ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Έπειτα, λοιπόν, από τις τελευταίες μας  προτάσεις για παιδικά βιβλία αλλά και τα βιβλία που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους γονείς,  ας περάσουμε στις προτάσεις για βιβλία ενηλίκων. Κυρίως μυθιστορήματα που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις ελεύθερες ώρες σας. Γιατί σίγουρα κι εμείς οι γονείς δικαιούμαστε να διαβάζουμε κάτι που μας αρέσει κι όχι μόνο… τα σχολικά βιβλία! 

    Βιβλία! Βιβλία! Βιβλία! Όταν ήμουν έφηβη ονειρευόμουν ένα δωμάτιο-γραφείο με βιβλιοθήκες ως το ταβάνι για να έχω άπειρα βιβλία! Απολάμβανα να πηγαίνω σε βιβλιοθήκες και να αναζητώ βιβλία για διάβασμα ή βιβλία για να κάνω εργασίες για το σχολείο ή το ωδείο αφού τότε δεν υπήρχαν τόσο έντονα στη ζωή μας οι υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών. Μπορεί βέβαια σήμερα να μην έχω ένα γραφείο με μια τόσο μεγάλη βιβλιοθήκη αλλά βιβλία έχω αρκετά ή τουλάχιστον προσπαθώ να διαβάζω βιβλία στον ελεύθερό μου χρόνο γιατί με ξεκουράζει απίστευτα.

    Αυτό δεν σημαίνει πως όσα βιβλία πιάνω στα χέρια μου είναι πετυχημένα ή του γούστου μου. Νομίζω πως στον καθένα μας έτυχε να έχει αφήσει στη μέση κάποιο βιβλίο που ξεκίνησε γιατί δε του άρεσε! Απολύτως φυσιολογικό! Εδώ πάντως στο Ανθομέλι επιλέγουμε μόνο αυτά που μας άρεσαν για να σας προτείνουμε. Γιατί πιστέψτε με πως έχουμε διαβάσει αρκετά το τελευταίο καιρό που δεν μας ενθουσίασαν και τόσο.

    Τάλγκο

    Συγγραφέας: Βασίλης Αλεξάκης

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη, το Τάλγκο, αμέσως διερωτήθηκα  γιατί ο συγγραφέας λεχει δώσει αυτόν τον τίτλο στο βιβλίο του και τι σημαίνει η λέξη αυτή; Προσπάθησα να βρω στο λεξικό την ερμηνεία της λέξης, αλλά μάταια. Και αποφάσισα να το διαβάσω για να μου λυθεί η απορία. Στο βιβλίο που είναι γραμμένο στο πρώτο πρόσωπο, ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία από την πλευρά της γυναίκας. Στην αρχή του διαβάσματος με τα πισωγυρίσματα του χρόνου, μια να βρίσκεται στο σήμερα και μια στο χθες, μπερδεύτηκα λίγο. Όμως, στη συνέχεια δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου και διάβασα και τις 168 σελίδες του μέσα σε μια μέρα.

    Η Ελένη παντρεμένη με τον Κώστα ερωτεύεται έναν φίλο τους παράφορα, παντρεμένος και αυτός ο οποίος  ζει στη Γαλλία. Ζούνε τον έρωτά τους μέσα από τα γράμματα, όμως έρχεται η αποκορύφωση του έρωτά τους όταν συναντιούνται στη Βαρκελώνη μακριά από όλα και όλους. Το τρένο που τους φέρνει κοντά, εδώ λύθηκε και η απορία μου,  είναι τρένο με το όνομα Τάλγκο των ισπανικών σιδηροδρόμων. Είναι το τρένο που ενώνει το Παρίσι με την Βαρκελώνη, και είναι το τρένο που θα ενώσει τις ζωές τους, για να ζήσουν λίγες μέρες ευτυχίας, πριν έρθει ο χωρισμός και ο πόνος.

    Είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα γραμμένο με τόσο απλό τρόπο που όσοι έχουν ερωτευτεί στη ζωή τους μπορούν να νοιώσουν τον έρωτα των πρωταγωνιστών και όσοι όχι ακόμα, ίσως να περιμένουν να αισθανθούν κάποτε έτσι. Είναι ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο που θα σας κάνει να ξεχαστείτε και να γεμίσετε συναισθήματα.

    Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1982, μετά από ένα χρόνο βραβεύτηκε από την Γαλλική Ακαδημία και έγινε κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο Ξαφνικός έρωτας.

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Τελευταία έξοδος

    Συγγραφέας: Federico Axat

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Το Τελευταία έξοδος είναι το τρίτο μυθιστόρημα του  Federico Axat αλλά το πρώτο που έγινε τόσο μεγάλη διεθνής επιτυχία και έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, ενώ ετοιμάζεται ήδη η κινηματογραφική του μεταφορά. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε καθυλώνει με τις ανατροπές του. 

    Η ιστορία ξεκινάει με τον Τεντ ο οποίος είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει, όταν χτυπάει επίμονα το κουδούνι της πόρτας. Εκείνη τη στιγμή βλέπει ένα σημείωμα με τα δικά του γράμματα στα χαρτιά του, το οποίο αναγνωρίζει ως δικό του, μα δεν θυμάται να έχει γράψει: ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ! Ε, με μια τέτοια αρχή δεν θα θέλατε να το τελειώσετε όλο το βιβλίο; 

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Θαύμα

    Συγγραφέας: Palacio R. J. 

    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

    Ιρλανδία του 19ου αι. Μια νοσοκόμα από την Κριμαία ταξιδεύει στην Ιρλανδία για να συναντήσει ένα, σύμφωνα με τον τύπο και την εποχή, ζωντανό θαύμα. Ένα κορίτσι που επί μήνες ζει χωρίς τροφή και με ελάχιστο νερό την ημέρα. Θαύμα ή παγίδα; Θεϊκό χέρι ή απατεωνιά; Το βιβλίο “Θαύμα” ομολογώ ότι μέχρι και τα μισά του δεν με κέρδισε και μην σας πω με μπέρδεψε καθώς είχα διαβάσει για “ψυχολογικό θρίλερ” και εγώ μόνο αυτό δεν έβλεπα.

    Μην παρασυρθείτε, λοιπόν, δεν πρόκειται για ένα θρίλερ που θα σας καθηλώσει αλλά σίγουρα για ένα βιβλίο που από τη μέση και μετά δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας. Πρόκειται για ένα βιβλίο που με μαεστρία  και χωρίς θρησκοληπτικούς υπαινιγμούς διαχειρίζεται το θέμα της Πίστης. Ένα βιβλίο με ανατρεπτικό τέλος που μέχρι εκείνη την στιγμή θα σας προβληματίσει για τις κοινωνικές αντιλήψεις, τη θρησκευτική πίστη, τον ορθολογισμό, την καχυποψία, την ανευ όρων αγάπη, τη λύτρωση, τον θάνατο για τα πιστεύω μας. 

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Κρυμμένη Αλήθεια

    Συγγραφέας: Γιώργος Πολυράκης

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Ο Γιώργος Πολυράκης είναι Κρητικός και δεν θα μπορούσε να μη γράψει κι ένα μυθιστόρημα που να εξελίσσεται στην Κρήτη. Η Δάφνη, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου γεννήθηκε στην Κρήτη και την ακολουθεί στην πορεία της ζωής της ένα κρυμμένο μυστικό. Θα μπορέσει να λυτρωθεί τελικά από αυτό; Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας το βιβλίο αυτό δε με κέρδισε στις πρώτες του σελίδες με τις λεπτομερείς περιγραφές του αλλά προχωρώντας στην ανάγνωση μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα βιβλίο με την υπέροχη γραφή του Πολυράκη που σου γεννά πολλά και έντονα συναισθήματα.

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Το Μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας

    Συγγραφέας: Έλενα Ακρίτα

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ξεχαστεί ένα έγκλημα; Στην περίπτωση του συγκεκριμένου βιβλίου δεν θα ξεχαστεί μέχρι να λυθεί. Η Ελσινόρη λαμβάνει ένα ανώνυμο mail που θα την οδηγήσει στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος που έγινε τη δεκαετία του ’70. Γιατί; Γιατί ο αποστολέας δεν έχει πάρει την εκδίκηση που δικαιούται! Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με καθημερινούς διαλόγους και την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας που μας είναι πολύ γνωστή. 

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Ανν

    Συγγραφέας: Πιέρ Λεμέτρ

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Όταν η Ανν Φορεστιέ πέφτει θύμα απίστευτης βιαιότητας ενός εγκληματία και ληστή, ο σύντροφός της αστυνόμος Βεροβέν τάζεται ψυχή τε και σώματι στην εύρεσή του. Αντίστοιχα όμως κι ο σεσημασμένος εγκληματίας ψάχνει την Ανν για να αποτελειώσει αυτό που ξεκίνησε όταν κατά λάθος αυτή βρέθηκε στον δρόμο του. Ποιος τελικά είναι ο κυνηγός από τους δύο; Ένα νουάρ μυθιστόρημα για τους λάτρεις του είδους. Το βιβλίο έχει πάρει βραβείο καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος CWA International Dagger 2015.

    Βιβλία για ενήλικες Σεπτεμβρίου

    Αυτές είναι οι προτάσεις μας γι αυτόν τον μήνα! Μην ξεχνάτε πως ακολουθούν διαγωνισμοί με δώρα βιβλία οπότε μείνετε συντονισμένοι στα social media του Ανθομέλι (δεν πιστεύω να μη μας ακολουθείτε;) αλλά και στο newsletter μας! 

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    29 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Στις 9 πρώτες σειρές ήταν σαν να περιέγραφες εμένα. Ακριβώς έτσι ήμουν/είμαι κι εγώ…
      Έχοντας διαβάσει την “Τελευταία Έξοδο” δεν θα έλεγα ότι με ικανοποίησε και δεν θα το πρότεινα με θέρμη…Αλλά αυτή είναι μια προσωπικήάποψη!Μπορεί σε άλλους να αρέσει…Στη θέση του θα πρότεινα, πάλι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το “Ο τόπος των Μυστικών”.
      Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον όλα τα άλλα βιβλία που προτείνεις.
      Με κέρδισε όμως το “Τάλγκο” …..ως συνομήλικό μου….
      Καλημέρα!

      • Δεν θα διαφωνήσω εντελώς μαζί σου Έφη για την Τελευταία έξοδο. Δεν ενθουσιάστηκα εντελώς ούτε κι εγώ αλλά δεν ήταν κι από τα βιβλία που το άφησα στην άκρη από τα πρώτα κεφάλαια. Είχε το ενδιαφέρον του! Ευχαριστούμε πάντως για το σχόλιο και κυρίως για τη δική σου πρόταση!

    2. Καλημέρα κ καλό μήνα!Μετά το εξαιρετικό βιβλίο του Λεμέτρ ”Αλεξ” θα επιμείνω να θέλω την ”Ανν”.Ο άνθρωπος ξέρει να γράφει κ να φανατίζει τον αναγνώστη…

    3. Χμμμμ μας βάζετε δύσκολα , όλα φαίνονται καταπληκτικά αλλά επειδή με ιντριγκαρουν τα αστυνομικά θα έλεγα ναι στο «μυστικό της μπλε πολυκατοικίας» !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης