αγωνία και ίσως να φοβηθείτε και λίγο. Πάμε να τα δούμε παρέα και περιμένουμε και τη συμμετοχή σας στη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού που υπάρχει στο τέλος.  

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    Ποτέ δεν θα σ’ αφήσω

    Συγγραφέας: Chevy Stevens

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Η Chevy Stevens έχει γίνει μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ. Αν και αγαπημένο μου είναι το βιβλίο της Πουθενά να κρυφτείς, το νέο της βιβλίο με τίτλο  Ποτέ δεν θα σ’ αφήσω είναι επίσης συγκλονιστικό! Κι όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο είναι και ανατρεπτικό! Κεντρικό θέμα η βία προς τις γυναίκες.

    Η Λίντσεϊ δραπετεύει μαζί με την επτάχρονη κόρη της από το σπίτι τους μη μπορώντας να αντέξει την κτητικότητα και τη βιαιότητά του άντρα της. Το ίδιο βράδυ εκείνος προκαλεί με το αυτοκίνητό του τον θάνατο μιας γυναίκας και μπαίνει στη φυλακή. Εκείνη παλεύει επί 11 χρόνια για να σταθεί στα πόδια της ξεκινώντας από την αρχή αλλά όταν ο Άντριου βγαίνει από τη φυλακή ψάχνει να τις βρει. Πρέπει να το εμπιστευτεί; Πόσο έχει αλλάξει; Πόσο μπορεί να εμποδίσει την κόρη της να γνωρίσει τον πατέρα της; Αλλά και κατά πόσο μπορεί να εμπιστευτεί τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται πλέον κοντά της;

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    Σ’ άφησα

    Συγγραφέας: Clare Mackintosh

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Ξεκίνησα να το διαβάζω αφότου διάβασα κριτικές πως είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς που κόβει την ανάσα. Σίγουρα το πρώτο κεφάλαιο σε βάζει «γερά» στο κλίμα και είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις οπωσδήποτε να μάθεις το τέλος. Ωστόσο ως τη μέση σχεδόν του βιβλίου δεν μπορώ να πω ότι με καθήλωσε. Ναι, ήταν ευκολοδιάβαστο αλλά παραήταν αναλυτικό και φλύαρο και έμοιαζε σαν να έφευγε από το κεντρικό θέμα. Ίσως βέβαια με αυτόν τον τρόπο η συγγραφέας Clare Mackintosh ήθελε να μας περιγράψει τους ήρωες, ίσως ήθελε να μας χαλαρώσει και να μας αποπροσανατολίσει μέχρι το τέλος που σίγουρα είναι ανατρεπτικό! Ίσως πάλι με βάση τις κριτικές περίμενα κάτι άλλο από την πλοκή του.

    Το τέλος πάντως σε αποζημιώνει για την υπομονή σου! Για την ακρίβεια το τέλος του πρώτου μέρους σίγουρα θα σας κάνει να γυρίσετε στα πρώτα κεφάλαια και να αναρωτηθείτε «Καλά είναι δυνατόν; Κάτι δεν κατάλαβα καλά;» Κι εκεί είναι που λες… τέλειο βιβλίο! 

    Μέσα σε λίγα λεπτά ο κόσμος της Τζένα Γκρέι βυθίζεται στον εφιάλτη. Η λύση είναι να κάνει μια καινούρια αρχή μακριά απ’ όλους, μακριά απ’ όσους και όσα τη στοιχειώνουν. Κι εκεί που όλα πάνε καλά έρχεται αντιμέτωπη και πάλι με το παρελθόν…

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    Λάβετε μέρος στο βιβλιομαραθώνιο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και κερδίστε δώρα! Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Origin

    Συγγραφέας: Dan Brown

    Εκδόσεις: Ψυχογιός 

    Αγαπημένος και ο Dan Brown. Για όσους γνωρίζουν τη γραφή του το τελευταίο του βιβλίο είναι γραμμένο στα δεδομένα των προηγούμενων βιβλίων του. Το Origin μιλάει για το μέλλον και έχεις σχέση με ανθρώπους των υπολογιστών. Όχι, δεν είναι επιστημονικής φαντασίας! Ωστόσο, αν και δεν είναι αληθινή ιστορία, είναι ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ένα θέμα που μπορεί να συμβεί και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μέσα στις σελίδες του μιλάει ταυτόχρονα για την τέχνη του Gaoudi αφού εξελίσσεται στην Βαρκελώνη κι αυτό το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον για όσους αγαπούν την τέχνη αλλά και τα ταξίδια. 

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    Αντέχεις;

    Συγγραφέας: Χριστίνα Πομόνη

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Ναι, η αλήθεια είναι ότι άντεξα! Μια παράξενη ιστορία με ήρωες που δεν αναγνώρισα στον περίγυρό μου και είπα και ευχαριστώ για αυτό! Και κάπου εκεί σκέφτεσαι… μα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Και μετά λες, ω, ναι υπάρχουν και ελπίζω ποτέ να μην βρεθούν στον δρόμο μου.

    Και όσο κι αν οι ήρωες θα σας εκνευρίσουν (τουλάχιστον αυτό συνέβη σε μένα), δεν θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας γιατί οι αποκαλύψεις που θα γίνονται σιγά σιγά δεν θα ζορίσουν και εκπλήξουν μόνο τον πρωταγωνιστή του βιβλίου αλλά και εσάς. Αυτό που εμένα δεν μου άρεσε ωστόσο είναι ότι το τέλος ήταν τόσο γρήγορο που δεν το ευχαριστήθηκα. Ήθελα λίγες ακόμα λεπτομέρειες για το τέλος και τη συνέχεια καθώς κάποια σημεία που φάνηκαν ότι δεν κολλούσαν.  

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    To Θανάσιμο Πέρασμα

    Συγγραφέας: Lone Theils 

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

    Τελικά καμιά φορά σκέφτομαι όλοι αυτοί οι συγγραφείς μυθιστορημάτων “θρίλερ” έχουν στο μυαλό τους άραγε ότι το βιβλίο τους θα γίνει ταινία; Τα κεφάλαια είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να βλέπεις τις σκηνές αλλά με λίγο θαμπούς τους πρωταγωνιστές. Έτσι και στο θανάσιμο πέρασμα. Η πλοκή χτίζεται σιγά σιγά (δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό “ένα θρίλερ με ταχύτατο ρυθμό” – κάθε άλλο θα έλεγα!), έχει σκαμπανευάσματα αγωνίας και μια έντονη κορύφωση στο τέλος.

    Το γεγονός μάλιστα ότι είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία το κάνει αρκετά πιο ενδιαφέρον. Η πρωταγωνίστρια είναι η δημοσιογράφος Νόρα Σαν που αγοράζοντας μια βαλίτσα από ένα παλαιοπωλείο βρίσκεται να ψάχνει τον δολοφόνο δύο κοριτσιών που εξαφανίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια. Θα είναι ο δολοφόνος τους ένας σίριαλ κίλερ που βρίσκεται ήδη στην φυλακή ή μήπως όχι; 

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία που μας κόψαν την ανάσα

    Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι επιλογές μας για αυτόν τον μήνα! Και φυσικά περιμένουμε την άποψή σας αν έχετε διαβάσει κάποιο από τα παραπάνω. 

    Κάλη και Κατερίνα 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης