ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία μυστηρίου για παιδιά

    Κάποιες φορές πραγματικά αναρωτιέμαι αν είναι καλό να διαβάζουν τα παιδιά μας βιβλία μυστηρίου τα οποία διηγούνται τις περιπέτειες… πολύ τολμηρών παιδιών. Πολλές φορές αναρωτήθηκα μήπως τελικά διαβάζοντας κάτι παράτολμο θα κάνουν κι εκείνα το ίδιο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Γιατί άλλο να μιλάμε για μυστήρια όπως πού χάθηκε η κονκάρδα μου στο σπίτι κι άλλο να μιλάμε για πιο επικίνδυνα θέματα και καταστάσεις που έχουν σχέση με κλέφτες και δολοφόνους.

    Κι αν ο Θησαυρός της Βαγίας και Οι μυστικοί 7 ήταν βιβλία περιπέτειας της εποχής μου μπορώ σίγουρα να πω ότι δεν με επηρέασαν αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν και πολύ τολμηρή γενικά σαν παιδί (όχι πως είμαι τώρα φυσικά)! Τελικά όμως νομίζω πως σε αυτές τις ηλικίες μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε διαβάζοντας τα βιβλία τους και μέσα από τη συζήτηση να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα ήθελα όμως πραγματικά να μου πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια! Η μόδα των βιβλίων μυστηρίου είναι ωραία για τους ενήλικες αλλά πιστεύετε πως είναι και για τα παιδιά;

    Όλοι οι παραπάνω προβληματισμοί μου φυσικά δεν αναιρούν το ότι υπάρχουν πολύ ποιοτικά παιδικά ή εφηβικά βιβλία περιπέτειας ή μυστηρίου! Πολλά από αυτά έχουν γίνει αγαπημένα των παιδιών μου, μη σας πω και δικά μου. Πάμε να δούμε κάποια από αυτά τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν μεν σε σειρές αλλά σίγουρα μπορούν να διαβαστούν και αυτόνομα. Όταν όμως ταιριάξει κάποιο στο παιδί και σας πει αχ να είχε κι άλλο… τότε σίγουρα θα έχετε κάτι παρόμοιο να τους προτείνετε. 

    Ξεφυλλίστε τα μέσα από τα λινκ που σας προτείνω και αν τελικά τα προτιμήσετε θα χαρώ να μας πείτε και τη δική σας άποψη ή πως φάνηκαν στα δικά σας παιδιά. 

    Σειρά βιβλίων “Τα συμμαθητάκια”

    1ο Γρηγόρης Γατόνης-Η σταγόνα που ξεχείλισε

    2ο Λήδα Βολίδα -Το κυνήγι της πρωτιάς

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Ηλικίες: 7+

    ta_simathitakia

    Η σειρά Τα συμμαθητάκια μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις διόπτρα! Πιο συγκεκριμένα κυκλοφόρησαν οι 2 πρώτοι τίτλοι της σειράς Η Λήδα Βολίδα-Το κυνήγι της πρωτιάς και ο Γρηγόρης Γατόνης- Η σταγόνα που ξεχείλισε. Βιβλία με χιούμορ που περιγράφουν τις ιστορίες παιδιών στο σχολείο παρέα με τους συμμαθητές τους. Η Λήδα για παράδειγμα θέλει να είναι πρώτη σε όλα τα μαθήματα στην τάξη της και την ενοχλεί που νέοι συμμαθητές έρχονται στην τάξη της και την ξεπερνούν. Από την άλλη ο Γρηγόρης που η αγαπημένη του ενασχόλυση είναι να βρίσκει λύσεις για όλα αλλά δυστυχώς τα διαβάσματα του σχολείου δεν του το επιτρέπουν! Ευχάριστα βιβλία με αστεία εικονογράφιση και πολύ προσεγμένη έκδοση. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 6 ετών και άνω.


    Ένα Μυστήριο για τον… Μπούφο Νο 1

    Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Ηλικίες 8+

    mystirio_boufo

    Ένα grafic novel για μικρούς αναγνώστες από 2 Έλληνες συγγραφείς! Τα παιδιά μου βρήκαν το βιβλίο Ένα μυστήριο για τον μπούφο αρκετά αστείο παρόλο που ίσως απευθύνεται σε λίγο μικρότερα παιδιά. Νομίζω πως είναι καλό για ηλικίες 8+. Πρόκειται για τις αστείες ιστορίες ενός παιδιού που είναι πραγματικά αυτό που λέμε… μπούφος! Μπούφος… και μου θέλει να γίνει και Σέρλοκ Χομς! Άντε να λύσει τα μυστήρια με τις μπουφαμάρες που κάνει! Η σειρά περιλαμβάνει έως τώρα 3 τίτλους.


    Κοκός και Αλμπέρτα, Οι μυστικοί φάκελοι

    3ο βιβλίο Ο θλιμμένος νάρκισσος /4ο βιβλίο Τα μοβ καπέλα

    Συγγραφέας: Ούρσουλα Ντουμποσάρσκι

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Ηλικίες: 7+

    kokos_alberta

    Αν και δεν διαβάσαμε τα πρώτα 2 βιβλία της σειράς για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη τη βρίσκω αρκετά ευχάριστη και έξυπνη. Ο Κοκός και η ξαδέρφη του Αλμπέρτα είναι ινδικά χοιρίδια. Προσπαθούν να λύσουνε μυστήρια στο Μπουένος Άιρες αλλά σε αυτό βοηθάνε και οι δικοί μας μικροί βιβλιοφάνοι αφού μέσα στο βιβλίο υπάρχουν γρίφοι ανάμεσα στα κεφάλαια που πρέπει να λυθούν από τους ίδιους. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση! 


    Το μυστικό του Οδυσσέα

    Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Ηλικίες 9+

    mystiko_odyssea

    Όχι, μη σας μπερδεύει ο τίτλος! Δεν πρόκειται για τον Οδυσσέα της Ιθάκης αλλά για ένα εντεκάχρονο αγόρι που κατάγεται από τη Σύρο αλλά μένει στην Αθήνα. Η επίσκεψή τους το καλοκαίρι στο σπίτι της γιαγιάς είναι η απαρχή μιας περιπέτειας για εκείνον, την αδερφή του και τη φίλη τους. Άραγε θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο πίσω από την κλοπή της εικόνας του διάσημου Ελ Γκρέκο;

    Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νησί της Σύρου, για τον τρόπο ζωής των κατοίκων αλλά και για παραδοσιακά πιάτα και τροφές της περιοχής που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Έτσι τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα το όμορφο αυτό νησί της Σύρου και ίσως να τα ωθήσει να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες γι αυτό στο ίντερνετ.


    Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια -Τα μυστικά του φάρου

    Συγγραφέας: Λουτσία Βακαρίνο

    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Ηλικίες 9+

    mystika_farou

    Κυκλοφόρησε το 6ο βιβλίο της σειράς Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια με τίτλο «Τα μυστικά του φάρου». Η Λίντα και η Έμιλι, μαμά και κόρη, βοηθάνε η μία την άλλη, γελάνε πολύ, κλαίνε λίγο και… λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις μαζί! 


    Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ

    Το μυστήριο του βυθού

    Το μυστήριο του τυμβωρύχου

    Συγγραφέας: Jorn Lier Horst

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    omada_klou

    Τώρα ίσως να γελάσετε ή ίσως να με βρείτε υπερβολική! Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που τόσο γρήγορα κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις διόπτρα το 3ο και 4ο βιβλίο της σειράς Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ! Τα δύο πρώτα, όπως σας είχα πει κι εδώ, τα διάβασα και η ίδια και με ενθουσίασαν. Κάθε βιβλίο έχει μια ανεξάρτητη ιστορία αλλά πίσω και από τα τέσσερα υπάρχει κι ακόμη ένα άλυτο μυστήριο που πρέπει να λυθεί. Άραγε τα παιδιά θα καταφέρουν στο 4ο και τελευταίο βιβλίο της σειράς να το λύσουν; Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά άνω των 11 ετών ως και παιδιά γυμνασίου, όχι τόσο προς τον τρόπο γραφής τους αλλά και ως προς το περιεχόμενο. Τα προτείνω ανεπιφύλαχτα!


     Επίσης μην ξεχνάτε τα βιβλιοδωροκουπόνια του Ανθομέλι που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και ίσως να τα κάνουμε να αγαπήσουν λίγο περισσότερο το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων! 

    Δώρο εκτυπώσιμα βιβλιοκουπόνια


    Αν γνωρίζετε κι εσείς κάποιο νέο βιβλίο δράσης, μυστηρίου και περιπέτειας μπορείτε να μας το προτείνετε στα σχόλια. 

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης