ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πάτα like επιτέλους!

    “Πώς σου φαίνεται το βιβλίο που διαβάζεις αυτές τις μέρες;”,  ρώτησα την κόρη μου.

    “Τέλειο! Μιλάει για ένα κορίτσι στην ηλικία μου, την Μπίλη, που μόλις απέκτησε το δικό της τάμπλετ γιατί ως τότε οι γονείς της δεν της επέτρεπαν να έχει δικό της. 

    Κάτι σαν κι εμένα δηλαδή!” … (Γκούχου, γκούχου!)

    “Κι εκείνη αισθανόταν πολύ άβολά που όλοι οι συμμαθητές της μιλούσαν με σχόλια ή μηνύματα μεταξύ τους στο instagram, στο snapchat κι εκείνη δεν μπορούσε να συμμετέχει! Κάποιοι μάλιστα την κορόιδευαν!

    Ε, καλά εδώ δεν είναι ακριβώς σαν κι εμένα γιατί εμένα ούτε με κορόιδευαν αλλά κι εγώ επικοινωνούσα μαζί τους ως τώρα με το δικό σου κινητό…. Ναι, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να έχεις το ολόδικό σου τάμπλετ, το ολόδικό σου κινητό και να τα χρησιμοποιείς όποτε θέλεις!”… (Χαχα! Ναι, σίγουρα δεν είναι το ίδιο…)

    «Και τι έγινε όταν τελικά το πήρε το tablet;», την ρώτησα.

    «Ωωω! Έγιναν διάφορα! Άλλα καλά και άλλα άσχημα! Και πολλά μπερδέματα. Όταν το τελειώσω θα σου τα πω!»

    Αυτά κι άλλα πολλά συζητήσαμε με την κόρη μου σχετικά με το βιβλίο που διάβασε. Το Πάτα like επιτέλους είναι ένα πολύ καινούριο και σύγχρονο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και υπογράφει η συγγραφέας Κέλλυ Αλχανάτη Παπούλη. 

    pata_like_epitelous_1

    pata_like_epitelous

    Βγαλμένο μέσα από την καθημερινότητα των εφήβων αλλά και των γονιών τους, πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο ιστορίες διαδικτυακής τρέλας! Ναι! Ναι! Γιατί αν έχετε παιδιά στην προεφηβεία ή στην εφηβεία σίγουρα με νιώθετε! Σίγουρα θα έχετε νιώσει αυτή την… τρέλα! Σίγουρα λίγο πιο πριν ή λίγο πιο μετά από τα 11 ή 12 χρόνια του παιδιού σας σκεφτόσασταν ή συζητούσατε με το έτερον ήμισυ πότε θα πρέπει να κάνετε το βήμα για να αγοράσετε στον κανακάρη σας ή στην πριγκίπισσά σας το πρώτο τους τάμπλετ!  Κι αν πάλι αυτό δεν ήταν το πρόβλημά σας σίγουρα σας προβλημάτιζε το γεγονός του πόσες ώρες είναι καλό να ασχολείται το παιδί σας με το ίντερνετ ή το αν τελικά ξέρει πώς να προστατευτεί από τους κινδύνους του διαδικτύου. Ίσως να υπέπεσαν στην αντίληψή σας μαλώματα με φίλους στο viber που μπορεί να στεναχώρησαν το παιδί σας. Ή μήπως το παιδί σας δεν αποχωρίζεται το τάμπλετ του ούτε στον ύπνο του;

    pata_like_epitelous_3

    Το βιβλίο Πάτα like επιτέλους νομίζω πως είναι το κατάλληλο ανάγνωσμα για κάθε παιδί λίγο πριν το Γυμνάσιο που μόλις έχει αρχίσει να ασχολείται με τα social media.  Είναι το βιβλίο μέσα στις σελίδες του οποίου θα δει ένα μέρος του εαυτού του. Είναι το βιβλίο που θα του περάσει χρήσιμα μηνύματα για τη σωστή χρήση του διαδικτύου αλλά και τις σχέσεις με φίλους και συγγενείς. Άλλωστε όσα κι αν τα λέτε εσείς… θα είναι πάντα τα λόγια της μαμάς ή του μπαμπά! Και φυσικά μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς και να γίνει αφορμή για συζήτηση όπως έκανα κι εγώ.

    Πρόσκληση-Παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

    Όμως, επιτρέψτε μου να μην πω για το βιβλίο περισσότερα γιατί το επόμενο Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 12 το μεσημέρι,  σας περιμένω μαζί με τα παιδιά σας στη Θεσσαλονίκη στα Public της Τσιμισκή στην παρουσίαση του βιβλίου Πάτα like επιτέλους. Μαζί μου θα είναι η δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη και φυσικά η συγγραφέας του βιβλίου Κέλλυ Αλχανάτη Παπούλη για να τη γνωρίσετε, να σας μιλήσει για το βιβλίο της και να υπογράψει τα δικά σας αντίτυπα!

    pata_like_epitelous

    Όλους εσάς που μας διαβάζετε Ανθομέλι από τη Θεσσαλονίκη, αγαπάτε το διάβασμα και θέλετε να το αγαπήσουν και τα παιδιά σας σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης